Şimdi Ara

2013 Seat ibiza st dsg mi ? 2011 Opel Astra cdti easytronik mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar uzun zamandır araç almak için uğraşıyorum. Şimdi de şu ikilemdeyim. İkinci el 2011 dizel-otomatik astra ile Sıfır seat ibiza TSI dsg araç. Biliyorum aynı segmentte araba değil ama astrayı kullandım kalkıştaki zayıflığını biliyorum Bunu geçtim araç alırken ki önceliğim sorunsuz bir araç olması. Astrada sorunlar çıkıyormuş diye yorumları okudum bir de 2. el oluşu tereddütleroluşturuyor. Seat ibiza da tereddütlerim ise 2. el pazarının olmayışı ve benzinli olması. Bunun dışında TSI motor ve dsg şanzuman benim kullanmak istediğim bir ikili. İkisine de aynı fiyata sahip olabiliyorum. Samimi eleştrilerinizi bekliyorum iyi günler

• DSG şanzımanı iyi araştırın. sorun çıkardığını söyleyen çok kullanıcı var. hatta DSG kullananlar aracın garantisi bitmeden satmayı tavsiye ediyorlar.
  • Seat İbiza kullanıyorum.DSG sorunu yaşayan duymadım gibi şu ana kadar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daywalkerrr

Seat İbiza kullanıyorum.DSG sorunu yaşayan duymadım gibi şu ana kadar...

Seat ibiza st ile neler söyleyebilirmisiniz. Astra ya değer mi ?
  • Astra ile İbiza farklı sınıf araçlar karşılaştırılması anlamsız.
    Fakat araçların birisi TSI DSG yani benzinli çift kavrama. Performansı iyi fakat yakıt konusunda da her koşulda Astra'dan minimum %50 fazla yakıt masrafı olacak bir makine.
    Astra ise C sınıfı İbiza'ya göre daha geniş, ekonomik, konforlu ve sessiz bir araç. Bunun yanında performans ve şanzuman konforu olarak ise haliyle daha geride tabi. Bence siz öncelikle ne istediğinize karar verin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gandalf_90

quote:

Orijinalden alıntı: Daywalkerrr

Seat İbiza kullanıyorum.DSG sorunu yaşayan duymadım gibi şu ana kadar...

Seat ibiza st ile neler söyleyebilirmisiniz. Astra ya değer mi ?

İstediğin performans ve yakıt tasarrufu ise kesinlikle ibiza.İstanbul'da dur kalk lı trafik olmasın 5,5-7 litre arası yakıt yakıyorum.Bir depo ile 650km gidiyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aRm

Astra ile İbiza farklı sınıf araçlar karşılaştırılması anlamsız.
    Fakat araçların birisi TSI DSG yani benzinli çift kavrama. Performansı iyi fakat yakıt konusunda da her koşulda Astra'dan minimum %50 fazla yakıt masrafı olacak bir makine.
    Astra ise C sınıfı İbiza'ya göre daha geniş, ekonomik, konforlu ve sessiz bir araç. Bunun yanında performans ve şanzuman konforu olarak ise haliyle daha geride tabi. Bence siz öncelikle ne istediğinize karar verin.

İkisinin farklı segmentte araç olduğunun farkındayım. Astranın üst segmentte olduğu malum ama sorun çıkardığını çok duydum. Kalkış performansı da at arabası benzetmesi yapanlar var. Easytronic şanzumana da en kötü şansuman diyorlar ve tabiki 2011 model yani 2. el oluşu da cabası. İbiza st için ise 2. el pazar zayıflığını söylüyorlar ve tabiki benzinli oluşu astraya karşı dezavantaj ama sıfır bir araç. Benim sorunum ve foumdan beklediğim yorumlar aynı fiyata acaba hangisi tercih edilebilir. Astranın iç malzeme kalitesi, konforu mu ? seat ibiza st nin TSI Dsg rahatlığı mı ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşımda bahsettiğin ibizadan var. Deli gibi kullanır arabayı tabiri caizse köpek gibi kullanıyor arabayı. Buna rağmen 1 depoda 600-700 km gidiyor ve aracın performansı gerçekten çok çok iyi. Allah izin verirse bende yazın araba aldırmayı planlıyordum. Aklımda B sınıfı bir araç yokken artık İbiza var. Tek kötü yanı iç tasarımı. Ama ona da zamanla alışıyorsun.

