Şimdi Ara

2012 Yeni Hyundai İ30 Klübü (512. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.694
Cevap
82
Favori
1.003.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 510511512513514
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eco modu sadece trafikte çalıstırdım ve normal kullandım, boş buldukça bastım. Bu şekilde yakması heralde aracın max yakabilmeyi zorlama gibi birşey oldu, her neyse yakıt çok önemli değil otomatik düşünmediğimden. Ama sunu söyliye bilirim golf focus ve cruze kullandım, neden insanların bu hyundai araçlara ön yargısı var çözemedim, captivadan sonra beni içinde mutlu hissettiren tek araç buydu

Ben suan ailemdeki araçlardan captivayı kullanıyorum, bu kullanım tarzında 14-15lt yakıyor. Sakin kullanımda 10lt
  • Sifirladiktan sonra 12 normal aslinda.Cunku sifirladiktan sonra oynarsaniz aracla tuketim cok degiskenlik gosteriyor.Otomatik dizelin max yakacagi 9lt civarinda olur,manuel zaten sorun degil Dizel manuelin kullanimi zevkli ama motor-sanziman ikilisi biraz yuksek devir istiyor.Dusuk devirlerde cok atik degil.Gerci yuksek devirde kullandiginizda da arada oyle ucurum bir yakit tuketim farki cikmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: i30ALP

Arkadaşlar yakın bir zamanda bayilerden fiyat alanlar var mı ? Benzinli düşünüyorum, yakıt değerleri nasıl ? Elite donanımlı dizel ve benzinli otomatik fiyat alanlar varsa bir zahmet yazsınlar.

İlgili konu buradadır----> http://forum.donanimhaber.com/m_59062876/mpage_12//tm.htm#83149709

Orijinalden alıntı: jedi_master

Arkadaşlar son zamanda 10.000 bakımı yaptıran oldu mu?
    Bugün dizel aracım için İzmir Çakırlar'ı arayıp fiyat istedim, 240 lira dediler, biraz fazla geldi.
    Sanki daha önceleri 150-200 lira arası fiyatlar aklımda kalmış.
    Son zamanda bakım yaptıran arkadaşlar ödedikleri ücretleri yazarlarsa çok memnun olacağım.

10.000 bakımını Afyon'da 210 tl'ye yaptırdım, istersen oradan bir fiyat al.

Orijinalden alıntı: lotus_dh

quote:

Orijinalden alıntı: forumnik

quote:

Orijinalden alıntı: HyperXCrossfire

quote:

quote:

3m kalitelidir,disarda da o fiyata on cam haric film.Onemli olan iscilik,gerci simdi bayilerde her cikan araca film yaptiklari icin elleri alismistir. Disardan da fiyat alin cam filmi+kaput filmi icin.Serviste kaput filmi kazik,onunda ederi tas catlasin 300tl tam boyu.

On cam icin ozel filmler var.3mde de olabilir.Bu filmler siyah degil sadece zararli isinlari kesen filmler vede ise yariyor gercekten eger yaptiracaksaniz bu ozel filmlerden yaptirin.Yalniz bu filmler pahalidir biraz sadece on cam 200-300tl gibi bir fiyati var.

3m,lumar,solargard uygulayan yerlerden fiyat alin daha saglikli olur.Birde komple hepsine indirim sansi daha fazla disarida.

Hocam peki kaput filmi için hangi markayı önerirsin ? Dışarıda yaptırmak daha uygun olacak.

60 cm 70 cm değil de tam boy daha mantıklı görünüyor. Aracı Bursa'dan alacağım. Muhtemelen cam filmler oradan olacak. 3M. 2 numara fena durmuyor gibi. Yanlar ve arkalar, 3M kullanıldığında, kaç numara daha iyi sizce ?

