Şimdi Ara

2013 Ygs yüzde kaç etkiliyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
8.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler birisi 28 diyor birisi geçen yılki gibi 40 diyor bilen var mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 40 değişmez sabittir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • az önce diğer konuya da yazdım. 2011 verilerinde test ağırlık puanları yayınlandı yani her derste net başına düşen puanı yazmışlar. ben onları baz alarak hesaplama yaptım ve mf3 olarak 42.5 gibi bi değer buldum yani ygsnin mf3e etkisi yüzde 42.5 2011de. bu değer de 2 yılda çok değişmez. nolur 43 olur 41 olr ama denildiği gbi 28-40 arası değil
    eğer net puanlarını mrk ediyorsan köfrezin sitesinde mevcut bakabilirsin
  • Fem rehberlik servisinden ilgili kesintiyi atayım ilk önce. "Sınav sistemi gereği yerleştirme puanına YGS'lerin maksimum etkisi % 40 olacaktır. Fakat LYS'lerde yapılacak netler yerleştirme puanına ortalama % 65 70 oranında etki edecektir."

Bu şu demek. YGS deki her dersin ayrı ayrı katsayıları vardır. Mesela TS-1 puanına: 1 türkçe neti ortalama 1,300, 1 sosyal neti 1,380, 1 matematik neti 0,780, 1 fen neti 0,500 etki yapar. Bu derslerden YGS de ne kadar çok veya ne kadar orantıda net yapmışsan YGS nin TS puan türüne olan katkısı maksimum %40 a kadar değişir. YGS de ne kadar çok net yaparsan o kadar çok etki yapar, ne kadar az net yaparsan o kadar az etki yapar buda LYS deki başarını dahada önemli hale getirir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Supremacy. -- 24 Nisan 2013; 10:27:05 >
  • 500 tam puan üzerinden yüzde 40 etkiler(aksini iddaa eden varsa resmi belgelerle kanıtlasın)
  • %40 etkiliyor klavuzda yazan bu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    40 günde tyt (hedef ilk 30 bin)
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.