Şimdi Ara

2015 PHİLİPS ANDROİD TV (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.398
Cevap
65
Favori
349.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet özellikle yine açılıştaki Philips logosunun çıktığı ekranda TV görüntü ayarlarımızı kaale almadığı için sızmalar belli oluyor iyice..
    Bende yabancı philips forumunda gördüğüm birkaç ayarı yaptım şimdilik daha iyi gibi sızma olayı..
    Kontrastı azaltıp parlaklığı biraz artırdım kamufle oldu gibi ışık sızması. .
    Bu ayar siyah renklerde grileşmeye neden olduğu için dinamik kontrastı aç demişler onuda açtım , görüntüde film modunda iyice oldu gibi sanki...
    Şimdiki sorunum natural motionu açınca hareketli sahnelerde nesnelerin etrafında blurlaşma görüyorum. .
    Mesela trt belgesel hd izliyorum..
    Kamera aşağı yukarı hızlıca hareket ederken trt belgesel logosunun etrafında blurlaşma oluşuyor.
    Natural motion kapatınca birşey olmuyor ama bu seferde hareketli sahnelerde görüntü karmaşık geliyor bana tabi...

Banidng fixi denedikten sonra haber verirsen bizde bir deneyelim. .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tv rootlandı apk yüklemek için artık baska kullanıcı kurmaya gerek kalmadı direk mevcut kullanıcı üzerinden yapılabiliyor. Tv nin nerdeyse herseyini kısıtlamışlar ****ler. Şimdi daha akıcı menü arası geçişlerde sorun yok. Tv gayet stabil bir ilk resimler
    Bu mesaja eklenen görseller:

2015 PHİLİPS ANDROİD TV 2015 PHİLİPS ANDROİD TV

• byhayati B kullanıcısına yanıt
    Cok güzel.Detayli açıklama yaparsaniz sevinirim..

• 49puk-pus7150 -7100 rootlama rehberi

Öncelikle tv üzerinde ki birincil(owner) kullanıcısına paralel bir kullanıcı hesabı oluşturmalıyız.

Grekeli olanlar :
    1 tv ile aynı ağa bağlı bir bilgisayar
    3 tv ye marketten es dosyasını indiriyoruz.
    4 Es dosyası aracılığı ile Terminal emulator apk sini (usb den veya telefonda es dosyası kuruluysa es file gönderebilrsin) google playden aratıyoruz
    Not: Direk marketten arasanız çıkmaz.
    5 TV den Terminali çalıştıryoruz ve grekli komutu girerek usb hata ayıklamayı aktif etmeliyiz.
    Komut: am start --user 0 com.android.settings/.DevelopmentSettings
    geliştirici seçenekleri sayfası açılacaktır ilgili kısmı aktif edelim
    şimdi pc ye gecelim.
    1 pc ye android platform toolsu ve team viewer ı indirip kuruyoruz.
    2 cmd komut satırını açalım
    3 adb.exe uygulamasının olduğu yerin örn: C:\Users\byhayati\AppData\Local\Android\android-sdk\platform-tools
    4kopyaladığımız yolu komut satırına başına cd yazarak yapıştıralım..
    4 komut satırına :
    adb.exe
    adb start-server
    adb connect xxx.xxx.x.x ip adresimizi yazalım
    connected yazısını gördüysek tv de bilgisyarın parmak izi onay kutucuğu açılacaktır izin vermeliyiz. sorun yok. sorun olursa modemi modeme reset atıp yeniden deneyin.
    adb shell (TV nin adı çıktıysa tamamdır.
    Şimdi yeni kullanıcı oluşturalım..
    komut satırına :
    pm create-user FREE (ya da istediğiniz ismi verin) 10 isminde yeni kullanıcı oluşturlacaktır seçiyoruz.
    am switch-user 10 ( tv yeni kullanıcıya gececektir )
    am start --user com.android.settings / .SecuritySettings (güvenlik ayarları sayfasını açıp bilinmeyen kaynakları aktif edelim)

