Şimdi Ara

2012 Yeni Hyundai İ30 Klübü (150. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.694
Cevap
81
Favori
997.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 148149150151152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pcwolf28

quote:

Orijinalden alıntı: tevez

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: undefined2

şu rengi niye getirmezker bize muhteşem görünüyor

http://www.youtube.com/watch?v=7bTH9pVMQiY&feature=related&noredirect=1

Otomatik park da var ve stoplar led heralde. Jant burda aynı mı bilmiyorum. Ha ayrıca hyundai yabancı sitesine baktım i30larda hep akıllı start stop var. Burdakiler duraklamalarda motoru durdurmuyor ama onlarda durduruyor yani. Gerçi arabamda o özellik olsa kesin iptal ederdim.

orda bastıgı düğme ne işe yarıyor en baştaki? ben bi türlü çözemedim onu :)

Otomatik park tuşu olması lazım, millet görsün diye çekmiş orayı ve o yönden, solda da oluyor o tuş. O zaman görüntüyü sol taraftan çekerlerdi:)

o tuşun ismi shift lock ve benim arabada da var bizim arabalar otomatik mi park ediyo yani ? :)

• bu forumda sunu gordum birde marka dusmanligi cok fazla sanki birileri parayla adam tutmus karalatip milleti vw kazigina oturtmaya calisiyor gibi bir izlenim var.gerci onlarda hakli 50 bin verip jant kapagi ve direksiyon alirsan butun forumda vw savunmak aorunda hisseder insan kendini.bir de okadar sira beklemisin.aradaki ammi odemisin.hakkaten bizim milleti open yaraniyor ona yaniyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Otomatik park da var ve stoplar led heralde. Jant burda aynı mı bilmiyorum. Ha ayrıca hyundai yabancı sitesine baktım i30larda hep akıllı start stop var. Burdakiler duraklamalarda motoru durdurmuyor ama onlarda durduruyor yani. Gerçi arabamda o özellik olsa kesin iptal ederdim.

Otomatik park tuşu olması lazım, millet görsün diye çekmiş orayı ve o yönden, solda da oluyor o tuş. O zaman görüntüyü sol taraftan çekerlerdi:)

o tuşun ismi shift lock ve benim arabada da var bizim arabalar otomatik mi park ediyo yani ? :)

hiç alakası yok, alırken sormadınız mı bu shift lock nedir diye?
    oraya anahtarı sokarak parktan boşa almak ve arabayı çalıştırmadan çekmek götürmek amaçlı bir delik sadece.
    ayrıca opak lacivert rengi hiçbir arabada sevmem. i30 un turkuaz mavisi metalik bir rengi var o çok hoş işte. Mavi seven turkuaz alsın.

Zevkler ve renkler tartışılmaz ama dikkat ederseniz yollarda renkli araba sayısı çok az. %80 Gri tonları + siyah + beyaz yani bence kırmızı mavi sarı turuncu vs destek vermeliyiz. Yollar asfalt rengi araba dolu. hele griden bööğk geldi. Bilmiyorum benim gibi düşünen sayısı az olabilir.

• Sizin gibi düşünen az değil bende mercan beji aldım sırf bu yüzden gri beyaz siyahtan artık gına geldi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: gzlmmr

kış lastiği alan varmı? ben ankaradayım googyear ug 8 düşünüyorum ama 250 diyorlar daha ucuza alabileceğimiz bir yer varmı acaba yada daha uyguna iyi bi lastik önerisi olan varmı?

Hocam merhaba.Bugün Ankara'da arkadaşımla beraber goodyear ultragrip 8 (205 55 16) aldık. 195 tl bonusa 5 taksit yaptılar. Depolama sökme takma dahil.

• quote:

Orijinalden alıntı: forumnik

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hiç alakası yok, alırken sormadınız mı bu shift lock nedir diye?
    oraya anahtarı sokarak parktan boşa almak ve arabayı çalıştırmadan çekmek götürmek amaçlı bir delik sadece.
    ayrıca opak lacivert rengi hiçbir arabada sevmem. i30 un turkuaz mavisi metalik bir rengi var o çok hoş işte. Mavi seven turkuaz alsın.

