Şimdi Ara

2014 LG 3DTV (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
5 sn
2.995
Cevap
46
Favori
271.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: zhny

bende 47" modelini düşünüyordum fakat arada 50-100 lira fark vererek 50" modelini almak gibi düşüncem var. Fiyat olayını bende anlamadım ekran yapısı bazı şeyleri değişik diyenleri okuyunca kararsız kaldım diyebilirim.

kar marjı ile alakalı bir durum bence,yurdışındaki fiyatlara bakarsanız bi çelişki yok.dışarıda 47 ile 50 arasında 150 euro,50 ile 55 arasında 200 euro fark var.ama burada 50 ile 47 arasında 50 tl lik fark yaratılmış

1199 euro

1049 euro

1399 euro
    Paylaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliserpil2006 -- 5 Mayıs 2014; 14:48:34 >

• Merhaba arkadaşlar LG televizyon alırken dikkat edin, benim aldığım 42lb670v modelin ekranının tam ortasında bir adet ölü piksel var fakat lg ürün değişimini kabul etmiyor, servis değişim raparunu gönderiyor fakat yine de 1 adet ölü pikselin problem olmadığını belirtip yapabilecekleri bir şey olmadığını belirtiyor lg merkez, sizi aldığınız yere yönlendiriyor, yani tamamen size satan firmanın insiyatifiyle başbaşa kalıyorsunuz. Değiştirirse ne ala, ama benim kini değiştirmediler onlar da servis değişim raporunu talep ediyorlar. yani tamamen sizi çaresiz bırakıyorlar, size de tüketici mahkemelerinde uğraşmak kalıyor ne yazık ki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

KARŞIYAKA
    .##......
    .##İZMİR#
    .##......
    .########

(_¯_¯(¯(¯_¯¯_¯¯_¯¯_¯¯_¯¯(ด้้้้้็็็็็้้้้้็็็็
  • quote:

Orijinalden alıntı: 666azazel

bu yıl çok var direct led den nedenini bilmiyorum ya ucuz olsun diye yada daha az sorunlu olsun diye...Albaniye sormak gerek.

direct led -edge led

2014 LG 3DTV

geçen yıl sadece LA620 direct led di<

anladım hocam, biraz da netten okudum,

kalınlıktan odun verebilir ama clouding daha az olması lazım sank teorik olarak.

2 yıl aradan sonra tv forumalrına geldim yine, vestel lcdtvde calısmıs muhendisim.

şimdi aileme 55 inch LG lazım, kendime tam 2 yıl once 55LW4500 3D olanını 2900e almıstım.
    o yuzden şimdi daha ucuza almam lazım!

yine fiyat olarak lg tercih edecegiz anlasılan, zaten aktif gozluk istemiyorum.

Ama ne oldu ne bitti , ne yenilik geldi 2 yılda.. direc led olmuslar..
    Konusma algılayanlardan mı bunlar? ailem icin güzel olabilir.
    artık DTS destegi de tammıs galiba..

Albani ustayı sadece zevk ve bilgi için okurum, ama tavsiyelerini dinlemem, kartal gozlu ve zengin degilim cunku ))

• Arkadaşlar merhaba,
    Merak edenler için 55LB670V modeli için incelemelerimi paylaşmak istedim.

- Görüntü kalitesini çok beğendim. 3D film izlemenin bu kadar güzel olacağını tahmin etmemiştim. Kesinlikle mağazalardaki demolara benzemiyor. Mağazalarda ben atlamalar ya da nesnelerin sınırlarında çift çizgiler görüyordum. İnternetten indirdiğim bir 3D film test ettim ve full hd film izlemekten farksız olduğunu gördüm.

- WebOS gerçekten hızlı. Smartshare programına harddisk ve media server üzerinden filmleri izleyebiliyorum. HDD ilk başta okumamıştı ama sonra nedendir bilmiyorum okumaya başladı. Filmleri çok hızlı açıyor. sadece 4-5 sn sürüyor. Sadece televizyonu ilk açtığınızda 10-15 sn televizyonun kendisine gelmesi için beklemek gerekiyor. Son kapattığınız andaki durum açılıyor (set-top-bax, ya da TV gibi) ama WebOSa ulaşmak için beklemek gerekiyor.

- Aygıt konnektörü kısmından televizyon, home theatre ve digiturk kumandalarını birleştirdim. Hepsini sadece motion controller kumanda ile kontrol etmek mümkün oluyor. Input tuşuna bstığınızda ekranın sağ üst kısmında çıkan menüden diğer aletleri de kontrol edebiliyorsunuz. Ama sadece kanal geçişi, ses açıp kapat, ve açıp kapama gibi komutlar.Gene de kumanda kirliliğini yok etmiş oluyorsunuz. Şu ana kadar diğer kumandayı (standart tip) kullanma ihtiyacım olmadı.