ŞİMDİ TV MİZİ ROOTLAYALIM.
    önce gerekli apk leri indirip tv ye gönderelim. ayrı ayrı zaman kaybetmeyin.
    1-KingRoot v4.8.0
    2-Root Explorer v3.3.8.
    3-adbWireless v1.5.4
    4 king root apk sini kuralım tv mizi''apply root'' rootlayalım.ilk denemede olmazsa yeniden deneyin uygulamayı zorla durdurun tekrar tekrar deneyin. (uygulamayı çalıştırmadan önce teamviewerle tv ye bağlanalım mouse siz uygulamayı kullanmak mümkün değil teamvieweri kapatmayın)
    5 kingrotttan çıkış yapıp yeniden çalıştıralım. yeniden başlayınca kingroot artık bir sistem uygulaması olacaktır .
    6 şimdi Root Explorer v3.3.8. apk sini kuralım root iznini vermeyi unutmayın. okuma ve yazma izni verelim . sol üstte küçük kutucuk R/W
    7 /data/system/users/0/package-restrictions.xml adlı dosyayaı bulup "Text Editor" de açalım. <pkg name="com.speedsoftware.rootexplorer" stopped="true" /> also line <pkg name="com.kingstudio.purify"> <pkg name="com.kingstudio.kingroot"> satırını silelim. kayıt edip çıkalım. ha belgelnin yedeğini otomatik alacaktır onu da silelim.adı : ''package-restrictions.xml.bak''
    8 şimdi bilgisayardan komutlardan yeniden diğer kullanıcya geçelim.
    komut satırına : am switch-user 0
    9 adbWireless v1.5.4 apk sini indirip tv ye gönderip markette aratalım ve kuralım. root iznini verelim.
    şimdi tyi fişini çıkarıp yeni açalım. teamviewer açın
    10 kingrott artık bir sistem uyglaması sistem uygulamatından arayıp bulalım ve çalıştıralım.
    11 Settings Database Editor v2016.01.26 markette aratın bulmazsanız apk yi kullanıp es dosyadan aratın kurun çalıştırın. yana Secure sekmesine geçin aşağıda "install_non_market_apps" "0 yazılı satıra gelin tıklayın''0'' ı ''1'' olarak değiştiriyoruz.. muhtemelen izin vermeyecektir.
    yukardaki yolu izleyip cmd den tv ye baplanıyoruz. komut satırına : pm grant by4a.setedit android.permission.WRITE_SECURE_SETTINGS yazıyoruz.
    artık izin verecektir. ''0'' ı ''1'' olarak değiştiriyoruz.
    12- ROoT EXPLORER UYGULAMASINDAN /data/system/users uzantısında bulunan 0.xml belgesinin ''text editor '' de <restrictions no_install_unknown_sources="true" /> satırının ''true'' kısmını '' flase'' olarak değiştirip kaydedip çıkalım. yine belgenin ydeğini silelim.hemen altında
    13 kingroot uygulamasını çalıştıralım. otomatik başlayan uygulamardan '' google play services ' ve '' google play store'' uygulamalarını seçip deaktif yapıyoruz.'

artık tv nizi özgürce kullanabilirsiniz.
    olabildiğince açık yazmaya çalıştım. takılan olursa yardımcı olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: byhayati

49puk-pus7150 -7100 rootlama rehberi

Öncelikle tv üzerinde ki birincil(owner) kullanıcısına paralel bir kullanıcı hesabı oluşturmalıyız.

