Şimdi Ara

2015 corolla yolda kaldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1) 2015 toyota corolla 1.6 mds aracım arızalandı. 15 km aracı kullandıktan sonra farklı zamanlarda araç iki defa vuruntu yaptı. 5 km sonra ışıklara 100m kala araç stop etti. hızım 50 civrında idi. Allahtan yol sakindi de aracı sağa yola çektim. durduktan sonra aracı çalıştırmayı denedim ama çalışmadı. 5 dakika sonra çalıştı ve 250 m yavaşça gittim ve araç yine stop etti. 15 dk bekledim ve yine çalıştırıp 500 m gittim.yine stop etti. bir süre bekledikten sona aracı çalıştırabildim ama bu sefer yerinden kalkmadı.ve yol daraldığı için artık orada bekledim. her çalışmadan sonra motor arıza ışığı yanıyordu. sönmesini bekledikten sonra yola koyuluyordum. son çalıştırmada arıza ışığı sönmemişti.
    aracıma haziran ayında prins silverline lpg sistemini taktırmıştım. 2 yıl lpg sistemi ve motor garantisi var. ilk önce lpg firmasını aradım. çünkü yetkili servisler lpg sistemi takıldığında motor arızalarını garanti kapsamı dışına alıyorlar. lpg firması aracı çekici ile getirmemi istedi. gittiğimizde aracı bilgisayara bağladılar. beynin 1047 nolu hata verdiğini belittiler ve hata kodunu sildiler. araç kontrol edildiğinde bi sıkıntı yok dediler. usta 10 dk teste çıktı. sorun yok dedi. ben de 15 dk sanayide dolaştım. araçta sıkıntı yoktu. servise döndüğümde usta bazı tanıdık toyota ustaları ile görüştüğünü ve hata kodunun EKSANTRİK MİL KONUM HATASI olduğunu söyledi. yapacakları bi şey olmadığını toyota yetkili servisine götürmemi söylediler. sabah TOYAN yetkili servisine aracı bıraktım. bakalım ne diyecekler.
    internette hata kodu ile ilgili sorun yaşayanlar var .lpg den dolayı yetkili servis topu lpg firmasına atıyor. lpg firması servise atıyor.
    aracı alırken bu ikilem beni de korkutuyordu. insanın korktuğu başına gelir derler ya. hayırlısı.
    2) servis raporu : "Araçta lpg mevcut. araç test cihazına bağlandı. arıza kodu görülmedi. check modda kullanıldı. seyir halinde stop etme görülmedi. tekrar aynı arıza görülürse aracın subap kapağı - külbütör kapağı sökülecek. iticiler kontrol edilecek walfmatik ve walfmatic gövde grubu kontrol edilecek. araç lpg takılmış. güç kaybından da bu arızayı yapmış olabilir. lpg ayarlarının kontrol edilmesinde fayda var." şeklinde açıklanmış.şu an yapacak bir şey olmadığını aynı sıkıntıyı yaparsa bu sefer toyota yol yardımını çağırmamı söylediler.
    bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.