Şimdi Ara

2016-2017 YGS-LYS (HERKESİ İLGİLENDİRİR)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2016 da sınava girecek bir arkadaşım konu beni niye ilgilendirsin diyebilir önce bununla başlayayım.
    Ben geçen sene sınava girdim 7k hedefliyodum 12k obp ile 14k sıralama geldi. Ailemin baskısıyla tercih yapmak durumunda kaldım bu sene girsem okul puanım yarıya düşeceği için seneye giricem sınava.. TABİ EĞER SINAV OLURSA. MEB YİNE DÖNEKLİK YAPMAZSA. Geçen sene sınava hazırlanırken 17' de tekrar gireceksin deseler intihar ederim yine girmem derdim ama noldu işte hayat bu şekilde gitti o yüzden 15 16 17 girişli herkesi fazlasıyla ilgilendirir bu konu.
    Bakın arkadaşlar rezalet bi eğitim sistemimiz var. Son saniyede bi şeyler iptal oluyo her yıl farklı bi şeyler deniyolar hiçbir taşı yerine oturtamıyolar. Nabi Avcı bi açıklama yaptı bu açıklamadan 2017 de sistemin aynen devam edeceği sonucu çıkıyor şimdi yüzbinlerce hatta milyonlarca insan hayatına buna göre yön vermekte. Açıklama şöyle

***********Bakan Avcı: Üniversite sınavıyla ilgili kural değiştirme yok...

"Çocuk liseye başlarken hangi sınava ne zaman gireceğini bilecek şekilde planlamalar yapılıyor. Dolayısıyla son dakikada maç devam ederken kural değiştirmek bizim defterimizde yok".

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, üniversiteye giriş sınavıyla ilgili sistem değişikliği iddialarına ilişkin, "Çocuk liseye başlarken hangi sınava ne zaman gireceğini bilecek şekilde planlamalar yapılıyor. Dolayısıyla son dakikada maç devam ederken kural değiştirmek bizim defterimizde yok" dedi.

Avcı, çeşitli etkinlik ve ziyaretlere katılmak üzere geldiği Kütahya'de kent girişindeki bir restoranın önünde partililer ve ilgililer tarafından karşılandı. Daha sonra restorana giren Bakan Avcı, burada anneleriyle kahvaltıya gelen çocukları sevdi, onlara kalem hediye etti.

Daha sonra Nafi Güral Fen Lisesi'ne geçen Bakan Avcı, destek kursu gören öğrencileri sınıflarında ziyaret etti.

Öğrencilerle konuşan Avcı, son dönemlerde Milli Eğitim Bakanlığı ve sınavlarla ilgili ''Sistem değişiyormuş'' türünden pek çok asılsız haberlerin çıktığını söyledi.

Bakan Avcı, sistemle ilgili kesinlikle sürpriz değişikliklerin yapılmayacağını belirterek, "Üniversite sınavlarına siz bildiğiniz şekilde hazırlanmaya devam edeceksiniz. Sizin gireceğiniz sınavlarda herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Çocuk liseye başlarken hangi sınava ne zaman gireceğini bilecek şekilde planlamalar yapılıyor. Dolayısıyla son dakikada maç devam ederken kural değiştirmek bizim defterimizde yok. Siz hiç endişe etmeyin" ifadelerini kullandı.***********

Ülkenin bir neslini yetiştiriyorsunuz çocuk oyunu oynanmıyor öyle her canın sıkıldığında sistem değiştiremezsin.Hayatımın 2 senesini bu açıklamaya göre bu sınava veriyorum. Eğer ki bu açıklamanın üstüne MEB sınav sistemini değiştirirse her türlü hukuki yönteme başvuracağımı şimdiden burdan yazıyorum. Konuyu en azından cevaplayarak desteklemeniz ümidiyle.

• Bu iş şöyledir aslında; Melodi hep aynıdır üstündeki şarkı sözü değişik. Sistem ne olursa olsun konular sabit.

Birde bi sistemi eleştiriceksek o sistemi çok kolay geçebilecek kapasitede olmalı ve onun yerine debi sistem oluşturabilmemiz gerekir. Görüyorum yazında da bi sistem önerisi falan da yok o yüzden çalışmak dışında yapacak bir şey de yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • paralı eğitimi kaldıracaz diyip en hasını açtıran devletten herşeyi beklerim. birde veli iznini kaldırmışlar. son ay okula mı gidicez yav ? deliricem ha hep bizi buluyor . madem döneklik yok izni geri versinler. ulan avrupada olsa kim olursa olsun şikayet edip hakkın arıyorsunda burda muhattabını bile bulamıyorsun
  • zaten yazımda sisteme bi eleştri getirmedim tamamen sistemin hızlı değişimine bi eleştri var bu yazıda. Yazıyı bir kez daha okursanız göreceksiniz ki sistem önerisini gerektirecek hiçbir şey yazmıyor burda çünkü "sistem değişmesin" temalı bir yazıdır bu.
  • Fikirist kullanıcısına yanıt
    öyle kardeşim sizin işiniz daha zor iyiki 3 ay sonra doğmamışım da 98' liler grubunda değilim bi okula 8 bin lira vermek de nesi. ama kararlıyım bu sınava 2 senemi verceksem ve son anda sınav sistemimi değiştirip benim 2 senemi yakarlarsa bireysel bi tepkiden çok daha öteye taşırım bu olayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi POMPEII -- 16 Kasım 2015; 18:36:56 >
  • yemin ediyorum bu mesajı artılayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reisdicenn -- 16 Kasım 2015; 1:03:25 >
  • Ben de senin durumundayım. Ben de 2 sene sonra sınava giricem ve herşeyi bu açıklamaya bağlıyorum.Yalnız benim ailem durumu bilmiyor.üniversiteye gidiyorum diye biliyorlar.

Allah yardımcımız olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Değişiklik falan olamaz kimse merak etmesin,Bu, liseye geçişe benzemez. Bölümlere sıralama barajı getirilmesine dışında değişiklik olamaz. Zaten buna MEB değil YÖK karar verir.Sınav sisteminin obp ve düşük sıralamalı özel/devlet üniversiteleri(bununla ilgili dediğim baraj çalışması var ama tatmin edici olacağını sanmıyorum) dışında bir handikapı yok.Çalışan başarır.

• Eskiden de simdiden de birden sistem degismedi.sbs zamanında da konuşuldu bunlar. Seneye ki9lar uzerinde başlanabilir en erken bu da 3yıl felan daha degismeyecek demek. Bosa stres yapıyosun.

Ulkemizdeki eğitim problemi konusunda sana katılıyorum

• Fikirist kullanıcısına yanıt
    Tamamıyla haklısın hocam size katılıyorum yani bu kadar güzel açıklanamazdı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.