Şimdi Ara

2014 Macbook Pro

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Nisan ayında açılacak olan Apple Store'dan bir Macbook Pro(Retina) almayı planlıyorum ancak okuduğum bir kaç yazıda Ekim ayında yeni Macbook serisini ve bir kaç yeni ürünü tanıtacağını gördüm. Yeni çıkacak olan Macbook'ta mesela baz modelinde 4 çekirdekli i7 işlemci olursa çok fark edermi yoksa OSX'de çift çekirdekte yeterli mi? Cevaplarınız için teşekkürler şimdiden.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• alper5398 kullanıcısına yanıt
    Sonuçta farkeder tabiiki ama şahsen ben altı ay bekleyemezdim doğrusu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhmetSelçuk

Sonuçta farkeder tabiiki ama şahsen ben altı ay bekleyemezdim doğrusu.

Bende bu yüzden çok kararsız kaldım ama dayanamam gerçekten ve bütün yaz boş durmakta istemiyorum. Galiba sizde Mac kullanıyorsunuz. Windows'dan geçişte çok sıkıntı olur mu ve mesela biz seneler önce Windows bilgisayarlarda çift çekirdekle genel olarak ve oyunlarda düşük performans alıyorduk. Bu durum şuan Macler için geçerli mi? Tabi Crysis, Bf gibi oyunlardan bahsetmiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    $ ve € giderek artıyor ve bu henüz apple store fiyatlarına yansımadı. Ama bu demek değil ki fiyatlarda güncelleme yapılmaz. Bence Ekim ayını beklemeye gerek yok. Zaten Ekim'de tanıtılan ürünler Aralık ayı başı ve ortasında ulaşılabilir oluyor ( tüm dünya için geçerli ). 4 çekirdekli ve i7 ihtiyacınız varsa bence şuan da alabilirsiniz. Ben baz model o şekilde çıksa bile fiyatlarda düşme olacağını zannetmem.

Bu arada ben 16 GB RAM, 2.6 GHz çift çekirdekli i5 işlemcili late 2013, 13" rMBP kullanıyorum ve oldukça memnunum. 4 ve 2 çekirdeklerin günlük işlemlerde performansı çok farketmez. Tabi video-fotograf işleme, 3D işlemler-oyunlar gibi yoğun işlemci kullanan durumlarda iş değişir.
    Mac bilgisayarlar oyun odaklı bilgisayar değiller zaten. Forumda bazı arkadaşların, performans isteyen bazı oyunları zorlanmadan oynadıklarına da şahit olabiliyoruz. Örneğin benim imac'imde bir tane bile oyun yok, pek de oynayacağımı zannetmiyorum. Windows geçişi biraz da göreceli. Ben işyerimde windows 7 kullanıyorum, evde de Os x. Pek zorlandığımı da söyleyemem. Alışıyor insan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alper5398

Arkadaşlar Nisan ayında açılacak olan Apple Store'dan bir Macbook Pro(Retina) almayı planlıyorum ancak okuduğum bir kaç yazıda Ekim ayında yeni Macbook serisini ve bir kaç yeni ürünü tanıtacağını gördüm. Yeni çıkacak olan Macbook'ta mesela baz modelinde 4 çekirdekli i7 işlemci olursa çok fark edermi yoksa OSX'de çift çekirdekte yeterli mi? Cevaplarınız için teşekkürler şimdiden.

Boşverin,alın nedeni ise;
    1-Kasa yenileneceği kesin değil,sadece bir söylenti.İçeriği de değişebilir.Eski Mac Pro 2004 ten 2013 e kadar aynı kaldı.Eski MacBook kasası da 2008 den 2013 e kadar.Eski polikarbon kasa ise 2004 ten 2008 e kadar kaldı yani 2013'te çıkmış bir kasanın en az 2015 de yenilenmesi lazım.
    2-Dolar ve Euro kurları almış başını gidiyor.Baz modelde i7 bile olsa zaten şu anki i7 parasına alırsın.
    3-Mac'ler için SSD ve bol Ram candır,işlemciyi biraz salla.Baz modelin i7 lisi yerine 256gb ssd ve 8gb ramlisini aldığım için kendimi kutluyorum.
    4-Şu anki kasa sahiden mükemmel.

Al gitsin derim sonuçta 7 ay.Ve satıp yenisini de alabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: sharky25ant

$ ve € giderek artıyor ve bu henüz apple store fiyatlarına yansımadı. Ama bu demek değil ki fiyatlarda güncelleme yapılmaz. Bence Ekim ayını beklemeye gerek yok. Zaten Ekim'de tanıtılan ürünler Aralık ayı başı ve ortasında ulaşılabilir oluyor ( tüm dünya için geçerli ). 4 çekirdekli ve i7 ihtiyacınız varsa bence şuan da alabilirsiniz. Ben baz model o şekilde çıksa bile fiyatlarda düşme olacağını zannetmem.

