Şimdi Ara

2013 YILINDA ÖTV Yİ PROTESTO EDELİM (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
1
Favori
3.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vergi mi var? ooouvv hükümetii değiştirelimmm.

bunların beyinlerinin çalışma mantalitesi bu yönde.

sor bakalım neden kol gibi vergiler var?

kızmıyorum ama. neden kızmadığımı da söylemicem anlayan anlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Gün doğunca uyanıp şehir merkezinde ve etrafındaki her yere toplu taşıma bisikletle seyahat eden arabasını sadece ihtiyacı olunca kullanan milletler birbirleriyle kıyaslanır,bizimle değil.

dediğini doğrulayan bir yorum yazmak istiyorum

amerikanlarla yazışıyorum

arabayı genelde 30km üstü mesafeler için kullanıyoruz diyorlar

ama bizde markete bile arabayla

Nerden çıkarttınız bunu, hangi amerikalı size böyle dedi bilmiyorum ama esas onlar 20-30mt ötedeki bakkala arabalarıyla giderler.
    Ellerinde torbalarla marketten aldıklarıyla sokakta yürüyen amerikalı nerede görülmüş?
    Sizi böyle görürlerse de "araba mı bozuldu" diye düşünürler.
    Bakkala bile arabayla gidenlerin alâsıdır kendileri.

• gençler şu video yu izleyin özellikle 1.45 felan.

zenginler vergi vermez parayı tutar
    orta sınıf tüm vergiyi öder işleri yapar
    fakirler orta sınıfı korkutmak içindir.

bizi ayırırlar diyor adam din-ırk-görüş-bayrak-renk-para-sosyal sınıf her konuda kavga etmemizi sağlarlar diyor.

devletin ve medyanın söylediği hiçbir şeye inanmam diyor.

http://vimeo.com/9057608

biz de yüksek vergi iyidir ve kötüdür diye ayrışıyoruz, kavga ediyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serseri sirin -- 12 Ocak 2013; 23:54:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

quote:

Orijinalden alıntı: avensis42

quote:

başbakanın porsche ye bineceğinize fiata binin volkswagene binin sözlerine katılıyorum. Maddi gücü olan adam gitsin bentley alsın koymaz ancak sınırlı maaşıyla zar zor köşede biriktirdiği parayı verip üstüne kredi çekerek kendine bmw 520d alıyorsa ben ona keriz derim ve devletin sonuna kadar o adamı soymasını isterim.

520d ile gideceğin yolu insignia ile de gidersin, pejo 508 le de gidersin yada citroen c5 ile de gidersin. Ama sen gidip çolugun çocugun rıskını yabancı sermaye+türkiye ekonomisine yatırıyorsan senden hiç bir cacık olmaz(100 150 bin tl kredi çekenlere diyorum)

Türkiye'nin ekonomisi, cari açığı, ithalatı ihracatı meydanda. Bu memlekette bugüne kadar bazıları hep devletin kaynaklarını sömürdü, hep çalışanı üretmek isteyeni engelledi avanta alabilmek için.

Şu son 1-2 yıl içinde ülkenin ekonomiye güveni arttı da savaş sanayinde çok büyük projelere adım attık. Yerli tank, yerli füze(menzili her gün gelişiyor) yerli dozer(dünyada bir ilk ve tamamen yerli üretimi), savaş uçakları ve göktürk 2(%80 Türk üretimi). Ve 1-2 yıl içinde de Koç'tan filan araba sanayii konusunda atılım gelmezse devlet bir marka yaratacak ve satacak. Açıklamalar o yönde.

Porsche, Ferrari, Bentley, Bmw, Mercedes gibi ötv yüzdesi yüksek araç alan insanlarımızın vergileri sayesinde Türk mühendislerine, Türk üretimine teşvik arttı.

Ben vergileri destekliyorum arkadaş! Gidip 170 bin tl ye bmw z4 alacağıma illa 2 kapılı araba istiyorsam gider 80 bin tl lik pejo rcz alırım yada begenmezsem mazda rx8 alırım.

Adam ihtiyacının ve maddiyatının dışında bir araç alıyor sonrada vergiler fazla! Bmw alamıyorsanız başka alternatif bir marka alın. En azından üretim artıp sanayimiz adam gibi gelişene kadar. Sonra tahminim vergiler azalacaktır.

