Şimdi Ara

2016 Leon 1.2 TSİ DSG Style Alıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok öyle basayım gazlayayim az yaksın koklasin gibi derdim yok aslında 1 çocuğum var haftada 2 yada 3 gün kullanıcam arabayı ailemle bir yerlere gitmek için insignia 1.6T almayı göze almıştım aslında aylık yapacağım km 400 500 dür varsın 10lt yaksın sorunsuz bineyim yeter benim için dsg araç hiç kullanmadım ama izlediğim videolara göre dikkat ederek kullanırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    kim dedi sana peki benim aracım 0.999 cc mükemmel performansli üstüne 2.5 lt yakıt üreten TSI diye. Mesajımda öyle bir şey mi var ? Anlayamamış olman normal ona şaşırmadım zaten aklın direk sorunlu deyince TSI'ye gidiyor

TDI motordu ve gerçekten kullandığım arabalar içerisinde en sorunlu olanıydı.

Yani boşuna bir seyleri kanıtlamaya çalışıyorsun kendince ortada sana söylenen ve seni ilgilendiren bir durumda yok. Bir eleştiri de yok hatta hemen fanboy gibi atladin ama ben kullandığım araba hakkında yorum yaptım. Madem sen de kullanmissin güzel , beni boşver konu sahibine eski arabanı öv

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yılan Serdar -- 20 Ekim 2019; 21:2:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yılan Serdar

kim dedi sana peki benim aracım 0.999 cc mükemmel performansli üstüne 2.5 lt yakıt üreten TSI diye. Mesajımda öyle bir şey mi var ? Anlayamamış olman normal ona şaşırmadım zaten aklın direk sorunlu deyince TSI'ye gidiyor

TDI motordu ve gerçekten kullandığım arabalar içerisinde en sorunlu olanıydı.

Yani boşuna bir seyleri kanıtlamaya çalışıyorsun kendince ortada sana söylenen ve seni ilgilendiren bir durumda yok. Bir eleştiri de yok hatta hemen fanboy gibi atladin ama ben kullandığım araba hakkında yorum yaptım. Madem sen de kullanmissin güzel , beni boşver konu sahibine eski arabanı öv
    Tdi kullandiysan eger boyle cumle kurmayacaksin

Hocam kime anlatıyorsun ya 0.999 cc 105 HP motorlu arabaya binip DSG çok hızlı ve konforlu varsın gerekirse sorun çıkarsın veririm 3 -5 yaptırırım diyen adamlar var

Yallah dizelcilerin yanina :D

• quote:

Orijinalden alıntı: masterap

Tdi kullandiysan eger boyle cumle kurmayacaksin

Hocam kime anlatıyorsun ya 0.999 cc 105 HP motorlu arabaya binip DSG çok hızlı ve konforlu varsın gerekirse sorun çıkarsın veririm 3 -5 yaptırırım diyen adamlar var

Yallah dizelcilerin yanina :D

Alıntıları Göster
    Sana ne birader ya sana ne . Sana mı soracağım hangi motor için konuşacağımi sen de 2.5 lt yakan 0.999 cc ama inanılmaz performanslı TSI fanboyusun belli

• quote:

Sana ne birader ya sana ne . Sana mı soracağım hangi motor için konuşacağımi sen de 2.5 lt yakan 0.999 cc ama inanılmaz performanslı TSI fanboyusun belli

Alıntıları Göster
    Adam sana 1.2tsi yi sormus. Sen gelmis burada motoru belirtmeden 1.6tdi in sorunlarindan bahsediyosun ve dahasi 1.0tsi ile ilgili cumle kuruyosun. İnsanlari yaniltiyorsan evet beni ilgilendirir. Bana sormana gerek yok ben seni bulur agzinin payini veririm :)

• quote:

Orijinalden alıntı: alpknkc

Çok öyle basayım gazlayayim az yaksın koklasin gibi derdim yok aslında 1 çocuğum var haftada 2 yada 3 gün kullanıcam arabayı ailemle bir yerlere gitmek için insignia 1.6T almayı göze almıştım aslında aylık yapacağım km 400 500 dür varsın 10lt yaksın sorunsuz bineyim yeter benim için dsg araç hiç kullanmadım ama izlediğim videolara göre dikkat ederek kullanırım
    Fanboylar yine dadandı konu dağıldı .

