Şimdi Ara

### 2013-2014 Lise Sınıf Geçme Yönetmeliği ### (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
71
Cevap
1
Favori
5.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SherlockSM

Ben hala anlamış değilim. Şimdi benim ilk dönem edebiyat (60), fizik(65) ve kimya(67) şuan ise edb. 48 , fizik 42 ve kimya 51. Daha son sınavları olmadık ama ben bu dersleri 1 getirirsem 3 dersten de kalıyor muyum ?

3 dersden kalıyorsun ama sınıfı doğrudan geçiyorsun.
  • biri yanıtlarsa sevinicem ben ilk dönem teşekkür aldım . bu dönem zayıfım 1 tane var geometriden . ama genel ortalamam 50 nin baya üstünde 1.dönem de baya üstündeydi teşekkür aldım dediğim gibi , bu geometrinin zayıf olması sorun olurm u ?=
  • quote:

Orijinalden alıntı: AkcaNon

biri yanıtlarsa sevinicem ben ilk dönem teşekkür aldım . bu dönem zayıfım 1 tane var geometriden . ama genel ortalamam 50 nin baya üstünde 1.dönem de baya üstündeydi teşekkür aldım dediğim gibi , bu geometrinin zayıf olması sorun olurm u ?=

zayıf olduğu için belge alamazsın ama sınıfı doğrudan geçersin.
  • Hocam benim alltan mat geo derslerim var bu yil da mat geo ve 4dersim daha zayif gelecek
    Altaki mat geo derslerimle bu yilki mat geo derslerim ayrimi tutulacak ayri tutulursa ben toplam 8 dersten kaliyorum demektir lutfen bana cevp verin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezra12

Hocam benim alltan mat geo derslerim var bu yil da mat geo ve 4dersim daha zayif gelecek
    Altaki mat geo derslerimle bu yilki mat geo derslerim ayrimi tutulacak ayri tutulursa ben toplam 8 dersten kaliyorum demektir lutfen bana cevp verin

Attaki derslerin etkilemediğini biliyorum ama sen yinede öğretmenlerine sor.
  • bn lise 3 ögrencısıyım 3 tane zayıfım var bırısı baraj ders sınıfı geçermiyim??
  • 2 baraj dersim zayıf ama ortalama 50 yi geçiyor sorumlu geçermiyim
  • quote:

ÖrneK :GEÇERSİN: ilk dönem sınav sonucu ort : 40 - ikinci dönem sınav sonucu 60 = 100/2=50GEÇEMEZSİN : ilk dönem sınav sonucu ort : 30 - ikinci dönem sınav sonucu 50 = 80/2=40NOT : İlk dönem notu 0<10<20<30 altındaise ikinci dönem en az 70 getirmesi gerekiyor.

Bu yalnız baraj dersler içindir. Öğretmenler öyle söyledi.

• Arkadaşlar peki Yıl sonu Karne ortalamam 50 yi geçiyo ve 4 zayıfım var ortalama ile mi geçerim sorumlu mu geçerim kalır mıyım lütfen cevap verin
  • Meb'in sitesindeki yönetmelikte, baraj ders hakkında hiçbir bilgi yok. Buradaki arkadaşlar neye dayanarak baraj ders diyor?

@melevoski

Sınıfı geçersin.

Şuraya da yönetmelikte yazanı ekleyeyim de millet yanlış bilgilendirilmesin.

Doğrudan sınıf geçme
    MADDE 57- (1) Ders yılı sonunda;
    a) Tüm derslerden başarılı olan,
    b) Başarısız dersi/dersleri olanlardan, yılsonu başarı puanı en az 50 olan
    öğrenciler doğrudan sınıf geçer.
    (2) Yılsonu başarı puanıyla başarılı sayılamayacak derslerden başarısız olan öğrenciler, o dersten/derslerden sorumlu geçer.
    Sorumlu olarak sınıf geçme ve sorumluluğun kalkması
    MADDE 58- (1) Doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez.
    (2) Sorumluluk sınavları, ders yılı içerisinde yapılan yazılı veya uygulamalı sınav esaslarına göre kasım ve nisan ayları içerisinde ilgili branş öğretmeni tarafından yapılır. Sınav tarihleri ve sınavı yapacak öğretmen/öğretmenler okul müdürlüğünce belirlenir. Bir dersten sınava girecek öğrenci sayısının 20 ve üzerinde olması durumunda birden fazla öğretmen görevlendirilir. Bu sınavlar dersleri aksatmayacak şekilde ders saatleri içinde veya dışında gerektiğinde cumartesi ve pazar günleri de yapılabilir.
    (3) Yılsonu beceri sınavında başarısız olan öğrencilerin bu derslere ait sorumluluk sınavları, iş dosyası dikkate alınmaksızın yazılı ve/veya uygulamalı sınav şeklinde yapılır.
    (4) Bir dersin sorumluluğu, o dersin sorumluluk sınavında başarılı olunması hâlinde kalkar.
    (5) Sorumluluk sınavlarına itiraz edilmesi durumunda bu Yönetmeliğin 49 uncu madde hükümleri uygulanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.3GG -- 4 Haziran 2014; 21:23:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SilentPower

Meb'in sitesindeki yönetmelikte, baraj ders hakkında hiçbir bilgi yok. Buradaki arkadaşlar neye dayanarak baraj ders diyor?