Şu dönemlerde Türkiye vergi devleti olmak zorunda..

klavyene sağlık...

bunları çekiç orakçılara anlatamazsın.. zengin 5.20 d ye biniyorsa eşit olalım bende bineyim derler... sonrada zenginden çok vergi alsın benden almasın derler... hani eşittik...

kapitalist düzende böyle işlemez mi zaten? ihtiyacının olmadığını ihtiyacın varmış gibi hissetterek insanları sömürmek.

Her yıl telefonlar amaçsız yere yenilenirler. Iphone 3 yarım sene sonra 3g yarım sene sonra 4, 4s, 5, 5s, 6....

Bunun sonu yok. Tüketimin harcamanın sonu yok. Adamın elinde çift çekirdekli 4 gb ramli hayvan gibi donanımlı telefon var sadece mesajlaşma ve çağrı alışverişi.. Android işletim sistemi diyorsun ha?? diyor. Telefonun 2 gb ram olsa ne olur 4 gb ram olsa ne olur? çok mu farkediyor sanki? yada çok mu farkettiren oyunlar programlar kullanıyorsun.

Aynı şey araba içinde geçerli. Yollarda 70 km hız sınırı olmuş 20 bg lik motorsikletin bile yakalayabileceği bir hız sen gelmiş 0-100 den, beygirlerden, aktarma oranlarından vs vs dem vuruyorsun. Zaten akaryakıt vergileri kol gibi, sen en ucuz bir şekilde a noktasından b noktasına nasıl giderim diye hesaplayacağına yok ıvır zıvır gereksiz harcamalar.

Kardeşim her türlü 70 km hızla gideceksin. Seve seve(!) Bunu bile bile gidip 2.0 ve üstü araç alıp yok şu vergisi bu vergisi diye ağlamak tamamen saçmalık. Zaten dediğim gibi Türkiyedeki vergilendirme sistemini biliyorsun. Yıllarca bu memleketin parasını sömürdü birileri, bu vergilerde ekonomide açılmış yaralara sarılan bandajlardır. 2.0 motorlada 70 le gidersin 1.2 motorlada.. Ama birinde altında kol gibi bir şey hissedersin diğerinde hem kafan rahat olur hem cebin.

Bunları düşünmek için yorumlayabilmek için kafa lazım. Kızmıyorum kimseye. Çoğu kimse kapitalist düzenin kölesi olmuş.

bknz: Monarch Mind Control
    http://conspiracy.wikia.com/wiki/Monarch_Mind_Control

olmaz....

Amerika'da araba ucuz, bizde niye pahalı, ne eksiğimiz var onlardan derler...
    Amerika, bugün dünyanın en büyük sömürge devleti ve aynı zamanda sanayisi en güçlü devletidir... ihtiyaç duyduğu vergiyi sömürgeden elde eder de o yüzden halkına arabayı vergisiz verir...

Türkiye'de ne var ? sanayi yok üretim yok sömürge yok... e bu devlet parayı nereden bulacak... amerikadan i phone yi aldık 2000 tl ye , peki karşılığında amerikaya ne sattık, 10 tl lik tesbih sattık başka ne satacaz...

devlet sürekli ithal ettiği şeye vergiyi dayayacak ki aradaki fark kapansın... ama gelde bunu bizim çekiç orakçılara anlat...

mesela ben diyorumki devletten destek alıp besicilik yapacam diyorum sen yandaşsın devlet seni o yüzden destekliyor para veriyor diyor forum üyeleri...
    yahu git sende başvur sende birşeyler üret hep beraber kalkınalım... vergiler üretimle düşer ülke üretimle kalkınır.. et üret süt üret ne bileyim bilgisayar yapamıyorsan mouse yap ama ne yap ne et üret...

bizim millet devlete kapağı atayımda ne olursa olsun mantığıyla devam ettiği sürece daha çok ötv kdv ödemek zorunda kalırız...

• quote:

quote:

quote:

quote:

başbakanın porsche ye bineceğinize fiata binin volkswagene binin sözlerine katılıyorum. Maddi gücü olan adam gitsin bentley alsın koymaz ancak sınırlı maaşıyla zar zor köşede biriktirdiği parayı verip üstüne kredi çekerek kendine bmw 520d alıyorsa ben ona keriz derim ve devletin sonuna kadar o adamı soymasını isterim.

