Şimdi Ara

2016 SONY ANDROİD TV (320. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.310
Cevap
73
Favori
341.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 318319320321322
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi Akşamlar

    Yaklaşık 7 aydır 55x8505c kullanıcısıyım ve tv cok memnunum ancak aldıgım günden beri tv acıldıktan ve kapandıktan sonra tv arkasından cıt cıt ses geliyor.

    Bu yarım saatte sürüyor 1 saatte,cok can sıkıcı ve neden yapıyor anlamış degilim.

    Servis cagırmalımıyım bilmiyorum,şikayet sitesinde bir kullanıcı bu yüzden yazmış,sevis tv almış ancak sorun giderilmeden geri vermiş.

    Degerli yorumlarınızı bekliyorum.
  • Angoras1 A kullanıcısına yanıt
    1-Genleşme sebebi ile olabilir en mantıklısı ve herkeste olabilen şey bu :

    Tv kasası iç aksamlarda genleşmeden ötürügeceleyin özellikle kapatıldıktan bir süre sonra televizyondan gelen çatırdama sesleri. çalışması esnasında (ya da gündüz sıcaklığın etkisiyle) ısınan televizyon kapatıldığında (ya da geceleyin) soğumaya başlar. televizyonun içindeki metal ve plastik parçalar soğuma esnasında büzülürler ancak metallerin büzüşme/genleşme katsayısı plastiğinkinden oldukça yüksek olduğu (aynı miktarda soğutulduğunda metaller plastikten daha fazla kısalır) için metal aksanla plastik aksanın birbirine değdiği yerlerdeki parçalar (televiyonun içindeki yongaları, partinaks kartları iskelete tutturan vidalar; iskeleti dış kısımdaki plastiğe bağlayan vidalar, bağlantılar vs.) bir süre gerildikten sonra serbest kalıp ani hareketlerle biribiri üzerinde kayar; gece televizyonlardan gelen çıtırtılar bu ani kayma hareketlerinin çıkardığı seslerdir.

    2-Elektrik kaçağı olabilir..priz değiştirin veya akım koruyucu priz /Ups kullanın

    3-Elektrik akımı ve devrelerdeki elektrik akımından dolayı, olabilir..

    4- Tv kapadıktan 5 dakika sonra komple fişten çekin..Fişe takıncada 5 dakika bekleyip Tv açın..

    Burada konu tartışılmış belki yardımcı olur :

    https://forum.donanimhaber.com/led-tv-de-citlama-sesi--60173662




  • 50W805c alınır mı sizce vatan ve teknosada 2799
  • barsoy kullanıcısına yanıt
    Sevgili Barsoy,
    HDR konusunda kafanızdaki soruları netleştirmeye çalışayım.
    Öncelikle HDR nereden çıktı neden HDR icat olundu bunu anlatmaya çalışıp ardından akımızı karıştıran unsurları netleştirelim.
    Doğada görebildiğimiz en parlak cisim ile bunun yarı parlaklığında (1 stop deniyor) başka bir cisim olsun ve bunun yarı parlaklığında bir tane daha derken bunlardan toplam 21 tane kağıt parçasının yan yana önümüzde sıralandığını düşünün. İşte doğada insan gözü aynı anda en parlak cizime bakarken bunun 21 stop daha karanlık cismi farkedebiliyor. Yani göz aynı anda 21 stopluk dynamic aralığı görebilme yetisine sahip. Bunun üzerini biz AYNI ANDA göremiyoruz.
    Fakat kullandığımız bilgisayar monitörleri eskiden 8 stop dinamik aralık verebiliyorken günümüzde evlerimize giren orta kalite monitörler 13 stop lara kadar geldiler. Cep telefonu ekranları 15 ler seviyesinde:
    Örneğin bu fotoğrafa baktığınızda 17 stop renk geçişlerinin bazılarını kullandığınız ekran veremediği için farkedemeyebilirsiniz:
    https://dl.dropboxusercontent.com/u/26109102/Dynamic%20Range.jpg