Kaput filminde marka var mi bilmiyorum ama hepsinin yaptigi aynidir

Tam boy yaptirmak daha mantikli,yarim arac kirlenince belli ediyor kendini.2 numara ne kadar koyu yapiyor bilmiyorum ama 2 nin ustune cikmayin,hatta polisle vs ugrasmam derseniz 1 bile yeter.Yada onler 1 arkalar 2 yaptirabilirsiniz.3m filmlerde 3m logosu var kucuk onun olmasina dikkat edin.Sonradan cikiyor galiba onlar.

koyuluğuna iç döşeme rengine göre yaptırırsanız daha hoş duruyor. bej döşeme ise 3 numara, siyahsa 2 numara yeterli olur. 1 numaranın çok fazla bir etkisi olduğunu düşünmüyorum. önceki aracım da dahil 4 yıldır cam filmi kullanıyorum. henüz polis çevirmesinde sıkıntı yaşamadım. Sorarsa da çocukları bahane edeceğim aklı başında bilinçli sürücü imajı çizerseniz sormazlar bile. Ama aracın başka yerlerinde de bir takım apaçi görünümkü aksesuar varsa o zaman takıntı yapabiliyor bazı memurlar. ön cama kesinlikle yaptırmayın zaten karşıdan net görünmelisiniz.

Hocam aracın rengi gri. Döşeme rengi koyu renk. Ön cama yaptırmayı düşünmüyorum. Marka 3M olacak. Showroom'da 2 numara 3M filmli kırmızı i30'u gördük. Şık bir görüntüsü vardı, ne açık ne de koyu. Yalnız bu görünüm dışarıda nasıl olur, geceleri görüşü etkiler mi bilemedim.

Ön yanlar ve arka yanlar 2 numara mı yaptırmalıyım ? Yoksa, ön yanlar 1, arka yanlar ve arka cam 2 mi olmalı ? Ya da komple 1 mi ?

ben yan camlar 2 numara, arka cam 3 numara. alışık değilseniz ilk başlarda karanlık gibi gelebilir ama görüşe engel bir durum yok. cam filmi olmayan arabaya bindiğimde kendimi açıkta ya da çıplakmış gibi hissediyorum :) koyu camlı araba içerinde biraz daha mahrem ve gizli olmak güven veriyor, tabi bu benim düşüncem...

• quote:

Orijinalden alıntı: tmshmna

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: forumnik

quote:

quote:

quote:

3m kalitelidir,disarda da o fiyata on cam haric film.Onemli olan iscilik,gerci simdi bayilerde her cikan araca film yaptiklari icin elleri alismistir. Disardan da fiyat alin cam filmi+kaput filmi icin.Serviste kaput filmi kazik,onunda ederi tas catlasin 300tl tam boyu.

On cam icin ozel filmler var.3mde de olabilir.Bu filmler siyah degil sadece zararli isinlari kesen filmler vede ise yariyor gercekten eger yaptiracaksaniz bu ozel filmlerden yaptirin.Yalniz bu filmler pahalidir biraz sadece on cam 200-300tl gibi bir fiyati var.

3m,lumar,solargard uygulayan yerlerden fiyat alin daha saglikli olur.Birde komple hepsine indirim sansi daha fazla disarida.

Hocam peki kaput filmi için hangi markayı önerirsin ? Dışarıda yaptırmak daha uygun olacak.

60 cm 70 cm değil de tam boy daha mantıklı görünüyor. Aracı Bursa'dan alacağım. Muhtemelen cam filmler oradan olacak. 3M. 2 numara fena durmuyor gibi. Yanlar ve arkalar, 3M kullanıldığında, kaç numara daha iyi sizce ?

Kaput filminde marka var mi bilmiyorum ama hepsinin yaptigi aynidir

Tam boy yaptirmak daha mantikli,yarim arac kirlenince belli ediyor kendini.2 numara ne kadar koyu yapiyor bilmiyorum ama 2 nin ustune cikmayin,hatta polisle vs ugrasmam derseniz 1 bile yeter.Yada onler 1 arkalar 2 yaptirabilirsiniz.3m filmlerde 3m logosu var kucuk onun olmasina dikkat edin.Sonradan cikiyor galiba onlar.