Grekeli olanlar :
    1 tv ile aynı ağa bağlı bir bilgisayar
    3 tv ye marketten es dosyasını indiriyoruz.
    4 Es dosyası aracılığı ile Terminal emulator apk sini (usb den veya telefonda es dosyası kuruluysa es file gönderebilrsin) google playden aratıyoruz
    Not: Direk marketten arasanız çıkmaz.
    5 TV den Terminali çalıştıryoruz ve grekli komutu girerek usb hata ayıklamayı aktif etmeliyiz.
    Komut: am start --user 0 com.android.settings/.DevelopmentSettings
    geliştirici seçenekleri sayfası açılacaktır ilgili kısmı aktif edelim
    şimdi pc ye gecelim.
    1 pc ye android platform toolsu ve team viewer ı indirip kuruyoruz.
    2 cmd komut satırını açalım
    3 adb.exe uygulamasının olduğu yerin örn: C:\Users\byhayati\AppData\Local\Android\android-sdk\platform-tools
    4kopyaladığımız yolu komut satırına başına cd yazarak yapıştıralım..
    4 komut satırına :
    adb.exe
    adb start-server
    adb connect xxx.xxx.x.x ip adresimizi yazalım
    connected yazısını gördüysek tv de bilgisyarın parmak izi onay kutucuğu açılacaktır izin vermeliyiz. sorun yok. sorun olursa modemi modeme reset atıp yeniden deneyin.
    adb shell (TV nin adı çıktıysa tamamdır.
    Şimdi yeni kullanıcı oluşturalım..
    komut satırına :
    pm create-user FREE (ya da istediğiniz ismi verin) 10 isminde yeni kullanıcı oluşturlacaktır seçiyoruz.
    am switch-user 10 ( tv yeni kullanıcıya gececektir )
    am start --user com.android.settings / .SecuritySettings (güvenlik ayarları sayfasını açıp bilinmeyen kaynakları aktif edelim)

ŞİMDİ TV MİZİ ROOTLAYALIM.
    önce gerekli apk leri indirip tv ye gönderelim. ayrı ayrı zaman kaybetmeyin.
    1-KingRoot v4.8.0
    2-Root Explorer v3.3.8.
    3-adbWireless v1.5.4
    4 king root apk sini kuralım tv mizi''apply root'' rootlayalım.ilk denemede olmazsa yeniden deneyin uygulamayı zorla durdurun tekrar tekrar deneyin. (uygulamayı çalıştırmadan önce teamviewerle tv ye bağlanalım mouse siz uygulamayı kullanmak mümkün değil teamvieweri kapatmayın)
    5 kingrotttan çıkış yapıp yeniden çalıştıralım. yeniden başlayınca kingroot artık bir sistem uygulaması olacaktır .
    6 şimdi Root Explorer v3.3.8. apk sini kuralım root iznini vermeyi unutmayın. okuma ve yazma izni verelim . sol üstte küçük kutucuk R/W
    7 /data/system/users/0/package-restrictions.xml adlı dosyayaı bulup "Text Editor" de açalım. <pkg name="com.speedsoftware.rootexplorer" stopped="true" /> also line <pkg name="com.kingstudio.purify"> <pkg name="com.kingstudio.kingroot"> satırını silelim. kayıt edip çıkalım. ha belgelnin yedeğini otomatik alacaktır onu da silelim.adı : ''package-restrictions.xml.bak''
    8 şimdi bilgisayardan komutlardan yeniden diğer kullanıcya geçelim.
    komut satırına : am switch-user 0
    9 adbWireless v1.5.4 apk sini indirip tv ye gönderip markette aratalım ve kuralım. root iznini verelim.
    şimdi tyi fişini çıkarıp yeni açalım. teamviewer açın
    10 kingrott artık bir sistem uyglaması sistem uygulamatından arayıp bulalım ve çalıştıralım.
    11 Settings Database Editor v2016.01.26 markette aratın bulmazsanız apk yi kullanıp es dosyadan aratın kurun çalıştırın. yana Secure sekmesine geçin aşağıda "install_non_market_apps" "0 yazılı satıra gelin tıklayın''0'' ı ''1'' olarak değiştiriyoruz.. muhtemelen izin vermeyecektir.
    yukardaki yolu izleyip cmd den tv ye baplanıyoruz. komut satırına : pm grant by4a.setedit android.permission.WRITE_SECURE_SETTINGS yazıyoruz.
    artık izin verecektir. ''0'' ı ''1'' olarak değiştiriyoruz.
    12- ROoT EXPLORER UYGULAMASINDAN /data/system/users uzantısında bulunan 0.xml belgesinin ''text editor '' de <restrictions no_install_unknown_sources="true" /> satırının ''true'' kısmını '' flase'' olarak değiştirip kaydedip çıkalım. yine belgenin ydeğini silelim.hemen altında
    13 kingroot uygulamasını çalıştıralım. otomatik başlayan uygulamardan '' google play services ' ve '' google play store'' uygulamalarını seçip deaktif yapıyoruz.'