Hocam çift kavrama şanzıman her zamanda tork konvertörlu tam otomariklere ve tek kavrama olanlara göre daha risklidir . DSG de çift kavrama arasında her zaman bir tık daha risklidir. İlk versiyonları özellikle kronik olarak sorunludur

Olay bu şanzıman yonunden

Arabaya tekrar gelirsek dediğim gibi ortalama bir araç. Pek kaliteli değil ne yazık ki, motor konusu ise tartışılır. TSI motorda da çeşitli sorunlar çıktı zamanında yağ yakma, piston kırma vs bir de her sene beygir gücü düşüyor, yükseliyor vs . Yani sanki biraz kobay niyetine motor kullanıyoruz gibi . TDI ise enjektör problemleri çok çok meşhur ve bende asla dikiş tutmadı bir türlü . İç hacim yeterli , iç tasarım ve ekran güzel , kalite vasat , trim sesi bol , yol tutuş ve direksiyon hissi yine vasat , performans yeterli çok birşey beklemiyorsaniz.

Yani niyetliyseniz alınır öyle arkanı dönerek kacilacak bir araba değil iste dediğim gibi orta , orta alt bir araba

• quote:

Orijinalden alıntı: masterap

Adam sana 1.2tsi yi sormus. Sen gelmis burada motoru belirtmeden 1.6tdi in sorunlarindan bahsediyosun ve dahasi 1.0tsi ile ilgili cumle kuruyosun. İnsanlari yaniltiyorsan evet beni ilgilendirir. Bana sormana gerek yok ben seni bulur agzinin payini veririm :)

Alıntıları Göster

Apaçi fanboya bak ağız payı verecekmiş

Hadi işine bak arabayı öv geç

• Önceki aracım 2011 model 1.4 dizel titanium fiestaydi ondan fazlasıyla memnundum yol tutuşu konfor olarak tabi evlenip çocuk olunca bir tık küçük geldi. Sonuçta arada segment ve yil farkı var 2011 fiestayi memnun şekilde kullanmisken ekstra bir durum çıkmazsa 2016 leondan da memnun kalırım herhalde çok üst düzey beklentilerim yok yani fiestayi aratmasın bana yeterli :)

• quote:

Trim sesi bol , DSG bende patlamadi ama supriz tabi , motor problemleri özellikle beni bezdirdi. Sürüşü, direksiyonu hissi, performansı, yol tutuşu vs vasat ( kötü değil vasat, yani ortalama ), multimedya iyi, donanım paketine göre yetiyor genelde, tasarım fena değil (bence) ama baya apaçi arabası artık

Burda özellikle fanboylara bakınca Mercedes E serisi fln sanıyoruz ama kullanınca anlıyoruz ki sınıfının vasat (ortalama) araçlarından o kadar. Çok beklentiye girmezseniz üzmez .

Alıp geldikten sonra burda TSi 3 lt yakıyor , ZF'den daha iyi şanzımanı var diye konu açmayın bize yeter 😂
    Trim sesi ? Kaç yıl Seat leonu aktif kullandınız ? Yoksa sizde forumlardan yorum okuyanlardanmısınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: kirei

Trim sesi ? Kaç yıl Seat leonu aktif kullandınız ? Yoksa sizde forumlardan yorum okuyanlardanmısınız?

Alıntıları Göster
    Abi siz nasıl fanboysunuz ya

Seat Leon'un trim sesine sasiran onu da savunan birini ilkkez görüyorum.

Ulan benim arabamı benden iyi biliyor adamlar, cam tavan zangır zangır, kapı içleri de öyle. Nasıl bir kafa yapınız var anlamıyorum ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yılan Serdar -- 20 Ekim 2019; 22:50:9 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alpknkc

Önceki aracım 2011 model 1.4 dizel titanium fiestaydi ondan fazlasıyla memnundum yol tutuşu konfor olarak tabi evlenip çocuk olunca bir tık küçük geldi. Sonuçta arada segment ve yil farkı var 2011 fiestayi memnun şekilde kullanmisken ekstra bir durum çıkmazsa 2016 leondan da memnun kalırım herhalde çok üst düzey beklentilerim yok yani fiestayi aratmasın bana yeterli :)
    Ha konfor olarak süspansiyon konforu iyidir hocam, 2011 model bir Fiesta'yi tabiki aratmaz. Bakin ben Leon'a kötü araba demiyorum beni yolda bırakmadı hiç. TDI kullandım ben enjektör sorunu lego gibiydi, biri bozuluyor set halinde değiştir mevzu var, onu değiştir diğerlerini temizlet bu sefer diğeri bozuluyor. Biraz kronik bu. 1.2 TSI kullanmadım ama .

