Şimdi Ara

2016 KYK BURS VE KREDİLER ANA KONUSU(25 aralik ACIKLANDI) (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.674
Cevap
22
Favori
59.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ekim Kasım aralik toplu derken bu gectigimiz 3 ayin degil de sonraki ekim kasim araligin ucretleri mi toplu yatacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: King Of Birds

Bana da kredi çıktı almayı düşünüyordum fakat üstteki yorumları okuyunca tereddütte kaldım. Alan bir arkadaş varsa bana yardımcı olabilir mi? Aldığımız parayı mı ödüyoruz, üstüne faiz biniyor mu?

Mesela 4 yıl boyunca toplam 19.000 lira aldık ilerde ben 19.000 liradan fazla bir para ödeme ihtimalim var mı?

Bu krediyi alırsam aylık olarak beni geçindirebilir, ailemden para istememe gerek kalmaz diye düşünüyorum.

guzel kardesım oncellıkle sunu söyleyım burs çok nadır cıkar o yuzden kredı uzerınde konusuyorum hep eger aılenızın durumu yeterlı ıse akıllı olan kredı almasın derım adı üzerınde kredı bu KREDİİİ,gelelım konumuzu aylık ortalama 500 tlden 4 yıl boyunca toplam 24 tl sen kredı almıs olacaksın sımdı 2020 yılında bu kredın sana okulu bıtıdıgın zaman 2-3 ay ıcersınde gelecek zaten kyk nın adresındende gırıp o borca bakabılıyorsun ,bu gelen borç mıktarını ıster erteleteceksın ıstersen hemen ödemeye baslıyacksın,erteletırsen 30 bın cıvarı gerı ödersın bu rakamlar az bucuk degısebılır tabıkı,

• BEYLER TAMAMEN RASTGELE DAĞITILAN BİR PARA BU BURS.
    AİLEMİN DURUMU ÇOK İYİ DEĞİL AMA Bİ EV Bİ ARABA VE %25 BURSLU OKUYORUM HADİ BANA ÇIKMAMASINI Bİ BAKIMA ANLAYIŞLA KARŞILADIM TA Kİ EVİ ARABASI HATTA ARSALARI OLAN Bİ AİLENİN COCUGUNA YANİ DURUMU BİNLERCE KREDİ ALMAK ZORUNDA KALAN ÖĞRENCİDEN DAHA İYİ OLAN ARKADAS VE ARKADASLARI GÖRÜNCEYE KADAR.

ULAN TORPİL YAPSANIZ GENE BÖYLE OLMAZ NASIL Bİ HAK YEMEKTİR BU AYNI SINIFTA OKUYAN %25 BURSLU VARLIKLI AİLE COCUGUNA BİLE ÇIKARKEN NEYSE ALLAH BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN
  • Beyler bu kartı belirtilen zamanda almasak. memleketten belirtilen vakitte veya daha önce imzamızı atıp kartımızı güzelce alabilir miyiz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: exxplorer

BEYLER TAMAMEN RASTGELE DAĞITILAN BİR PARA BU BURS.
    AİLEMİN DURUMU ÇOK İYİ DEĞİL AMA Bİ EV Bİ ARABA VE %25 BURSLU OKUYORUM HADİ BANA ÇIKMAMASINI Bİ BAKIMA ANLAYIŞLA KARŞILADIM TA Kİ EVİ ARABASI HATTA ARSALARI OLAN Bİ AİLENİN COCUGUNA YANİ DURUMU BİNLERCE KREDİ ALMAK ZORUNDA KALAN ÖĞRENCİDEN DAHA İYİ OLAN ARKADAS VE ARKADASLARI GÖRÜNCEYE KADAR.

ULAN TORPİL YAPSANIZ GENE BÖYLE OLMAZ NASIL Bİ HAK YEMEKTİR BU AYNI SINIFTA OKUYAN %25 BURSLU VARLIKLI AİLE COCUGUNA BİLE ÇIKARKEN NEYSE ALLAH BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN

adalet yerini bulmuş senin almaman doğru birşey zaten. evin araban var ve alcam diye bekliyorsun daha ilginç

• quote:

Orijinalden alıntı: kuşuçtubeybi

Beyler bu kartı belirtilen zamanda almasak. memleketten belirtilen vakitte veya daha önce imzamızı atıp kartımızı güzelce alabilir miyiz?

Aradım sordum kardeşim sonra şubeden alsanızda olur dedi.Dedim okulu gösteriyo teslim yeri fark etmez şubedende alabilirsiniz dedi daha sonra hatta bulunduğunuz ilçedeki ziraaat bankasının dağıtma yetkisi varsa oradanda alabilirsiniz dedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoreGame -- 26 Aralık 2015; 18:04:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertcan102

quote:

Orijinalden alıntı: kuşuçtubeybi

Beyler bu kartı belirtilen zamanda almasak. memleketten belirtilen vakitte veya daha önce imzamızı atıp kartımızı güzelce alabilir miyiz?

