Şimdi Ara

2012 Yeni Hyundai İ30 Klübü (369. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.692
Cevap
83
Favori
985.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 367368369370371
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Daha önceki aracımda Yokohama lastikler vardı. 4 yıl kullandım yeni gibiydiler. Kazık gibi sert ve aşınmıyorlardı. Yaz aylarında asfalt ısınınca hani olduğumuz yerde direksiyonu çevirince lastikler gıcırdarya ben Yokohama ile hiç duymadım o sesi. 4 yıl boyunca lanet ABS biraz sert fren yapsam devreye girerdi ve hooop araba duracağına uzardı resmen. Sonra Michelin lastikleri taktırdım ve ABS tedirginliği bitti. Adam gibi fren tutuyor,olması gerektiği gibi de aşınıyordu. Yani benim görüşüm de lastik bu işi çok etkiler. Bu Hankook lastiklerden Kore menşeili olmasında dolayı korkuyordum. Allah için ben denedim bir kaç kez ABS sorunum yok. Ama 1 kış daha atlatıp biraz daha sertleşip özelliğini kaybedecek mi bilemiyorum.
  • Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız binmeniz dileğiyle.

    Bu arada i30 sahipleri de giderek artıyor.
    Fakat arabayı alan kaçmasın, bir şeyler paylaşalım, konuyu aktif tutalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: loadingmaster

    Ben hyundai i30 un yurt dışı versiyonu olan kolları Y şeklindeki "Y SPOKE" de denilen 17 inch jantları beğeniyorum.Türkiyede kaliteli bir replika bulursam bende düşünüyorum.

    Ben zaten aracı almadan önce bu jantlara bayıldım desem yeridir. bu kadar mı güzel uyum sağlar bi araca. hala aklım o jantlarda.
    Hatta aracı ilk aldığım gün burada veryansın ettim neden TR de satılan modellerde bunlar yok diye.
    Geçenlerde sıfır silecek almak için servise gittim. o ara sordum bu Jantlar varmı, gelirmi, ne kadar diye.
    Abi getirtiriz ama hiç bulaşma, tanesini BİN TL den anca alırsın dedi. Eeee yuh yani.!!


    Bu arada aklıma gelmişken, ben silecekleri bile bile mahvettim. aldığım dandik bir traş aleti ile düzelteyim derken iyice beter oldu.
    Camı silerken bildiğiniz Saç tarağı gibi iz yapmaya başladı çok sinir bozucu bi durum. neyseki şansım varmış.
    Servise gittim ve 2 ön 1 arka 3 sileceği istediğimi söyledim. Arka silecek isteyen pek olmazmış.
    Önceden sadece ön SOL yani uzun olanı 148 TL den, arka ve ön SAĞ ufak olan 44 TL den satılırmış.
    Ben hepsini orjinal olarak 87 TL ye aldım. sanırım fiyat indirimi yapılmış. kendileri de şaşırdı bu duruma.
    Şuan hepsi sıfır ve aracı ilk aldığım günkü gibi iz bırakmadan mis gibi siliyor.
    Hani silecek almak isteyen falan olursa bilin istedim. Orjinallerin fiyatı baya düşmüş.




  • Arkadaşlar bilmem duydunuzmu, otokat.com diye alman menşeili bir site var.Bu sitede piyasadaki çoğu arabanın servis yedek parça fiyatları var.Siteye girmeden önce küçük bir üyelik var okadar.Bizim son kasaların sadece cw modeli hakkında fiyat bilgisi var fakat önemli değil zaten hemen hemen herşey aynı.Burada dikkatim çeken şey bizim arabaların yedek parçaları UÇMUUUUŞ be.Bu arabaya kaskosuz binilmez.Beş yıldan sonrada satmak lazım.
  • Arkadaşlar golf forumlarını okudukjca i30uma daha çok aşık oldum. sizin de içinizde şüphe uyanırsa 3-4 sayfa golf forumu okuyun yeter :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caballos

    Arkadaşlar golf forumlarını okudukjca i30uma daha çok aşık oldum. sizin de içinizde şüphe uyanırsa 3-4 sayfa golf forumu okuyun yeter :)

    Aman hocam Golf deme :) neredeyse her hafta bir tanesiyle takışıyorum. Adamlar bizimle aynı paraya araba alıyor sonra foruma gelip nerede park sensörü taktırırım vs. diye soruyor :D sonra Golf sahibi olmadığımız için kedi-ciğer yakıştırması yaparlar, ne acayipler :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1044ykp

    quote:

    Orijinalden alıntı: Niyet 0070

    Merhaba

    Eski bir Getz kullanıcısı olarak yeni aracımız i30 olsun dedik. Gerçi hala kararsızız...

