Şimdi Ara

2014 LG 3DTV (137. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.995
Cevap
46
Favori
264.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 135136137138139
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam LG Curved leri mağazada incelemiştim çok ciddi yansıma vardı 55"lerde o yüzden vazgeçmiştim.
    Bu mağazalarda niye fiyatlar bu kadar çok oynuyor anlayamadım bi yerde 9000 bi yerde 7000 insanın aklında soru işareti bırakıyor.
  • SeTriC kullanıcısına yanıt
    Yansıma olayı mağazadaki ışıklardan olabilir. Evde pek farkedilmiyor. Zaten fazla bir eğimi yok! Fiyat konusunda maalesef firmaların işgüzarlığı mı diyelim, tutturabildikleri fiyatlara satıyorlar. Ben N11'den aldığımda 55" fiyatı 5.199 TL. idi. Yıl sonu indirimleri vardı 5.000 TL. üzerine 300 TL. indirim çeki vermişti. 4.899 TL.'ye almıştım. Alım yaptıktan sonra da 222 TL. alışveriş puanı verdi. Onu da bir arkadaş için kullandık. Bana 4.677 TL.'ye maloldu. :-)
    UB980v yerine kesinlikle UC970v'yi tavsiye ederim. Tercih sizin tabiki.
  • Öneriniz için teşekkür ederim hocam inceliyorum mağazaya gidip tekrar bakıcam :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kucukyenici

Yansıma olayı mağazadaki ışıklardan olabilir. Evde pek farkedilmiyor. Zaten fazla bir eğimi yok! Fiyat konusunda maalesef firmaların işgüzarlığı mı diyelim, tutturabildikleri fiyatlara satıyorlar. Ben N11'den aldığımda 55" fiyatı 5.199 TL. idi. Yıl sonu indirimleri vardı 5.000 TL. üzerine 300 TL. indirim çeki vermişti. 4.899 TL.'ye almıştım. Alım yaptıktan sonra da 222 TL. alışveriş puanı verdi. Onu da bir arkadaş için kullandık. Bana 4.677 TL.'ye maloldu. :-)
    UB980v yerine kesinlikle UC970v'yi tavsiye ederim. Tercih sizin tabiki.

980 yerine 970 önermenizin nedeni nedir? ben de ub980 düşünüyorum. Eğer 970 in tek özelliği curved olması ise zaten flat düşünüyorum
    Oledlerden şu aşamada soğumaya başladım.
  • orthos123 kullanıcısına yanıt
    Curved olması açıkçası hiç de umurumda değildi! :-)
    UC970V'yi Direct Led özelliği ve H.265 desteklemesi (4K Yayınları problemsiz seyredebiliyoruz) başta olmak üzere tercih sebebim oldu. Siyahlarda ve yerel karartmalarda epey başarılı. İyice kıyaslayıp karar vermenizi tavsiye ederim.

Not: UB980V'nin dahili kamera ve Harman/Kardon ses sistemi dışında bir getirisi yok. Kullanan varsa onlara TRT 4K test yayını izleyip-izleyemediklerini sorabilirsiniz. Zira resmi sitesinde H.264 (4K/30p) olarak belirtilmiş. Bu tür yayınlarda problem yaşamamak için ise H.265 (4K/60p) desteği istiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 16 Mart 2015; 14:18:39 >
  • kucukyenici K kullanıcısına yanıt
    Ub980 Lg nin en üst tv si olarak geçmektedir ve tabii ki de H265 codec desteği vardır. UC970 nin direct led olması güzelmiş. ub980 in Tru-ULTRA HD Engine PRO processing engine sadece bu modelde olduğu için demiştim UC970 in engine ı nedir acaba? UC970 65" umarım yansıma da yapmaz. Bir miktar daha pahalı

uc 970 review in dan bir alıntı "This shouldn't be a problem if you're watching the TV is dark room, but can be a little distracting if there's even a single lamp on."