520d ile gideceğin yolu insignia ile de gidersin, pejo 508 le de gidersin yada citroen c5 ile de gidersin. Ama sen gidip çolugun çocugun rıskını yabancı sermaye+türkiye ekonomisine yatırıyorsan senden hiç bir cacık olmaz(100 150 bin tl kredi çekenlere diyorum)

Türkiye'nin ekonomisi, cari açığı, ithalatı ihracatı meydanda. Bu memlekette bugüne kadar bazıları hep devletin kaynaklarını sömürdü, hep çalışanı üretmek isteyeni engelledi avanta alabilmek için.

Şu son 1-2 yıl içinde ülkenin ekonomiye güveni arttı da savaş sanayinde çok büyük projelere adım attık. Yerli tank, yerli füze(menzili her gün gelişiyor) yerli dozer(dünyada bir ilk ve tamamen yerli üretimi), savaş uçakları ve göktürk 2(%80 Türk üretimi). Ve 1-2 yıl içinde de Koç'tan filan araba sanayii konusunda atılım gelmezse devlet bir marka yaratacak ve satacak. Açıklamalar o yönde.

Porsche, Ferrari, Bentley, Bmw, Mercedes gibi ötv yüzdesi yüksek araç alan insanlarımızın vergileri sayesinde Türk mühendislerine, Türk üretimine teşvik arttı.

Ben vergileri destekliyorum arkadaş! Gidip 170 bin tl ye bmw z4 alacağıma illa 2 kapılı araba istiyorsam gider 80 bin tl lik pejo rcz alırım yada begenmezsem mazda rx8 alırım.

Adam ihtiyacının ve maddiyatının dışında bir araç alıyor sonrada vergiler fazla! Bmw alamıyorsanız başka alternatif bir marka alın. En azından üretim artıp sanayimiz adam gibi gelişene kadar. Sonra tahminim vergiler azalacaktır.

Şu dönemlerde Türkiye vergi devleti olmak zorunda..

klavyene sağlık...

bunları çekiç orakçılara anlatamazsın.. zengin 5.20 d ye biniyorsa eşit olalım bende bineyim derler... sonrada zenginden çok vergi alsın benden almasın derler... hani eşittik...

kapitalist düzende böyle işlemez mi zaten? ihtiyacının olmadığını ihtiyacın varmış gibi hissetterek insanları sömürmek.

Her yıl telefonlar amaçsız yere yenilenirler. Iphone 3 yarım sene sonra 3g yarım sene sonra 4, 4s, 5, 5s, 6....

Bunun sonu yok. Tüketimin harcamanın sonu yok. Adamın elinde çift çekirdekli 4 gb ramli hayvan gibi donanımlı telefon var sadece mesajlaşma ve çağrı alışverişi.. Android işletim sistemi diyorsun ha?? diyor. Telefonun 2 gb ram olsa ne olur 4 gb ram olsa ne olur? çok mu farkediyor sanki? yada çok mu farkettiren oyunlar programlar kullanıyorsun.

Aynı şey araba içinde geçerli. Yollarda 70 km hız sınırı olmuş 20 bg lik motorsikletin bile yakalayabileceği bir hız sen gelmiş 0-100 den, beygirlerden, aktarma oranlarından vs vs dem vuruyorsun. Zaten akaryakıt vergileri kol gibi, sen en ucuz bir şekilde a noktasından b noktasına nasıl giderim diye hesaplayacağına yok ıvır zıvır gereksiz harcamalar.

Kardeşim her türlü 70 km hızla gideceksin. Seve seve(!) Bunu bile bile gidip 2.0 ve üstü araç alıp yok şu vergisi bu vergisi diye ağlamak tamamen saçmalık. Zaten dediğim gibi Türkiyedeki vergilendirme sistemini biliyorsun. Yıllarca bu memleketin parasını sömürdü birileri, bu vergilerde ekonomide açılmış yaralara sarılan bandajlardır. 2.0 motorlada 70 le gidersin 1.2 motorlada.. Ama birinde altında kol gibi bir şey hissedersin diğerinde hem kafan rahat olur hem cebin.

Bunları düşünmek için yorumlayabilmek için kafa lazım. Kızmıyorum kimseye. Çoğu kimse kapitalist düzenin kölesi olmuş.

bknz: Monarch Mind Control
    http://conspiracy.wikia.com/wiki/Monarch_Mind_Control

olmaz....

Amerika'da araba ucuz, bizde niye pahalı, ne eksiğimiz var onlardan derler...
    Amerika, bugün dünyanın en büyük sömürge devleti ve aynı zamanda sanayisi en güçlü devletidir... ihtiyaç duyduğu vergiyi sömürgeden elde eder de o yüzden halkına arabayı vergisiz verir...

