Şimdi Ara

2015 PHİLİPS ANDROİD TV (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.398
Cevap
65
Favori
349.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: X.İ.R

ben bilgisayara 3d film indirdim .mkv olarak ve tvden bilgisayarın içine girip filmi oynattığım zaman neden 3d algılamıyor neden açmıyor 3dyi film açılıyor ama 3d olarak açılmıyor ortadan 2ye bölünmüş bir şekilde film açılıyor yani sağda ve solda aynı film bunu nasıl çözebilirim yardım edebilirmisiniz ?

ekran ikiye bölünmüş halde iken, kumandadan ayarlara girip 3d ayarlarından aktif etmeniz gerekiyor, orada birkaç seçenek var ikiye bölünmüş, yanyana, ters vs gibi uygun olanı ieçmelisiniz . yani dikre olarak 3d ye kendisi geçmez mutlaka ayarlardan 3d yi açmanız gerekiyor. bu seride 3d görüntüyü otomatik algılamıyor
  • 50puk6809 hakkında görüşleriniz neler? 4k için yazılım gelir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar 49puk7100/7150 kullanıcılarından özellikle maçlarda dikey bantlanma sorunu yaşayanlar yazabilir mi? Kronik bir sorun mu yoksa sadece birkaç kişiye mi özel bunu görmek istiyorum. Görmemeye çalışıyorum ama bazen takıntı yapıyorum ister istemez o kadar para verdik sonuçta. Sadece birkaç kişide varsa servisi arayacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: karakaya_o

Selamlar 49puk7100/7150 kullanıcılarından özellikle maçlarda dikey bantlanma sorunu yaşayanlar yazabilir mi? Kronik bir sorun mu yoksa sadece birkaç kişiye mi özel bunu görmek istiyorum. Görmemeye çalışıyorum ama bazen takıntı yapıyorum ister istemez o kadar para verdik sonuçta. Sadece birkaç kişide varsa servisi arayacağım.

Benim tvde ekranin ortasinin biraz solunda var gibi bazen mac izlerken gozume carpiyor..

• teşekkür ederim cevap için bu hd kanallarda altta yazı akarken tırtıklanma titreme oluyor nasıl çözerim
  • saitates kullanıcısına yanıt
    Bir banding test video veya fotoğrafıyla bu akşam tvnin fotoğrafını çekip atacağım. Linkini atarım herkes deneyip paylaşırsa çok iyi olur. Benimki fazla gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: duncan_fb

50puk6809 hakkında görüşleriniz neler? 4k için yazılım gelir mi?

O televizyona sahibim. TRT 4K yı açmıyor bunun için de bir yazılım gelmeyecek. Fakat usb den 4k videoları ve filmleri sorunsuz bir şekilde açıyor. Görüntü kalitesi güzel PS4 oynuyorum hiç bir şekilde sıkıntı yaşamadım lag konusunda da. Ufak tefek ayrıntılar için zaten her ay bir tane yazılım güncellemesi geliyor. Akıllı TV si çok iyi değil ama iş görüyor. Kısacası görüntü kalitesi için alınabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karakaya_o

Selamlar 49puk7100/7150 kullanıcılarından özellikle maçlarda dikey bantlanma sorunu yaşayanlar yazabilir mi? Kronik bir sorun mu yoksa sadece birkaç kişiye mi özel bunu görmek istiyorum. Görmemeye çalışıyorum ama bazen takıntı yapıyorum ister istemez o kadar para verdik sonuçta. Sadece birkaç kişide varsa servisi arayacağım.

