Şimdi Ara

2014 FORD FOCUS HB 1.6 TDCi 95 HP düşünceleriniz? alınırmı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
76
Cevap
0
Favori
20.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Focus'un rakipleri Focus'a oranla daha mantıklı, Astra'ya bakmanızı öneririm.
  • Cevaplarınıza teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz bu konuda hepinizin güzel yorumlarına elllerine sağlık vakit ayırıp yazdınız.

@tartekin hocam boşver kim konuşursa konuşsun takmaya gerek yok ben arkadaşı tanımamışken bana yazdığı o yorum onun yaşını ve yaşına oranla egosunu gösterdi zaten, büyüyünce geçer diyelim :)

Değerli yorumların(ız) için teşekkür ederim tek tek.
  • tırtekin, sadece şunu bil, küçük kelime oyunları yaparak kendi kalite ve sözümona küçük zeka kırıntıları gösterdiğini sanmışsın. Baytar diyerek kendince bana hayvan imasında bulunmana söyleyeceğim tek şey senin gibi insan olmaktansa varsın olmayayım zeka küpçüğü tırttekin

Sadece şunu söylemek isterim tırtekin,bütün anne babalara saygım sonsuzdur,senin gibi bir "HILKAT GARİBESİNİ" yetiştiren büyüten anne- babaya da saygılarımı sunar elllerinden öperim... Bana her türlü şeyi söyleyebilirsin tamam ama anne baba ne alaka. Bunlar kutsal değerlerimiz terbiye fakiri tırttekin. Burda senin yaptığın densizliği höşgörmem mümkün değil. Sana hiçbir zaman hakaret ve kutsal değerlerini rencide edecek kelime ve imalarda bulunmadım. Keşke seni sanal dünyada değilde karşılıklı reel dünyada karşı karşıya gelme şansım olsaydı ahhhh.

Sen ve senin gibiler ne yazık ki her zaman var olacaksınız ama benim için tırtsınız tırtekin kardeş, gerçek hayatta tabii bu kadar hakaretvari konuşabilecek yüreğin var mı? Hiç sanmıyorum tırtekin
    Keşke mesleğimi sana özelden söyleyebilme şansım olsaydı😬😬.

Seni varlığından oldukça şüpheli olduğum terbiye ve saygı sınırlarına davet ediyorum tırttekinim aksi takdirde seni affetmeyeceğim..

Not: sana özel mesaj attım ama kişisel mesaj almak istemiyor diye dönüldü. Istersen bu özelliği aktif et sana iki çift lafım var tırttekinim. Keşke anne baba mevzusunu işin içine katmasaydın iyiydi. Neyse senin gibi tırtlarla uğraşmak boynumun borcu olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hassey -- 30 Mayıs 2014; 7:18:13 >

• buraya gelip hangi arabayı alayım diyenin vay haline

adamın kafasındaki soruların gitmesi bir yana darmadağın olacağı kesin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

quote:

Orijinalden alıntı: eren..34

Kasa sağlamlığı dışında sınıfındaki rakiplerinden geri. Volkswagen Jetta 1.2 TSI al bence, hem az yakar hemde VW kalitesi..

Jetta'nın bir VW modeli o doğru ama kalite falan yok. Focus, Jetta'dan daha kaliteli.

VW'nin alt markasının modeli olan Skoda Octavia bile Jetta'dan daha kaliteli.

• quote:

Kasa sağlamlığı dışında sınıfındaki rakiplerinden geri. Volkswagen Jetta 1.2 TSI al bence, hem az yakar hemde VW kalitesi..

yeni jetta lar kaliteli falan değil dostum vw değil bildiğin meksika kalitesi torpidonun alt kısımları ve kapı plastiklerine bak bakalım bildiğin doğan dan farkı varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: tartekin

Sürücü koltuğu bilhassa Jetta dan sonra dar gelecektir..Seçiminizde önemli bir kıstas ise tavsiye etmem..Bana kalırsa Focus un Jetta ya göre en önemli artısı yol tutuşudur bir otm vitesli araçlarda Powershift in DSG ye nazaran daha az arıza göstermesi

Evet haklısınız bu konuda dsg den çok çektim çok masraf çıkardı başıma powershift tam otomatik olduğu için birazdaha fazla yakarmı ?

Evet jettadan sonra genişlik biraz aratır ama otomatikte istiyorum. Ne zaman çıkacak makyajlı kasa ?

Bu arada tam otomatik olduğu için yakıt tüketimini arttırır mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrT4ngo

quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

quote:

Jetta'nın bir VW modeli o doğru ama kalite falan yok. Focus, Jetta'dan daha kaliteli.

VW'nin alt markasının modeli olan Skoda Octavia bile Jetta'dan daha kaliteli.

Anlamsız smiley'ler koyacağına kendi fikrini yaz tartışalım.

Jetta'nın Meksika'da maliyet kaygılı olarak düşük kalitede üretildiğini, Golf'te gördüğümüz VW kalitesinden çok uzaklarda olduğunu herkes biliyor.