Türkiye'de ne var ? sanayi yok üretim yok sömürge yok... e bu devlet parayı nereden bulacak... amerikadan i phone yi aldık 2000 tl ye , peki karşılığında amerikaya ne sattık, 10 tl lik tesbih sattık başka ne satacaz...

devlet sürekli ithal ettiği şeye vergiyi dayayacak ki aradaki fark kapansın... ama gelde bunu bizim çekiç orakçılara anlat...

mesela ben diyorumki devletten destek alıp besicilik yapacam diyorum sen yandaşsın devlet seni o yüzden destekliyor para veriyor diyor forum üyeleri...
    yahu git sende başvur sende birşeyler üret hep beraber kalkınalım... vergiler üretimle düşer ülke üretimle kalkınır.. et üret süt üret ne bileyim bilgisayar yapamıyorsan mouse yap ama ne yap ne et üret...

bizim millet devlete kapağı atayımda ne olursa olsun mantığıyla devam ettiği sürece daha çok ötv kdv ödemek zorunda kalırız...

olur mu canım adam niye besicilikle tatlı totosunu eritsin?

camış gibi yatsın, vergiler 0'lansın, paso tüketsin gram üretmesin, iş beğenmesin sonra devlet bize bahmii.

haberlere çıktı kırşehirde çobana ihtiyaç olmuş 2 bin tl maaş vereceklermiş ama kimse oralı bile olmamış. Dışarıdan çoban ithal edeceklermiş. Bu da haberin linki;

http://www.sondevir.com/ekonomi/109202/2-bin-lira-maasa-ithal-coban-araniyor.html

Bu memlekette işsizlik diye bir şey yok. İş beğenmemezlik var, kaba totosunu kaldırmadan hazıra konma isteği var.

Aslında bu mantaliteyi bize daha ilkokul 1 de aklımıza kazıdılar. Komple ilkokul müfredatını yenilemeleri gerek yeni nesillerimiz için..

Ne tekrarlatırdı hocalarımız bize..

"UYU UYU YAT UYU"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Lion King~ -- 13 Ocak 2013; 0:10:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alpmax

Arkadaşlar katılım bekliyorum. Araç alma imkanım olduğu halde yüksek ÖTV nedeniyle 2013 yılı belki 2014 de dahil olur sıfır araç almayacağım. Tüm dünyanın 2 katına araç alıyoruz. Protesto edelim. Sesimizi duyuralım . Lütfen bir mesaj yazın. 2000 Kişi olursak ses gelir. Haydi Türkiye sende katıl..

imzanızdaki astra CDTi olcak
  • ben protesto edemem çünkü sıfır araba alacak param hiç olmadı

hatta hiç değilse derdimizi bu forum sayfalarında anlatıp biraz rahatlayalım dediğim de bile birilerinin hoşuna gitmiyor

sayın yöneticiler adete dedektif gibi yazdığım mesajları tespit edip siliyorlar

kralımız çok yaşa ,diyeyim ki bu nadide mesajıma dokunmasınlar :(
  • Alan razı satan razı...

Vergi artışı talebi azaltacak iken bizim memlekette paralel seyrediyor.

Sanırım insanlar ne yakın ne de uzak geleceği hiç mi hiç düşünmüyor. Gelecek kaygısı olan insan, normal şartlarda ederinin en az 2 ila 3 katına ulaşmış otomobil fiyatlarına banka kredisine sarılarak çözüm bulunacağını sanmamalı. Bugün ekmek peynir alır gibi sıfır otomobil alınıyor. Hatta öyle bir duruma geldik ki millet sipariş ettiği araç için aylarca bekler oldu. Bir düşünsenize, onbinlerce, yüzbinlerce liralık bir ürünler için insanlar kuyrukta bekliyorlar. Böylesi bir durumu aklım almıyor arkadaş. Bugün satışları inceleme olanağımız bulunsa gerçekleştirilen satışların en az %90-95 oranında banka vb. finansal kurumların kredisi ile sağlandığını göreceğiz. 10.000 liras olan adam 50.000 lira kredi çekerken 90.000 lira parası olan da 50.000 lira kredi çekiyor. Kimse elindekinin üzerini üç beş tamamlayıp ihtiyacını rahatlıkla karşılayacak bir araç almayı düşünmez oldu. Olmuşken daha iyisi, daha iyisi, en iyisi olsun düşüncesindeler. İyi de bu daha dahaların bir sonu olmadığının farkında mıyız acaba?