koyuluğuna iç döşeme rengine göre yaptırırsanız daha hoş duruyor. bej döşeme ise 3 numara, siyahsa 2 numara yeterli olur. 1 numaranın çok fazla bir etkisi olduğunu düşünmüyorum. önceki aracım da dahil 4 yıldır cam filmi kullanıyorum. henüz polis çevirmesinde sıkıntı yaşamadım. Sorarsa da çocukları bahane edeceğim aklı başında bilinçli sürücü imajı çizerseniz sormazlar bile. Ama aracın başka yerlerinde de bir takım apaçi görünümkü aksesuar varsa o zaman takıntı yapabiliyor bazı memurlar. ön cama kesinlikle yaptırmayın zaten karşıdan net görünmelisiniz.

Hocam aracın rengi gri. Döşeme rengi koyu renk. Ön cama yaptırmayı düşünmüyorum. Marka 3M olacak. Showroom'da 2 numara 3M filmli kırmızı i30'u gördük. Şık bir görüntüsü vardı, ne açık ne de koyu. Yalnız bu görünüm dışarıda nasıl olur, geceleri görüşü etkiler mi bilemedim.

Ön yanlar ve arka yanlar 2 numara mı yaptırmalıyım ? Yoksa, ön yanlar 1, arka yanlar ve arka cam 2 mi olmalı ? Ya da komple 1 mi ?

ben yan camlar 2 numara, arka cam 3 numara. alışık değilseniz ilk başlarda karanlık gibi gelebilir ama görüşe engel bir durum yok. cam filmi olmayan arabaya bindiğimde kendimi açıkta ya da çıplakmış gibi hissediyorum :) koyu camlı araba içerinde biraz daha mahrem ve gizli olmak güven veriyor, tabi bu benim düşüncem...

Çıplaklık konusuna katılıyorum hocam. :) Arkadaşların da önerileriyle 2 numarada karar kıldım artık. Daha da düşünmek istemiyorum. Kafa çok karışıyo çünkü :). Kısmetse arabayı Perşembe günü teslim alıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Manyetizma kullanıcısına yanıt
    Dip gaz yapınca vites küçültüp ani hızlanma yapıyor. Vites değiştirme devrini takip etmedim hiç. Sakin kullanırsanız ve eco mode açıksa 2000 devirde vites yükseltiyor, hızlanması da ona göre yavaş tabii. Eco mode açıkken dip gaz yapmakta eco mode u anlamsız kılıyor ayrıca. Basarsanız gidiyor. Eco mode sadece normal kullanımla vites geçişlerinde etkili.

Dur kalklarda dip gaz yapınca patinaj yapmıyor mu? Ben de patinaj yapıyor, böyle bir kullanım olmaz zaten sürekli... Trafikte de eco mode un anlamı yok. Dur kalk yapıyosunuz. 1.5 ton araba yerinden oynayacak, 2. vitese bile nerdeyse geçmiyor ki bu anlık tüketimde nerden baksanız (dip gaz olmadan) 15-20l/100km yapar tahminim. Yani siz verileri baya zorlamışsınız

Hyundai i30 1.6 GDi Elite Otomatik
  • lotus_dh L kullanıcısına yanıt
    Bugüne kadar filmsiz araç kullanmadım.önceki aracım eraydı onda üç numara 3m marka film yaptırmıştım, dört yıl sorunsuz kulandım.şimdiki aracımada dayanamayıp 3m marka film yaptırdım.filmsiz araç garip geliyor.filmi bir ay önce autowax'da yaptırmıştım tüm camlarda sorun vardı,kırılmalar oluyordu.dün tekrardan bütün camlar sökülüp tekrardan yapıldı.Film 2 numara biraz açık renk oldu ama polisle uğraşmaktansa böyle daha iyi. 3m filmlerde 2 numara densede yüzde yirmi ,yüzde kırk renkli olarak iki ton çeşidi varmış dün yapan usta dedi bana.araçla uğraşırken epey sohbet ettik.en iyisi lumar dedi usta 8 yıldır yapıyormuş bu işi.

easy come, easy go
  • quote:

Orijinalden alıntı: tmshmna

hayırlı olsun aracın

Tşk ederim. Bakalım 1.3 corsa dizel sonrası bu araçtan memnun kalacak mıyız...

