Şimdi Ara

2013 ve üstü otomatik dizel 80000'e kadar araç (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Baskı balata değişimi ve bakımı belirli periyodlarla oluşabilecek bir durumdur.Bu durduk yere olan bir şey değildir.Dsg lerin baskı balata meselesi,mekatronik arızası,ısınma problemi gibi durumlar hiç bir şekilde önceden kestirilememektedir.Yani yol ortasında rampa çıkarken araba sollarken şanzımanı ele alırsanız bu kafanıza 38liği dayamakla eşdeğer bir risktir.Siz bunu ne kullanıcı hatasıyla,ne eşşek niyetine kullanmakla ilişkilendiremezsiniz.
    Elinizdeki 2007 dsg şanzıman yağlı tip olandır,kuru tiplere göre arıza yapma riski daha düşüktür,ancak o da kronik arızalıdır.Yani siz aşağıda yazacağım arıza meblağını şimdiden hazırlamışsınız,veya canınızı şimdiden sokağa atmışsınız.Ama herkesten bunu bekleyemezsiniz.
    2008 itibarıyla kuru tip ve esas geri çağırma facialarına bulaşan şanzıman ortaya çıkmıştır.yarın o şanzımanı elinize alırsanız vereceğiniz para da 5 bin tl den başlar,ve siz bu kardeşimize eğer dsg öneriyorsanız "5 10 bini bir tarafa ayır,arabayı kullanırken kask tak" gibisinden bir uyarıdada bulunmamışsınız?
    Yağlı tip olan şanzıman dahi riskliyken millete kalkıpta arıza oranı az diyerek kuru tip şanzımanı önermek,hiç bir belge ve resmi açıklamaya dayanmayan sözler söylemek,üstüne üstlük kefil olma konusuna gelince her vw fanının yaptığı gibi 3 maymunu oynamak kusura bakmayın karşınızdaki insanla fazladan vereceği 8 10 bin tl karşılığı dalga geçmektir.
    Ayrıca otomobil gibi şanzıman kilitlenmesi sonucu oluşacak bir kaza anında insanları sakat bırakabilecek,hatta öldürebilecek,telefon dükkanı açabilecek kadar masrafa sebep olacak bir demir yığınıyla cep telefonu kıyaslamanızı da kahkahalar atarak okudum bilesiniz.




  • shadowgeist kullanıcısına yanıt
    İlk yorumumu okuyarak yazıyorsunuz değil mi? Ben saygı gösterip de okuduğunuzû varsayaraktan, ben zaten arkadaşa hata vereceğini söylemiş olarak bu yorumunuzu es geçiyorum. Ve benim burada cep telefonu örneğini de istediğiniz gibi yorumlamışsınız, benim demek istediğim garanti bittikten sonra ürün ne olursa olsun hata verdiğinde mecbur ya değiştireceksiniz ya yaptıracaksınız. Sizin mantığınızla o zaman biz bunun garantisi ileride bitecek diyerek hiçbir şey almayalım kafamız rahat olır değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Golf'e yakınım doğrusu.
    Otomatik meselesi konuşarak çözülebilecek bir sorun değil bence.
    Volvo çok çok zayıf ihtimal.

    Eğer i30 da üçüncü ihtimal.

    Ama i30 almam diye tahmin ediyorum.

    Sıfır astra ve 308 de değerlendirilebilir. Focus bile alternatif. Ama sıfır almam için temiz ikinci el bulamamam lazım.

    308 yakıt ve performans açısından kağıt üstünde iyi ama opel'in ikinci eli daha iyi

    Sizin farklı fikriniz var mı?

    Pejo ve citroen otomatigi 2013 2014 modellerde sıkıntılı diye duydum ama araştırmadım. Bilginiz var mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hata vereceğini söylediğiniz bir ürünü tavsiye etmeniz insanların canını malını parasını sokağa atmaktır bundan ötürü size kefil olun dedim.Tabi cana nasıl kefil olursunuz orası meçhul.
    garantisi biten ürün eğer kronik arızalıysa,sizin de söylediğiniz gibi hata verecekse arızasız olan tavsiye edilir,insanlara canlarını tehlikeye atacak arızalı şanzıman 10 bin tl ye tavsiye edilmez.Garantisi bitince dünya kadar para talep edilen arızalı bir şanzıman insanlara önerilmemelidir,kronik arızalı olmayanı önerilmelidir.Ki opel olsun ford olsun bu şanzımanlar araçlarda mevcuttur.İlla nerede patlayacağı belli olmayan bir saatli bombayı insanlara önermenize gerek yoktur.
    Bunu tavsiye edenler ya doğuş çalışanıdır,yani bu malı vatandaşa satan kişilerdir,ya da sizin gibi elinin altında ne olduğunun farkında olmadan elinde hiç bir resmi belge bulunmadan arıza oranı düşük diyerek insanların canını malını tehlikeye atan vw fanboylarıdır.
    2. gruptan olduğunuzu varsayarak ya arkadaşımız için 30 40 binlik bir kefil belgesi imzalamanızı ve hayat sigortasına kefil olmanızı,ya da bundan vazgeçmenizi öneriyorum.