Bugün 40.000TL'lik bir araç için 30.000TL kredi çeken bir vatandaş bankaya ödeyeceği faizle aracın maliyetinin hangi boyutlara varacağını düşünebiliyor mu? O borcu ödemek için kaç sene boyunca çalışıp didinmesi gerektiğinin farkında mı?

Uzun vadeli borç her zaman için risktir. Ülkemiz siyasi olarak da politik olarak da ekonomik olarak da istikrarın olduğu bir yapıya sahip değil. Gelişmiş ülkelerde 5-10 yıllık vadede neler olup bitebileceğine dair fikir edinebilirsiniz. Zira istikrarın olduğu ülkelerde gelecek zifiri karanlık değildir. Az çok vatandaşın kendine rota belirlemesine olanak sağlayacak kadar aydınlıktır. Bugün ülkemizde bırakın 3-5 seneyi, 3-5 ay içinde ne gibi hadiseler meydana gelebileceğini kaçımız kestirebilir ki?

Böylesi bir ortamda büyük bir borç yükü altına girmek deli cesareti ister. Hele hele üç beş kuruş maaşı olup da çoluğunun çocuğunun rızkını bankerlere yem etmek akıllı insanın yapacağı iş değildir.

İktisatta vergi konusunda bir kural vardır. Bu kurala göre vergi oranı zirve diye tabir edilen bir seviyeye ulaştığı vakit o vergiye konu olan ürünlerin ya tüketimi hızlı bir şekilde azalır ya da o ürünün kaçakçılığı yapılmaya başlanır. Aklımda kaldığı kadarı ile bu zirve diye tabir edilen oran %35-36 gibi bir orandı. Kaçakçılığının yapılmasına müsait olmayan bu ürünün yani otomobillere karşı olan talebin hızlı bir biçimde azalması gerekmektedir. Oysa ki vergi oranlarının akıl ve mantık ile çelişir hiçbir tarafı kalmamışken otomobile olan talebin bu denli yüksek olmasını nasıl açıklayabilirsiniz?

Toplum olarak düşünmüyoruz. Ya da düşünmek işimize gelmiyor. Oysa az biraz düşünmek için çabalarsak yaptığımız yanlışın ne derece büyük olduğunu kısa sürede anlayabiliriz.

Bankalar kredi vererek yalnızca aracınıza ipotek koymuyorlar. Bugününüze, yarınınıza, size, çocuğunuza ve hatta çocuklarınızın da çocuklarına ipotek koyuyorlar.

Allah bizleri ıslah etsin.

• devletten destek ala ala bitiremediniz devleti, besicilik yapıp o kadar ürettiniz ki dışarıdan angus alır olduk. dışarıdan angus alınca cari açık artmıyor.

üretmediğimizi nereden biliyor bu ampüller onu bilmiyorum.

sizin devletten destekle aldıklarınızı biz cebimizden aldık devletin parası gitmesin diye yıllardır fidanımızı kendiniz alıyoruz. tanesi 1.5 liradan 2.5 liradan 3.5 liradan zeytin, nar, çetnır ceviz fidan aldık binlerce. mazot parası yıllardır almıyoruz.

biz sözde orakçılar ampülerden daha çok düşünürüz devleti. devletten hibe alacakmışta üretecekmiş.

işin özü bu ülkede adalet yok. 600 den fazla il-ilçe- okul müdürü sırf iktidardan değil diye makamında oturamıyor boşa maaş alıyor çalışamadan. sırf iktidarın keyfi olsun diye.

video da izleyin bak kavga ediyoruz. sebebi fazla vergiyi protesto edelim diye.

• dışardan ithal arabayla sadece devletin cebine para giriyor.
    ya bizden çıkan paranın dövize dönüşüp yurt dışına gitmesine ne demeli?

al sat, al sat... üretmek yok, su akar türkler bakar
    patateslerin depolarda çürüdüğü sene, dışardan patates ithal edildiğini biliyorum ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: serseri sirin

devletten destek ala ala bitiremediniz devleti, besicilik yapıp o kadar ürettiniz ki dışarıdan angus alır olduk. dışarıdan angus alınca cari açık artmıyor.

sizin devletten destekle aldıklarınızı biz cebimizden aldık devletin parası gitmesin diye yıllardır fidanımızı kendiniz alıyoruz. tanesi 1.5 liradan 2.5 liradan 3.5 liradan zeytin, nar, çetnır ceviz fidan aldık binlerce. mazot parası yıllardır almıyoruz.