    Sınıfları farklı olsa da Jazz ve i30 arasında kaldık.

    i30 gdi style için 43500 fiyat aldık istanbuldan sizce nasıl?

    2009 getzimi satıp yeni i30 a geçiş yapmıştık...çok memnunuz sanki köyden yaylaya çıktık o kadar ferah tavsiye ederim.abimde jazz var yavru gibi kalıyor iki araba yanyana gelince ben utanıyorum abimin yanında:) çok fark var

    Gec oldu.

    Tesekkurler.Bir aksilik olmazsa persembe veya cuma teslim aliyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soyulan direksiyonu bugün serviste değiştirdiler hemen garantiden, ellerinde varmış bir saat içinde halloldu. Uzun yoldan gelmiştim, araba da leş gibiydi, sinek böcek, temizlik de beleşe geldi iyi oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Forever1907

    Soyulan direksiyonu bugün serviste değiştirdiler hemen garantiden, ellerinde varmış bir saat içinde halloldu. Uzun yoldan gelmiştim, araba da leş gibiydi, sinek böcek, temizlik de beleşe geldi iyi oldu.

    araç kaç km de ?
    bu kadar kısa sürede direksiyon soyulması çok şaşırtıcı !!!
  • 11-12 bin. Evet dediğiniz gibi bu kadar çabuk olması kötü, ama servisler işin arkasında durup, hiç üstelemeden değiştiriyorlar hemen, sıkıntı yok.
  • Merhaba arkadaşlar,
    Forumdaki bu bölümü neredeyse ilk sayfasından son sayfasına kadar okudum.
    Çünkü bende i 30 almayı düşünüyordum.

    - Direksiyon önünde ki ekran menüsünde bir çok dil seçeneği var ama Neden TÜRKÇE YOK !!! Biz Amerika da yada başka ülkede yaşamıyoruz.Üstelik ülkemizde üretim yapan Hyundai modelleri var.

    Ne çektik be Türkçe dil meüsü koymak çok mu zor !!!

    - Bir çok rakibinde paket halinde de olsa Multimedia ekran ve Naviga sistemi fabrikasyon donanımına eklenerek sunuluyor. Hyundai Avrupadaki ve USA daki modellerde var ama ülkemizde satılan modellerde yok.Biz Çinden ne olduğu bilinmeyen naviga sistemini 50 milyon küsür para vererek aldığımız kaliteli araclarmıza sonradan taktıracaksak ve fabrika çıkışlı orijinal olmayacaksa en önemlisi aynı marka naviga sistemleri Çin de 300 iken burada 1000 küsür ise taktırmanın ne kadar mantıklı olup olamayacağını sizlere bırakıyorum ama bağzıları için önemli detay olmayabilir ve tercih meselesidir saygı duyarım.

    Ne çektik be Hangi çağda yaşıyoruz devir teknoloji ve rahatlık devri .Muiti media ve Navi teknolojisi koymak çok mu zor !!!

    - Burada da bahsedilen yakıt tüketimi kullanım şekline ve yol durumuna göre değişir ama çoğu arkadaş tüketimin üstelikte dizel versiyonunda çok olduğunu söylüyor.

    Ne çektik be Benim için ve herkez içinde ekonomi ve tasaruf gelir. O kadar para ver birde LPG mi taktıralım.

    Diğer sorunlar mesela araçın üstünde ses gelmesi 5 yıl GARANTİ verildiği için kısa sürede çözülebilecek önemsiz bir sorun ve kısacası küçük sorunları büyütmeye gerek yok diyorum





    Hyundai, araç içi mobil iletişim sistemini tanıttı ve yukarıda resimi var

    LG Electronics ile yapılan işbirliği sonucunda bu sistem ilk olarak üç kapılı İ30 modelinde kullanılıyor.