Aradım sordum kardeşim sonra şubeden alsanızda olur dedi.Dedim okulu gösteriyo teslim yeri fark etmez şubedende alabilirsiniz dedi daha sonra hatta bulunduğunuz ilçedeki ziraaat bankasının dağıtma yetkisi varsa oradanda alabilirsiniz dedi

eyw sagol cevap için.

• Arkadaşlar alın gitsin yav. Ben zaten çok para harcayan biri değilim. Harcama yapmam gerektiğinde de kredi parası ile harcama yapıyorum. Bu şekilde babama yükü minimuma indirmiş oluyorum. Şuan hesabımda 1300 tl falan var. Geri ödeme günü geldiği zaman bu parayla ödeyeceğim.

2015 ocakta almaya başladım ilk kredimi. Kredi çıkmadan önce ihtiyaçlarım çok birikmişti. O yüzden kredi çıkmasını bekledim ihtiyaçlarımi almak için. Şimdi bir çoğunu gerçekleştirdim. Buna rağmen hala hesabımda para var. Ki bundan sonra ihtiyaçlarım azaldığı için daha çok para birikebilecek. Ve geri öderken de az bir miktar ödeyeceğim. Yani kısaca parayı har vurup harman savuran biri değilseniz, paranın hesabını kitabını yaparak harcama Yapıyorsanız alın derim. Hatta Har vurup harman savuruyorsaniz da alın gitsin anasını satayım. Arkadaşın dediği gibi 4 yıl sonra kim öle kim kala En kötü ihtimalle bi af çıkar kurtulursunuz ödemekten. Zaten 4 sene sonra seçim var. Kesin yaparlar bir güzellik.

• quote:

Orijinalden alıntı: kara duman

İhtiyacı olana çıkıyor diyen arkadaşlar çok kesin ifadeler kullanmasınlar bence doğru çok ihtiyacı olana çıkıyordur ama bence kaçanlar da baya oluyor arada .
    BİR VELİ OLARAK YAZIYORUM
    ev ve araba yok kirada oturuyoruz 3 tane çocuk var memlekette 200 m2 değersiz bir arsa var ( onu bile yazdım dürüstçe ) başvuru sürecinde işten çıkarıldım sigortasız bir işte çalışıyorum ama resmi olarak işsizim ama ben yine dürüstçe aldığım maaşı yazdım zaten aldığım maaş 1400 tl eve girin başka bir delikli kuruş yok soruyorum size benim oğluma burs almam için sokakta yatıyormu olmam gerekiyor bir hile olduğuna ihtimal vermiyorum vermek istemiyorum çünkü devlet yurdu çıktı ama hileyle gelirini az gösteren veya yalan yazıp devletin ciddi araştırmaması yüzünden ihtiyacı olmadığı halde burs alan varsa HAKKIMI HELAL ETMİYORUM Şimdi çocuğa part time iş arıyoruz zaten elektronik haberleşme mühendisliği okuyor dersleri ağır gel çık işin içinden bu mesajı duygu sömürüsü için yazmadım sıkıntımı paylaştım sadece

Şunu alıntı yapayım da görmeyenler görsün. Ben diyorum bu işte bir saçmalık var diye.
    Abicim umarım işler rayına oturur da altından kalkarsınız bu durumun.

• Arkadaşım vakıf üniversitesinde okuyor durumu iyi burs çıkmış. Devlette okuyan arkadaşlara kredi. Tam Türkyieye yakışır sistem.
  • Arkadaşlar merhaba. Ben öğrenim kredisi kazandım. 21 ay olmak üzere her ay 400 tl ve totalde 8400 tl verecekler bana öyle yazıyor E-devlet'te.
    Şimdi geri ödeme nasıl olacak. Kaç ayda bir ödeyeceğim ve ne kadar ödeyeceğim? Dünden beri aklımı kemiriyor bu sorular ve cevabını hiç bir yerde bulamadım.
  • zaten bursu kıme cıkıyor merak edıyorum bana kardesıme huzenıme yegenıme arkdaslarım toplamda tanıdıgım 7 kısıye cıkmadı kımsenınde atı katı yok arkadas
  • Beyler sözleşmede bana 18.000 TL gibi bi rakam çıkarken kuzenime 22.800 TL çıkıyor bunun sebebi nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: w0nderkid

Arkadaşım vakıf üniversitesinde okuyor durumu iyi burs çıkmış. Devlette okuyan arkadaşlara kredi. Tam Türkyieye yakışır sistem.

vakıf üniversitesin de ücretli okuyan bir çok arkadaşıma 400 lira geri ödemesiz burs çıktı. Bizzat bizim sınıftan bu kişiler.

Soruyorum size bu adam yılda 8 bin tl verecek kadar zenginken devlet fakir diye 400 lira neden veriyor?

Kyk yönetmelik çıkararak "vakıf üniversitesin de ücretli okuyan öğrenciler burstan yararlanamaz, sadece krediden yararlanır" diye bir madde eklemesi çok mu zor.