artık tv nizi özgürce kullanabilirsiniz.
    olabildiğince açık yazmaya çalıştım. takılan olursa yardımcı olurum.

teşekkürler hocam işime yarayacak baya

hocam tv de root işlemi garantiye ne gibi etki ediyor ve menü geçişleri herhangi bir program aracılığıylamı hızlandı yoksa root olunca kendiliğindenmi hızlandı ve son olarak tv niz 7100 mü 7150 mi bendede 7100 var. şimdiden teşekkürler

• Arkadaşlar selam 40 pfk 5500 aldım i?lk başlarda internete giriyordu ama sonradan sorun başladı modemimi görüyor ama bi turlu baglanamiyuor denemek için telefonumu kullandım Wi-Fi spot la TV bağlandı ama modemle bağlanmiyor acil yardımlarınızı bekliyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grkn35

Dediğiniz olay için philips my remote uygulamasını telefona yüklemeniz gerekli. Ancak tv nin kendi reciver ından gelen görüntüyü izleyebilirsiniz. Harici bir reciver kullanıyorsanız telden görüntü alamazsınız.

Sürekli Dsmart üzerinden denedim, sanırım ondan dolayı sıkıntı yapıyor. Cevabınız için teşekkür ederim, bir de kendi receverından deneyeceğim. sonucu yazarım.
  • Twitter dan Toengel'e 7000 serisine 4k için güncelleme gelecek mi diye sordum cevap ;

Hi, you should ask TP Vision - not me - I cannot tell you these information.

• merhaba birşey danışmak istiyorum. (49puk7100) kodiyi kullanıyorum ama nasıl yaptıysam sesi mute(sessiz) konuma getirmişim, kodi ekranı sağ üst köşede kırmızı şekilde mute görüntüsü duruyor. kumandadan hangi tuşu denediysem sesi açamadım. yardımcı olursanız sevinirim.
  • kalban K kullanıcısına yanıt
    Hocam sadece kodi ye girince ses yoksa kodinin ses ayarları ile ilgilidir. Sistem bölümünde ses ile ilgili ayarlar vardı yanlış hatırlamıyorsam.

• merhaba ,

Root işlemi garanti sıkıntısı yaşatır mı bilemiyorum ama ben dün gece uğraşma sonucu farklı iki yöntem buldum, es explore bence çöp bir dosya yöneticisi usb içindeki apk leri açmanıza izin vermiyor o alana dahi giremiyorsunuz. onun yerine X-plore dosya yöneticisini daha kullanışlı

X-Plore ile harici USB den program yüklemek için (her programda işe yaramayabilir)programı marketten kurabilirsiniz. TV ye kurmak istediğiniz APK yi (programı) usb ye atın. sonra X-Plare açın ve APK üzerinde gelin Ok tuşuna basılı tutun 2 sn menü çıkacak o menüden Google ile yükle seçeneği var, bu şekilde TV destekliyor ise APK yi yükleyebilirsiniz.

2. seçenek (alıntı değildir kendim deneyerek keşfettim)

En basit ve zahmetsiz olan, Sadece TV nizin desteklediği tüm programları marketten yüklemenize izin veriyor. Yapmanız gereken PC nizin web sayfasından playstore giriş yapmak. TV de kullandığınız gmail hesabınızla oturum açtıktan sonra

Yüklemek istediğiniz programı buluyoruz
    yükle seçeneğine tıkladığınızda hesabınıza tanımlı tüm cihazların listesi geliyor (Telefon, Tablet, Tv vs) TV yi seçip yükle diyoruz.
    TV den hiç bir işlem yapmıyoruz bu esnada TV sadece açık ve İnternete bağlı olmalı.
    2-3 dk sonra program artık Tv nizde :) ben bu şekilde özellikle Chrome kurdum ve çalışıyor.

bu yöntemle kurulan programı TV nizin smart menüsünden göremezsiniz, legal bir yükleme saymıyor , programı çalıştırmak için TV den Genel Ayarlar, Android ayarları , İndirilen uygulamalar bölümünden görebilirsiniz ve o menüden de açabilirsiniz. yükleme Tv den yapılmadığı için sanırım program ikonunu ana sayfaya eklemiyor.