    Ülkemizde ki modellere gelir mi bilmem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zarinca -- 28 Mayıs 2013; 20:36:45 >




  • Aşağıda Hyundai i30 kullanım videosu var aklına takılan ve sorusu olanlar bu uzun videoyu izleyrek fikir ve bilgi sahibi olabilir.




    SONUÇ OLARAK

    ÇÜNKÜ BEDAVAYA ALMIYORUZ VE İNSANLAR VERDİKLERİ PARAYI KOLAY KAZANMIYOR.

    O NEDENLE ARAÇ ALACAK HERKEZ MARKASI NE OLURSA OLSUN PARASINA GÖRE İYİ ŞEYLERİ HAK EDİYOR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zarinca -- 28 Mayıs 2013; 15:25:17 >




  • hocam bende 2600km ye geldim allaha şükür şimdilik hiçbir yerde soyulma yok. ama bunun için özellikle dikkat ediyorum. mesela geçen hafta camlara 2 numara film çektirdim. buarada malum havalar çok ısındı bende bu yüzden 1 aydır ön cama parlak güneşlik koyuyorum. derinin en büyük düşmanı güneşin kurutması ve çatlama olması. siz bunları yapmışmıydınız. umarım o km lere gelince soyulma problemi yaşamam..
  • Arkadaşlar arabayı aldığımdan beri radyo cızırtılı çalışıyor, bu sorunu olan var mı?
  • Arkadaşlar bayadır 0 araba bakıyorum alternatiflerimden biri de i30.. Aslında i30 un en çok o önünde ki krom kıvrımları hoşuma gitmişti tasarım olarak. Donanım paketi olarak da style paketi bana gayet dolu ve yeterli geldi.
    Bunun üzerine pazarlıkla i30 crdi style i herşey dahil ve full depo mazot ile 48.500 tl ye anlaştım. Ama sonra öğrendim ki style paketinde o benim çok hoşuma giden krom çıtalar yokmuş. Tam bir hayal kırıklığı yaşadım şimdiye
    kadar hiçbir araçta donanımlar arası tasarım farkı olduğunu görmemiştim. Kafam baya karıştı sizce fiyat nasıl birde kullananlar memnun mu çok yakıyor çıtası düşüyor abs de sorun var diyenler olmuş nekadar gerçekci bunlar?
  • Ben bayiden alırken ön cam hariç diğer tüm camlara 2 nolu film hediye olarak almıştım. Ancak ön camda bahsettiğiniz gibi bir koruma uygulamadım. Bir de benim eller çok terler, onunda etkisi var sanırım biraz. Dediğim gibi olsa da bunun çok korkulacak,üzülecek,şikayet edilecek bir yanı yok. Zaten servis değiştiriyor ücretsiz olarak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HyperXCrossfire

    Su an turkiyede 2kisiye atildi bahsettigim yazilim,hyundai test ediyor anlayacaginiz.Diger yazilim atildi denilenlere belki hic atilmadi bile.

    Lastiginde onemi var ama michelin lastigi olanlarda bu sorunu yasiyor.Sorun dusuk hizlarda abs nin duracakken devreye girmesi.

    Lastik deneme suan cok zor belki ilerde

    diğer yazılım atıldı diyenlerden biride benim hatta siteyi takipte kaçırmadıysam sitedeki tek yazılım atıldı diyende benim.Yazılımı gözümün önünde attılar bana dedikleride daha testleri bitmemiş bir yazılımmış ve koreden gelenle aynı yazılım olduğunu söylediler.Arkadaşıma da 3 4 ay önce bizzat koreden gelip 15 gün burada arkadaşın aracını test ederek yazılımı hazırlayıp attılar.Servisin bana dediğide bana atılan yazılımla koreden gelenin aynı olduğu mecbur dediklerine inanıyorum yapacak başka birşeyimde yok zaten.Bende hiçbir değişme olmadı yakıtta dahil arkadaşım aracının frenlerinin çok iyi olduğunu söyledi.Ama onun aracını test ettiğimde benimkiyle aynı sorunun onda oldugunu gördüm.Söyledğine göre yazılımdan önce daha kötüymüş bu kötünün iyisi olmuş.Büyük bir ihtimalle yazılımla düzeldi diyenlerde arkadaşımın ki gibi eskiden çok daha kötü olanlardır.Evet sorun 50 60 km gibi hızların altında absnin erken devreye girmesi ama abs gibi devreye girmemesi arabayı kızaklaması normal abs gibi çalışmaması.Yokuş aşağı düşük hızda inerken pedalı kitleyip takır takır ses çıkarıp fren yapmaması(geçen hafta sonu başıma geldi)Tamam iyi lastik takınca abs devreye daha gec girecek ama sonucta devreye girecek.Yokuş aşagı freni yine kitleyecek.Sorun ne lastikten ne de yazılımdan sorun fren mekaniği yada abs beyninde.Sorunu yaşayan insanlar bir iki kişide değil inanmayanlar i30 clubun facebook sayfasına bakabilir.Abs sorunu küçümsenmeyecek kadar da ciddi bir sorun.Allah korusun yokuş aşağı inerken rampada freniniz kitlenir araba yavaşlayacağı halde hızlanırsa ne kadar ciddi oldugunu anlarsınız