Zevkler ve renkler tartışılmaz ama dikkat ederseniz yollarda renkli araba sayısı çok az. %80 Gri tonları + siyah + beyaz yani bence kırmızı mavi sarı turuncu vs destek vermeliyiz. Yollar asfalt rengi araba dolu. hele griden bööğk geldi. Bilmiyorum benim gibi düşünen sayısı az olabilir.

aynen ben sırf her yer beyaz araba kaynıyo diye kırmızı aldım :)

• Arkadaşlar bu arada araçlara ötv farkını yansıtmamışlar ve yansıtacalar gibi bir izlenim de edinmedim..Az evvel bayiden aradılar almayı düşünüyormusunuz gibilerinden ..

Birşey daha soracağım..autosow'a kendi aracımıla gidersek oradaki otoparka para ödeyecekmiyiz ??? Bilgisi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fb.8481

bu forumda sunu gordum birde marka dusmanligi cok fazla sanki birileri parayla adam tutmus karalatip milleti vw kazigina oturtmaya calisiyor gibi bir izlenim var.gerci onlarda hakli 50 bin verip jant kapagi ve direksiyon alirsan butun forumda vw savunmak aorunda hisseder insan kendini.bir de okadar sira beklemisin.aradaki ammi odemisin.hakkaten bizim milleti open yaraniyor ona yaniyorum

Ben daha önce dizel otomatik ile test sürüşü yaptım. Gayet iyiydi fakat işte yakıt tüketim verileri test sürüşüyle elde edilemiyor.

Bugün autoshow'daydım. Hyundai stand'ına gittim, satış temsilcisiyle konuştum ve aracı tekrar tekrar inceleyip daha sonra VW Golf7, Yeni seat leon, Kia Ceed, Toyota Auris araçlarını inceledim. Kataloglarını da aldım.

Golf 7, 3 adet araç getirmişlerdi ve tahmin edebileceğiniz gibi çok yoğun ilgi vardı. Hepsine girip içlerini inceledim. Golf gerçekten iç ve dış tasarım anlamında hiçbir şey vaad etmiyor ama iç hacim ve ferahlık hissi sizin için önemliyse, içlerinde en iyisi Golf'dü diyebilirim. Ön koltukta 1.90 boyunda biri otururken bile arkada ben rahatça oturuyordum (benim boyum 1.82). Zaten fiyat konusuna girmeye gerek yok. Fiyatları emsallerine göre çok çok yüksek, teslim tarihleri oldukça geç ama arz talep meselesi tabiki. I30 elite dizel otomatik fiyatına 1.2 TSI DSG Comfortline alınabiliyor ancak ve bu araçta park sensörü bile yok. Donanımlı almak lazım ama fiyatlar uçuyor.

Auris'in ön konsolu korkunç derecede kötüydü. Girdim ve direk çıktım. Yine zevk meselesi beğenenler olabilir ama beğenen insanlara gerçekten şaşırırım :)..

Birde yeni seat leon'a bakayım dedim, sonuçta onu da bir golf olarak düşünebiliriz. O da iç hacim olarak Golf gibi rahattı ama iç tasarım yine pek hoşuma gitmedi. Bu arada fiyatlar belli değil, mart ayında satılacak denildi. Ben DSG şanzumanlı golf almak isteyelere bir alternatif olarak önerebilirim. Oldukça ferah. İkinci eli de güçlü.

Kia Ceed'i de alternatif bir i30 olarak düşünebiliriz ama hyundai'nin marka imajı daha yüksek ve Ceed i30 dan ucuz değil. Ama dijital göstergeleri hoş olmuş.
    Bagaj olarak hepsi aynı 380 lt civarında.

Eğer evli olmasaydım %99 i30 elite dizel manuel alacaktım ama şimdi otomatik düşünmek zorundayım ve bu yakıt tüketimindeki soru işaretleri kafamı kurcalamaya devam ediyor. Yukarıda örnek verdiğim şekilde kullanan arkadaşlar var mı, varsa tüketim değerlerini paylaşabilirler mi? (Dur kalk yapılan trafikte vitesi N'ye alarak, ve manuel modda kullanarak).