- Ses kapasitesi bana az gibi geldi. Gerçi şu anda optik üzerinden home theatre kullanıyorum. Dediğim gibi ses açıp kapamayı tek kumandadan yaptığınız için rahat oluyor. Bu menüden ses çıkışını da direk değiştirebiliyorsunuz.

- Televizyonun şu ana kadar en sevmediğim kısmı arka kısmındaki girişlerin yeri oldu. Tüm girişler panelin orta kısmında toplanmış ve ulaşması zor oluyor. Ben sehpaya asarak kullanıyorum, buna rağmen zorlanıyorum. Duvara asılsa ulaşması çok daha zor olacaktır.

- Televizyon ile birlikte kamerayı satın aldık. Fakat kamera için skype televizyonda yüklü değil. LG store açıldıktan sonra umarım yükleyebilirim. Parmak kontrolü sadece TV kısmında aktif oluyormuş. Set top box yani digiturk kullanırken bu modu açamıyorsunuz. En azından ben bulamadım.

- Webos içinde yüklü olan youtube ve Vtuner programlarını aktif kullanmaya başladım. Bilmeyenler için vtuner internet radio programı. Türk kanalları da içerdiği için güzel bir program.

- Bazı arkadaşlar altyazı probleminin olduğunu yazmış. Şu anda kadar 4-5 film denedim, hiç birinde problem yaşamadım. Her açtığınızda Türkçeyi seçmeniz gerekiyor.

Kullanımla alakalı olarak aklıma gelenleri paylaşmaya çalıştım. Sormak istediğiniz birşey olursa cevaplandırmaya çalışırım.

• hocam maç izlediniz mi görüntü nası çizgi yada herhangi bir sıkıntı var mı görüntü ile ilgili oyunu değil ekranı takip edin ortada oluşuyor mu çizgi falan.

birde hdd niz kaç gb nasıl önce okumadı sonra okudu

Orijinalden alıntı: lestet

hocam maç izlediniz mi görüntü nası çizgi yada herhangi bir sıkıntı var mı görüntü ile ilgili oyunu değil ekranı takip edin ortada oluşuyor mu çizgi falan.

birde hdd niz kaç gb nasıl önce okumadı sonra okudu

Mac izlemedim daha. Ama magazada demo olarak mac gosteriyordu ve bir sıkıntı yoktu.
    hdd 1gb. Bilmiyorum neden ilk urun geldi ve denedim okumadi. Sonra akdam tekrar denedim okudu. Okumadiginda usb algilanmadi dedi.
    televizyona bilgisayar gibi yaklasmank gerekiyor sanırım. Kapat aç yapmak cozebiliyor sorunu.
    mesela youtube u bilgisayara esleştirmeye calistigimda ilkinde kabul etmedi. Kapat ac yaptım kabul etti. Ayni olay media server baglamada da oldu. Ama hepsi bir sekilde çözüldü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

55inç
    alt sıınıf 50 hz lb620 2-500-3000 tl

diğer ledler ise
    orta sınıf 100 hz ledler 3500-4000 lira arası satılır...beklemekte fayda var tvler çok pahalı ....

tv seçiminde Albaniye kalsak tv alamayız zaten beklentilere uygun birşey alınmalı ...ama bilgi olarak Albaniyi okumaya devam ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaeln

quote:

Orijinalden alıntı: özgenmohan

Ayrıca Yeni ürünlerimizde tabiiki sorun var. Örneğin 870 modelinde input tuşundan hard diske bağlanamıyorsunuz. Bazı modellerdede yazılımla çözülemeyecek sorunlar tabiki var. Diğer rakip firmada mesela aşırı derecede ısınma sorunları mevcut. Yeni her markada bunlar olabiliyor. Ama benim içimden geçen şu firmamızın en iyi modeli LA serisinde 660 idi. 740 serisinde maalesef kontrast zayıftı 660 ile yanyana sergilemezdim ürünü çünkü o zaman herkes 660 alıyordu :) Bu sene 670 çok satıyorum 730 daha 2 adet verdim. Ama bence 730 modeli alınır. Kendi kişisel görüşüm. Bunlar. Ama şunu söyliyim şu anda LB serilerinde Flash player eklenti sorunları olabiliyor yeni güncellemeler çıktı sorun gideriliyor internette ve sağlamlıkta gerçekten Firmanın rakibi yok. Artı şu anda alt yazılarda da problemler var yeni serilerde ama yazılımlarlada bu buglar sonlandırılacak. Sormak istediğiniz konular olursa yardımcı olmaya çalışırım arkadaşlar....