Trim sesleri özellikle kapılarda ve cam tavan varsa buralardan çok gelir. Yakın arkadşım da varo da aynı. Hâlâ kullanıyorum yani Leon Zaten Leon forumlarında da görürsünüz bayağı. Servis çözüyor bu sorunu bu arada. Tabi uzun vadeli mi tartışılır

Bu beklentiyle alırsanız tatmin eder Fiesta sonrası ama burdaki özellikle meşhur bir kaç fanboyu yukarda benle kavga eden arkadaşların yorumlara bakarsanız E serisi halt etmiş yanında dersiniz

• Motor şanzıman güzel ama Leon malzeme kalitesi vasattır bir de kullanıcı kitlesi çok kötüleşti. DSG kolay kolay sorun çıkarmaz bizde 2 araç var dsg li. Benim kullandığım 2012 golf dsg 4 yıldır hiç sorun çıkarmadı, manuel moda almam dikkat ettiğim birkaç şey var sadece.
  • Hocam DSG den ziyade tramerde yer alan kayıt DOLU/YILDIRIM/FIRTINA diye mi geçmekte mesela bu benim midemi bulanıdırırdı başta
  • gEnya kullanıcısına yanıt
    Evet o şekilde geçmekte ama aracı sözüne güvenilir birisinden aldığım için çok takılmadım ben yüzeysel baktığımda araç gayet temiz duruyor tabi eksperde ne çıkacak bilmiyorum aracın önden vs büyük bir kazası olmadığı için boya hasar kaydı falan çok takılmıyorum

• 2017 leon 1.6 tdi dsg araç vardı kullandığım 2017 aracın motoru çalıştırınca bir sarsıntı bir titreme geliyordu zannedersiniz arabayı biri sallıyor, biri arkadan vuruyor bazen o denli artardı ki biryerde beklerken kapatır bekler tekrar çalıştırırdım. Enjektör problemiydi herhalde. Tsi hiç sürmedim bilmiyorum dsg ilk kez kullanan için garip bir şanzıman özellikle normal tam otomatik ya da tork konvertörlüye alışmış birisi icin mesela gazdan ayağınızı çekince manuel araç gibi ufak bir sarsıntı oluyor bu dsg basınca gaza tekrar kavrıyor felan alışmamış birisiyle bi ileri bi geri yolculuk edersiniz araçla. Leon genel olarak beğendiğim bir araç vasat dendiğine bakmayın 85 bin tl ye şuan ondan güzel araba yok hem yakışıklı hem otomatik hem yeni masrafsız tadından yenmez hayırlı olsun

• Tsi 1.2 sorunlardan dolayı üretimden kalktı
    Dsg problemi yaşama ihtimalin yüksek,arıza yaparsa üzülürsün
    Trim sesi malzeme kalitesizliği
    Hepsini geçtim ciğerim
    85 bin tl para verip macera aranır mi ya
    Bul temiz bir insignia yapış

• Melikşah_38 M kullanıcısına yanıt
    "Dsg kolay kolay sorun çıkarmaz bizde 2 tane var"

Helal olsun

Zaten bi ototmobil geneldeki arkadaşların ve onların akraba/arkadaşlarının dsg şanzımanları arıza vermiyor. Sıkıntı yaşayan kullanıcılar dh üyesi olsa başlarına gelmeyecekti demek.

• quote:

Orijinalden alıntı: en1gma

Tsi 1.2 sorunlardan dolayı üretimden kalktı
    Dsg problemi yaşama ihtimalin yüksek,arıza yaparsa üzülürsün
    Trim sesi malzeme kalitesizliği
    Hepsini geçtim ciğerim
    85 bin tl para verip macera aranır mi ya
    Bul temiz bir insignia yapış
    1.2 tsi sorunlardan dolayi mi kalkti :D bu forum beni her saniye sasirtiyor, her yer yalan yanlis ifadelerle dolu

• al kardeşim hayırlı olsun.

şimdi ben 3 sene 1.4 tdi, 4 sene 1.6 tdi kullandım, rutin bakım hariç tık demedi motorlar. ablamda leon tdi dsg var arada kullanırım, 2012'de sıfır alındı, bi kere tık demedi araba, bana göre en sorunsuz şansıman dsg en sorunsuz dizel tdi diye burada fanboyluk yapsam heralde şuraya gelip yazanlarla aynı kategoride olurdum. o yüzden buradan objektif yorum bekleme kardeşim sen kendi araştırmanı yap buralara fazla takılma.
  • 2015 yılında aldığım 0 aldığım seat leon aracımı severek biniyorum. Şuana kadar trim sesi vs yok. Anladığım kadarıyla seninde seat leon aracın var. Ankara da ikamet ediyorsan bi karşılaştıralım kim yalan söylüyor görürsün saygılar.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.