Şimdi Ara

2015 SAMSUNG TİZEN TV (242. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6.716
Cevap
84
Favori
383.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 240241242243244
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • JU7500 için kalibrasyon ayarları.. Ben yaptım ama gözün alışması lazım galiba. Tv söndü sanki..

http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/ju7500/settings

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugrtmzyrk

48JU6570 için ekran ayarları önerisi olan veya kaynak bilen var mı? Ayrıca aşağıdakilerin ne işe yaradıklarını anlatan bir rehber var mı? Aradım bulamadım.

Dynamic Contrast:
    Black Tone:
    Digital Clean View:
    MPEG Noise Filter:
    Auto Motion Plus:
    Color Space:
    White Balance:

6570 Türkiye veya özel bölge için verilmiş model numarası olduğundan o şekilde arayınca pek sağlıklı sonuç çıkmıyor. Samsung'un ilgili sayfasındaki dökümanlara baktığımda varyantlarının

JU66**, JU67**, JU65** şeklinde olduğunu görüyorum. Buda kafa karıştırıyor ama bu modellerle arama yaptığımda çıkan sonuçlardaki ayarları tv'ye uyguladığımda saheemr'nin dediği gibi tv solmuş gibi göründü. Belki uzun bir süre o modda kullanınca göz alışır, diğer modlar yadırganır. Zaman gösterecek....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chlorohydrate -- 14 Haziran 2016; 16:45:43 >

• arkadaşlar,

forumda birinde dikey bir gölge sorunu vardı. tv nin bir kısmında şerit gibi. kimdi bu arkadaş, fotolar koymuştu hatta.

tekrar koyabilirmi?
  • ocean72 kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba,

akıllı kumanda da bende bilmiyorum maalesef :( ben standart samsung kumandalarda olanı belirttim. Başka bir yöntem varsa akıllı kumanda da bende merak ettim.

Size de hayırlı olsun güzel günlerde kullanın inşallah :)

Teşekkürler,
  • Chlorohydrate C kullanıcısına yanıt
    Ju6700 sanirim. Curved olan model o gorunuyor yurt disinda. Bu sekilde arama yapinca birseyler cikiyor. Deneyecegim bende ayarlari bakalim.

• Genelde tavsiye edilen goruntu sinema ayarlari uzerinden yapiliyor..sinema modu zaten biraz sarimtirak bir tonda. Buna neden olan kirmizi tonlarin baskinligi. Eger daha oncesinde dinamik moda aliskinsaniz bu renkler dogru bile olsa zevk vermeyecektir. Ben genelde arka isigi kismama ragmen film modunda film seyredemiyorum bile. En sonunda gecenlerde belki 1 saat deneyw deneye bir sablona gerirdim ayarlari kendi zwvkime gore. Su anda diger hazir ayarlara gore begenime daha cok uyuyor.

Saygilarimla.

• Arkadaşlar Dilediğin yerde Uygulaması yok tizen icin browser den acıyorum ancak kanallara tıkladığımda ufak bi eklenti var normalde pc de onu kuruyor tv de onu kurmuyor çözümünü bilen var mi ? Web ten Dilediğin yerde sitesini sorunsuz izleyen var mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Chlorohydrate

quote:

Orijinalden alıntı: ugrtmzyrk

48JU6570 için ekran ayarları önerisi olan veya kaynak bilen var mı? Ayrıca aşağıdakilerin ne işe yaradıklarını anlatan bir rehber var mı? Aradım bulamadım.

Dynamic Contrast:
    Black Tone:
    Digital Clean View:
    MPEG Noise Filter:
    Auto Motion Plus:
    Color Space:
    White Balance:

6570 Türkiye veya özel bölge için verilmiş model numarası olduğundan o şekilde arayınca pek sağlıklı sonuç çıkmıyor. Samsung'un ilgili sayfasındaki dökümanlara baktığımda varyantlarının

JU66**, JU67**, JU65** şeklinde olduğunu görüyorum. Buda kafa karıştırıyor ama bu modellerle arama yaptığımda çıkan sonuçlardaki ayarları tv'ye uyguladığımda saheemr'nin dediği gibi tv solmuş gibi göründü. Belki uzun bir süre o modda kullanınca göz alışır, diğer modlar yadırganır. Zaman gösterecek....