Astra için yorum yapamıycağım.
  • quote:

2. el pazarı

ibiza ney burda?
    salatalık.
    Salatalıklar eve,astra kapıya.
    Galerici plazaları:
    vw opel ford honda toyota
    Başka galerici plazası otomobili bulamıyorsanız Opeliniz hayırlı olsun.
  • 1.2 tsi ibizalar gayet iyi satıyor...
  • Makyajlı Astralar da birçok sorun giderildi.Ben alıp soft yazılım yapardım.Hem kalkış iyileşiyor,hem de Easytronic daha iyi çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RutkayErg -- 22 Nisan 2013; 13:54:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RutkayErg

Makyajlı Astralar da birçok sorun giderildi.Ben alıp soft yazılım yapardım.Hem kalkış iyileşiyor,hem de Easytronic daha iyi çalışıyor.

makyajlı astradan kasıt nedir 2011 1.3 astra 3 classic easytronic dizel benim kastım. Ayrıca soft yazılım nedir? nasıl yapılır? Telefoncuların yazılım kırdırması gibi bir şey midir. En son İphone a öyle bir şey yaptırayım dedim iphone çöp oldu.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RutkayErg

Makyajlı Astralar da birçok sorun giderildi.Ben alıp soft yazılım yapardım.Hem kalkış iyileşiyor,hem de Easytronic daha iyi çalışıyor.

makyajlı astradan kasıt nedir 2011 1.3 astra 3 classic easytronic dizel benim kastım. Ayrıca soft yazılım nedir? nasıl yapılır? Telefoncuların yazılım kırdırması gibi bir şey midir. En son İphone a öyle bir şey yaptırayım dedim iphone çöp oldu.

Makyajlı.Yani aynalar,stoplar vs farklı.
    Soft yazılım,yani chip tuning.İşini iyi bilen biri yaparsa sorun olmaz.

• tabiki astra tercih edilmelidir. dsg herhangi bir arıza durumunda çok büyük masraf çıkartıyor. dsg şikayetleri konusuna hiç girmesek bile ibiza b sınıfı küçük bir araba. astra ise c sınıfı daha orta sınıfa yakın bir araba. her bakımdan astra tercih edilmelidir.
  • 4 gün önce Seat ibizayı denemeye gittim koltuklarını beğenmedik ama onun dışında sürüşü ve iç malzeme kalitesi güzel. Bunun dışında ön konsol tasarımı çok hoşuma gitmedi. Hemen yan taraftaki vw e gittik sadece bakmak için polo ya bindiğimiz de iç konfor da çok fark var. Ertesi gün opel e bakmaya gittik 2. el olması nedeni ile tereddütteydim bunun dışında her ne kadar c sınıfı olsa da sürüş olarak astraya güvenemedim. Sonuç olarak gene karar veremedim Ama 2. el bakmıyorum sanırım 2. ele karşı güvensizliğim hep sürecek.
    Sıfır araç konusunda da yakında ailemize yeni bir üye katılacağı için bagaj olarak avantajlı bir araç seçmek istiyorum ama hem ben hem eşim vw e karşı bir zaafımız var. 1.2 tsi 105 bg midline ( yani en boşu) golf mü alalım diyoruz. Ama bagajı korkutuyor bizi yakıt değerleri çok çok iyi, manuel olmasını da artık önemsemiyorum
    Bagaj konusunda yeni octavia 1,2 105 bg ambition ı da düşünmüyor değilim ama golften 1500 tl kadar pahalı ve düşeceklerini sanmıyorum.
    Skoda Rapid te hoş bir araca benziyor tabiki çarşamba günü octavia ve rapide bir bakmaya gideceğim.
    Sizden de araç tavsiyelerini bekliyorum Kriterler şunlar: Yakıtı 7lt den fazla olmayan benzinli, eğer sürüşü ve konforu golf gibi ise manuel olabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.