Bu adamlar zaten yılda 10-20 bin tl veriyorsa haliyle maddi durumu bir çok devlet üniversitesin de okuyan kişilerden daha iyidir.

Ayrıca kyk yurdun da kalıyorum yurdun %70-80 i vakıf üniversitesi öğrencileri ve suriye-pakistanlı vb. Ayrıca yabancı öğrencilere ayda 850 lira geri ödemesiz burs ve ulaşım ücretsiz.

Siz daha İstanbul da 1374. Yedekte bekleye durun. Eşitsizlik almış başını gidiyor.

Herkese hayırlı işler..

• quote:

Orijinalden alıntı: alemci83

quote:

Orijinalden alıntı: beyaz1616

quote:

Okul bittiginden iki yil sonra odememn baslar dostum tahhutnameye attin imzanin 6_7 yil sonra iki katini odersin okul bittimi hemen odersen yuzde elli fazlasini odersin mesela .14 bin tlnin altina imza atarsan okul bittikten 3 .yil icinde yani parayi aldiktan 7 yil sonra odemeye baslarsan sana 28-30 bin arasi borcun yapilandirmasini cikarirlar haberin olsun mesela simdi aldin 2023 yilinda borcun 30 denir ve ne kadar zamanda kapatmak istedigine sen karar verirsin 2 yilda taksit yaparsan aylik 1.300 tl odemeyle odersin haberin olsun.

Hocam siz çektinizmi gerçekten ödeyeceğimiz rakam o kadar uçukmu oluyor normal bi bankadan kredi çeksem dahada kârdayım o zaman yanlış anlamayın bilmediğimden soruyorum onları savunacak bir halim yok

Mesela yukardaki arkadasin biri 18 bin cekecekmis geri odemesi okul bittiginde 30 bin olup 2 yilda erteletrse 35 bin civari öder banka onu yillara boler ve 4 yil aylik 1000 tl geri odemesi olu dikkat ededlim

18 çekip geri ödemesinin 30 olması imkansızdan öte bişey. Abartarak söylesek bile en en fazla 22 falan olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Ingoshi

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: beyaz1616

quote:

Okul bittiginden iki yil sonra odememn baslar dostum tahhutnameye attin imzanin 6_7 yil sonra iki katini odersin okul bittimi hemen odersen yuzde elli fazlasini odersin mesela .14 bin tlnin altina imza atarsan okul bittikten 3 .yil icinde yani parayi aldiktan 7 yil sonra odemeye baslarsan sana 28-30 bin arasi borcun yapilandirmasini cikarirlar haberin olsun mesela simdi aldin 2023 yilinda borcun 30 denir ve ne kadar zamanda kapatmak istedigine sen karar verirsin 2 yilda taksit yaparsan aylik 1.300 tl odemeyle odersin haberin olsun.

Hocam siz çektinizmi gerçekten ödeyeceğimiz rakam o kadar uçukmu oluyor normal bi bankadan kredi çeksem dahada kârdayım o zaman yanlış anlamayın bilmediğimden soruyorum onları savunacak bir halim yok

Mesela yukardaki arkadasin biri 18 bin cekecekmis geri odemesi okul bittiginde 30 bin olup 2 yilda erteletrse 35 bin civari öder banka onu yillara boler ve 4 yil aylik 1000 tl geri odemesi olu dikkat ededlim

18 çekip geri ödemesinin 30 olması imkansızdan öte bişey. Abartarak söylesek bile en en fazla 22 falan olur

Her sayfada mesajı var, okursan anlamsızca konuştuğunu anlarsın hocam. Kuru gürültü bir arkadaş, kendi haline bırakın. Amacı ne bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aras.

quote:

Hazırlık okuyorum şu an, ocakta hazırlığı bitirme ihtimalim var. Hazırlık bitince ikinci dönem bölüm derslerini almaya başlıyormuşum, almamak için okulu 1 dönem dondurmam gerekiyor.
    Okulu 1 dönem dondurursam kredinin durumu ne olur ? Eylüle kadar sadece ocak kredisini mi alırım ? Öyleyse diğer sene tekrar başvurmam daha mantıklı gibi.

Bende aynı şekilde hazırlığı bitirdim ikinci dönem fakülteye başlıyorum. Biz 5 yıllık kredi alıyoruz.
  • Ben şimdi anlamadım. 7200 tl kredi alacağım toplamda. 2 sene ertelersem 7200 tlyi kaç tl olarak geri öderim? Akıl verin. Ona göre taahhüdü vereceğim.

• 265 puanla girdiği devlet üniversitesinde okuyan, babası vefat etmiş olan bir arkadaşıma burs çıktı. Başarı yerine maddi durum daha önemli sanırım.

• Ben 2 yıllık kredi alacağım fakat 8400'den 21 ay yapıyor. Ama Ocaktan itibaren toplam 18 ay okul sürem var. Bu +3 ay fazlası nedir? Okul bittikten sonraki 3 ay devam mı edecek? Ocakta +3 ay fazla mı yatacak?
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.