Tek lamba bile açıkken parlama yapıcaksa gerçekten güzel olmaz diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orthos123 -- 16 Mart 2015; 15:26:27 >
    En üst seviye tv olduğu için o özellik vardır mantığı pek doğru değil. 2014'ün ilk zamanlarında piyasaya geldi ve bu codec sıkıntıları sonradan ortaya çıkmaya başlamıştı. Siz yine de bir kullanana sorun. Resmi sitesinde H.265 desteği yazmıyor çünkü. Yansıma konusunda ben akşamları seyrederken pek birşey farketmiyorum. Avizede 3 tane led Lamba var. Gündüz karşısından ışık vurursa ki her TV'de sıkıntı olması normal. Bu konuda hassas iseniz mutlaka iyi inceleyip karar verin.
  • Ilginiz icin tesekkurler ikisini de inceliycem kullananlar yorum yaparsa daha iyi olur. Uc970 hareketli sahnelerde pullanma ve karanlik sahne problemleri gibi problemlerle karsilastiniz mi? Sd ve hd yayinlar nasil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Seyredip keyfini çıkartmaya çalışıyorum. :-) Çok takıntı yaparsanız hiçbir Led-Lcd'den memnun kalmazsınız. Aynı model tv'de olan bir aksaklık, bir başkasında olmayabiliyor vs. vs. SD ve HD yayınlar gayet güzel. Fiyat/performans olarak UC970V'den memnunum. Daha önce Full Led 55LA970V kullandım. 6 Ay içerisinde 2 kez hareketli hoparlör sisteminin arızalanması sebebiyle iade talep ettik, kabul edildi. TS'dan UB950V siparişi verdim. Tam mağazadan çıktım gidiyorken bir baktım AVM içindeki LG bayisinin vitrininde 65UC970V var, yeni gelmiş. Ne internet sitesinde ne de büyük mağazalarda görmemiştim bu modeli. Sordum 55" ebadı var mı diye, var dediler. Sanki başımdan aşağı kaynar sular döküldü! Siparişi iptal edeyim mi, etmeyeyim mi derken eve gittim, sabahı zor ettim. Sabah erkenden iptal işlemini gerçekleştirdim ve N11'den 55UC970V satın aldım. İyiki de almışım. Yoksa LA970V'de codec desteklemediği için 4K uydu yayını seyredilemiyordu. Güncelleme ile belki düzelir diyorduk ama olmadı. Almadan önce mutlaka bu konuyu netleştirin. Çünkü 4K tv var ve 4K uydu yayını seyredemiyorsanız yazık olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 16 Mart 2015; 19:44:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kucukyenici

Seyredip keyfini çıkartmaya çalışıyorum. :-) Çok takıntı yaparsanız hiçbir Led-Lcd'den memnun kalmazsınız. Aynı model tv'de olan bir aksaklık, bir başkasında olmayabiliyor vs. vs. SD ve HD yayınlar gayet güzel. Fiyat/performans olarak UC970V'den memnunum. Daha önce Full Led 55LA970V kullandım. 6 Ay içerisinde 2 kez hareketli hoparlör sisteminin arızalanması sebebiyle iade talep ettik, kabul edildi. TS'dan UB950V siparişi verdim. Tam mağazadan çıktım gidiyorken bir baktım AVM içindeki LG bayisinin vitrininde 65UC970V var, yeni gelmiş. Ne internet sitesinde ne de büyük mağazalarda görmemiştim bu modeli. Sordum 55" ebadı var mı diye, var dediler. Sanki başımdan aşağı kaynar sular döküldü! Siparişi iptal edeyim mi, etmeyeyim mi derken eve gittim, sabahı zor ettim. Sabah erkenden iptal işlemini gerçekleştirdim ve N11'den 55UC970V satın aldım. İyiki de almışım. Yoksa LA970V'de codec desteklemediği için 4K uydu yayını seyredilemiyordu. Güncelleme ile belki düzelir diyorduk ama olmadı. Almadan önce mutlaka bu konuyu netleştirin. Çünkü 4K tv var ve 4K uydu yayını seyredemiyorsanız yazık olur.

Kendimce UB980 ve UC970 karşılaştırması
    Tekrar teşekkür ederim iki tv yi de inceledim. İkisinin de artıları var ikisi de 4 çekirdekli. ikisi de codec destekli. İkiside Triple XD engine proyu kullanıyormuş. UB980 in gerçek Hz i 200. UC970 in tam bulamadım 200Hz ve 100Hz şeklinde görüyorum. Uc970 FULL LED+ local Dimming (Bazı kaynaklarda Edge led yazsa da FUll led olduğu sonucuna vardım.). UB980 Edge led+ local dimming yazıyor. Sanırım bu durumda Full led olduğu için UC970 tercih edilmeli?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orthos123 -- 17 Mart 2015; 8:58:20 >

UB980V'nin 200 hz. olduğunu pek sanmıyorum. TV'ler gerçekte 100 hz. ise ona bile razıyız! :-)
    UC970V'yi direct led diye tercih etmiştim. Teknolojisi gereği diğer led TV'lerden biraz kalın zaten.

Edge Led - Direct Led Kıyaslaması:
    https://www.youtube.com/watch?v=tXN_p8--MIs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 17 Mart 2015; 9:48:57 >
  • bende 950 var 4k problemsiz.
     2014 LG 3DTV 2014 LG 3DTV 2014 LG 3DTV

• yanliz 4k goruntu kaydi yapmiyor.970 de varmi.

• quote:

Orijinalden alıntı: SeTriC

Arkadaşlar bir kaç gündür tv arayışı içerisindeyim nereye gitsem birbirlerini kötülüyorlar herkes istediği malı satma derdinde. 65" ve 60" tv almayı düşünüyorum 4K olsun istiyorum.
    şuan için LG 65UB980V Ultra HD 3D Smart LED TV almayı düşünüyorum tavsiye eder misiniz?
    6.500TL +300 Hediye çeki+ LG NB2540 120W 2.1 Sound Bar Ev Sinema Sistemi Hediye

Ben de bu modelle ilgileniyorum bir süredir. Hediyeli olarak nerede buldunuz paylaşabilir misiniz?
  • MEVLANA CELALETTİN kullanıcısına yanıt
    Kayıt denemedim. Evde deneyip bilgi veririm İnşaallah.
  • Hocam hediyeli olarak Gold da vardı bugün baktım kampanya bitmiş anlaşılan bu ve önümüzdeki ay bu tip kampanyalar olacak üreticiler yeni ürünlerini duyuruyorlar.