Hocam film modu icin verilen ayarlar gerçekten cok soluk hani berbat gibi neredeyse siz oyle mi izliyorsunuz hic net degil gerçekten cok kotu bende 6570 ju model sahibiyim bir turlu ayar yapamadım

• veysel_lowe kullanıcısına yanıt
    Tv'nin ba?yna geçti?im uzun süre izledi?im pek söylenemez. Ama ayarlaryyla çok ha?ir ne?ir oldum. Evdekiler Dinamik modda kullanyyorlar tv'yi.
    Film modunun normal hali nasyldy hatyrlamyyorum ama yukaryda bahsetti?imiz, önerilen görüntü ayarlary genelde film modu üzerinden yapylyyor. Ve yanly? hatyrlamyyorsam zaten sarymsy olan film modu bu ayalarla birlikte dahada sarymsy oluyor.
    Yani bu ayarlary yapyp, sonrada tv'nin kar?ysyna geçip bakty?ymda gözlerimi kaçyrasym geliyor. O beyazlaryn, sarymsy görünümü hiç ho?uma gitmiyor. Zaten evin duvarlaryda sary tonda o yüzden gözlerimi kaçyrasym geliyor :)
    Di?er 3 modu kullanyrym ama bu mod üzerine yapylan ek ayarlar gözlerime ho? gelmedi...
  • Arkadaslar bu görüntü ayarları/renk filan nasıl olmalı standartı nedir ? kuruluma gelen eleman bir şeyler yaptı ama standartı o mudur ?
  • guguk kullanıcısına yanıt
    Aklımda vardı. Bulutlanmalar sebepli.
    Dün yenisi açıldı, kurdurmadım bu kez. Aynı bulutlanmalar bunda da var. AH01 version yine.İade raporu aldım servisten.TV evde şu an.
    Diğer odamdaki 40JU6610 u getirdim. O samsung TS02 Panel. O küçük tv de dahi kenarlara bu bulutlanmalar var. Şu an bir tık yukarı çıkıp JS9000 mi alayım diye düşünüyorum ama muhakkak onda da bu bulutlanmalar falsolar olacak?
    3_4 bin de fazla vereceğim bir de...Bu fazlalığı değecek bir başka ekstrası olduğunu da sanmıyorum açıkçası....
    Son durum bu kararsızlık.

• saheemr kullanıcısına yanıt
    Valla merkezdeki değişim biriminde denk geldiğiniz şahıs önemli.Beni bayağı yokuşa sürdüler.Neyse ki sonunda gerçekleşti.
    Ama panelden panele bir şey değişmeyecek göreceksiniz.Bu serilerin kronik problemi bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ocean72

Valla merkezdeki değişim biriminde denk geldiğiniz şahıs önemli.Beni bayağı yokuşa sürdüler.Neyse ki sonunda gerçekleşti.
    Ama panelden panele bir şey değişmeyecek göreceksiniz.Bu serilerin kronik problemi bunlar.

Bende çıkan dikey çizgi olmasa ölü pikselleri sineye çekeceğim. Işık sızması, bulutlanma falan hiç yok bende. Bugün gelip alacaklar tv yi. Nerden almıştınız acaba tv yi. Genel merkezmi yaptı değişimi yoksa aldığın yermi. Eski tv yi aldıktan ne kadar sonra yenisi geldi. Çok sıkıntılı olacaksa iade isteyeceğim..

• mgmeteor kullanıcısına yanıt
    Standart değildir tabi ki. Herkesin kendi zevkine göre bir ayar anlayışı var, servistek ikişinin yaptığı da kendine göredir. 32" grundig aldım mutfağa. Servis ayarlara girdi, parlaklığı açtı biraz, görüntü modunu sıcağa getirdi mesela. Ben sıcak tonu çok sevmem. Gittikten sonra değiştirdim hemen.