Bende de var banding..Açık renkli sahnelerde iyice belli oluyor sadece maçlarda değil..
    Sizde ışık sızması ne durumda kontrol ettiniz mi ?
  • enginckc kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Yukarıda bahsettiğiniz ışık sızma testini Philips 49puk7150 tv de denedim ekte konu ile ilgili videoyu izleyebilirsiniz. Görüntüyü daha büyük ekranda izlemek isteseniz sağ tıklayıp bilgisayarınıza kaydedin, bilgisayarınız indirip o şekilde izlerseniz daha büyük ekran izleme şansınız olabilir. Umarım yardımcı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fair17 -- 26 Şubat 2016; 20:24:15 >
  • karakaya_o kullanıcısına yanıt
    Ben fark etmedim söylediğiniz gibi bir durum.özelliklede maçlarda

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fair17

Selamlar,

Yukarıda bahsettiğiniz ışık sızma testini Philips 49puk7150 tv de denedim ekte konu ile ilgili videoyu izleyebilirsiniz. Görüntüyü daha büyük ekranda izlemek isteseniz sağ tıklayıp bilgisayarınıza kaydedin, bilgisayarınız indirip o şekilde izlerseniz daha büyük ekran izleme şansınız olabilir. Umarım yardımcı olur.

selam ;
    cevabın için teşekkürler...
    Bu ışık sızması videolarda pek belli olamıyor maalesef..
    Sizin kendi gözünüzle değerlendirmeniz nasıl ?
    Ben belirgin olması açısından telefon kamerasında ters ışık dediğimiz
    "arka ışık" sahne modu ile şu fotoyu çektim.
    Çıplak gözle bu kadar çok belirgin değil tabiki hakkını yemeyeyim..
    Bir de normalde parlaklık ve kontrast ayarı yükseltiğinde
    ışık sızmasının çoğalması gerekirken ilginçtir bu tv'de parlaklık
    ayarını yükseltince bu bulutlu kısımlar kayboluyor.
    Çünkü ekranın rengi parlaklık arttığı için siyahlıktan grimsiye dönüyor.
    Ekranın tamamı o köşlerle aynı renge geldiği için sızmalar kamufle oluyor..
    Böylede siyah detaylar kötüleşiyor filmlerde tabi..Grimsi bir hal alıyor..

Bu mesaja eklenen görseller:

• berkay_53 kullanıcısına yanıt
    4K video olarak bende usb den denedim fakat açmadı. 30fps mi videolar?

• quote:

Orijinalden alıntı: duncan_fb

4K video olarak bende usb den denedim fakat açmadı. 30fps mi videolar?

Sanırım evet.
    Bende tam olarak sizin fotoğraftaki gibi bir görüntü olmuyor, sizde beyazlık biraz fazla gibi görünüyor ama bu görüntü sizin çektiğiniz fotoğraftan da kaynaklanabilir. Bende test videosu esnasında ekran tamamen siyah gibi sadece alt sol bölümde hafif bir parlaklık oluyor. Ancak TV yi HDMİ seçeneğine alıp çektiğimde biraz daha belirginleşiyor. Birinci resim test videosu esnasında, 2. resim ise HDMİ seçeneğine çektiğim resimler.
    Bu mesaja eklenen görseller:

• Merhabalar,

Forumdaki philips başlıklarını yıllardır takip ediyorum, genelde beğendiği modeli almak isteyenler bu modeli almış kullanıcıların teknik olarak biraz doyurucu yorumlarına ihtiyaç duyuyor ama cılız kullanıcı geri dönüşlerinde başka pek bir ses çıktığıda yok.

Şubat'ın 2'sinde bende philips 50" PFK6510 TV aldım, kapmanyasını kaçırmıştım 300TL üzerine binmişti birkez daha artmasın diyerek biraz acele edip Bostancı VATAN şubesinden satın aldım, Ertesi gün ürünün kurulumu için servis geldi ben yokken ürün kurulmuş, servis görevlisi salonda vakti zamanında emsallerine göre çok daha iyi philips CRT TV'inin üzerindeki HDMI kaboyu pas geçip scart bağlantıyla kurulumu acele tarafından yapıp gitmiş, sağolsun babam kutuyu atayımmı abi zahmet olmasın diyen görevliye kutuyuda giderken attırmış :) , telefonda bana sormayı gerek görmediler sağolsunlar. o sırada yapılması gereken kontroller vs hepsi hakgetire uçup gitti ki HDMI'ı pas geçip scart'la TV'yi bağlayan adamın yapacağı kontrolden ne çıkar. TV'yi aldıktan sonra bir süre deneyip fikirlerimi yazacaktım tabi ama bunlar olunca sinirlendiğim için hevesim kaçtı yorum yazmaktan vazgeçtim. derken geçen gün arkadaş arasında az buçuk bilgiyle öldürücü yorum yapmayı seven birkaç arkadaşın yanlış bilgisini düzeltince hevesim tekrar geldi yazayım istedim. şahsen 21yıllık bilgi işlemci olarak teknik konulara olabildiğince ilgiyle yaklaştığım için biraz olsun cevap verebileceğime inanıyorum.