    Kimi kullanıcılar 0 ile 4 aynı renk diyebilir. Aynı problem fotoğraf makineleri için de geçerli idi. Günümüz pahalı profesyonel fotoğraf makineleri 15 stop diyamic range kadar parlaklığı aynı anda algılayabiliyor. Hal böyle olunca fotoğraf camiası insan gözünün görebildiği görüntüyü fotoğraflayabilmek için HDR (High Dynamic Range) tekniği icat etti. Burada sizin de belirttiğiniz gibi parlak alanlar için ayrıca bir pozlama, koyu alanlar için ayrıca bir pozlama yapılıp bu görüntüler birleştiriliyor. Fakat burdaki sorun kullandığımız monitörler de HDR olmadığı için 21 stopluk fotoğrafı 13 stopa indirgeyip bize göstermeye çalışıyor. Herkes bu fotoğrafları çok yapay buluyor fakat kimisi buna rağmen beğeniyor kimisi de nefret ediyor. Burada HDR yi gerçek anlamda görüntüleyebilecek ekran teknolojisi olmadığı için beğenmiyoruz aslında.
    Şimdi video kamera sektöründe özellikle çok yüksek butçeli film yapımında kullanılan RED marka kameralar 17 stop civarı görüntüyü algılayabilmekteler. HAl böyle olunca bunu da bizim izleyebilmemizi istiyorlar. Mevcut TV ler bunu gösteremedikleri için HDR TV leri piyasaya çıkartmaya başladılar. HDR TV nin yaptığı aslında parlaklığı artırmak. Bunu yaparken de gösterebildiği en siyah görüntüyü de mümkün olduğunca koruyabilmektir. Şu anda 21 stop gösterebilen bir TV teknolojisi daha yok. Bu yüzden HDR de her yıl gelişecek adı süslenecek belki ama hedef aynı anda 21 stop parlaklık farkını gösterebilmek.
    Mevcut LED tv lerde ışık sızması problemleri olduğu için HDR nin filmseverleri memnun etmesi karanlık ortamlarda pek mümkün değil. Çünkü siyahlar tam siyah olamıyor. Eğer HDR yi aktif edecekseniz ortam ışığını da TV'nin siyahının tam siyah görünebileceği kadar açmanız gerekecek.
    OLED ile siyahlar tam siyah olacaktır fakat yakın zamanda 21 stop parlaklık elde edilebilir mi bilemiyorum.
    Bu nedenle HDR bence 3D gibi yapay, geçici bir şey değil. Hayatımıza girmek zorunda çünkü amaç en doğal, en gerçekçi görüntüyü verebilmek. Düşünsenize TV ye bakıyorsunzu ve onun bir TV mi yoksa duvarınızda açılmış bir pencere mi anlayamayacağınız kadar gerçek bir görüntü mü anlayamıyorsunuz. Buna kimse hayır demez. En iyi görüntü için HDR teknolojisi şart.
    Yıllar sonra adı HDR olmayacak muhtemelen, gerçek görüntü olacak ve bu iş bitecek.




  • Acıklayıcı bilgi icin teşekkür ederim.Verdiginiz linki acamadım error verdi.

    Biraz rahatladım.Yarın ilk işim akım koruyucu almak.
  • YesimCirakli Y kullanıcısına yanıt
    Selamlar...Tv ayarlar bölümünden hafif uyku penceresine gidin...orada zaman ayarı ve görüntü seçenekleri olucak,backdrop temasını tercih edin...tamam

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • pardon ama tv v.s.e cihazlar 1 haftadan fazla kullanılmazsa fişi prizden çekilir gündelik kullanılıyorsa 7/24 takılı kalır...
  • farpan630 F kullanıcısına yanıt
    digi görüntü ayarına bak hdmi için 1080p varsa seç... sorun biter... 1080i seçersen hızlı haraketli sahnelerde takılma olur...
  • YesimCirakli Y kullanıcısına yanıt
    Yalnız hocam bir konu bukadar net anlatılır. Gerçekten aydınlandım yeminle bakış açım değişti. Çok teşekkürler. Bu arada kullanmış olduğum MacBook Pro retina 0 ile 3 ü tam olarak aynı gösteriyor maksimum parlaklıkta 4'e baktığımda çok ince bakarsam anlayabiliyorum tabi son parlaklıkta. Aslında gerçekten burda stopları ayırt etmenin parlaklıkla ve dediğiniz gibi aynı anda siyahları korumayla ilgili olduğunu çok net anladım. Gerçekten mükemmel bir anlatım tebrikler.
  • Arkadaşlar merhaba, xd9305 için hangi gözlüğü kullanıyorsunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tutankenshta

    pardon ama tv v.s.e cihazlar 1 haftadan fazla kullanılmazsa fişi prizden çekilir gündelik kullanılıyorsa 7/24 takılı kalır...