Lcd-led deneyimimde philips, toshiba, grundig ve samsung markaları var. Hatta samsung 2 tane. Benim gördüğüm kadarı ile en geniş görüntü ayarı da Samsung'da. Doğal olarak birçok detayı ayarlamak zahmetli olsa da ince ayar ile kişisel zevke uygun ayar çıkıyor ortaya. Tabi bazı ayarlar var mesela, sinema modu gibi. Ne işe yaradığını anlayamıyorsunuz. Oto1'de idi daha önce hazır ayarlara göre. Birgün hd kanalda habeleri seyrederken sd bir haber görüntüsü girdğinde altta kayan yazıların çizgilendiğini gördüm. evdeki 5 senelik samsung c serisinde görmedğim bir hataydı. Nereden başlayacağımı bilemedim ayar için ama biraz da şans ile sinema modunu kapalıya getirdiğimde düzeldi. Ya da mpeg filtresi mesela. Parazit azaltma. Duvardan antenle tv seyretmiyoruz artık. Çoğu kişi hd kaynaktan ya da benim gibi d-fix modüllerle seyrediyor. PArazit olacak birşey yok. Bu özellikler açıldığında kesinlikle tv ek işlemler nedeniyle görüntüyü biraz bozuyor aslında. Bu nedenle mümkün olduğunca az işlem yaptıracak modları kullanmakta yarar var.

Benim yeni seri tv'lerde gördüğüm çünkü eski seride böyle birşey yok, kontrast filtre etkisi yaratıyor. Eski alışkanlığımızdır kontrastı arttırmak ama benim ilk dikkatimi çeken sanki tv'nin önünde bir filtre oluşuyor, görüntü gri bir perdenin arkasına gizleniyor gibi. Bu nedenle bütün ayarlarım kontrastın düşürülmesinin ardından yapıyorum. Belki çoğu kişinin bulutlanma hissiyatı da bu ayardan kaynaklı olabilir. Eski tv'de mesela 70'e ayarlı ise yeni tv'de 30'a düşürmek priskolojik olarak çok düşük algısı yaratıyor ama benim gördüğümju7000 serisi için kontrast 40'tan sonra özellikle koyu çekimlerde görüntü üzerinde negatif etki yaratıyor.

Bişr arkadaşımız gamma'dan bahsetmiş, son derece isabetli bir uyarı. Gamma ile arka ışığın telafisini verebilirsiniz. Bu ayarı 0'ın altında kullanmak da sanki olmazmış gibi geliyor ilk başta ama beraberindeki ayarlarla 0'ın altında bile doğru renkler çok da karanlık bir görüntü olmadan alınabiliyor. Akşam kendi ayarlarımı aktarmaya çalışırım ama herkese güzel gelmeyebilir tabi.

Saygılarımla.

• saheemr kullanıcısına yanıt
    Sizde de muhakkak bu bulutlanmalar vardır. Gözünüze çarpmamıştır. Yada ortam çok karanlık değildir vs.
    Genel merkezden hadımköy deki ceva depodan geldi yenisi.
    Bugün firmaya gittim js9000 almaya. Açık olan birini açtık benzer bulutlanmalar onda da var. 4000 TL üzerine ver ve benzer sıkıntılar olsun . Aklıma yatmadı. Evdeki.JU7500 ü açtırıp kullanacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: eiskent

Standart değildir tabi ki. Herkesin kendi zevkine göre bir ayar anlayışı var, servistek ikişinin yaptığı da kendine göredir. 32" grundig aldım mutfağa. Servis ayarlara girdi, parlaklığı açtı biraz, görüntü modunu sıcağa getirdi mesela. Ben sıcak tonu çok sevmem. Gittikten sonra değiştirdim hemen.

Lcd-led deneyimimde philips, toshiba, grundig ve samsung markaları var. Hatta samsung 2 tane. Benim gördüğüm kadarı ile en geniş görüntü ayarı da Samsung'da. Doğal olarak birçok detayı ayarlamak zahmetli olsa da ince ayar ile kişisel zevke uygun ayar çıkıyor ortaya. Tabi bazı ayarlar var mesela, sinema modu gibi. Ne işe yaradığını anlayamıyorsunuz. Oto1'de idi daha önce hazır ayarlara göre. Birgün hd kanalda habeleri seyrederken sd bir haber görüntüsü girdğinde altta kayan yazıların çizgilendiğini gördüm. evdeki 5 senelik samsung c serisinde görmedğim bir hataydı. Nereden başlayacağımı bilemedim ayar için ama biraz da şans ile sinema modunu kapalıya getirdiğimde düzeldi. Ya da mpeg filtresi mesela. Parazit azaltma. Duvardan antenle tv seyretmiyoruz artık. Çoğu kişi hd kaynaktan ya da benim gibi d-fix modüllerle seyrediyor. PArazit olacak birşey yok. Bu özellikler açıldığında kesinlikle tv ek işlemler nedeniyle görüntüyü biraz bozuyor aslında. Bu nedenle mümkün olduğunca az işlem yaptıracak modları kullanmakta yarar var.