  • 80.000 verip ikinci el kesinlikle almayın. İkinci el araçtan ne çıkacağını asla bilemezsiniz. Sıfır kadar da tatmin etmez.

    Dizel otomatik Astra K alın. Sorunsuz şanzıman, bol servis, piyasası da tuzu biberi. Yakıttan ve performanstan bahsetmiyorum bile.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Yazınızın bazı yerlerine katılmakla birlikte sonlarında bence yanlış düşünüyorsunuz. Önceden de belirttiğim üzere piyasadaki tüm araçlar kul yapısı ve illaki arıza verecek. Bu sadece bize ne kadar zarar vereceği ile alakalı. Sizin dediğiniz gibi bu arıza yokuş çıkarken(can-mal kayıplı) de olabilir veya trafikte dururken(zaman-mal kayıplı) de olabilir bunu kimse bilemez. Ayrıca herkesin aklı var fikri var, ben golf diyorum siz atıyorum astra diyorsunuz arkadaşımız kararsız kalmış bize sormuş bizde burada fikrimizi yazıyoruz silah dayayıp illaki bunu alacaksın demiyoruz. Biz yazarız, parayı verecek olan kişi kararını verip alır bundan sonrası onun fikri olduğu için kimseyi bağlamaz. Burada madem ki öneri yazılmayacak sizin yaptığınız gibi sadece bir firma önerilecekse bu forum neden var o zaman? Ben kullanıcısı olarak kendi arabamı önerdim siz de yapabilirsiniz. Dümdüz ileriye bakmaya gerek yok sağda solda ne var onlara da bakmak lazım sonuçta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yazımda can ve mal güvenliği var.ona katılıyorsanız zaten dsg önermezsiniz.ben dsg harici herhangi bir marka diyorum.arkadaş al satçılıktan bahsettiği için galerici markalarını önerdim.diğer söylediklerime zaten karşı da çıkamamışsınız.
  • shadowgeist kullanıcısına yanıt
    galerici markaları?
  • opel honda toyota vw ford.
  • shadowgeist kullanıcısına yanıt
    ikinci eli var bunların o yüzden.

    peki ikinci el derdim olmasa başka markalar mı önerecektiniz?
    mesela performans veya konfor önceliğim olsa?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hubulu

    Golf'e yakınım doğrusu.
    Otomatik meselesi konuşarak çözülebilecek bir sorun değil bence.
    Volvo çok çok zayıf ihtimal.

    Eğer i30 da üçüncü ihtimal.

    Ama i30 almam diye tahmin ediyorum.

    Sıfır astra ve 308 de değerlendirilebilir. Focus bile alternatif. Ama sıfır almam için temiz ikinci el bulamamam lazım.

    308 yakıt ve performans açısından kağıt üstünde iyi ama opel'in ikinci eli daha iyi

    Sizin farklı fikriniz var mı?

    Pejo ve citroen otomatigi 2013 2014 modellerde sıkıntılı diye duydum ama araştırmadım. Bilginiz var mı?

    2012 yılında sıfır km 1.6 dizel 112 hp Confort PLUS paket Mcp ( yarı otomatik ) C4 ümü aldım.şuan 43 bin km de. Sadece aküsü değişti. Yetkili servise senelik bakımlarına gider. Sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.tam otomatik gibi akışkan değildir. Vites geçişleri hissedilir.eski sistemdir ama sorunsuzdur.ısınma megatronik gibi sıkıntıları yoktur. tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stompanato -- 15 Kasım 2015; 21:11:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tavisyem Tam otomatik 2015 model 2.el temiz Bir DS4 gerçekten malzeme kalitesi yalıtımı ve yakıt tüketimi çok iyi bir araç :) Tek ve en büyük sıkıntısı arka camlar açılmıyor.

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-citroen-mersa-otomotivden-tam-otomatik-ds4-234309526/detay
  • Artık buradaki vw fanlarida kabul ediyorki

    Herhangi vag grubu arac duz vites ve manuel olmalıdır. Turbo benzinlilerin yag yakma ihtimali de gözönünde tutularak.