Bu arada ben 16 GB RAM, 2.6 GHz çift çekirdekli i5 işlemcili late 2013, 13" rMBP kullanıyorum ve oldukça memnunum. 4 ve 2 çekirdeklerin günlük işlemlerde performansı çok farketmez. Tabi video-fotograf işleme, 3D işlemler-oyunlar gibi yoğun işlemci kullanan durumlarda iş değişir.

Dediğiniz gibi tanıtıldıktan bir kaç ay sonra ulaşılabilir olacağı için bekleme şansım kalmadı. Zaten dediğiniz gibi bu dövizin ne olacağı belli değil fiyatlar bir anda artabilir. Ben de sizin kullandığınız Macbook Pro konfigürasyonunu satın almayı planlıyorum. Memnunum diyorsanız öyledir. Cevabınız için teşekkür ediyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Macbook Pro
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhmetSelçuk

Mac bilgisayarlar oyun odaklı bilgisayar değiller zaten. Forumda bazı arkadaşların, performans isteyen bazı oyunları zorlanmadan oynadıklarına da şahit olabiliyoruz. Örneğin benim imac'imde bir tane bile oyun yok, pek de oynayacağımı zannetmiyorum. Windows geçişi biraz da göreceli. Ben işyerimde windows 7 kullanıyorum, evde de Os x. Pek zorlandığımı da söyleyemem. Alışıyor insan.

Ben yaşıtlarım gibi oyun oynamadan duramayanlardan olmasam da arada sıkıldığımda oynanacak küçük oyunları severim. Zaten oynadığım oyunlar Minecraft yada Limbo gibi basit oyunlar. Bu tarz oyunlarda sorun çıkacağını sanmıyorum. Bilişim öğrencisi olduğum için geçişte zorlanmam diye düşünüyorum dediğiniz gibi. Yavaş yavaş alışırım. Cevabınız için teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Craie

quote:

Arkadaşlar Nisan ayında açılacak olan Apple Store'dan bir Macbook Pro(Retina) almayı planlıyorum ancak okuduğum bir kaç yazıda Ekim ayında yeni Macbook serisini ve bir kaç yeni ürünü tanıtacağını gördüm. Yeni çıkacak olan Macbook'ta mesela baz modelinde 4 çekirdekli i7 işlemci olursa çok fark edermi yoksa OSX'de çift çekirdekte yeterli mi? Cevaplarınız için teşekkürler şimdiden.

Boşverin,alın nedeni ise;
    1-Kasa yenileneceği kesin değil,sadece bir söylenti.İçeriği de değişebilir.Eski Mac Pro 2004 ten 2013 e kadar aynı kaldı.Eski MacBook kasası da 2008 den 2013 e kadar.Eski polikarbon kasa ise 2004 ten 2008 e kadar kaldı yani 2013'te çıkmış bir kasanın en az 2015 de yenilenmesi lazım.
    2-Dolar ve Euro kurları almış başını gidiyor.Baz modelde i7 bile olsa zaten şu anki i7 parasına alırsın.
    3-Mac'ler için SSD ve bol Ram candır,işlemciyi biraz salla.Baz modelin i7 lisi yerine 256gb ssd ve 8gb ramlisini aldığım için kendimi kutluyorum.
    4-Şu anki kasa sahiden mükemmel.

Al gitsin derim sonuçta 7 ay.Ve satıp yenisini de alabilirsin.

Uzun uzun açıklamışsınız, teşekkür ediyorum. İkna oldum zaten Apple Store açılışından kapıyorum bir Macbook Pro. Almayı düşündüğüm Macbook Pro'nun özellikleri şunlar; 2.4 GHz Çift Çekirdekli Intel Core i5, Turbo Boost ile 2.9 GHz'e çıkarılabilir
    16 GB 1600 MHz DDR3L SDRAM
    256 GB PCIe tabanlı Flash Depolama
    Arkadan Aydınlatmalı Klavye (Türkçe Q-Klavye) ve Kullanma Kılavuzu (Türkçe).
    Sizin düşünceleriniz nedir bu konfigürasyon hakkında?

• Dün aldım ben 13" retina yeni seri olandan 4 çekirdek 4.nesil i5 var 2,4ghz kullanan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. Programları bulabileceğim biryer var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Semihcu

Dün aldım ben 13" retina yeni seri olandan 4 çekirdek 4.nesil i5 var 2,4ghz kullanan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. Programları bulabileceğim biryer var mı?

