Şimdi Ara

2013 YILINDA ÖTV Yİ PROTESTO EDELİM (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
1
Favori
3.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Burda hersene onu alıcam bunu alıcam aa bak bu çıkmış bunu alıyım diyip her sene hatta 1 yıldan bile az sürede yeni araç alanlar varken pek katılan olmaz bu tepkiye sağolsunlar birazda bunların sayesinde bu duruma geldik !
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

quote:

Orijinalden alıntı: avensis42

quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Buralarda toplanmakla olmaz.

Tepkinizi sandıkta gösterin yeter

tamam sandıkta tepkimizi gösterip ak partiye oy vermeyelim.. kime oy vereceğiz.. yada x partiye oy verdik diyelim ötv düşecek mi ? haydi açıkla o partiye oyumu vermezsem şerefsizim..

Diğer partilerde bi umut var ama Ak parti'ye verince düşmeyeceği kesin.Aksine artmaya devam edecek

Tek başına iktidar ne olacak bir gecede hop bakmışsın ÖTV yükselmiş olmadımı oldu

adamlar kimden oy alacaklarını iyi biliyorlar
    sen ben oy vermesek bile %50 + nı almayı biliyorlar

• ev almayacağım konut vergisini protesto etmiyorum

yurt dışına çıkmayacağım pasaport zammını protesto etmiyorum

araba almayacağım vergisinden bana ne protesto etmiyorum

sigara içmiyorum protesto etmiyorum

alkol kullanmıyorum protesto etmiyorum

ben tekel işçisi değilim protesto etmiyorum

şişe cam işçisi tanıdığım yok protesto etmiyorum

eczacılar zaten çok kazanıyordu iyi oldu protesto etmiyorum

doktor çok kazanıyor tam gün yasasına tam destek veriyorum ( sen üni. de prof. tarafından bakılamazken kendisi ameliyat olur ama adalet herkese olmalı. olsun o başbakan olmamalı)

öğretmenler 3 ay tatil yapıyolardı ohh olsun protesto etmiyorum

şehit haberlerine bu şafaktan sonra ben mi yapayım protesto etmiyorum

emekli yine zam yok....benimm emekliliğime çok var protesto etmiyorum

sağlıkta katkı payı çok yüksek.... onlarda özele gitmeyi versin.....protesto etmiyorum

kömür madenin de taşeron işçi ölünce ben kömür kullanmıyorum doğalgaz kullanıyorum dersiniz artık arkadaşlar. protesto etmiyorum

ama diyorum keser döner sap döner gün gelir hesap döner. adalete sizin de ihtiyacınız olacak o zaman kim yanınızda olacak onu merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serseri sirin -- 13 Ocak 2013; 1:51:27 >

• Bunca şeye rağmen gıkını çıkartmayan insanlara bu hak! Benzin 20 lira olsun ötv 2 katına çıksın acırsam şerefsizim...
  • Vay arkadaş. Adam ötv yi protesto edelim demiş. Bi kişi de çıkıp dememiş ki "olur edelim"

Bin tane laf. Vay cari açık kapansın diye zaten hükümet araç satılsın istemezmiş falan. Şu cahilliğe bak.

Bir araç alıyorsun, iki araç parası veriyorsun. Adam buna bir tek kelime etmiyor da "protesto edelim" diyene bin laf ediliyor.

Bi araç alırken iki araç, bi litre benzin alırken iki litre benzin, bi dakika sabit telefonla konuşsan 15 lira her ay verilen sabit ücretle 1dakikalık konuşmaya 25 lira vermek.

Hiç kimseye bunlar dokunmuyor da şunlar eleştirilince anında eleştiren üç beş kişi linç ediliyor. Bu nasıl bir toplum yahu.

Cari açık artmasın diye ötv geçiriliyormuş. Adam neredeyse savunacak bunu.

Ulan o araba sadece türkiye ye ithal edilince mi cari açığa sebep oluyor. Aynı araç almanya ya girince niye yüzde 80 vergi konmuyor.

Her şey boş. Bu ülke insanının genetik kodunda var güce tapmak.

3 gün önce bangladeş de benzine yüzde 9 zam yapıldı diye ülke ayağa kalktı. Herkes sokaklara döküldü.

Bangladeş diyorum bak.

Hindistan da bi kıza tecavüze uğradı diye bayramlarını kutlamadı halk. Sokaklara döküldü.

Aynı günlerde batmanda hatice diye bir kızcağız kuzen tecavüzü sonucu töre icabı nehirde boğuldu. Kefensiz gömüldü.

Hayat aynen devam etti.

Öylesine rezil bir ülke burası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Protesto edilmeli ama uyumaya devam ediyoruz ve rahatımıza çok düşkünüz, bize dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığı ile yaşayan, yaşamış bir toplumuz.