Selamlar,

620, 670 ve 730 arasında teknik oalrak bir karşılaştırma yapabilirmisiniz?

Çok bahsedilmedi ama internetten bakınca bazı firmalarda 620 modelide satılıyor.

Birde 570 li bir model var. Onunla ilgilide detaylı bilgi bulamadım.

edit: lb yeni modeller için kastediyorum.

LB serisinin 620 modelinde şu anda frame sorunu bir nevi mevcut yani hareketli görüntülerde titreme olabiliyor. Ne hikmetse 580 modelinde bunlar yok. Diğer modelleri zati saymıyorum. 570 modelini inceleme fırsatım olmadı. 730 modelinde hoparlör sadece aşağı ses vermekten öte ön tarafada ses iletiyor ama muhim bir özellik değil. LG ile Ram ve panel konusunu en yakın zamanda görüşeceğim. O zaman net bilgi verebilirim.

• özgenmohan Ö kullanıcısına yanıt
    Merhaba LG la serisi TV lerinde webos güncellemesi alacağı söyleniyor doğru mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazlarda kayıt fonksiyonu çok güzel çalışıyor. Öte yandan TV kapalıyken kayıt yapmayı denemedim. Böyle bir durumda cihaz otomatik olarak çalışıp kayıt yapıyor mu acaba?
  • Arkadaşlar 42LW650S model sahibi olarak smart özelliğini kullandığım yok, alırken o kadar inceler alırsınız ama bir çok özelliği kullanmazsınız, ayrıca bahsedilen sorunların çoğunu tv yi izlerken farketmezsiniz bile, bunları neden söylüyorum derseniz, kafanızı çorbaya çevirmeyin, ana özelliklere bakın ne amaçla kullanacaksınız ona bakın ve önemlisi bütçenize bakın yeter. Hiç bir zaman sorunsuz ve bütün özellikleri barındıran bir cihaz olmayacak unutmayın bunu. Ama çok incelerseniz bir tane ölü piksel bile ((izleme mesafesinden görebilmeniz mümkün değil, şahin gözlerine sahip değilseniz tabi)) hayata küstürebilir sizi :) ayrıca tüketici hakem heyetini falan da geçin, zamanında ölü piksel için başvurmuştum kaç yıl geçti bir sonuç çıkmadı.
    Şimdiden hayırlı olsun aldığınız cihazlar, GÜLE GÜLE kullanmayı unutmayın sakın ;)

• 47la740s kullanıyorum

Maç izlerken şu bahsedilen sorunu bende yaşıyorum. hiç bir ayar bunu düzeltmiyor. tamamen tv ile ilgili. karanlık aksiyon sahnelerde de gölgelenme oluyor.
    bunların dışında cihazdan memnunum.

LB870V kullanan var mı ? 1000 mhz ve yeni model olmasından bu sorunların yaşanmayacağını tahmin ediyor ,49LB870V çıkmasını bekliyorum

Yeni çıkan Lb serisi kullananların özellikle gece mac yayını ile ilgili yorumlarını bekliyorum
  • Store ile ilgili mail attım, şöyle bir dönüş oldu:

quote:

Sayın luxaeterna,

Markamiza göstermis oldugunuz ilgiden dolayi tesekkür ederiz.

Yeni satışa sunulan modellerimizin LG Store güncelleme çalışmaları devam etmektedir. Mayıs ayının sonuna kadar güncelleme çalışmaları tamamlanarak kullanıma açılacaktır.

Bilgilerinize sunariz.

Saygilarimizla.
  • sanalel S kullanıcısına yanıt
    merhaba

hangi yayını kullanıyorsunuz.

ben dsmart modülü next machina süper ile kullanmaktayım. gece maç yayınlarında hızlı sağ veya sol olduğu zaman yukarıdan hafif bir siyahlık gölgelenme gibi birşey oluyor.

la740s lb670 den mhz olarak daha üstün. lb serisinin ne farkı olabilir maçlardaki bu sorunu yaşatmasın.

sadece bu yüzden tv yi değiştireceğim.
  • 50lb670 i düşünüyorum ben de fiyat olarak şu anda 3000tl civarı biraz daha düşer tahminimce. 55 lb 670 e epey fazla istiyorlar. bu iki tv arasında 5'' lik fark dışında umarım bir şey yoktur. tvler yeni sezon olduğu için kimse tam olarak bilgi sahibi değil. Umarım banding sorunu halletmişlerdir. Eğer lig tv hd yayın ve maç izliyorsanız banding kimi zaman can sıkıcı olabiliyor benim için en önemli olan bu olay. Eğer düzelmemişse bu tvnin samsung muadillerine yöneleceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogndmn -- 7 Mayıs 2014; 22:06:26 >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.