Şimdi Ara

2016 KPSS LİSANS (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.454
Cevap
32
Favori
111.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Denemek için girdim puan hesaplayacısında 65-67 puan gibi bir şey çıkardı bu puana bir şey oluyor mu arkadaşlar geçmiş yerleştirmeler hakkında bilgisi olanlar söylerse sevinirim
  • Gençler. Puan hesaplaması yapmayın.

Sapma ve odak sorular daha belli değil.

Fakat şu kesin. Net kadar minimum puan gelecek.

65 net 65 puan (minimum bu. üstü gelmesi çok yüksek)
  • Castieello kullanıcısına yanıt
    Yine de basitti o bölüm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu sınavdan atama ümidini kesen arkadaşlar bir an önce askere gidin gelin sonra özel sektörde çalışmaya başlayın boş durmaktan iyidir akşamları vakit bulddukça ufak ufak çalışın başka türlü olmaz bu iş,çalışma zorunluluğu olmayan varsa problem yok ama 1 sene düzenli çalışacaksın hacı zaman problemini halletmek büyük sorun,özellikle matematikte hız kazanmak 5-6 ayda olmuyor ben en son matematiği 5 sene önce çözmüştüm üni ortamını bilirsiniz finaller vizeler notlar ödevler derken kafa allak bullak okurken hazırlanmak da çok zor bişeymiş
  • Arkadaşlar eğer ilgilenen olursa Kpss kitaplarımı satıyorum

http://forum.donanimhaber.com/m_117094766//tm.htm#117094766
  • quote:

Orijinalden alıntı: Castieello

Sayısalcı olduğum için ve paragraf özürlü olduğum için türkçe epey zaman kaybettirdi bana. Türkçe'nin 18. sorusunu çözdükten sonra kafam şişti mantık sorusuna bakayım dedim onu da yapamadım.Sonra matematiğe başladım.3-4 boşum var heralde matematikten.Tarih beklediğimden kolaydı.Denemelerde yapamayan ben ilk defa bu kadar iyi yaptım.Coğrafya vatandaşlıktan ortalama birşey yaptım.Güncelden 3 soru yaptım.Sonra türkçeye geri döndüm paragraflara bakayım dedim en son 8-10 boş türkçe kaldı yetişmedi.Yapacak birşey yok tarihe şükrediyorum şuan.

bende öylesine girmiştim mühendisim harbi ya şu sınavda şunu öğrendim her ihtimale karşı türkçeden başlama yeminle beyin felci geçirdim sayısalcı olmama rağmen mat sorularında kafam 1 milyon oldu özellikle o mantık sorusundan sonra yahu ben hayatımda böyle saçma türkçe soruları görmedim düşünürken de çeldiriyo aklın kalıyo insan yapacağınız sınava diyo öylesine girdim ama yani kolay mat sorularında bile tıkandım çünkü kafam şişti bide o güncellere falan yetişemedim çok kolaymış ya la coğrafyada yarım yaptım artık hep türkçeden oldu bu normalde kitap ta okurum ama böyle lanet tümceler görmedim yani şu sınavdan medet uman ciddi emek verenlere acıyorum gerçekten emek hırsızı bir şey neyi ölçüyo anlamadım millet tarihe bakmış bilmiyom tarihe ben hiç çalışmadım az güncele baktım o kadar onada yeti,ştiremedim neyse matta 22 yapmışım türkçede 19 rezalet o kadar zaman harcadım tarihi attım 15 doğru çıkmış yuh

• quote:

Orijinalden alıntı: scorpionn12

matematikteki yaş problemi sorusunda hata yok mu ? Kerem'in yaşına 6x mecnuna 3x leylaya 2x dersek.. keremin yaşı leylanın yaşının 2 katı ( 4x ) nasıl oluyor Allah aşkına yaşımı gerileyecek bu soruyu düşünmekten en az 10 soru kaçırmışımdır

evet o soru büyük ihtimal hatalı.dediginiz gibi yaş geriye gidiyor.benide baya uğraştırip canımı sıkan bir soruydu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fabrizo

quote:

Orijinalden alıntı: AlfredBorden

Matematikten min 20 net yaparken sınavda 9 soru işaretledim

Hocam aynı durumdayın işin kötü yanı bu sinavda yüksek puan icin matematikten min 17-18 lazim ha 5 matematikle yüksek net yapilir ama diger bolumlerden 80 net cikarirsan anca öyle

Maalesef bende matematikten kaybettim zaten bunun farkindaydim ben 20 matematik yapamazsam kazanamazdim cunku genel kulturden 40 bile cikmiyordu gecmis olsun acikcasi bu sinava bir senemi heba etmem askere gidip gelirim özel sektörde iş ararım

bölüm ney hocam ilk girişiniz mi ? benim ilk girişim bölümüm nedeniyle özel sektör az para çok iş istiyor tekrar hazırlanmayı düşünüyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: _OlguN_

Gençler. Puan hesaplaması yapmayın.