Bizim araçların tek sıkıntısı kendi sınıfındaki araçlara göre az bir miktar fazla yakması ki bunun da temel nedeni C sınıfı araçlar içerisinde neredeyse 200 kg daha ağır olmasıdır, bunun gayet doğal sonucu yakıtı arttırması. Arabanın bu ağırlığını konfor ve yol tutuş olarak geri kazanacaksınız, hiç şüpheniz olmasın.
  • 4 ay oldu alalı Style oto dizel. İyiki bunu almışım. Tek içimde kalan acaba C4 mü alsaydım idi, ama daha ucuz ve donanımlı ayrıca sürüş konforlu diye bunu aldım. Şimdi bakıyorum C4'den daha pahalı. Konforu kar kaldı. Ayda yaklaşık 35 - 40 Tl fazla yakıyor mudillerinden yaptığım yola göre. 5 yıl garanti + sürüş konforu + donanım + servis ağı vs bakınca alınması gereken ilk araba. Alanlara hayırlı olsun.

Orijinalden alıntı: projist

4 ay oldu alalı Style oto dizel. İyiki bunu almışım. Tek içimde kalan acaba C4 mü alsaydım idi, ama daha ucuz ve donanımlı ayrıca sürüş konforlu diye bunu aldım. Şimdi bakıyorum C4'den daha pahalı. Konforu kar kaldı. Ayda yaklaşık 35 - 40 Tl fazla yakıyor mudillerinden yaptığım yola göre. 5 yıl garanti + sürüş konforu + donanım + servis ağı vs bakınca alınması gereken ilk araba. Alanlara hayırlı olsun.

Hocam c4 ün otomatigi farklı. Manuel den otomatik. Mesela ayağını frenden çekince gitmiyor araba gaza basmak gerekiyor. Vites geçiş leri cok sert daha bi sürü fark var.yani i30 la kiyaslanmaz bile

• Arkadaşlar aranıza yeni katılıyorum.Ben uzun zamandır Captiva almayı hayal ediyordum.tam nasip oldu alacakken bu DPF sorununu öğrendim yıkıldım.(araza durumunda yenisi 12.000 TL imiş) almayı düşündüğüm 2011 modeldi partikül filtre varmış o modelde.Şimdi naçizane sorum şu Acaba 2010 ve daha öncesi modellerdede partikül filtresi varmı,yada hangi yıl Captivalarda bu başa bela Partikül yok? Lütfen cevap.benim için çok önemli.şimdiden teşekkürler...
  • yakın zamanda belkide bizde katılacağız bu gruba. Babam için dizel CW alacağız gibi . Araç şuanda yok ama görüştük yetkiliyle haber verecekler. Babam aracı çok beğeniyor severek alacak binecek inşallah. Aracı almaya daha var ancak almadan önce önerdiğiniz yada uyaracağınız bir konu var mı ? Araç hakkında yine birkaç sorum olacak.

Karter koruma takılı olarak gelmiyor değil mi araçta ? servis ne kadara takıyor? paspas olarak halı paspasla geliyor galiba ama kavçuk paspası hatta 3 boyutlu kavçuk orjinal paspası var mı?

bagajdan dolayı cross wagon alacağımız için , bagaj pandizotu çekmeli yumuşak bir malzemeden yani çekmeli olduğu için aracın bagajı görünürse bir problem çıkar mı ileride ? yani bagajda birşey var diye camı kırmaya kalkarlar mı ? herhalde o çekmeli sürgüyü çekince komple kapanıyordur bagaj değil mi ?

style e herhangi bir opsiyon eklenebiliyor mu ? birde hb de arka farlar ledli idi yani aksesuar olarak satılıyormuş hoşuma gitti CW içinde ledli arka far var mı ?

sanırım çok soru sordum bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: aydın03