    Öyle bir kural yok ki? Ayrıca arkadaş Tv sinden ses geldiğini yazmış, elektrik kaçağı olabilir, fişte TOPRAKLAMA olmayabilir diye fişten çekmek garantidir..

    Fişte kalmasının mahsuru olmasa da, elektrik akımı geçiyor cihazdan..ANlık dalgalanmalar, Yıldırım düşmesi gibi durumlarda cihaza zarar gelebilir..

    Ayrıca Türkiye şartlarında çoğu binada Topraklama yok..Elektrik olarak Topraklama olmayan bir prize TV gibi cihaz takmanın riskini biliyorsunuz sanırım :)

    Benimki tavsiye..

    Ama şu da var : Android işletim sistemi geldiğinden beri ben Tv mi fişten çekiyorum, zira Android uykuya yatıyor tam kapanmıyor, standbye de kalıyor, Tv sistemi olsa sorun yok ama Android-Tv yazılım çakışması sebebi ile bazı sorunlar olyştu:Bunu da iade ettiğim ilk Tv deki açılış-kapanışta tam yüklememe, eksik yükleme, vb problemlerle karşılaştım..Reset problemleri oluyor idi...

    **Android sistemi aynı PC deki gibi bianda fişi çeker, elektriği keserseniz sistemde hatalar oluşabiliyor..O sebeble stanbye den 3-5 dakika sonra, fişe taktıktan 3-5 dk sonra açın diyorum, bizzat kendi tecrübem..Ayrıca "Akım koruyucu" ile kullanmak daha güvenli-ama kaliteli bir marka

    Tv de fişe takılı olduğu zaman bir elektrik akımı bulunuyor, Tv çabuk uyansın diye yapılıyor ama sanırım Avrupa Standartlarında bu -Stanbye-yasaklanmış (Elektrik Sarfiyatı sebebi ile)

    Tercih kullanıcının..İsteyen Tv sini devamlı fişte tutar, isteyen işi olmayınca elektriği keser, isteyen uzun süre kullanmayacaksa fişten çeker...Evinizin elektrik donanımı, Tvnizin elektrik donanım, elekriği açan kapatan devrelerine %100 güveniniz varsa fişte bırakın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 14 Ocak 2017; 10:30:58 >




  • YesimCirakli Y kullanıcısına yanıt
    Sağolun ama ben tekrar sormak istyorum hdr tv ile yüksek kontrastlı tv arasında ne fark var? Bana sanki eski bir terimin adını değiştirip yeniden piyasaya sürmüşler gibi geldi.
  • barsoy kullanıcısına yanıt
    Yüksek kontrast ne demek? Kime göre yüksek? Daima bir önceki nesle göre daha yüksek kontranst veren bir ekrana "yüksek kontrast" diyorlar. Normal kontrast diyeni görmedim ben.
    Bu bağlamda HDR de aynı şey, ne kadar hdr? kaç stop? Bunu belirten yok.
    Yüksek kontrast ın daha gelişmişi bence HDR oluyor. Fakat arada bir fark var. HDR sertifikası için gösterebileceği en parlak ışık yanlış hatırlamıyorsam 1 pixel için 1000 nit olmalı. Yüksek kontrastta en parlaklık sınırı yok. Sadece gösterebileceği en parlak ile en koyu arasındaki fark sınırı var.
    Hal böyle olunca insan gözünün farkedemeyeceği fakat bazı ölçüm cihazlarının farkedeceği çok koyu alanlardaki kontrast da hesaba katılınca plazma TV ler yok iyi puanlar alıyorlar. Peki ama ben o koyu alanları göremedikten sonra bana ne?
    Bu yüzden görülebilir alanlar içerisindeki kontrastı ölçelim. Bu durumda da üst sınırı geliştirmek gerekiyor. Daha parlak görüntü nasıl elde ederizin peşindeler. Tabi bunu yaparken de karanlık alanları bozmamaya alışmak büyük bir artı olacaktır. OLED bu noktada devreye giriyor.




