Şimdi Ara

2012 yılından kalan HD 6850'yi nasıl değerlendireyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

arkadaşımın 2012 yılında toplayıp, daha sonra bir köşeye attığı oyun pc'sini satın aldım. özellikler şöyle:

amd phenom x4 965

8 gb ddr3 ram tek modül

msi 6850 ekran kartı 1 gb

ben buna sandisk marka ssd aldım 240 gb. bir de ikinci el ekran kartı almayı düşünüyorum ucuz yollu eski ve güçlü kartlardan. aklımda iki fikir var:

1. bir tane daha 6850 alıp crossfire yapmak

2. 6850 yi satıp 7850 veya üzeri ekran kartı almak. (nvidia grubu da olur. bir de 350-400 tl yi aşmak istemiyorum)

bir de 6850 yerine alacağım ekran kartının performansı, 6850 crossfire ın performansından daha büyük olur mu? sizce hangisini yapmak f/p açısından daha verimli olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 14 Nisan 2020; 10:31:34 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Guest-EA6F8F78B

Para biriktirip daha iyi ekran karti almani tavsiye ederim. Anakart model ne bilmiyorum ama fx destegi varsa upgrade yapabilirsin.
    bu pc yi işyerinde kullanıcam hocam. ofis işleri, oyun ve çizim programı kullanabileyim diye aldım. işlemciye dokunmak istemiyorum. sadece ekran kartı en zayıf halka gibi geliyor bana şuan.
    Gtx960 alabilirsiniz veya r9-280 gibi bir kart.

• Aldığınız kasayı sadece ofis işlerinde kullanabilirsin
    Benim eski sistemim
    FX 4100 işlemci
    8 GB RAM
    HD 7850 2 GB ekran kartı
    Oyunlarda sıkıntı çıkardığı için yükseltmek zorunda kalmıştım,sizde yükseltme yaparak benim eski sisteme gelmek istiyorsunuz ama hiç faydası olmaz,Boşa masraf olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boba_fett -- 15 Nisan 2020; 14:52:51 >
    MSI B450 Tomahawk MAX / AMD Ryzen 5 3600 (Scythe Mugen 5) / Gigabyte GTX1660 SUPER / PNY 16GB (2x8GB) 3200MHz / Gigabyte ssd / WD 500 GB Cav.Blue / WD 1 TB Cav.Blue / XCLİO A380 / XIGMATEK 850W 80PLUS / Viewsonic XG2405 1ms 144 Hz IPS
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ofis bilgisayarı ise ekran kartını değiştirmene gerek yok.
  • Sistemine tıpatıp benzeyen bir sistemim var. Korona virüsünden ötürü evde kaldığımız şu günlerde bende yavaşlığından illallah ettim. ilk etap 240gb SAndisc SSD taktım ve aynı senin yaptığım gibi sırf oyun oynayabilmek için Ekran kartı arayışına başlamıştımki bu post'u gördüm.
    Kardeş hd6850 tam yük altında 135Watt güç çekmektedir sen Crossfire yapayım dersen 135+70=205Watt sadece ekran kartı için güce ihtiyaç duyacaksın artı yaz günü odanın içi Saunadan hallice bir hal alacaktır. İşin başka bir boyutu bu güç ihtiyacını karşılayacak PSU'un en az gerçek 500Watt'lık olmalı ki, sistem sen oyun oynarken Restart atmasın. Oyun oynarken ikiside zorlanacak ve Çıkan Fan sesi + İşlemci +Kasa fanları rahatsız edici boyutlara ulaşacaktır. Giden Elektrik parasını saymıyorum bile :)

fakat şu var; Ben Autocad 2020 yükledim ve çizimlerimi hiç takılmadan rahatlıkla yapabiliyorum + Word,Excell + İnternetten film izleme hiç bir sıkıntısı yok tek sıkıntım Tencent emülatörle PUBG oynayabilmek, Çözüm Şu İşlemcimiz ve Ekran Kartımız OverClock için yaratılmış ben denemelerim sonucu Stok Fanla Phenom ii X4 3Ghz işlemciyi 3.8Ghz Stabil Ayrıca Ekran Kartınıda Ati Tools'la 1Ghz hız aşırttım.

Sonuç olarak İnanılmaz bir Fan gürültüsü eşliğinde Tencent Emulatörde 720P en düşük ayarlarda gölgeler falan kapalı kendi FPS göstericisi ile Boşta İken Uçaktan iniş Lunapark başlangıcı gibi yerlerde 57 fps; Fight'a girdiğimde ise minimum 24 FPS Tek kişi ile çatışırken 35-40 FPS'leri gördüm ama makine çok zorlanıyor :(

Bende Ekran Kartı arayışı içerisindeyim 1000tl bütçe ayırdım. Nvdia gtx1060 seviyesi bakıyorum. Benim PSU 750W. Anakartım Gigabyte GA-870-USB-3L Ramler Soğutuculu Corsair 4+4=8gb 1600Mhz DDR3, Harddisk SSD Sandisk 240gb.işlemci Phenom ii X4 3Ghz Benim Anakart AM3+ 8140 işlemciye kadar destekliyor.bakalım hayırlısı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecelfeli -- 22 Nisan 2020; 20:3:0 >

