Şimdi Ara

2014-2015 Kasım Ayı TEOG Zorluk Seviyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sizce 2013 sbs gibi mi 2014 teog 1.dönem sınavı gibi yoksa 2014 1.dönem mazaret sınavı gibi mi olur?

Birde tarihleri ve konuları açıklandı mı?

• Kartal_Kastamonu K kullanıcısına yanıt
    Fazla konu olmadığı için çok zor olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ortalama derecede olur. kaç soru olacak bilmiyorum da 8-9 civarının zor olacağı kanaatindeyim.
  • Bence zorluk veya ayırt edici soru laflarına pek takılma, TEOG'da en önemli şey düzenli çalışmak ve burası önemli, çok fazla kaynaktan çalışmak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zor olursa daha iyi olur cunku torpilciler hakmettikleri puani alirlar

• Haklısın ama birde şöyle düşünelim bence 2013 sbs sınavında 475 alan biri teogdan 485 alabilirdi. Güvendiğim bir hocama göre 2013 zor 2014 kolaydı çünkü meb hem yeni sistemi sevdirmek istedi(Eski sistemde öğrenciler zorlanıyordu düşük puan aldılar yeni sınavda zorlanmadan yüksek aldılar) ama bizim sene son dershane senesi olduğu için belkide dershaneye gitmedende başarılıyor izlenimi yaratabilirler

• Bu yıl liseye giden abilerim bir sorum daha olacak neden bu yıl histogram yoktu birde karekök tahmini nasıl oluyor tam kare olmayan sayılarda bütün kaynaklar başka birşey söylüyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Histogram meb bi açıklama yaptı onu her okul duyurmamış olabilir bize bu söylenmedi olmasın diye konmadı karekök hakkında ne dedin anlamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: Kartal_Kastamonu

Haklısın ama birde şöyle düşünelim bence 2013 sbs sınavında 475 alan biri teogdan 485 alabilirdi. Güvendiğim bir hocama göre 2013 zor 2014 kolaydı çünkü meb hem yeni sistemi sevdirmek istedi(Eski sistemde öğrenciler zorlanıyordu düşük puan aldılar yeni sınavda zorlanmadan yüksek aldılar) ama bizim sene son dershane senesi olduğu için belkide dershaneye gitmedende başarılıyor izlenimi yaratabilirler

Valla ben başka noktaya değindim, hazırlıklı adam yıl farketmez çakar 490'ı. Ben 484 yaptım, hatam düzenli çalışmamak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sınava 3 ay kaldı 8e geçenler:D Çalışmalarınız ne alemde
  • Sorulari kolay mi yaparlar zor mu bilmem ama,eger kolay olursa cok kötü olur.
    Liseyi kazanacaksak calisarak kazanmaliyiz kolay sorularla degil.

• Are Made Of This kullanıcısına yanıt
    Haklısında bence 2014 mazaret sınavları gibi olsun. 2013 gibi olursa kötü olur çünkü birçok kişi kendine 2014 sorularına göre hazırlayacak biranda bir sürpriz olmasın.
  • Wut is Giriş W kullanıcısına yanıt
    Mesela 30 bir tam kare sayı değil bunun karekökü nasıl bulunuyor
    Aynen ben de bunu merak ediyorum bunu bir yolu var hatta anafenin konu anlatımlısında yazıyor ama çok uzun kısa bir yolu olsa. Bir de mesele 25in karekökü 5 ise 30 un karekökü de 5.4 gibi virgüllü oluyor testte deneyerek bulabiliriz
  • Bence sınav zor olur ilkini kolay hazirlamislardi bu sefer ki zor olur

• Ya peki arkadaşlar zorluk derecesi tudem çözecek kadar zor olur mu? Bir de tudem almalımıyım bu sene zor olacak falan diye almayı düşünüyorum bir de forumda almayın berbat falan demişler ben önceden tudem çözmüştüm türkçesi gayet iyi ama matematiği çok saçma feni de işlemediğimiz konulardan kısaca almalımıyım çözen var mı?
  • Arkadaşlar bir de seneye histogram ve fraktaldan daha çok soru çıkabilir mi bu sene histogram yoktu niye acaba seneye çıkar bence zaten basit konu 😃😊

• Sınav konusunda düşüncem şu şekilde; Bu sınavlar sbs gibi değil TEOG bizim 2. yazılılarımız. Yani belli bir zorluk seviyesinde olabilir en fazla . Ayrıca meb dershaneleri kapatacak bu konuda kendiyle çelişmemesi için soruları dershaneye gideninde gitmeyeninde cevaplayacağı şekilde sorarlar. Ama işleri belli olmaz 2014 teogdan önce zorluk seviyesi 2013 sbs gibi olacak dediler ama soruların seviyesi ortada.

Bence soru dağılımları şöyle olur:

Matematik;
    Üslü Sayılar 7 soru(+1)
    Köklü Sayılar 8 soru(-1)
    Histogram 1 soru
    Fraktal 1 soru
    Döndürme,Öteleme,Yansıma 3 soru

Fen;

1.Ünite 12 soru (+1,-1)
    2.Ünitenin İlk Konusu 8 soru(+1,-1)

İnkılap;

Bilgi Sorusu 4 tane (+1,-1)
    Paragraf Sorusu (+1,-1)

Türkçe

Paragraf 15 soru(+1,-1)
    Dil Bilgisi 5 soru(+1,-1)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.