  • YesimCirakli Y kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Ben pek ümitli değilim, çekincem bunun dinamik kontrast gibi bir pazarlama yalanına çevirmeye müsait bir kavram olması. Hatırlarsanız bir ara led tv.lerin üzerinde 10milyona 1 oranlı dinamik kontrast diye yazılırdı.
  • tutankenshta kullanıcısına yanıt
    Digiturkte sadece 1080i var , hepte bu ayardaydı zaten kanal ismi değişeceği gün sorun başladı digiturkün film ve salon kanallarında oluyor daha çok
  • Xd8505 ile jbl soundbarı arc ile bağlayamıyorum. Hdmi ile bağlandığında bazen açılıyor, bazen tv hoparlörüne kendiliğinden geçiyor. Düzgün bir bağlantıyı nasıl sağlayabilirim?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Goday

    Xd8505 ile jbl soundbarı arc ile bağlayamıyorum. Hdmi ile bağlandığında bazen açılıyor, bazen tv hoparlörüne kendiliğinden geçiyor. Düzgün bir bağlantıyı nasıl sağlayabilirim?

    Bir arkadaş ta bahsetti, Ayarlardan Sync seenkronize yapmanız lazım...Linkte detaylı SYNC (Avr/bluRay/Speaker..) anlatım var

    TVs settings > External Inputs > bravia Sync.There is an option to send a sync command to all connected devices, and it should blink up on the Soundbar (and maybe the BD player as well), and it should list all compatible devices.

    Bu da resmi sitesinden


    Link çalışmaz ise txt olarak baş-son tırnakları kaldırın..

    "http://www.sony-asia.com/microsite/bravia_i-manuals/FY11/GA/eng/EX520_DS_o32/ft_brsync_europe_ga.html"

    Press HOME, then select → [External Inputs] → [HDMI Set-up] → [Control for HDMI] → [On].
    Activate “Control for HDMI” on the connected equipment.
    For details, refer to the instruction manual of the connected equipment.

    **Bu konuda problem yaşayanlar mevcut..Av forum:



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 14 Ocak 2017; 22:21:35 >




  • Daha önce hdmi ile bağlandığında tv açılınca ses sistemi de açılıyordu. Son çare optik kablo ile bağladım. ARC bir işe yaramıyor. Sync yapınca ses sistemini görmüyor. Halbuki kaynak seçiminde hdmi4 sekmesi bağlı gözüküyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Goday kullanıcısına yanıt
    İşte Androidin tutarsızlığına bir delil daha...Ayarlar tutmuyor Tv de, harici girişlerde çakışma oluyor, EKran ayarları değişebiliyor..

    Hep iddia ediyorum bunu, HDMI girişlerinde Tv ile Cihazlar arasında Hand-Shake-Uyuşma yok..

    Hdmi lerin yeri değişince mesela yeni cihazı tanımıyor (bende böyle idi bir zamanlar, iade ettim)

    Özellike ARC ve MHL kısımlarda ayarları kapatmak lazım (MHL özelliği) ben ARC kısmını boş bıraktım..Hem sinyal/ses alıp verdiği için benim media Player ile çakışma-reset hatta elektrik sparkına benzer sesler oluştu, boş bıraktım..Sadece PC-TV kablo takıyorum PC den birşey izleyecek isem, o da işim bitince söküyorum..Tabi TV kapalı iken..Açıkken çok risk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 14 Ocak 2017; 23:59:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sdcvn


    quote:

    Orijinalden alıntı: diabl0

    Netflix deki marvel yapimlarinin cogunda 4k hdr destegi var. Jesica jones ,daredevil vs yapimlarda.

    Hocam anladığım bu HDR olayı, aynı 4K olayındaki gibi sonradan 4K ya, sonradan 3D ye çevrilmiş filimler gibi, sonradan HDR ye çevrilmiş videolar mevcut..

    Burada tartışıldı, itiraz edenler oldu..Benim bildiğim Gerçek HDR de birkaç açıdan, birkaç farklı yöntemle çekilen -veya birkaç kamera ile farklı pozmu desem, ışık durumu mu desm ile çekilen resimlerin sonradan bir araya getirilip HDR oluşturulması gerek..Yani Farklı birkaç resmin tek karede toplanması gibi..Panoromik resimlerde de çok resim çekilip tek resim haline getirilip sanki 360 derece resim çekilmiş gibi oluyor

    O zaman HDR dediğimiz ekranın her alanında , karanlık bölgelerde bile eşit IŞIK dağılım ve dolayısı ile daha canlı renkler oluşuyor..