• quote:

Orijinalden alıntı: boba_fett

Aldığınız kasayı sadece ofis işlerinde kullanabilirsin
    Benim eski sistemim
    FX 4100 işlemci
    8 GB RAM
    HD 7850 2 GB ekran kartı
    Oyunlarda sıkıntı çıkardığı için yükseltmek zorunda kalmıştım,sizde yükseltme yaparak benim eski sisteme gelmek istiyorsunuz ama hiç faydası olmaz,Boşa masraf olur.
    Bu Sistemle bile keyifle oyun oynanamıyorsa hiç boşa uğraşmamak lazım diye düşünüyorum.Fakat Gtx1060 Ekran Kartı deneyeceğim.Oldu oldu olmadı. Anakart+İşlemci+Ram Değişecek :) Tek derdim Keyifle Pubg oynamak.

Orijinalden alıntı: ecelfeli

Bu Sistemle bile keyifle oyun oynanamıyorsa hiç boşa uğraşmamak lazım diye düşünüyorum.Fakat Gtx1060 Ekran Kartı deneyeceğim.Oldu oldu olmadı. Anakart+İşlemci+Ram Değişecek :) Tek derdim Keyifle Pubg oynamak.

Alıntıları Göster
    Keyifle pubg oynamak için Minimum ; 6GB ekran kartı - 16GB ram - Ryzen 5 3600 işlemci gerekiyor
    MSI B450 Tomahawk MAX / AMD Ryzen 5 3600 (Scythe Mugen 5) / Gigabyte GTX1660 SUPER / PNY 16GB (2x8GB) 3200MHz / Gigabyte ssd / WD 500 GB Cav.Blue / WD 1 TB Cav.Blue / XCLİO A380 / XIGMATEK 850W 80PLUS / Viewsonic XG2405 1ms 144 Hz IPS
  • MSI gtx1060 6gb ekran kartı aldım ve sisteme taktım. 1080p çözünürlükte Full ayarlarda. Fight anında 35FPS ile keyifle oynanabiliyor. Hemde işlemci hiz aşırtmadan. Benim için Tamam'dir.

Bende de 2012'de aldığım HD6950 var, halen aktif olarak kullanıyorum. Bu ekran kartında AMD'nin Eyefinity özelliği var, bu sayede 3 monitör taktım ve kullanıyorum. Aslında anakartım SLI veya Crossfire desteklemediği için bu ekran kartını almıştım.

Bu ekran kartıyla hem oyun oynuyorum hemde Photoshop filan kullanıyorum.

Tabi olay birazda anakartın özelliklerine bağlı. Mesela benim bilgisayarda 12 GB ram var, işlemci 775 pin olan Intel Core2 quad core olarak geçen işlemci var, frekansı 3 GHz. Geçen yaz bu bilgisayara 500 GB SSD harddisk taktım, yanında 1 TB ve 500 GB'lık 2 tane daha normal harddisk var, toplamda 2 TB harddisk var. Anakartın üzerinde 2 farklı networke (mesela biri adsl diğeri kablo net) bağlanmayı sağlayan 2 tane LAN girişi olduğu için server olarakta kullanabilirim. Anakartın Access point gibi Wi-Fi sinyali yayınlama özelliği var. Anakartımın marka-modeli Asus P5Q3 Deluxe Wi-Fi.

Bu sistem beni 3-5 sene daha götürür. Bu sistemi 2008 yılında yani 12 sene önce almıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarski -- 18 Nisan 2020; 12:23:6 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serdarski

Bende de 2012'de aldığım HD6950 var, halen aktif olarak kullanıyorum. Bu ekran kartında AMD'nin Eyefinity özelliği var, bu sayede 3 monitör taktım ve kullanıyorum. Aslında anakartım SLI veya Crossfire desteklemediği için bu ekran kartını almıştım.

Bu ekran kartıyla hem oyun oynuyorum hemde Photoshop filan kullanıyorum.

Tabi olay birazda anakartın özelliklerine bağlı. Mesela benim bilgisayarda 12 GB ram var, işlemci 775 pin olan Intel Core2 quad core olarak geçen işlemci var, frekansı 3 GHz. Geçen yaz bu bilgisayara 500 GB SSD harddisk taktım, yanında 1 TB ve 500 GB'lık 2 tane daha normal harddisk var, toplamda 2 TB harddisk var. Anakartın üzerinde 2 farklı networke (mesela biri adsl diğeri kablo net) bağlanmayı sağlayan 2 tane LAN girişi olduğu için server olarakta kullanabilirim. Anakartın Access point gibi Wi-Fi sinyali yayınlama özelliği var. Anakartımın marka-modeli Asus P5Q3 Deluxe Wi-Fi.

Bu sistem beni 3-5 sene daha götürür. Bu sistemi 2008 yılında yani 12 sene önce almıştım.
    benim 2011 yılında topladığım sistemde powercolor 6950 2 gb vardı. 2017 nin sonunda 6950 yi sattım, amazondan 1050ti aldım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.