Bazı programlar için uyumlu değildir uyarısı çıkıyor yüklemek istediğinizde. bence bu şekilde olması daha iyi Tv tlf ile aynı işleve sahip değil sonuçta, o nedenle rootlayıp her programı kurup çalıştırmaması yada işletim istemine zarar vermesi de anlamlı olmayacaktır. ilk seçenekte belirttiğim şekilde uyumlu olmayan programda kurdum, kurulum yapılıyor ama çalışma sırasında sapıtıyor program.

Benim Tv den smart özellik anlamında eksik akalan tek beklentim düzgün bir web tarayıcı idi, onu da 2. yolla yüklemiş oldum şuan beklediğim tek şey Mouse ve klavye desteği , çünkü browser Mouse olmadığı için düzgün çalışmıyor.

2015 PHİLİPS ANDROİD TV 2015 PHİLİPS ANDROİD TV 2015 PHİLİPS ANDROİD TV

• bu televizyonlara acaba klavye ve mouse yükleyebilir miyiz
  • iyi kötü çirkin kullanıcısına yanıt
    bir üst msj da cvp var :)
  • kalban K kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Kodi de aynı durum benimde başıma gelmişti. Sistemde bir hata oluyor sanırım ve kendi kendine ses değişiyor.

Ben bu durumu şöyle çözmüştüm.
    Kodide her hangi bir film veya TV izlerken sağ alt bölümde hoparlör simgesi var (resim 1). Bu simgeye tıklayın ses ayar bölümü açıldıktan sonra "SES DÜZEYİ" ve "SES YÜKSELTİCİ" AYARLARINI 0.0 dB konumuna getirin(resim 2)

2015 PHİLİPS ANDROİD TV 2015 PHİLİPS ANDROİD TV

Rootladiktan sonra mouse desteği geldi mi ya da bunu tvde aktif edebileceğimiz bir yöntem var mı?

Edit: hocam nasıl olsa rootladiniz. Seeder'ı kurup test edebilir misiniz? Stabilite artırmaya yarayan uygulama android telefonlarda çok ise yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakaya_o -- 29 Şubat 2016; 16:09:41 >
  • enginckc kullanıcısına yanıt
    Hocam youtube'daki 1 saatlik banding fix videosunu denedim. Bir etkisini görmedim belki ara ara yine yapmak gerekiyordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: karakaya_o

Hocam youtube'daki 1 saatlik banding fix videosunu denedim. Bir etkisini görmedim belki ara ara yine yapmak gerekiyordur.

Yabancı forumlarda 7-8 saat yapanlar farklılıklar oluşmuş ekranda fotolarını yollamışlar..
    Ama sonuç alamayanlarda var.1 saat çok kısa anladığım kadarıyla..
    Sebep olarak panelin ısınması ile arkadaki difüzör kağıtlarının değişime uğramasını gösteriyorlar..
    Ama çok uzun süreler bunlar..
    Kalıcı yanıklar ya da pixel ölümlerine sebep olabilir bence, riske edemem o kadar uzun açıkçası...
  • enginckc kullanıcısına yanıt
    Anladım, o zaman mantıken zamanla düzelmesi gerekmiyor mu? Yoksa sadece o verilen tondaki renkle mi oluyor bu iş? Eger fotografta belli olacak kadar bir dark oluyorsa denemeye değer. Link atabilir misin bir inceleyeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: karakaya_o

Anladım, o zaman mantıken zamanla düzelmesi gerekmiyor mu? Yoksa sadece o verilen tondaki renkle mi oluyor bu iş? Eger fotografta belli olacak kadar bir dark oluyorsa denemeye değer. Link atabilir misin bir inceleyeyim.

Yapmaya çalıştıkları sızma olan yeri düzeltmek yerine panelin her yerini homojen bir görüntüye kavuşturmak sanırım..
    Göze batmasın diye..

http://www.avsforum.com/forum/166-lcd-flat-panel-displays/1125227-possible-permanent-backlight-bleed-fix-lcd-tvs-monitors-w-disclaimer.html

• 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.