• Anladım bilgi için teşekkürler.
  • Arkadaşlar,

"9 series TVs LG is represented by two models UB950v and UB980V.

TVs have a real frame rate of 200 (240) frames per second, which means that the set of the matrix with the appropriate parameters. For movies, this parameter is not absolutely essential, movies are shot with a frame rate of 60 frames per second, but for gamers, this parameter will allow using the TV as a monitor to get a good display.
    Index MCI (UCI) is almost the same and is 1250, the model 950 and 1300, the model 980.
    The sound system acoustics model UB950 has 2 + 1, UB980 has acoustics 5.1 or 5.2 depending on the country.
    The other parameters are the same.

Models have only one real difference 980 model has a much more powerful acoustics compared to 950, but considering the factor that get high-quality sound in flat TV is not real, for true connoisseurs of high-quality sound will still need to buy a good acoustics."

Bu incelemede söylenen farklar dışında 950 ve 980 modeli arasındaki farklar nelerdir ? Sadece bu kadar mı fark mevcut ?

• quote:

Orijinalden alıntı: PuRE HaTReD

Arkadaşlar,

"9 series TVs LG is represented by two models UB950v and UB980V.

TVs have a real frame rate of 200 (240) frames per second, which means that the set of the matrix with the appropriate parameters. For movies, this parameter is not absolutely essential, movies are shot with a frame rate of 60 frames per second, but for gamers, this parameter will allow using the TV as a monitor to get a good display.
    Index MCI (UCI) is almost the same and is 1250, the model 950 and 1300, the model 980.
    The sound system acoustics model UB950 has 2 + 1, UB980 has acoustics 5.1 or 5.2 depending on the country.
    The other parameters are the same.

Models have only one real difference 980 model has a much more powerful acoustics compared to 950, but considering the factor that get high-quality sound in flat TV is not real, for true connoisseurs of high-quality sound will still need to buy a good acoustics."

Bu incelemede söylenen farklar dışında 950 ve 980 modeli arasındaki farklar nelerdir ? Sadece bu kadar mı fark mevcut ?

Burada baya karşılaştırmış
    Trusted Reviews
    LG 65UB980V Review | Trusted Reviews
    http://www.trustedreviews.com/lg-65ub980v-review

The 65UB980V’s design and audio system both mark clear points of difference between it and the UB950V range that sits beneath it. But there’s also a potentially significant difference when it comes to picture technology in the shape of the uncatchily named Tru-ULTRA HD Engine Pro processing engine.

This ‘Pro’ version of the engine exclusive to the UB980V series is claimed to deliver improvements in two key areas. First, it works in tandem with an upgraded Super Resolution Algorithm to provide more detailed upscaling of HD sources with less errors. Second, it introduces something catchily called the 4K Motion Estimation Motion Compensation [sic] circuit, designed to eliminate the LCD blurring issues over moving objects that can be so disruptive when watching 4K content.
    Read more at
    Trusted Reviews
    http://www.trustedreviews.com/lg-65ub980v-review#b3hcVz0wGCw3fgqV.99Burada
    baya karşılaştırmış
    Trusted Reviews
    http://www.trustedreviews.com/lg-65ub980v-review

The 65UB980V’s design and audio system both mark clear points of difference between it and the UB950V range that sits beneath it. But there’s also a potentially significant difference when it comes to picture technology in the shape of the uncatchily named Tru-ULTRA HD Engine Pro processing engine.

This ‘Pro’ version of the engine exclusive to the UB980V series is claimed to deliver improvements in two key areas. First, it works in tandem with an upgraded Super Resolution Algorithm to provide more detailed upscaling of HD sources with less errors. Second, it introduces something catchily called the 4K Motion Estimation Motion Compensation [sic] circuit, designed to eliminate the LCD blurring issues over moving objects that can be so disruptive when watching 4K content.
    Read more at
    Trusted Reviews
    http://www.trustedreviews.com/lg-65ub980v-review#b3hcVz0wGCw3fgqV.99

• PuRE HaTReD kullanıcısına yanıt
    Bildiğim Kadarıyla Farklar;
    UB950'de dahili kamera yok. 2.1 Ses Sistemi mevcut.
    UB980'de dahili kamera var. 4.2 Ses sistemi mevcut.

İşlemcinin UB980'de daha üst olduğunu sanıyordum ama resmi kayıtlarda böyle bir ibare göremedim...
    Öyle takıntı yapılacak bir fark yok yani...

Tavsiyem UC970 serisine yönelmenizdir. Şahsen kullanıyorum ve memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 17 Mart 2015; 15:16:38 >
  • 
Sayfa: önceki 135136137138139
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.