Yarın ve haftaya tekrar fuar'a gideceğim. Kia bana göre en güzel stand'ı yapmıştı.

Hyundai çok akıllıca birşey yaptı. Koreli şarkıcı PSY'nin Gangam style şarkısı bir anda yüksek sesle çalmaya başladı ve dansçılar çıkıp bu şarkıcının klibindeki o bu aralar popüler olan dansı sergilemeye başladılar. Salonda bulunan neredeyse herkes bir anda Hyundai standına yöneldi telefon ve fotoğraf makineleriyle.

Güney Kore gerçekten çok büyük millet olma yolunda her alanda kendini gösteriyor.

"Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki fennin gerektirdiği şeyleri yapmaz; itiraf etmeli ki o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur." M.K.Atatürk.

• arakadaşlar aracında çizik olan var mı?
  • arkadaşlar bugün mazda 3 almayı düşünen bi arkadaşımı ısrarla i30 testine götürdüm,önce mazda 3 ü test ettik,ardından i30 a gittik ,biraz kaba olacak ama mazda 3 irenç bi araç bence,arkadaşımda benle aynı fikirde mazda 3 e olan hayranlığı test sürüşünden sonra silindi gitti.yeni hayali ise bir i30 sahibi olmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajf39 -- 3 Kasım 2012; 18:48:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: safkanhyundaıcı

arakadaşlar aracında çizik olan var mı?

Olmaz mı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: safkanhyundaıcı

arakadaşlar aracında çizik olan var mı?

Nazar boncuğu niyetine bende de var. Sol ön tamponun tekere yakın bölümünü geçenlerde park ederken tahta takozlara sürtmüşüm, sonradan fark ettim. Plastik bölge olmasına rağmen rütuş yaptırmayı düşünmüyorum.

BU arada renk konusunda çelik grisi aldığıma şimdi çok daha mutluyum. Çünkü araba gerçekten kir namına bir şey belli etmiyor; bu belki arabanın boyasının halen parlak ve yeni olmasında da kaynaklanıyor olabilir.
  • TÜKETİM HAKKINDA:

Bildiğimden değil, ama tahminim:

Fabrika verisi tükerim hesaplarken, klima çalışmıyor, en kaliteli yakıtı kullanıyorlar (hani shell'in ve pek çok diğer markanın var ya %4 daha az tüketildiği iddia edilen yakıtlar).
    Ayırca çok dikkatli şekilde sürüyorlar arabayı. Sonuçta verdikleri değer "TEST ŞARTLARINDA OLABİLEN EN DÜŞÜK DEĞER"
    Ve hepinizin bildiği gibi otomatik i30 için şehiriçi 7,2. Gerisini siz hesaplayın.
  • GOLF (ESKİ) ile İ30 KARŞILAŞTIRMA:
    (Yeni golfü canlı olarak görmedim, ama eskisinin hemen hemen aynısı olduğunu biliyorum, çok okudum, inceledim...)

Aynı fiyata olsalar
    "Benzilide" kesinlikle golf'ü tercih ederim. Hatta golfe 2-3 bin TL daha fazla veririm (GOLF/HİGHLİNE vs i30/ELİTE).

DÜZ "Dizelde" aynı fiyata da olsalar= İ30'u tercih ederim. Golf düz vitesi 5 ileri. Özellikle sık sık otobanda yolculuk edecekseniz çok büyük bir eksiklik. Zaten dikkat ederseniz Passat düzü 6 leri vites. (İ30 motoru çok daha güçlü, tüketim düşük, donanım çok iyi).