Arkadaşlar aranıza yeni katılıyorum.Ben uzun zamandır Captiva almayı hayal ediyordum.tam nasip oldu alacakken bu DPF sorununu öğrendim yıkıldım.(araza durumunda yenisi 12.000 TL imiş) almayı düşündüğüm 2011 modeldi partikül filtre varmış o modelde.Şimdi naçizane sorum şu Acaba 2010 ve daha öncesi modellerdede partikül filtresi varmı,yada hangi yıl Captivalarda bu başa bela Partikül yok? Lütfen cevap.benim için çok önemli.şimdiden teşekkürler...

captiva, dpf sorunu, partikül filtresi şimdiye kadar burda hiç konuşulmayan şeyler. Biraz fransız kaldık. Sanırım captiva sorusu yanlış yere sorulmuş.

Orijinalden alıntı: mob411

yakın zamanda belkide bizde katılacağız bu gruba. Babam için dizel CW alacağız gibi . Araç şuanda yok ama görüştük yetkiliyle haber verecekler. Babam aracı çok beğeniyor severek alacak binecek inşallah. Aracı almaya daha var ancak almadan önce önerdiğiniz yada uyaracağınız bir konu var mı ? Araç hakkında yine birkaç sorum olacak.

Karter koruma takılı olarak gelmiyor değil mi araçta ? servis ne kadara takıyor? paspas olarak halı paspasla geliyor galiba ama kavçuk paspası hatta 3 boyutlu kavçuk orjinal paspası var mı?

bagajdan dolayı cross wagon alacağımız için , bagaj pandizotu çekmeli yumuşak bir malzemeden yani çekmeli olduğu için aracın bagajı görünürse bir problem çıkar mı ileride ? yani bagajda birşey var diye camı kırmaya kalkarlar mı ? herhalde o çekmeli sürgüyü çekince komple kapanıyordur bagaj değil mi ?

style e herhangi bir opsiyon eklenebiliyor mu ? birde hb de arka farlar ledli idi yani aksesuar olarak satılıyormuş hoşuma gitti CW içinde ledli arka far var mı ?

sanırım çok soru sordum bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler

- karter koruma sonradan takılabiliyor. taktıranlar vardı sanırım 150TL civarı idi.
    - orjinal kauçuk paspas servislerde satılıyor tavsiye ederim 50-60TL falan olsa gerek. paspaslar 3 boyutlu yani havuzlu tip ve birebir uyumlu sadece arka orta kısmı kapatmıyor oraya da eski bir paspastan kauçuk parça kesip kapatabilirsiniz.
    - bagaj pantizotu orjinal var zaten camdan bagajın içi görünmez.
    - style versiyon bir çok markanın üst versiyonuna denk dolu bir paket. elite ile arasında cam tavan, anahtarsız çalıştırma, ön park sensörü, geri görüş kamerası, krom ön ızgara ve kapı kolları ve kumaş-deri koltuk farkı var. Bu donanımların sonradan style versiyona takılması mümkün mü bilmiyorum. Cam filmi yaptırırsınız başka da bir aksesuara gerek yok bence.
    - arka stoplar led değil bunlar özel siparişle gelen çok pahalı ürünler değmez açıkçası.

• Merhaba arkadaslar...

Elite,duzel manuel vites, Dvd oynatici navigasyon ekraniyla beraber 60.000 Tl fiyat aldim nasil sizce? Bu arada navigasyon dokunmatik ekranmis sanirim nasil kullanimi rahatmidir? Kullanan var mi araniz da?

Opsiyonel olarak arka Led stoplar cok hosuma gitti,sites8nde gormustum aksesuar olarak, 1.400 Tl imis fiyati...Onu da bir sekilde indirimli sekilde fiyat cikartacagim..

Simdiden tesekkur ederim..

Bu arada Megane 3 aracimla sehir ici 6.2-6.5 lt yakiyorum...Oldukca da atak bir arac, I30 sehir ici ne yakar manuel vites?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 29 Ekim 2013; 23:30:08 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    1996 Toyota Corolla 1.3 XL (283000 km)
  • 
Sayfa: önceki 510511512513514
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.