  • Merhaba arkadaşlar. Bende i30 alarak aranıza katılmayı düşünüyorum. Almayı düşündüğüm model 1.6 crdi style manuel olanlar. Anladığım kadarıyla 0 modellerde pazarlıkla 48000 lira civarına alınabiliyor. Bu konuda yakın tarihte fiyat alan var mı? Ayrıca ben Ankarada oturuyorum Ankaradaki bayilerde ne kadar a kadar pazarlıkla fiyat indirebiliriz?
    Ayrıca aracın 2. elinide sahibinden.com dan takip ediyorum fakat fiyatlar çok yüksek geliyor. 1 yıllık 15000 km civarındaki araçlardan 46000 lira istiyorlar. 2.el fiyatlarınında normalde kaç lira civarında olması gerektiğinide söylerseniz sevinirim. Teşekkürler.
  • Bu aralar hyundaide öğretmen ve tsk mensuplarına ekstra bir indirim var. Bende senin gibi 1.6 crdi style manuel bakıyorum. Geçtiğimiz haftasonu Ankara Neziroğlu ile pazarlık yaptım 48.500 e kadar indiler. Bu fiyata sigorta ve plaka da dahil. Mtv vergisi hariç sadece oda 400 küsür lira.. Elitini de 54.000 liraya bıraktı. Bu fiyatlardan da gram aşşağıya inmedi. Beni düşündüren elit ile style arasındaki ön tampon üstündeki çıta farkı. Elitteki o çıta beni benden aldı ama style da böyle birşey yok malesef. Ama donanım olarak 10 numara style da.. Bu arada başka bir ilden fiyat aldım onlarda 48.500 mtv vergisi de içinde kabul ettiler üstüne de depoyu fulleyecekler eğer kesin alırsam sana da söylerim şimdi söylemem uygun düşmez kimseye söyleme dedi çünkü :) @gandikemal



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpi1905 -- 28 Mayıs 2013; 23:32:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gandikemal

    Merhaba arkadaşlar. Bende i30 alarak aranıza katılmayı düşünüyorum. Almayı düşündüğüm model 1.6 crdi style manuel olanlar. Anladığım kadarıyla 0 modellerde pazarlıkla 48000 lira civarına alınabiliyor. Bu konuda yakın tarihte fiyat alan var mı? Ayrıca ben Ankarada oturuyorum Ankaradaki bayilerde ne kadar a kadar pazarlıkla fiyat indirebiliriz?
    Ayrıca aracın 2. elinide sahibinden.com dan takip ediyorum fakat fiyatlar çok yüksek geliyor. 1 yıllık 15000 km civarındaki araçlardan 46000 lira istiyorlar. 2.el fiyatlarınında normalde kaç lira civarında olması gerektiğinide söylerseniz sevinirim. Teşekkürler.


    Merhaba . 2 hafta önce bir tanıdığımız Ankara'dan sıfır style otomatiğini 52000 TL ye aldı eğer yanlış hatırlamıyorsam. Navigasyonu da 1400 e bırakmışlardı. Sıfırı için kesinlikle bayileri arayın ve fiyat alın. İlk başta çok uçuk fiyat veriyorlar. Ama sonrasında kesin indirim yaparlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 367368369370371
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.