biz sözde orakçılar ampülerden daha çok düşünürüz devleti. devletten hibe alacakmışta üretecekmiş.

işin özü bu ülkede adalet yok. 600 den fazla il-ilçe- okul müdürü sırf iktidardan değil diye makamında oturamıyor boşa maaş alıyor çalışamadan. sırf iktidarın keyfi olsun diye.

kardeşim benimki sadece bir örnek... sen birşey üret, benim eksiğim kapansın. o birşey üretsin, senin eksiğin kapansın...
    sen, ben, o, besicilik yapmazsak gözümüzü karartıp bu işe başlamazsak piyasa eti nereden bulacak .. tabiki bulamayacak ondan sonra angus ve holstein ithal edeceğiz... elin küçücük hollandasını holstein inekleri ile zengin edeceğiz yanlışmıyım...

üretmediğimizi nereden biliyor bu ampüller onu bilmiyorum. demişsiniz...
    allah aşkına ne üretiyoruz biz.. kocaman bir hiç.. devlete kapağı atayım alayım 2500 tl maaş yada özel sektörde masa başında çalışayım sigortam yatsın yeter... bu mantıkta bir toplumuz biz...

• ayrıca yukardaki arkadaşın yazdıklarına aynen katılıyorum

devlet malcılık yapana destek verdi ama dışardan angut hayvanlar ithal edildi
    devlet lafta köylüye destek veriyor ama halen kullandığımız tohumlar israil menşei (bunun yanında hastalıklı gelen fidelere karşılık satılan ilaçlarda dahil. tabi bunlar ilaç satmak için bilerek hastalıklı geliyor)

BU DEVLET ANCAK ALTIN YUMURTLAYAN TAVUĞU, ELE PEŞKEŞ ÇEKMEK İÇİN KESMESİNİ BİLİR
  • quote:

Orijinalden alıntı: olorinthewhite

quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht
    Bu milletin ordusu gökten sepetle inmiyor var oluşundan bu yana askermiz milletin ta kendisindendir. Savaşta canını veren insanlar para için sultana isyan etmez resmi ideoloji gereği lise tarih derslerini kiraat etmeyin biraz fikir yurutun

Peki büyük fikir üstadım.
    Ben cahil bir vatandaş olarak bilemedim. Kusurumuza bakma. Sen haklısın...

Berhudar ol. Melin canın ailen tehlikede olmadığı müddetçe isyan bozgunculuktur fitnedir

• quote:

quote:

devletten destek ala ala bitiremediniz devleti, besicilik yapıp o kadar ürettiniz ki dışarıdan angus alır olduk. dışarıdan angus alınca cari açık artmıyor.

kardeşim benimki sadece bir örnek... sen birşey üret, benim eksiğim kapansın. o birşey üretsin, senin eksiğin kapansın...
    sen, ben, o, besicilik yapmazsak gözümüzü karartıp bu işe başlamazsak piyasa eti nereden bulacak .. tabiki bulamayacak ondan sonra angus ve holstein ithal edeceğiz... elin küçücük hollandasını holstein inekleri ile zengin edeceğiz yanlışmıyım...

allah aşkına ne üretiyoruz biz.. kocaman bir hiç.. devlete kapağı atayım alayım 2500 tl maaş yada özel sektörde masa başında çalışayım sigortam yatsın yeter... bu mantıkta bir toplumuz biz...

kardeşim yukarıda bir arkadaşınızla bu orakçılar üretmez vergi az olsun ister gibi bir laf ettiniz ona ithafen. kendi ürettiğimi söylemek zorunda kaldım "nerden biliyor bu ampuller kısmında" orakçı değilim.

kendi statümde bir almandan 4 kat az kazanıyorum ondan 2 kat fazla paraya araba alabiliyorum. arada 8 katlık fark oluşuyor. üreten vergisini veren çalıp-çırpmayan, yüksek yerlerde tanıdığı olmayan sade vatandaş olarak tepki vermek protesto etmek istiyorum.

burada kaç saattir yüksek vergi savunuluyor. herkes zengin değil.
    ben en azından bir hagstat ile tweeter da bu yüksek vergiler protesto edilsin istiyorum.

yakında ev almayı düşünüyordum. yukarlarda bir yerde 150 metrekarenin altında evlere %1 yerine artık %18 veri alınacak diye duydum. 130.000 tl lik ev
    153.400tl ye gelecek. 23.000 nedir ya nedir bu mudur düzen. pırlantadan vergi alma garibana yüklen.

ben üretmeyelim demiyorum ki. keşke alman gibi üretebilsek.

kitleler hak edildiği gibi yönetilir.

kazandığın, çabaladığın kadardır.

bunca sohbetten sonra hala yüksek vergi yi savunmayın.

ki araba satışları azalsa orada işsizlik artacak, konut vergisi artınca insaat sektöründe işsizlik olacak, otosan 2000 mi 800 mü ne işci ile sözleşme yenilemedi yani işsizlik arttı.