Sapma ve odak sorular daha belli değil.

Fakat şu kesin. Net kadar minimum puan gelecek.

65 net 65 puan (minimum bu. üstü gelmesi çok yüksek)

Kesinlikle doğru.
    Ben 2014'de GK 31 GY 5 net yapmışım 62 gelmiş.
    Ama maalesef GK daha kötü gelecek gibi bu sınav Matematik soruları çok zorlayıcıydı
  • bilmediğimden sormak istiyorum;

belediyelere vs, sözleşmeli girenler de kpss ile mi giriyor ?

bir de mühendisim ben, düz memurluk tercih etmeli miyim ? istiyorumki kendi mesleğimi yapayım, hem ihtiyacı olanlar memur olsun.

bazılarıysa kafamı karıştırıyor. diyorlar ki düz memur ol, bakarsın orda mesleğine geçersin vs. düşük ihtimal bence bu. baktım nette 15 yıl öyle bekleyen varmış

memur olup 2018 kpss hazırlanırsın diyor yine bazıları.

hay allah niye büyüdük ki biz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deníz

quote:

matematikteki yaş problemi sorusunda hata yok mu ? Kerem'in yaşına 6x mecnuna 3x leylaya 2x dersek.. keremin yaşı leylanın yaşının 2 katı ( 4x ) nasıl oluyor Allah aşkına yaşımı gerileyecek bu soruyu düşünmekten en az 10 soru kaçırmışımdır

evet o soru büyük ihtimal hatalı.dediginiz gibi yaş geriye gidiyor.benide baya uğraştırip canımı sıkan bir soruydu

hatalı değil.

sen 3 yaşındasın, kardeşin 1 yaşında. yani 3 katı. diyelim 3 yıl sonra sen 6 kardeşin 4 yaşında olur yani 1.5 katı.

soru hem yaş problemi hem de mantık

beni de çok uğraştırdı. sın 1 dk kala şöyle yaptım;

6x,3x,2x dedim

a yıl sonra 6x+a, 3x+a, 2x+a yaşında olacaklar.(çünkü soruda '2 katı olduğunda' diyor. '2 katıyken' demiyor. demek ki gelecekte bahsediyor)

2 katı olacaksa (6x+a)=2.(2x+a) olacak ordan da a=2x oluyor.demek ki 2x yıl geçmesi lazım

2x yıl sonra mecnun yaşı 3x+2x=5x olacak. o da 15 miş. x=3 oluyor.

koy 2x'te yerine..cevap 6 oluyor.

o sınav psikolojisiyle kesinlike kolay bir soru değildi..

aynı şekilde kırmızı ve mavi top sorusu da çok basitti ama o anda çok uğraştım, üstüne yanlış yaptım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bcan402 -- 23 Mayıs 2016; 23:36:38 >

• Genel Kültür'de 9-10 arası yanlışım var (Genel Yeteneğe bakmadım hatırlamıyorum ama tahminen Mat+Türkçe 25 net gelir gibi) bunun 4 ya da 5`i coğrafya hele ki Şeker Fabrikası sorusu Alpullu'da olduğunu biliyordum ama Alpullu hangi şehire bağlı araştırma ihtiyacı hissetmediğimden kaçtı bir de şu en az ihracatı yapılan sorusu nasıl Pamuk TÜİK'de bile Elektronik Eşyanın yer aldığı imalat Sanayi en az ihracatı yapılan bölüm

• quote:

Orijinalden alıntı: ßlaCKFOX

Genel Kültür'de 9-10 arası yanlışım var (Genel Yeteneğe bakmadım hatırlamıyorum ama tahminen Mat+Türkçe 25 net gelir gibi) bunun 4 ya da 5`i coğrafya hele ki Şeker Fabrikası sorusu Alpullu'da olduğunu biliyordum ama Alpullu hangi şehire bağlı araştırma ihtiyacı hissetmediğimden kaçtı bir de şu en az ihracatı yapılan sorusu nasıl Pamuk TÜİK'de bile Elektronik Eşyanın yer aldığı imalat Sanayi en az ihracatı yapılan bölüm

Bende elektronik yaptım da düşününce pamuk doğru.Çünkü Türkiye dışardan pamuk alıyor bu 1 .
    Türkiye de pamuk ürünleri yani konfeksiyon gelişmiş bu 2 o yüzden pamuk satmıyoruz.Pamuk ürünleri (tekstil) deseydi elektronik doğru olacaktı.
    biraz düşünseydim doğru yapardım ama düşünmeden yapınca böyle oluyor işte

• quote:

Orijinalden alıntı: ßlaCKFOX

Genel Kültür'de 9-10 arası yanlışım var (Genel Yeteneğe bakmadım hatırlamıyorum ama tahminen Mat+Türkçe 25 net gelir gibi) bunun 4 ya da 5`i coğrafya hele ki Şeker Fabrikası sorusu Alpullu'da olduğunu biliyordum ama Alpullu hangi şehire bağlı araştırma ihtiyacı hissetmediğimden kaçtı bir de şu en az ihracatı yapılan sorusu nasıl Pamuk TÜİK'de bile Elektronik Eşyanın yer aldığı imalat Sanayi en az ihracatı yapılan bölüm

Tebrikler. GK 45 net + 25 net 75puanı çok rahat geçersin.