@melevoski

Sınıfı geçersin.

Doğrudan sınıf geçme
    (2) Yılsonu başarı puanıyla başarılı sayılamayacak derslerden başarısız olan öğrenciler, o dersten/derslerden sorumlu geçer.
    MADDE 58- (1) Doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez.
    (2) Sorumluluk sınavları, ders yılı içerisinde yapılan yazılı veya uygulamalı sınav esaslarına göre kasım ve nisan ayları içerisinde ilgili branş öğretmeni tarafından yapılır. Sınav tarihleri ve sınavı yapacak öğretmen/öğretmenler okul müdürlüğünce belirlenir. Bir dersten sınava girecek öğrenci sayısının 20 ve üzerinde olması durumunda birden fazla öğretmen görevlendirilir. Bu sınavlar dersleri aksatmayacak şekilde ders saatleri içinde veya dışında gerektiğinde cumartesi ve pazar günleri de yapılabilir.
    (3) Yılsonu beceri sınavında başarısız olan öğrencilerin bu derslere ait sorumluluk sınavları, iş dosyası dikkate alınmaksızın yazılı ve/veya uygulamalı sınav şeklinde yapılır.
    (4) Bir dersin sorumluluğu, o dersin sorumluluk sınavında başarılı olunması hâlinde kalkar.
    (5) Sorumluluk sınavlarına itiraz edilmesi durumunda bu Yönetmeliğin 49 uncu madde hükümleri uygulanır.

kardeş şimdi geçiyorum ama sorumlumu ortalama ilemi bana net bi şey söylersen çok mutlu olurum ?

• quote:

Orijinalden alıntı: melevoski

quote:

Meb'in sitesindeki yönetmelikte, baraj ders hakkında hiçbir bilgi yok. Buradaki arkadaşlar neye dayanarak baraj ders diyor?

@melevoski

Sınıfı geçersin.

Doğrudan sınıf geçme

kardeş şimdi geçiyorum ama sorumlumu ortalama ilemi bana net bi şey söylersen çok mutlu olurum ?

Başarısız dersi/dersleri olanlardan, yılsonu başarı puanı en az 50 olan
    öğrenciler doğrudan sınıf geçer. Yani doğrudan geçiyorsun.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: melevoski

quote:

@melevoski

Sınıfı geçersin.

Doğrudan sınıf geçme

Başarısız dersi/dersleri olanlardan, yılsonu başarı puanı en az 50 olan
    öğrenciler doğrudan sınıf geçer. Yani doğrudan geçiyorsun.

eyvallah kardeşim çok teşekkür ederim gerçekten rahatlattın beni sorumlu geçmeyi istemiyorum çok saol Allah senden razı olsun

• şimdi demiş ya ortalaman tutmuyosa 3 zayıf bırakıp sorumlu olarak geçiyoosun die. bu zayıflar 2.dönemdeki zayıflar mı yoksa iki dönemin ortalamasındaki zayıflar mı. örneğin benim fizik birinci dönem 60 dı ikinci dönem 40 oldu bu dersten geçer miyim yoksa 40tan kalır mıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaamet

şimdi demiş ya ortalaman tutmuyosa 3 zayıf bırakıp sorumlu olarak geçiyoosun die. bu zayıflar 2.dönemdeki zayıflar mı yoksa iki dönemin ortalamasındaki zayıflar mı. örneğin benim fizik birinci dönem 60 dı ikinci dönem 40 oldu bu dersten geçer miyim yoksa 40tan kalır mıyım?

2 dönemin ortlaması alınıyor. ilk dönem 60 , ikinci dönem 40 = ortalaması 100/2=50 geçtin sayılıyor.

(50,00 altı) ortalaman yetmiyorsa en fazla 3 zayıf ile geçersin

(50,00 üstü) Eğer kaç zayıfın olursa olsun bütün derslerin ortalaması 50,00+ üzeri ise sınıfı geçiyorsun.

burdan :http://www.sorubak.com/liseybp.php sınıfını , okul türünü yaz hesapla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xhacker09x -- 6 Haziran 2014; 14:43:57 >

• Arkadaslar benim ortalamam 50nin üstünde ama 4 tane zayifim var gecermiyim

• quote:

Orijinalden alıntı: TheLeavinG

Arkadaslar benim ortalamam 50nin üstünde ama 4 tane zayifim var gecermiyim

Geçersin....

• hocam biyoloji matematik fizik ve kimya zayıf ama iki dönem ortalamasını hesapladım 56 falan ne olur bu durumda ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kur4Ls1z

hocam biyoloji matematik fizik ve kimya zayıf ama iki dönem ortalamasını hesapladım 56 falan ne olur bu durumda ?

Sinifi Dogrudan geçiyorsun

• Hocam bu sene 2 baraj dersimiz vardı biri dil anlatım diğeri bilgisayarlı muhasebe. dil anlatımdan 2 dönemde geçtim. Ama bilgisayarlı muhasebe ilk dönem ortalama 74 bu dönem 37.50. Ortalamam da tutuyor. 1. dönem 62.81 2. dönem 59.95. Sınıfı sorunsuz geçiyormuyum ?
     ### 2013-2014 Lise Sınıf Geçme Yönetmeliği ###

edit : dil anlatım sözlülerini verdi ortalama 70e çıktı :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EciVeci -- 8 Haziran 2014; 21:20:07 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.