Philips'in her yıl yenilediği serilerde 2-3 modeli kesinlikle iyi oluyor, bu tercihleri yapmak için biraz araştırmak gerekiyor, insan üstü çabaya gerek yok sadece araştırmak lazım, 4K saçmalıkları insanın canını sıksada ben TV'ye görüntü versin sinirlerimi bozmasın malum sürekli ona bakacağım düşüncesinde olduğum için ucuza iyi boya tercihim oluyor.

PFK6510 1080p olması kayıp değil çünkü 4K'nın tabana yayılması 2-3 yılı geçebilir. panel 1080p/100hz temelli olduğu için kendisi belli ediyor, tipik panel saçmalıkları çok çok az ve işi gücü bırakıp aramadığın sürece sorun yok. 20 civarı film açtım farklı görüntüleme mod'larını değiştidim canımı sıkan birşek çıkmadı. ışık sızması tamamiyle siyah sahnelerde bir miktar belli olsada bundan kaçış zor olduğu için benim için önemli değil. en çok çekindiğim futbol maçlarında degaj yada ani sahne değişikliğinde netliğin bir kaybolup bir gelmesi durumu çok çok az oluyor yine dikkat etmezsen kesinlikle farketmiyorsun.

Bana gelen seride ürünün firmware'ı eskiydi kardeşim bana sormadan bir gece int. üzerinden otomatik güncelleme yaptırmış, dikkatle yapılacak bir işi daha es geçtiğim için kardeşime fırçanın sapını uzattım tabi.

TV'nin bir nevi android cihazı olması sebebiyle menulerde dolaşırken biraz ağırlık var fakat bunun hızlanmasını istemek bana göre hayalciliğe yakın, TV üreticileri hızlıca ürün çıkardıkları için işi maliyet ve mühendislik kısmı tüm üreticileri ürün çalışsın yeter fikrinde birleştirmiş ve bu değişecek bir durum değil, yazılım kısmında optimizasyonda tutunda vb o kadar zahmetli işleri hızlı değişen telefon piyasasında bile üreticiler yapmazken TV üreticileri buna hiç girişmez. TV'de sinir bozucu bir yavaşlık yok, ama biraz daha kurcalayıp daha fazla şey yazmayı düşünüyorum.

Ambilight'in 2 yönlü değilde 3-4 yönlü olması daha iyi olurmuş, üzerindeki hoparlörlerin kalitesi fen değil ses seviyeside işi görecek kadar iyi, daha yüksek seviye isteyen hop. sistemi almadan önce odada izloasyona başlasın. Bu ambilight'ı harici olarak TV'lere uygulayan kickstarter programı vardı ona katılarak bu sorunda(bu bir eksiklik olarak görülüyorsa) çözülebilirsiniz.

TV hakıında yorum/fikir almak isteyenler yazarsa husui olarak bakarım ve yazarım.