Yeni bir konu açarsan daha kolay yardım alabilirsin. Ama benim anlamadığım nasıl 13 inç 4 çekirdekli? Sadece 15 inç de 4 çekirdek i7 var diye biliyorum?
  • quote:

Uzun uzun açıklamışsınız, teşekkür ediyorum. İkna oldum zaten Apple Store açılışından kapıyorum bir Macbook Pro. Almayı düşündüğüm Macbook Pro'nun özellikleri şunlar; 2.4 GHz Çift Çekirdekli Intel Core i5, Turbo Boost ile 2.9 GHz'e çıkarılabilir

Yalniz o modelin 16 GB RAM'lisini fiziki magazada bulamayabilirsiniz. Ornegin Amerika'da standard konfigurasyonlar disinda sadece top-end modeli bulunuyor magazalarda. Muhtemelen Turkiye'de de oyle olacaktir. Internetten almaniz sizin adiniza daha faydali olabilir. Ozellikle pesin parayla almayi dusunuyorsaniz, online Apple store havaleye ciddi indirimler yapiyor + ogrenci indiriminden de faydalabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: matkapmatkap

quote:

Yalniz o modelin 16 GB RAM'lisini fiziki magazada bulamayabilirsiniz. Ornegin Amerika'da standard konfigurasyonlar disinda sadece top-end modeli bulunuyor magazalarda. Muhtemelen Turkiye'de de oyle olacaktir. Internetten almaniz sizin adiniza daha faydali olabilir. Ozellikle pesin parayla almayi dusunuyorsaniz, online Apple store havaleye ciddi indirimler yapiyor + ogrenci indiriminden de faydalabilirsiniz.

İlk gün diye hepsini bulundururlar diye düşünmüştüm ama öyle diyorsanız olmayabilir. Gerçek bir Apple Store'dan almak istiyordum ama sadece gezip sonra internettenden de sipariş edebilirim. Cevabınız için teşekkür ederim.

• quote:

quote:

Dün aldım ben 13" retina yeni seri olandan 4 çekirdek 4.nesil i5 var 2,4ghz kullanan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. Programları bulabileceğim biryer var mı?

Yeni bir konu açarsan daha kolay yardım alabilirsin. Ama benim anlamadığım nasıl 13 inç 4 çekirdekli? Sadece 15 inç de 4 çekirdek i7 var diye biliyorum?

Çift çekirdekliymiş ama yeni model retinalardan. Görüntü muhteşem özellikle hd veya blueray izlerken.
  • quote:

quote:

quote:

Çift çekirdekliymiş ama yeni model retinalardan. Görüntü muhteşem özellikle hd veya blueray izlerken.

Zaten ekran kendini kanıtlamış bir ekran ona diyecek bir şey yok. Hayırlı olsun o zaman.

• Sahsen yakin zamanda i5'te i7'de kullandim. Ikisinde de ayni isletim sistemi yukluydu..(Maverics)
    Acikcasi i5'li bir sistemden, i7'li bir sisteme gecmek, tabiri caizse windows'lu bir pc'den mac'e gecmeye benziyor.

i5 2013 modelden i7 2011 lately versiyonuna gectim ve eski model yeniye nazaran cok hizli! Ram'leri felan ayni olmasina ragmen(ki 2013'te daha hizli frekanslar var!),
    2011 lately versiyon i7'yle resmen akiyor. Herhangi bir takilma yavaslama yok.
    Durumunuz varsa i7 tavsiye edilir. Yoksa windows kotu olmadigi gibi i5'te yetersiz degildir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurQich -- 10 Şubat 2014; 12:35:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurQich

Sahsen yakin zamanda i5'te i7'de kullandim. Ikisinde de ayni isletim sistemi yukluydu..(Maverics)
    Acikcasi i5'li bir sistemden, i7'li bir sisteme gecmek, tabiri caizse windows'lu bir pc'den mac'e gecmeye benziyor.

i5 2013 modelden i7 2011 lately versiyonuna gectim ve eski model yeniye nazaran cok hizli! Ram'leri felan ayni olmasina ragmen(ki 2013'te daha hizli frekanslar var!),
    Durumunuz varsa i7 tavsiye edilir. Yoksa windows kotu olmadigi gibi i5'te yetersiz degildir..