• frknsysl F kullanıcısına yanıt
    Powershift tam otm değil,çift kavramalı robotize şanzımandır. Aslında DSG ve EDC gibi diğer çift kavramalılar daha az yakıt değerlerine imza atarken nedense ben de bilemiyorum Powershift daha fazla yakıyor. Şu an dizel olarak powershiftli Focus satılmıyor. Bildiğim kadarı Ford yılın 2.yarısı makyajlı kasaları getiriyor. Ayrıca yeni motorlar da söz konusu ancak hemen gelir mi bilmiyorum. 150 ve 180 HP Ecoboost benzinliler ve 120 HP dizel olacak ve bunların da powershift şanzımanlı tiplerinin geleceği yazılmıştı basında. Opel Astra nın da sedan ve HP olarak 136 HP dizel motorlularına da Active Select gelecektir çok yakında..Aslında biraz sabredebiliyorsanız Aralık ayını bekleyin hem bu yenilikler gerçekleşir hem fiyatta az da olsa bir indirim doğar belki de başka yeni alternatifler doğar.
  • 95 hp yetmez diyenler ne kullanıyor acaba, 115 beygire göre kaç saniye fark ediyor acaba ? 95 hp yeter de artar
  • parker48 kullanıcısına yanıt
    Şöyle düşünmek gerekmez mi? Bir araca 95 HP az gelir demek için en azından 96 HP araç mı kullanmak gerekir ? Ya da Ferrari-Bugatti vs için görüş belirtebilmek için en azından Carrera kullanıcısı mı olmak gerekir ? pek sanmıyorum

Bir de şu var ;Ford un fiyatlarına bakınca 95 HP ve 115 HP araçlar arasında sadece 4.000 TL fark kaldığı görülüyor .Ayrıca 115 HP likte daha fazla donanım var. Bu nedenlerle ikisi arasında yapılacak bir seçimde 115 HP liği seçmek çok daha akılcı olacaktır
  • tartekin kullanıcısına yanıt
    Sizinkide bir yorum tabi, yakın çevremde (aile, iş ortamı ve komşular) 250 hp ye araçlar mevcut ( 208 gti, C 180, fluence, punto evo, mokka 1.4, insignia 1.4, A 5, A 4), özellikle kullanımı % 90 şehiriçi olan biri olarak inanın 911 olmuş punto evo olmuş şehiriçinde tırt sürekli dur kalk trafik maksimum 50-60 km hızda isterse M5 olsun gereksiz, hareket etsin yeter.
    Ama iş zevke gelir ise elimin altında güç olsun denirse ne kadar beygir elbette o kadar iyidir, yoksa 90 hp focusa az beyaaaa demek anlamsız, bal gibi de kaldırıp yürütüyor, kağnıymış muamelesi cidden saçma, yoksa elbette 115 lik alınabilecekse alınsın, abuk subuk yorumlar bana garip geliyor, lafım size değil yanlış anlamayın, İzmir Aydın otobanı olsun, İstanbul Tem olsun kaç otomobil ibre son hız gidiyor, veya 300 hp tam olarak yere aktarıyor, çok çok az. Otobanda 250 km hızla gidince bile otobandaki hataları dalgalanmaları hissediyorsunuz, 300 km hız la giden babayiğit varmıdır bilmiyorum ama son hız 250-300 km ile durmaksızın gitmek ferrari olsa zor....

• Araç sizi üzmeyecektir gerek yakıt tüketimi olsun gerek performans gerek konfor bu araçta mevcuttur tereddüt etmeden alabileceğin bir araba...
  • yaw he he her şeyde focusa kötülemeler falan yapmayın böyle

konu sahibi arkadaş 2012 den beri 2012 titanium 115 kullanıyoruz araç 50 bine geldi ben o tıkırtıları 1 kere bile duymadım nedense hep forumdakiler duyuyor
    performans olarak 115 biraz daha atak turbo lag olayı daha az 95 lik kullandım ivmelenmeleri bile çok yakın
  • Filocumla konuştum, haziranda (sonuna doğru) yeni kasanın geleceğini söyledi. Şu anda araç yok haziran sonu yeni kasalar gelecek dedi onu vericem sana dedi. Bende şimdiki kasa üzerine düşünüp kafa yoruyordum.

Yeni kasada dizele powershift geleceğini duydum ama arkadaşım manuel dedi. Sanırım ilk gelenlerde mi olmayacak ?

Bir de yeni kasanın fiyatları ne olacak ben şimdiki kasaya göre hesaplamışım. Çok bir fark değişirmi aynı özellikteki araçların fiyatları?

Bu arada yeni kasanın ön kısmı hoşuma gitti bugün resimlerine baktım, direksiyon değişmiş ve sony sistemi konsoldan kaldırılarak daha kolay ve sade sistem gelmiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle belirteyim, cevapların sadece 1 kısmını okudum.

-renodaki 130hp araç türkiyede doğru düzgün satılmadı ve kalktı.
    -astra 136hp yi test edenler, hiçte 136hp gibi gitmediğini söylüyorlar. ben benzinli 140 test etmiştim oda 140 gibi değildi zaten.

-2015 ilk çeyrekta makyajlı kasa geliyor.
    -95lik motorla 115lik arasında çok fark yok normal kullanımda.
    -focusun kayda değer kronik arızası yok.
    -evet her tarafından ses geliyor, başta çözmeye uğraşıyordum ama artık bıraktım.

not: yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum, ve 2 yıldır her gün focus forumunu okuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 31 Mayıs 2014; 1:50:56 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.