• quote:

quote:

quote:

kardeşim yukarıda bir arkadaşınızla bu orakçılar üretmez vergi az olsun ister gibi bir laf ettiniz ona ithafen. kendi ürettiğimi söylemek zorunda kaldım "nerden biliyor bu ampuller kısmında" orakçı değilim.

kendi statümde bir almandan 4 kat az kazanıyorum ondan 2 kat fazla paraya araba alabiliyorum. arada 8 katlık fark oluşuyor. üreten vergisini veren çalıp-çırpmayan, yüksek yerlerde tanıdığı olmayan sade vatandaş olarak tepki vermek protesto etmek istiyorum.

burada kaç saattir yüksek vergi savunuluyor. herkes zengin değil.
    ben en azından bir hagstat ile tweeter da bu yüksek vergiler protesto edilsin istiyorum.

yakında ev almayı düşünüyordum. yukarlarda bir yerde 150 metrekarenin altında evlere %1 yerine artık %18 veri alınacak diye duydum. 130.000 tl lik ev
    153.400tl ye gelecek. 23.000 nedir ya nedir bu mudur düzen. pırlantadan vergi alma garibana yüklen.

ben üretmeyelim demiyorum ki. keşke alman gibi üretebilsek.

kitleler hak edildiği gibi yönetilir.

kazandığın, çabaladığın kadardır.

bunca sohbetten sonra hala yüksek vergi yi savunmayın.

ki araba satışları azalsa orada işsizlik artacak, konut vergisi artınca insaat sektöründe işsizlik olacak, otosan 2000 mi 800 mü ne işci ile sözleşme yenilemedi yani işsizlik arttı.

ben vergileri savunmuyorum... vergilerin yüksek olmasının nedenleri sıralıyorum.. ve biz ülke olarak bu vergileri hak ediyoruz diyorum...
    kendi statümde bir almandan 4 kat az kazanıyorum demişsiniz... alman senden 1000 kat fazla üretiyorda ondan az kazanıyorsun...
    bu sorunlara çare bulmak imkansız gibi birşey...

ikinci dünya savaşından sonra, bugün gelişmiş dediğimiz ülkeler kalkınma hamlesinde bulundular.. peki biz ne yaptık, darbe yaptık, kürt dedik türk dedik alevi dedik ...

iş işten geçmiş belli başlı markalar piyasaya hakim olmuş... biz bu saatten sonra araba da üretsek ne bileyim bilgisayar da üretsek bunu dünyaya kabul ettirmemiz en az 20 yıl sürer... o yüzden dedelerimizin yediği haltların ceremesini şimdi bizler çekiyoruz...

• quote:

Orijinalden alıntı: tandem_78

ayrıca yukardaki arkadaşın yazdıklarına aynen katılıyorum

devlet lafta köylüye destek veriyor ama halen kullandığımız tohumlar israil menşei (bunun yanında hastalıklı gelen fidelere karşılık satılan ilaçlarda dahil. tabi bunlar ilaç satmak için bilerek hastalıklı geliyor)

BU DEVLET ANCAK ALTIN YUMURTLAYAN TAVUĞU, ELE PEŞKEŞ ÇEKMEK İÇİN KESMESİNİ BİLİR

anguslar zaten bunların nasıl bir politika güttüğünü ortaya koyuyor.

önce millete verdiler gazı.emekli öğretmen bile bu işe girdi.gebe hayvan getirrti tanesi 4 bin tl sigortası vs içinde.oo sonra et pahalaı dediler angus u serbest bıraktılar .adamın elindeki mal 2 bine düştü.adam benim yanımda ağladı .1750 veren olsa satacam hepsini diyor .anca kasap alıyor.bir yılda ithal hayvan ve etten alınan gümrük vergisini 11 kez değiştirerek anasını bellediler üreticinin.

büyük firmaalrın hepsi çekildi.tekrar krize girecek bu sektör süt tekrar pahalanacak. tekrar insanlar bu işe girecekler tekrar batacaklar.

