Şimdi Ara

2015'TE TIP KAZANAN ABİNİZDEN BAZI ÖNEMLİ TAVSİYELER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
5
Favori
1.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar hepinize, bu forumun hala devam ettiğini ve aktif bir şekilde aynı arayüzde kullanıldığını görünce duygulandım, bizde de YGS/LYS diye geçerdi. Öncelikle ben de sizin gibi bu forumda takılırken siz henüz ilkokuldaydınız ancak ben az önce biraz kurcaladım gerçekten hiçbir şey değişmemiş kitleye dair şaka gibi. Troller var hala, üslup aynı, çok pro elemanlar var, kaç netle X bölümüne gidebilirim falan var. Gerçi bizde bir de şu vardı Ygs geçince: "133K'dan 24K'ya çekilir mi?" Çekilir mi konuları dönerdi sürekli

Şimdi size bazı tavsiyeler vercem, öncelikle forumda vakit harcamayın abicim, ben belki günlerimi bu forumda takılarak geçirdim bana bu forumun ekstradan sınavda yaptırdığı tek bir soru olmadı , varsa da ben dikkat etmedim. Sınavda yapacağınız sorular kendi emeğinizle kitabınız emeğiyle olacak iş , burayla olacak iş değil.

Bizde zaman denemeleri olurdu her hafta zaman denemesinde herkes yaptığı netleri yazardı ordaki insanların netlerine bakar kıyaslardım, bir sonraki hafta önceden benden daha kötü yapan adamlar benden iyi yapardı üzülürdüm falan ama çoğu trollmüş sınav sonuçları açıklandığında hiçbirini forumda bulamadım , doğru dürüst ismini görmediğim adamlar attı hep ilk 10k ss'ini . Bu yüzden tıp kazanacak olan rakipleriniz burada zaman öldürmüyor bile.

Kaynak tavsiyesi ve sınav stratejisi elbette veremem her şey çok değişmiş ben 5 yıl sonra bi göz atayım her şeye neler dönüyo dediğimde ayt tyt diye değiştiğini farkettim yani bu size garip geliyo olabilir arkadaşlar ama bu maraton öyle iğrenç öyle korkunç bi maraton ki eğer kurtulup mutlu sonla ayrılırsanız arkanıza bir kere bile dönüp bakmıyorsunuz. Ben tıp kazandığım günden sonra ygs lys kitaplarımın hepsini çöpe atıp bu iğrenç sınavın defterini sonsuza kadar kapattım ve samimi söylüyorum şu anda TUS çalışıyorum nice tıp sınavları atlattım, elbette bilgi ve konu olarak tıp daha zor ama bu üniversite sınavının psikolojisine hiçbir sınav yaklaşamaz bu sınav gerçekten çok zor, çok ağır bir sınav , beyninizde bir yük oluyor ve bunu atlatın, bitince mutlu olmuyosun üniversite daha zor diyen pesimistlere aldanmayın daha mutlu olacaksınız

Bu maratonda yazılı olmayan ve asla değişmeyecek bazı taktiksel kurallar ve kendi tavsiyelerim var onları yazayım izninizle.

1) Asla bu forumda vakit geçirme, biliyorum başka insanların ders çalışıp senle birlikte acı çektiği bir foruma giresin geliyor ve bu bağımlılık yapıyor ancak gireceksen bile süreni kontrol et

2) Arkadaşlarını rakip olarak görme, kendinle yarış, zaten psikolojik stresle baş ettiğin bir sınavda arkadaşlarını da rakip olarak görüp yarışırsan iyice kendini mahvedersin

3) Uykunu düzene sok, eğer düzensiz bir uykun varsa, boş günlerinde geç yatıyosan , sınav gecesi emin ol stresten uyuyamayacaksın. Çok örneğini gördük

4) Bu sınav maratonunda istisnasız herkesteki motivasyon eğrisi dalgalıdır. Öyle bir şey ki bazı günler motivasyonunuz normaldir sonra artar artar fena gaza gelirsiniz çalışırsınız sonra motivasyonunuz bir düşer ama sebepsizce düşer , işte bu sınavın olayı budur , sebepsizce ders çalışma isteğiniz biter sonra tekrar ders çalışma isteği gelir falan bu böyle sene sonuna kadar devam eder. Bunu yenmenin tek yolu alışkanlıktır. Motivasyona göre çalışmayın, hep çalışın, bunun normal bir şey olduğunu idrak edin. Kazanıp kazanmayacağınızı hiç kimse bilemez