Türkiye ihracatta 4 şeyi temel olarak satıyor. Satmıyor aslında veriyor.

1 ) İthal marka araba. Renault Toyota vs yapıyoruz ama sonra kazık halinde alıyoruz
    2) Beyaz eşya. Profilo BSH ye bağlı. Yapıyoruz yolluyoruz. + Beko markası
    3) Ekmek tekneleri, buhar kazanları
    4) Gelişmekte olan ülkelere demir çelik ve inşaat malzemeleri.

Pamuk ise bize bazen yetiyor bazen yetmiyor.
    Topraktan çıkan her şey, memeden gelen her süt ve et bu ülkede zarar.
    İnş bir daha girmezsin bu sınava ama, her şey TUİK verisi değil. Tuik sana evet makinalar az diyebilir, fakat Türkiye aslında dünyaya araba ve beyaz eşya yapan bir ülke, hemde ilk 5. ABD,ALM,İNG,İTA,TR

Fakat geri dönüş ve dolar olarak çok verimsiz.
    Hayvancılık ve toprak mahsülleri de çok kötü durumdayız. Fındık,incir üzüm karpuz gibi "sağlam/dayanıklı ve nankörü olmayan(yağışa ota böceğe karşı) " ürünlerde 1.yiz o kadar.
    Örnek, bugün kayısı var ama bir doluda yok bir sene, yada dut. Fakat karpuz incir üzüm çay var.

Çok yazdım, genel bilgi herkese.

• quote:

quote:

quote:

Hocam aynı durumdayın işin kötü yanı bu sinavda yüksek puan icin matematikten min 17-18 lazim ha 5 matematikle yüksek net yapilir ama diger bolumlerden 80 net cikarirsan anca öyle

Maalesef bende matematikten kaybettim zaten bunun farkindaydim ben 20 matematik yapamazsam kazanamazdim cunku genel kulturden 40 bile cikmiyordu gecmis olsun acikcasi bu sinava bir senemi heba etmem askere gidip gelirim özel sektörde iş ararım

bölüm ney hocam ilk girişiniz mi ? benim ilk girişim bölümüm nedeniyle özel sektör az para çok iş istiyor tekrar hazırlanmayı düşünüyorum...

Maliyeciyim hocam bizde b grubundan atanmak cok zor bu sene mezun oluyorum a grubuna kasicaz seneye artik da orda da dayimiz yok

Tabi bankaları falan da kovaliycaz ama inanin oralada da kötu veznede falan verdikleri üç kuruş adamin pestilini cikariyorlar bakalkm seneye alana hazirlanicam bende ama bir yandan sa calismam lazim olacak maalesef evde duramam aileme katki saglamam lazim

• quote:

quote:

quote:

quote:

Maliyeciyim hocam bizde b grubundan atanmak cok zor bu sene mezun oluyorum a grubuna kasicaz seneye artik da orda da dayimiz yok

Tabi bankaları falan da kovaliycaz ama inanin oralada da kötu veznede falan verdikleri üç kuruş adamin pestilini cikariyorlar bakalkm seneye alana hazirlanicam bende ama bir yandan sa calismam lazim olacak maalesef evde duramam aileme katki saglamam lazim

Alan sınavına girmiyor musun 29unda ?

Arkadaşım maliyeci atandı vergi dairesine.

Dayı vardı fakat mülakat dayısız geçti.
    Yani o kadar detaylı sormuşlar ki , dayısı olmayanda atandı. Ay sonu vergi bildirimleri, sgk işlemleri vs. Aklımda değil,alan dışım ama anlatıyordu mülakat süprizini.

73le kazandı. 550 kişi aldılar istanbul.

• quote:

Orijinalden alıntı: GökŞah

quote:

Orijinalden alıntı: Deníz

quote:

aynen denklemi kurdum.la sonra dedim şıkları koyayım yerine.

Hata yok hocam.Yaşlar 6x ve 2x . 2x yıl sonra yaşları 8x ve 4x olur yani biri diğerinin 2 katı.Oradan çözülür

• _OlguN_ kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

artık kaşarlandık sınava gire çıka 75 üstü puan şu an için doğrudan atanmak için yeterli olur mu bil(e)miyorum ama hiç değilse Katiplik, İnfaz Koruma, PTT, ÖSYM tarafından yapılan personel alımlarında işime yarar yalnız tek korkum GK herkeste iyi olduğu için puanların düşük hesaplanması

• Cevap kagitlarimiz ne zaman aciklanacak osym sitesinde?

• OSYM sitesinde sorualrın tamamı var arkadaşlar. Yasak diye hatırlıyorum ama ilginç adamlar hepsini koymuş valla :)
  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.