Böyle deyince aklım karıştı ama maalesef i7 li Macbook Pro'ya bütçem yetmiyor. Şimdi ben i3 ve Windows'lu bir laptop kullanıyorum. Hızından memnunum yani istediğim oyunu bile oynuyorum ama tabi oyun video işlemci ile alakalı bir olay. Daha önce OS X kullanmadığım için bilmiyorum ama donanımı Windows'dan daha verimli kullandığını düşünüyorum. Yoksa yanlış mı biliyorum?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TurQich

Sahsen yakin zamanda i5'te i7'de kullandim. Ikisinde de ayni isletim sistemi yukluydu..(Maverics)

Böyle deyince aklım karıştı ama maalesef i7 li Macbook Pro'ya bütçem yetmiyor. Şimdi ben i3 ve Windows'lu bir laptop kullanıyorum. Hızından memnunum yani istediğim oyunu bile oynuyorum ama tabi oyun video işlemci ile alakalı bir olay. Daha önce OS X kullanmadığım için bilmiyorum ama donanımı Windows'dan daha verimli kullandığını düşünüyorum. Yoksa yanlış mı biliyorum?

Dogru tabi ama i3'lu bir sistemde oyun oynuyorsaniz mac'te alasiyla oynarsiniz. Muhtemelen oyun cok agir bir oyun degildir. Yoksa mac'i oyunlar icin tavsiye etmem. Mac'i gectim leptop'la oyun oynamak genel anlamda ters. Havalandirmalarindan tutun enerji tuketiminden piline yazik.. Pili muhtemelen cabuk eskiyecektir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence laptoplarda genel olarak oyun oynamak pek güzel olmuyor... Mutlaka performans sorunları çıkıyor. Ben de imzamdaki macbook pro yu aldığımda 2 yıl önce oyun için heveslendim ki birçok oyunu da oynadım. FM 2011, FM 2013, COD 4 gibi oyunları hiç problemsiz oynadım. Windows emulatorlu oyunları değil de direk Mac için çıkan versiyonları bulup oynarsanız daha da performans lı oluyor...

Fakat yine de macbook pro ları oyun için almamanızı öneririm. Bence normal işlerde, ofis ve internet gibi işlerde i5 ile i7 nin bir farkı olacağını düşünmüyorum. Ancak yukarıdaki arkadaşımızın yapmış olduğu yorum beni düşündürdü. Normal günlük kullanımda i7 ile i5 arasında çok uçurum bir fark olması beni şaşırttı açıkçası... SSD ile normal HDD arasındaki fark inanılmaz onu kesinlikle söyleyebilirim. Resmen bilgisayar şaha kalkıyor.

Bence i7 nin asıl farkı oyunlar ve özellikle video editing ya da müzik vs. gibi ağır programlarda hissedilir diye düşünüyorum.

Karar vermek zor tabii, bütçeniz hangisine yetiyorsa ve fiyat performans olarak hangisi öne çıkıyorsa onu tercih edin.

Hepsi güzel ve hızlı ama asıl tadını çıkarmak istiyorsanız SSD takın ya da SSD li bir model alın...

Kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: spy1983

Bence laptoplarda genel olarak oyun oynamak pek güzel olmuyor... Mutlaka performans sorunları çıkıyor. Ben de imzamdaki macbook pro yu aldığımda 2 yıl önce oyun için heveslendim ki birçok oyunu da oynadım. FM 2011, FM 2013, COD 4 gibi oyunları hiç problemsiz oynadım. Windows emulatorlu oyunları değil de direk Mac için çıkan versiyonları bulup oynarsanız daha da performans lı oluyor...

Fakat yine de macbook pro ları oyun için almamanızı öneririm. Bence normal işlerde, ofis ve internet gibi işlerde i5 ile i7 nin bir farkı olacağını düşünmüyorum. Ancak yukarıdaki arkadaşımızın yapmış olduğu yorum beni düşündürdü. Normal günlük kullanımda i7 ile i5 arasında çok uçurum bir fark olması beni şaşırttı açıkçası... SSD ile normal HDD arasındaki fark inanılmaz onu kesinlikle söyleyebilirim. Resmen bilgisayar şaha kalkıyor.

Bence i7 nin asıl farkı oyunlar ve özellikle video editing ya da müzik vs. gibi ağır programlarda hissedilir diye düşünüyorum.

Karar vermek zor tabii, bütçeniz hangisine yetiyorsa ve fiyat performans olarak hangisi öne çıkıyorsa onu tercih edin.

Hepsi güzel ve hızlı ama asıl tadını çıkarmak istiyorsanız SSD takın ya da SSD li bir model alın...

Kolay gelsin

Cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Siz söyleyince aklıma geldi kullandığınız 2 yıllık Macbook Pro sizce hala yeterli mi yoksa yeni model çıkınca değiştirmeyi düşünüyor musunuz? Birde artık SSD standart MBPro larda bu hızını etkileyecektir söylediğiniz gibi. Siz bilgisayarı ne için kullanıyorsunuz? Ben mobil oyun yazmak için alacağım. Bu çok güç gerektiren bir durum olmasa gerek?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.