Organize edilmesi çok zor, bilinçlenmek çok zor, benzin 5 lira, üstüne ötv, kdv... binlerce vergi, vergi üstünden vergi

• hala abd. ve ab. lileri çok çalıştığı için bu halde olduğunu zannedenler var

iş disiplinlerine ,iş anlayışlarına hayran olmamak mümkün değil lakin onların kafalarında ya ben arada sırada tuvalete kaçayım,salla başı al maaşı gibi bir düşünce olmadığı da kesin ama o ülkenin insanının mesaisi 8 saat ise bir dakika bile fazlasını çalıştıramazsın,mesai arası misal 12:00 ise bir geçe asla iş yaptıramazsın, eğer o gün onu ilgilendiren bir iş yoksa elini bir şeye sürmeden saatlerce oturup gider,
    bizde ise tam tersidir,iş yoksa bile iş uydurulur,mesaiye kalmak büyük başarıdır (abd. ve ,ab.liye yeten zaman ne hikmetse bize yetmez o nedenle hep mesaiye kalınır)

yine o ülkenin insanı tek konuda uzmandır ve o konu dışında çok iyi bilse bile elini sürmez,özellikle alman gençlerin çoğunun iş yaptığı bile yok aylaklık peşinde koşuyor ancak çok kebap iş bulursa çalışıyor, o ülkelerde asıl zor işlerde çalışanlar hep göçmenler oluyor

ama bu ülkeleri asıl zengin yapan çalışkanlıkları değildir tarihler boyu sömürdükleri ülkelerdir,bugün asya da afrika da bir kargaşa çıkınca ne hikmetse abd.ve ab. ülkeleri anında bitiyorlar canlarım benim o bölge insanını ne çok seviyorlar,adamlar okyanuslar aşıp geliyorlar niye acaba ?

dünyada açlıktan ölen onca insanı görmeyen bu ülkeler geri kalmış,krallıkla veya diktatörlükle yönetilen ülkeleri kurtarmak için çıldırıyorlar,size de demokrasi getirelim mi ? bak sizde çok iyi yönetileceksiniz dedikten sonra o ülkelerin başına kendi adamlarını yerleştirip ne tesadüftür ki büyük ihaleleri hep kendi firmaları kazanıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: serseri sirin

ev almayacağım konut vergisini protesto etmiyorum

doktor çok kazanıyor tam gün yasasına tam destek veriyorum ( sen üni. de prof. tarafından bakılamazken kendisi ameliyat olur ama adalet herkese olmalı. olsun o başbakan olmamalı)

sağlıkta katkı payı çok yüksek.... onlarda özele gitmeyi versin.....protesto etmiyorum

kömür madenin de taşeron işçi ölünce ben kömür kullanmıyorum doğalgaz kullanıyorum dersiniz artık arkadaşlar. protesto etmiyorum

ama diyorum keser döner sap döner gün gelir hesap döner. adalete sizin de ihtiyacınız olacak o zaman kim yanınızda olacak onu merak ediyorum.

-1

• Çok zor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: scania1905

Kdvyi anladım da Ötv ne.. hadi ötv yi anladım yüzde 40 ötv mi olur yuh

kdv yi andladımda ötv ne... ötv yi anladımda yüzde 40 ötv ne.... yüzde 40 ötv yi anladımda ötvnin kdv sini yapan tek ülkeyiz verginin vergisi.....

yapınca oluyor(kocaeli büyükşehir belediyesi)
  • quote:

Orijinalden alıntı: superegoid

Vay arkadaş. Adam ötv yi protesto edelim demiş. Bi kişi de çıkıp dememiş ki "olur edelim"

Bin tane laf. Vay cari açık kapansın diye zaten hükümet araç satılsın istemezmiş falan. Şu cahilliğe bak.

Bir araç alıyorsun, iki araç parası veriyorsun. Adam buna bir tek kelime etmiyor da "protesto edelim" diyene bin laf ediliyor.

Bi araç alırken iki araç, bi litre benzin alırken iki litre benzin, bi dakika sabit telefonla konuşsan 15 lira her ay verilen sabit ücretle 1dakikalık konuşmaya 25 lira vermek.

Hiç kimseye bunlar dokunmuyor da şunlar eleştirilince anında eleştiren üç beş kişi linç ediliyor. Bu nasıl bir toplum yahu.

Ulan o araba sadece türkiye ye ithal edilince mi cari açığa sebep oluyor. Aynı araç almanya ya girince niye yüzde 80 vergi konmuyor.

3 gün önce bangladeş de benzine yüzde 9 zam yapıldı diye ülke ayağa kalktı. Herkes sokaklara döküldü.

Bangladeş diyorum bak.

Hindistan da bi kıza tecavüze uğradı diye bayramlarını kutlamadı halk. Sokaklara döküldü.

Aynı günlerde batmanda hatice diye bir kızcağız kuzen tecavüzü sonucu töre icabı nehirde boğuldu. Kefensiz gömüldü.

Hayat aynen devam etti.