Benim yeni seri tv'lerde gördüğüm çünkü eski seride böyle birşey yok, kontrast filtre etkisi yaratıyor. Eski alışkanlığımızdır kontrastı arttırmak ama benim ilk dikkatimi çeken sanki tv'nin önünde bir filtre oluşuyor, görüntü gri bir perdenin arkasına gizleniyor gibi. Bu nedenle bütün ayarlarım kontrastın düşürülmesinin ardından yapıyorum. Belki çoğu kişinin bulutlanma hissiyatı da bu ayardan kaynaklı olabilir. Eski tv'de mesela 70'e ayarlı ise yeni tv'de 30'a düşürmek priskolojik olarak çok düşük algısı yaratıyor ama benim gördüğümju7000 serisi için kontrast 40'tan sonra özellikle koyu çekimlerde görüntü üzerinde negatif etki yaratıyor.

Bişr arkadaşımız gamma'dan bahsetmiş, son derece isabetli bir uyarı. Gamma ile arka ışığın telafisini verebilirsiniz. Bu ayarı 0'ın altında kullanmak da sanki olmazmış gibi geliyor ilk başta ama beraberindeki ayarlarla 0'ın altında bile doğru renkler çok da karanlık bir görüntü olmadan alınabiliyor. Akşam kendi ayarlarımı aktarmaya çalışırım ama herkese güzel gelmeyebilir tabi.

Saygılarımla.

Hocam gerçekten guzel yazmışsınız sizin ayarlarımızı bekliyorum ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: ocean72

Sizde de muhakkak bu bulutlanmalar vardır. Gözünüze çarpmamıştır. Yada ortam çok karanlık değildir vs.
    Genel merkezden hadımköy deki ceva depodan geldi yenisi.
    Bugün firmaya gittim js9000 almaya. Açık olan birini açtık benzer bulutlanmalar onda da var. 4000 TL üzerine ver ve benzer sıkıntılar olsun . Aklıma yatmadı. Evdeki.JU7500 ü açtırıp kullanacağım.

Ben bu şekilde denemiştim.. Bende yerine belki JS9000 alırım diye düşünüyordum. Belki 7500 e stok yok falan derler diye. Hiç bunu istemiyeyim o zaman. İnşallah çok vakit geçmeden değişim olur. Zaten eski tv bozulunca baya tv siz kalmıştık birde üstüne bunu beklemiyelim..

2015 SAMSUNG TİZEN TV
     2015 SAMSUNG TİZEN TV
     2015 SAMSUNG TİZEN TV

• quote:

Orijinalden alıntı: insane1907

arkadaşlar,

forumda birinde dikey bir gölge sorunu vardı. tv nin bir kısmında şerit gibi. kimdi bu arkadaş, fotolar koymuştu hatta.

tekrar koyabilirmi?

yok mu kendisi burada? sanırım banding sorunundan bahsetmişti?
  • Usb bellek ile kanal güncellemek istiyorum. Kanalların sıralı olduğu usb belleke atabileceğim bir link vs var mı?

Tv 55ju6570

• filips F kullanıcısına yanıt
    @filips üstad merhabalar.. ne yazık ki bu bilgilendirmeni tv yi aldıktan sonra okuma imkanım oldu. bir arkadaşim ile birlikte aldıgımız Samsung 55' Ju7000 tv den benimki Taiwan, arkadaşınki Kore.. arkadaşta hiç bir problem yokken benim tv de özellikle hareketli görüntülerde ve bilhassa maç yayınlarında nesnelerin,logo yada skor yazan bölgelerin yanında iz kalıyor. kameranın hızlı hareket ettiği zamanlarda görüntüde dağılmalar ve çözünürlükte düşüş gözlemledim.
    tv konusunda pek bilgili değilim kavramlara da pek hakim değilim. samsung servisi arayarak gelmelerini talep ettim. servis geldiğinde nasıl bir yol izlemem gerektiği tv nin hangi testlerden geçirilmesi gerektiği ve bu ürünü iade edebilmem hususunda yol gösterebilirseniz sevinirim.
    Benzer tecrübeleri olan arkadaşlardan da yardım bekliyorum. herkese şimdiden teşekkürler..
  • 
Sayfa: önceki 240241242243244
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.