OTOMATİK DİZEL= Eğer ki DSG şanzumanda güveniyorsanız GOLF 3-4 BİN TL fazla vermeye değer. Ama yanılmıyorsam DOĞUŞ OTO 10 BİN TL istiyor. DSG'ye güvenebilir misiniz? 10 BİN fazladan verir misiniz? DOĞUŞ OTO hodrimeydan deyip de "DSG şanzumnalara 5 yıl garantin neden vermiyor?"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racai -- 3 Kasım 2012; 20:11:54 >

• bugün sabah servise götürdüm aracı şehiriçinde sık kullanıyorsanız akü çabuk bitebilir dediler. aküyü söktüler 1 hafta test ediceklermiş bozuk olduğuna eminler bende eminim ama test etmeden değiştiremezlermiş. bu arada varta akü kullanıyorlar yani kaliteli akü. bana geçiçi akü verdiler sıfır aracı teslim ettiler ama aklıma şehirçinde sık kullanırsanız akü çabuk biter sözü takıldı. hoşuma gitmedi bu durum. birde servislerdeki elemanlar her ilde çok farklı bazıları kaliteli bazıları kalitesiz bu forumda okuya okuya anladım bunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: halilbasturk

bugün sabah servise götürdüm aracı şehiriçinde sık kullanıyorsanız akü çabuk bitebilir dediler. aküyü söktüler 1 hafta test ediceklermiş bozuk olduğuna eminler bende eminim ama test etmeden değiştiremezlermiş. bu arada varta akü kullanıyorlar yani kaliteli akü. bana geçiçi akü verdiler sıfır aracı teslim ettiler ama aklıma şehirçinde sık kullanırsanız akü çabuk biter sözü takıldı. hoşuma gitmedi bu durum. birde servislerdeki elemanlar her ilde çok farklı bazıları kaliteli bazıları kalitesiz bu forumda okuya okuya anladım bunu

3-4 ayda aku mu bitermis hemde varta Aku %99 bozuk.

• quote:

Orijinalden alıntı: racai

TÜKETİM HAKKINDA:

Bildiğimden değil, ama tahminim:

Fabrika verisi tükerim hesaplarken, klima çalışmıyor, en kaliteli yakıtı kullanıyorlar (hani shell'in ve pek çok diğer markanın var ya %4 daha az tüketildiği iddia edilen yakıtlar).
    Ayırca çok dikkatli şekilde sürüyorlar arabayı. Sonuçta verdikleri değer "TEST ŞARTLARINDA OLABİLEN EN DÜŞÜK DEĞER"
    Ve hepinizin bildiği gibi otomatik i30 için şehiriçi 7,2. Gerisini siz hesaplayın.

Ne zaman oldugunu hatirlamiyorum ama Ford un sitesinde bu yakit tuketimlerinin nasil hesaplandigina dair bir bilgi vardi.Bizim sandigimizin aksine kimsenin araci surdugu yok.Motor soguktan calistirilip ornegin sehir ici en fazla 40 km/h hiza cikartilip 5-6 dur kalkin simule edilip ortalamasi alinarak sehir ici tuketim hesaplaniyordu.Simdi durum degismis midir bilemem.Katalog verilerinin gercek verilerle uyusmamasinin bir sebebi de bu.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam o tuş otomatik park asistanı.... Kendi kendine aracı park ediyor.. Açıkçası bayanlar için fena değil.. Ama ben pek kullanmıyorum..

• quote:

ama aklıma şehirçinde sık kullanırsanız akü çabuk biter sözü takıldı.

bunu servisin söylediğine inanmak istemiyorum. esas akü kullanılmazsa çabuk biter. test saçmalığı da nedir? akü ya bozuktur ya da değildir, değiştirdik deyiversen noolur. Hangi servis bu, oraya gitmeyelim bari.
  • Artık yeni i30'u daha çok görmeye başlaık yollarda

Geçen gün ilk kez i30 CW gördüm beyaz. Ben pek begenmedim araba tır gibi olmuş

2 gün öncede bostancı köprüsü kavşagında eleman çekmiş kenara kadiköy tarafına giden tüm araçlara reklam mı yaptırıyordu neydi (aslında güzel fikir)
    Ayrıca amber bej rengide gerçekten çok hoş duruyor arabada.
  • 
Sayfa: önceki 148149150151152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.