öylesine rezil bir ülke ki dostum cari açığı vergiyle kapamaya çalışıyoruz.
    öylesine rezil bir ülke ki dostum kendi benzinimizi 1.5tl ye satıyor ne diye döviz gelsinmiş ülkeye.
    öylesine rezil bir ülke ki dostum seçim sonuşları yapan kurumun avrupada şaibe karıştırdı diye avrupada yerle bir olan bir kuruma seçimleri yaptırıyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mtnkrsln

quote:

Orijinalden alıntı: serseri sirin

ev almayacağım konut vergisini protesto etmiyorum

-1

x 0

• quote:

Orijinalden alıntı: gently weeps

quote:

Orijinalden alıntı: scania1905

Kdvyi anladım da Ötv ne.. hadi ötv yi anladım yüzde 40 ötv mi olur yuh

kdv yi andladımda ötv ne... ötv yi anladımda yüzde 40 ötv ne.... yüzde 40 ötv yi anladımda ötvnin kdv sini yapan tek ülkeyiz verginin vergisi.....

yapınca oluyor(kocaeli büyükşehir belediyesi)

+1000
  • Bu ülkeden bi şey olmaz. Çünkü herkeste bir gösteriş, marka, imaj hastalığı var. Altımda "passat", "merso", "bmw" ile gezeyim, millete hava atayım derdi. benim ihtiyacımı şu modeller karşılıyor, şunlardan birini alayım, yok. şu modeli alırsam daha çok hava atarım mantığı var. ülke olarak gelişmek istemiyoruz. ülke olarak zengin, gösterişli olmak istiyoruz. oturdugumuz yerden para kazanmak istiyoruz.

Böyle protestoları kendiniz için yapacaksınız. sıfır değil daha 10-15bin km yapmış sıfırından 5-7,5bin TL ucuzunu alın. aradaki farkı yakıt parası yaparsanız. yok ben başkasının arabasına binmem derseniz paranız çoksa gidin sıfır alın. Benzin zamlarını da kendimce protesto ediyorum. daha az yaktırarak, araca yeri geliyor binmeyerek. memlekette değilim. annem 1ayda 50tl benzini kullanmamış bile. ben de ayda 100-150tl'yi geçmemeye çalışıyorum. en son 100tl kullanmayı başarmıştım. tek bir yere gideceksem belediye otobüsüne biniyorum. Tüketim hastalığı var ülkemizde. cebine giren para ile çıkan paraya bakmama hastalığı. gidip en iyi telefon olan sözüm ona samsung s3 alınıyor. telefondaki 4çekirdek işlemci ile tegra gpu kullanıyor mu?. büyük bir kısım kullanmıyor. telefonun yüzüne bile baktıgı yok. neyine senin s3, bildiğin cari açık, ayrıca kendi cebine zarar. Telefon değiştireceğim. dokunmatik uygun bir şey arıyorum arkadaşlarımın hepsi s3, ip5 1500-2bin TL'lik telefon öneriyor. niye iphone alayım diye soruyorum, iyi de ondan, nesi iyi, ıı şey.. gittim bir arkadaştan 2.el 350tl'ye imzadaki telefonu aldım. bana tam yetiyor, çok para da gitmedi, işimi görüyor. yahu ne yapacağım ben 1500tl'lik telefonu. ayrıca düşürür bozarım ben onu, bunu düşürsem çok param gitmez ucuza tamir olur. o telefonlardan kalır yok ayrıca.

• Diğer ülkeler gibi toplu hareket edemiyoruz ne yazık ki
  • bizde eylem yapsak yolu kapattık diye döverler

• Kurunun yanında yaş da yanıyor ama müstehak bize bunlar

Yazan: Arabası olmayan ve uzun süre de alamayacak sade vatandaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: inexo

bizde eylem yapsak yolu kapattık diye döverler

bedeli ödenen herşey helaldir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tek_Türk -- 13 Ocak 2013; 12:42:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: superegoid

Vay arkadaş. Adam ötv yi protesto edelim demiş. Bi kişi de çıkıp dememiş ki "olur edelim"

Bangladeş diyorum bak.

Hayat aynen devam etti.

Katılıyorum...ÖTV'ye zam geldi diye savunanlar su,elektrik,doğalgaz,gıda ürünlerine de zam geldi bunlarıda mı az tüketelim cari açık armasın mantıgı ile bakacaksınız...Yerli üretim yoksa İthal mallara mecbursun...İhraç ettigimiz ürünleri bile bugunlerde ithal ediyorsak demekki üreten bir toplum özelliğimizi kaybetmişiz demektir ithalata bağımlı yaptılar...Koltukta oturanların hiç tasarruf yaptıgını gördünüz mü hiç...
    Halktan biri ekonominin başında olsa ekonominden hiç anlamasa bile ilk yapacagı en kolay iş zamdır...Zam olunca sorunlar kökten çözülmeyecek gelecekte daha büyük sorunlar ortaya çıkacak...

• yapacak bişi yok bence faiz işlemeden ödemeye bakın imkanınız varsa saygılar...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.