5) Denemeler pek bir şey göstermez. Hiçbir şey demiyorum çünkü asla denemelerde barajı geçemeyen biri tıp kazanamaz. Denemeler sizin eksiklerinizi gösterir. Denemeleri gerçek sınavla asla kıyaslamayın. Gerçek sınav o kadar farklıdır ki sınav sonucunuz her an aşırı farklı gelebilir. Bir de gerçek sınav sorucu çok kahredicidir, çünkü göreceksiniz bakın denemelerde berbat sonuçlar alan bazı arkadaşlarınız akıl almaz sonuçlar alacaklar , denemelerde dereceye oynayan bazı arkadaşlarınız ise o kadar kötü yapacaklar ki inanamayacaksınız, bazıları ise denemelerdeki gibi yapacak. Bu marjin çok değişecek sınavda, sakın denemelere aldanmayın, herkesin gerçek sınavdaki strese karşı toleransı farklı ve sınav anı farklı, ösymnin sorularının ekolü her sene farklı

6) Ekol demişken hemen değineyim. Arkadaşlar bakın, ÖSYM sınavlarının bir kuralıdır bu, her sene soru stili değişir. Benzer bilgiyi ölçen sorular elbette gelir ancak sorunun stili değişir. Ve bu stilleri ise soru bankaları her sene sorularına işlerler ve siz bu soru stillerine aşina olursunuz, bundandır ki eski sorulara bakarsanız size çok kolay gelecektir. Mesela 2015 YGS-LYS bizde gerçekten faciaydı. Hem ygs çıkışı hem de lys çıkışı tüm herkes sınavın ne kadar değişik olduğunu konuşuyodu. Evet geçen kuzenim dedi 2015 aslında kolay bir sınavmış diyince ona da bunu anlattım. Bana göre de 2013 kolaydı ama istatistik öyle demiyor, 2013 de baya zormuş. Bunu çok güzel bir örnekle anlatacağım. Ben biyoloji olimpiyatçısıydım. Tüm denemelerde 30-0 biyoloji yapardım. 2015 lys biyolojide hayatım boyunca bir kere bile görmediğim ilginç bir kalıtım sorusu çaktı ösym , aslında çok basit bir soruydu ama farklı olduğundan kalıpların dışındaydı ve ben strese girdim bir türlü çözemedim. 29-0 ile ayrıldım sınavdan. Sonra kuzenimin kitaplarını kurcalarken geçen biyoloji soru bankasında aynı o tarz 5-6 tane kalıtım sorunu görünce güldüm sadece. Ösym'nin modalitesi bu işte. Kendinizi çok farklı sınava hazırlayın, çeşit çeşit soru çözün ki ufkunuz açılsın, sınav anında o değişik soruları çözen kazanıyo. O değişik soruları yorumlayabilmek için de bol bol değişik kaynaklardan soru çözmeniz ve sınav anında biraz zeki ve sakin olmanız gerekecek

BURADAN

TÜM TIP İSTEYENLERE, DERECE İSTEYENLERE, MEZUNLARA, 12.SINIFLARA, ÇARESİZCE FORUMDAN MOTİVASYON ARAYANLARA, KAÇ NET YETER DİYE HESAPLAYANLARA, TEK AMACI SORU SORMAK OLANLARA, KIZ OLUP FORUMDA ERKEK GİBİ TAKILANLARA, YKS AYAĞINA KIZLARA YÜRÜYENLERE, DENEME KÖTÜ GELDİĞİNDEN AĞLAYANLARA, AİLE BASKISI ÇEKENLERE, SÜLALE BASKISI ÇEKENLERE VEEEE TROLLERE

SELAM OLSUN

Hepinize iyi çalışmalar, umarım çok mutlu olursunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stargazing -- 12 Şubat 2020; 4:10:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hangi üniversite hocam
  • Hocam dönem arkadaşlarımın tanıyabilme ihtimalinden dolayı söylemek istemiyorum

• Sıralama bandınızı söyleseniz merak ettim gerçekten.
    Bu arada teşekkür ederim çok güzel bir yazı olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pisagör -- 12 Şubat 2020; 9:40:29 >
  • Eskilerden birileri görmek mutlu etti

Belki hatırlarsın

• Son kısım güzel olmuş .

• Pisagör P kullanıcısına yanıt
    Mf1 4k mf3 6k

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • HakimBeey kullanıcısına yanıt

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.