• Merhaba formdaşlar led smart tv almayı düşündüğümden yaşlaşık iki aydır tv araştırmaları yapıyorum teknosa, vatan, bimeks, media market gibi mağazalarda sürekli dolaşak bilgi almaya çalıştım ancak mağaza satış personelinin bir çoğu ya bilmediklerinden yada satış politikaları gereği tv ler hakkında yeterli bilgiye ya sahip değiller yada gerçekten bilmiyorlar. Ben gerek formlardan gerekse "rting" ve "panel rate" gibi yabancı test sitelerinden yapmış olduğum araştırma sonucu Philips 40pfk6510 3d smart led aldım. 4k tvler alt segmentlerde donanım bazında eksik olduklarından tercih nedenim olmadı donanım olarak tam olanlar ise benim ihtiyacımın üzerinde büyük ekran ve çok pahalılardı. Neden Philips 40pfk6510 3d smart led tv yi tercih ettim.
    1. Android olması
    2. Gerçek panel hızı 100 herz olması
    3. Ambilight olması gerçekten mükemmel
    4. Tepkime süresi 1 ms. Olması
    5. Kumandasının iki taraflı kullanılıyor ve bir tarafının klavye olması
    6. Renk ve hareketli sahne tercihlerinin kademeli olarak seçilebilmesi
    7. Menü arayüzü sade ve kolay olması
    8. Wifi bağlatısını çok kısa sürede yapıp youtube gibi siteleri hemen açması
    9.akıllı telefon bağlantısını soruncuzca yapması
    10. 500 gb lenova harddiski 3 sn gibi kısa sürede görüp 1080p mkv uzantılı filmi sorunsuzca açması
    11. Usb 2.0 ve usb 3.0 desteğinin olması.
    12. Üretim yerinin polonya olması
    Ayrıca Philips Led tv ler çinde üretimiyor ancak Philips Led tv arge bölümü çin in dünyaca ünlü monitör devi TP Vision tarafından yapılmaktır. Sadece teknolojik destek sağlanmaktadır.
    Arkadaşlar 40 inç 3d smart led tv almak isterseniz bence Philips 40pfk6510 almanızı tavsiye ederim.

• fkaralar F kullanıcısına yanıt
    ilk aldığımda bende takmıştım fakat takılmalar belkide ondan kaynaklanıyor diye çıkarmıştım tekrar denerim
  • Selam arkadaşlar,

Daha önce burada konusu oldu mu bilmiyorum ama bir sorum var.
    Bende PUS7909 model TV mevcut. Televizyondan çok memnunum. Ancak Wi-fi direct bağlantısını bir türlü beceremedim. Samsung Note 2 telefonumdan bağlanabiliyorum ancak bir süre sonra bağlantı başarısız uyarısı alıp atıyor ve bağlantı kesiliyor. Amacım televizyon görüntüsünü tablete veya telefonuma aktarabilmek.
  • anqunadan A kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz olay için philips my remote uygulamasını telefona yüklemeniz gerekli. Ancak tv nin kendi reciver ından gelen görüntüyü izleyebilirsiniz. Harici bir reciver kullanıyorsanız telden görüntü alamazsınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Işık sızması testinden birşey çıkmıyor. Ama açılışta android yazan ekranda tam tv ye dik bakarak köşelerde kenarlarda ışık sızması hissettim sol tarafta bir tık daha çok. Ama samsunglardaki gibi değil ekranda kümelenme yok. Aslında ışık sızması denemez kafaya takmamak lazım. Asıl sorun banding sorunu. Test videosu çektim upload edince buraya atacağım.

Edit: testi standart görüntü ayarında yaptım.

Edit 2: aslında 4 5 adet banding testi yaptım hatta 2 3 kanaldaki maç yayınlarını da direk simüle olarak çektim. Ama benim net olarak gördüğümü çekmiyor meret Bantlanmayı farklı açılardan izleyince anlıyorsunuz tam karşıdan bakınca bantlanma olayi çok daha azalıyor. Bundan sonra tam karşıdan izleyeceğim. youtube da banding fix diye bir video var 1 saat boyunca mavi ekran veriyor onu açıp bırakacağım. En azından birşey olmazsa da psikolojik olarak rahatlatır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakaya_o -- 28 Şubat 2016; 2:41:54 >

• 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.