    Mesela superb golf veya passat duz vites ve manuel kesinlikle f/p aracıdır. Ancak hiçbir bayi bu kombineyi satmak istemez. Sebebi ise kar marji çok düşer. Otomatik ve dizelin kazığı ayri ayri incelenmesi gerekn durum. Daha emisyon ve dsg sanzimandan bahsetmedim bile



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6D7247931 -- 15 Kasım 2015; 21:14:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hubulu

    ikinci eli var bunların o yüzden.

    peki ikinci el derdim olmasa başka markalar mı önerecektiniz?
    mesela performans veya konfor önceliğim olsa?

    elbette ki öneririz.Ama dediğim gibi al satçıya gelmez.V40 ve S60 o paraların hakkını sonuna kadar verir mesela.Üstüne de ikisi de premium araç daha ne olsun?Performans istiyorsanız ya bu araçlardan modülle 20 30 hp güç alma yoluna gideceksiniz,ya da i30 ceed astra bakacaksınız.Lpg yle devam etmek isterseniz insignia çok iyi bir araçtır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 15 Kasım 2015; 21:18:24 >
  • Cumartesi sabah focus'umu sattım. kaparo aldım. çarşamba noterde resmi olarak satmış olacam bir aksilik olmazsa.
    yine cumartesi öğleyin hyundai bayine gittim. hyundai i30 dizel otomatiği çok beğendim. ama ikinci elinin zayıflığı ve satış danışmanının yaklaşımı nedeniyle geri plana attım.
    hafta içi opel'e gitmiştim iki defa. volvo'ya iki defa gitmiştim. seat'a bir defa gitmiştim. hepsi çeşitli sebeplerden kafama yatmadı. ford focus dizel otomatiğe sonra gidecektim.
    öğleden sonra (perşembe ve cumadan sonra) 3. gidişimde golf 1.2 tsi dsg comfortline +sürüş pkt. + bluetooth aracı aldım. Kaparo verdim. çarşambaya teslim olur dediler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hubulu -- 22 Kasım 2015; 18:24:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: byshakram

    Golf alın ama high donanım olsun. Dsg'nin hata verme olasılığı düşük ve zaten konforu görünce hata verirse versin napalım diyeceksiniz.

    DSG ve sorunsuzluk kelimelerinin aynı cümlede kullanılması reel anlamda mümkün değildir. Ben bir kere DSG nin belasnı yaşadım şimdi uzak uzak kaçıyorum, çevremdekileri de bu konuda uyarıyorum. Konuyu açan arkadaşada DSG li şanzımanlardan uzak durmasını tavsiye ederim. Diğer türlü pimi çekilmiş el bombası ile dolaşır durur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hubulu

    Cumartesi sabah focus'umu sattım. kaparo aldım. çarşamba noterde resmi olarak satmış olacam bir aksilik olmazsa.
    yine cumartesi öğleyin hyundai bayine gittim. hyundai i30 dizel otomatiği çok beğendim. ama ikinci elinin zayıflığı ve satış danışmanının yaklaşımı nedeniyle geri plana attım.
    hafta içi opel'e gitmiştim iki defa. volvo'ya iki defa gitmiştim. seat'a bir defa gitmiştim. hepsi çeşitli sebeplerden kafama yatmadı. ford focus dizel otomatiğe sonra gidecektim.
    öğleden sonra (perşembe ve cumadan sonra) 3. gidişimde golf 1.2 tsi dsg comfortline +sürüş pkt. + bluetooth aracı aldım. Kaparo verdim. çarşambaya teslim olur dediler.



    Hayırlı olsun diyelim, kazasız belasız binin aracnıza, ama mümkünse garanti uzatın zira DSG şanzıman 50000 e gelmeden sorun açacaktır. Garanti dolunca da satarsınız muhtemelen




  • hubulu H kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam. Arabaya baktığınız sürece sıkıntı yapmayacaktır güzel seçim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayirli olsun. Keyif sizin para sizin araba sizin ariza bedelleri sizin masraf sizin, sanzuman soguturken gecen zaman sizin. Dert etmeyin. Kimsenin lafina kulak asmayin. Gule gule binin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Baruch Spinoza

    quote:

    Orijinalden alıntı: byshakram

    Golf alın ama high donanım olsun. Dsg'nin hata verme olasılığı düşük ve zaten konforu görünce hata verirse versin napalım diyeceksiniz.

    DSG ve sorunsuzluk kelimelerinin aynı cümlede kullanılması reel anlamda mümkün değildir. Ben bir kere DSG nin belasnı yaşadım şimdi uzak uzak kaçıyorum, çevremdekileri de bu konuda uyarıyorum. Konuyu açan arkadaşada DSG li şanzımanlardan uzak durmasını tavsiye ederim. Diğer türlü pimi çekilmiş el bombası ile dolaşır durur.

    hocam sizin konunuzla ilgili,servis bakımlı olan aracınıza kesilen 5 bin tl faturayla ilgili böyle bir şey yok servis bakımlı olan araca ücret kesilmez iyi niyet var getirin karşıma diyen üyeler var,bu konudaki yorumunuzu merak ediyorum ben.
    arkadaşın yorumu aynen şu:
    quote:

    Orijinalden alıntı: Anro

    Kim 5 bin ödemiş ödeyen gelsin bana anlatsın bakımını serviste mi yapmış yapmamışsa alırlar.

    kendisini konuya davet edelim arzu ederseniz.belki sizin 5bini bu arkadaştan tahsil edersiniz size imzalatılan tehdit belgesini de o adamlara yutturur bu 20 yaşındaki delikanlı baya iddialı konuşuyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 23 Kasım 2015; 20:48:30 >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.