geçen hafta sonu hanımın adak için köye gittim mal almaya 1000 tl ye aldım .yazık adamlara .hiç pazarlık bile etmedim adamın ihtiyacı vardı.

arkadaş mazotun fiyatı belli samanın yemin sütün bu adam kaça maliyeti bu hayvanın beli. ne demeye 1 yılda 11 kez değiştiryorsun.1kg et maliyeti 14 tl diyelim sen dışardan gelenide 14 yapacaksın rekabet olsun .sen dışarsdan gelenin vergisini bi %25 bi %150 yaparsan olacağı bu.

mazota zam yap bilememneye zam yap e et pahalandı de ithalatı servest bırak. et pahalındıysa senin yüzünden mazotu ucuzlat ki adam rekabet edebilsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RECEP____KOVBOY -- 13 Ocak 2013; 1:04:33 >

• Şişecam isceri gece gunduz 15 gun catida eykem yaptilar tekel iscileri gunlerce eylem yaptilar. Bagirdilar seslerini duyurdular.

Sen araba alma. Facebooka twittere veya buraya topic ac 1000 kisi begensin sonra protesto yaptim de.

Olacak is mi. Boyle protesto mu olur

• ya benim tweeter fikrim başlangıç, bir farkındalık yaratmak. hiç bir şey yapmamaktan iyidir. ha sahaya çıkalım protesto edelim diyorsanız ona da varım.

ben de bunu söylemeye çalışıyorum. paylaştığım vidiyoya bakarsanız. biri ayırmaya çalışıyorlar diyor. din-dil-ırk-laik-zengin fakir-yandaş-ulusalcı diye.

dedelerimiz yapmadı diye üretmemek olmaz ki.

bir şey üretmek çok zor bu ülkede. büyük bir firma rüzgar enerjisi işine girdi, 2 yıl sadece evraklar izinler ile uğraştılar. imza atacak olanlara hediyeler bilmem neler, arkeolog bile işe aldılar imza attıra bilmek için. en son vaz geçtiler.
    aynı firma tren yolu yapmak istedi izmir- sanayi bölgesine. ucuz ulaşım maliyeti düşürcek. diğer firmalar içinde iyi. ulaştırma bakanı ay ne güzel dedi. müsteşarı limanı özelleştireceğiz fiyatı düşer olmaz dedi.

eeee madem öyle ben oy vermem. vereni de kınarım. olmadı baska deniyeceksin o da olmadı baska deniyeceksin olmadı baska.....

protesto edelim bence . en azından farkındalık oluşur.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaiser şoze

quote:

Orijinalden alıntı: tandem_78

ayrıca yukardaki arkadaşın yazdıklarına aynen katılıyorum

anguslar zaten bunların nasıl bir politika güttüğünü ortaya koyuyor.

önce millete verdiler gazı.emekli öğretmen bile bu işe girdi.gebe hayvan getirrti tanesi 4 bin tl sigortası vs içinde.oo sonra et pahalaı dediler angus u serbest bıraktılar .adamın elindeki mal 2 bine düştü.adam benim yanımda ağladı .1750 veren olsa satacam hepsini diyor .anca kasap alıyor.bir yılda ithal hayvan ve etten alınan gümrük vergisini 11 kez değiştirerek anasını bellediler üreticinin.

büyük firmaalrın hepsi çekildi.tekrar krize girecek bu sektör süt tekrar pahalanacak. tekrar insanlar bu işe girecekler tekrar batacaklar.

geçen hafta sonu hanımın adak için köye gittim mal almaya 1000 tl ye aldım .yazık adamlara .hiç pazarlık bile etmedim adamın ihtiyacı vardı.

arkadaş mazotun fiyatı belli samanın yemin sütün bu adam kaça maliyeti bu hayvanın beli. ne demeye 1 yılda 11 kez değiştiryorsun.1kg et maliyeti 14 tl diyelim sen dışardan gelenide 14 yapacaksın rekabet olsun .sen dışarsdan gelenin vergisini bi %25 bi %150 yaparsan olacağı bu.

mazota zam yap bilememneye zam yap e et pahalandı de ithalatı servest bırak. et pahalındıysa senin yüzünden mazotu ucuzlat ki adam rekabet edebilsin.

hocam 1000 tl ye nerede mal varmış. %50 de sana kar vereyim, hemen şimdi en az 150 tane alayım... 1000 tl buzağı bile bulamazsın...

• zaten alamayacağım dolayısı ile protesto ediyorum
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.