    Bu sonuçta da çözünürlük herşey değil teorisi ile çok kaliteli görüntü elde ediliyor..

    Ama sizin bahsettiğiniz Netflixteki HDR ler sanırsam ÇAKMA olsa gerek..Yani normal çekilmiş bir videoyu sonradan nasıl HDR yaparsınız ki??

    Bunu ispat etmek kolay, Birkaç HDR resim indirin ve HDR modunda açın dediğiniz şeyler olmaması gerek..

    Yine not olarak, HDR çekimler, sabit durağan görüntülerde işe yarıyor, hareketli görüntülerde HDR olmuyor deniliyor..

    Ama sizin anlattığınıza göre normal bir diziyi HDR ye çevirmişler..

    HDR olayı biraz abartı bana göre, tamam özel çekilmiş HDR lere birşey diyemem ama işin kandırmacasına kaçılıyor gibi..İtiraz edenler, HDR geleceğin teknolojisi, sen yanlış biliyorsun diyenler olabilir, ama görünen köy Klavuz istemez..

    LCD lerde zaten Karanlık/Işığı kapama problemi mevcut.HDR ise Maximum ışık 400 nit 1000 nit gibi yüksek IŞIK istiyor..

    Yani karanlığı siyah bölgeleri tam başaramayan Tv nin Full Max Işıkla birşey göstermesi zaten çelişki..


    Ustad dediginiz gibi marvel yapimlari cakma hdr olabilir. Zaten goruntulerde hdr var gibide degil.
    Aklima takilan birsey daha var hdr nin monitor teknolojisi olduguna inanmiyorum. Sadece kameralara has bir teknoloji. Fotograf ve video cekimlerinde kullanilan isik spekturumlarini daha iyi islenmesi icin ayni anda cekilen resimlerin birlestirilmesine yariyor. Bu cekilen resimler butun monitorlerde ekaran kalitesine bagli olarak ufak farkliliklar gostersede goruntu hepsinde ayn. Tamamen firmalardaki satis stratejisinden kaynakli bos bir aldatmaca.
    Bu sonuca nerden mi kapildin derseniz sizin onerinizle yaptigim denemeler sonucunda. Actihim 4k video ve resimleri dikkatlice gozden gecirdikten sonra hdr olamayan samsung 2014 edition tanletimin ekrani 1600x2560 cozunurliklu ve vestel 4k 48au8900 tv ile yapyigim denemeletde bu cihazlarda hdr olmamasina ramen goruntuyu sony ile ayni derecede net ve birbirine yakin renk tonlarinda idi. Hatta ilginc olan tablet daha basarili goruntu sunuyor.
    Bunun nedeni suda olabilir insan gozundeki renk hucrelerinin normalde 3 ana rengi algiilamaya yonelik ama bilim adamlari yaptigi calismalarda farkli insan topluluklarinin farkli renk algisina sahip oldugu ( aslinda bendeki yesil algisiyla afrikadaki bir kabile bireylerinin gordugu tonun ayni olmadigini) hatta ayni toplumdaki kadinlarin %20 sinde 4 farkli rengi ayiran reseptorlerin oldugu. Bu 4. seseptorun kadinlarda kirmizi tonlarini daha iyi algilamaya yardimci olurken.(tolumdaki baazi kadinlarin algiladiklari renk sayisi cok daha fazla malesef erkekler bu yonden sansiz) farkli renk algisina sahip oldugu. Vs vs. Bunlari geciyorum.
    Sonuc olarak hdr benim icin bir aldatmacadan ibaret. Sadece monitorun daha aydinlik olmaya calisarak renk skalasini artirdigi ezelden beri her monitorun bunu yaptigi. Ekran isigi en azdayken ve en fuldeyken bu farki daha iyi anlayabiloriz. Tv degil tamemen kamera teknolojisini ilhilendiren bir konu oldugunu anlasim bilunuyorum.

    Son bir not konu disi. Bu hdr yerine su cogunuzun bakmaya bile tenezul etmedigi vestel markali urunlerde bulunan pixelence teknolojisini sony kendine ornek alsa daha iyi olicak. Insan yuzlerindeki karelenme vestelde hic yok uydusu cok daha hizli ve kaliteli. Ustelik yari fiyatinindanda az. Onuda gectim vestel firma olarak musteri hizmetleride sonye fark atar.




  • 
Sayfa: önceki 318319320321322
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.