Şimdi Ara

2012 Yeni Chevrolet Aveo - Herşeyiyle TEST (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
5
Favori
65.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • LT'deki donanım rakibi linea'nın en üst modelinde bile tam yok... LTZ'de ise 6 ileri kafadan farkı koyuyor...
  • engin_er_26 kullanıcısına yanıt
    Ezmeye çalışmanıza gerek yoktu.Sidik yarışı yapmıyoruz burada.Ben sizin nasıl sürücü olduğunuzu bilmem ama sizde benim nasıl sürücü olduğumu bilemezsiniz.O yüzden böyle saçma sapan laflara gerek yok.Benden iyi şoförsünüzdür saygı duyarım ama bunu kendi saçma sapan teorilerinle destekleyerek yapman açıkçası acınasıdır ;)
    Birde işin teknik yanı var.Sizin aracınız 1.3 dizel araç.Tork'u 210Nm... Benim aracım 1.4 benzinli. Tork'u 130Nm... Sizin gibi bir ŞOFÖR'e bunun anlamını anlatmak saçma olur sanırım ;)
  • ozgurce34 kullanıcısına yanıt
    Siz zaten yeterince ezmişsiniz, benimkisi ezmek değil gerçekleri söylemekten ibaret.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozgurce34 kullanıcısına yanıt
    Motorlar tamamen farklı bu yüzden sürüş karakteri farklıdır fakat 120 ile çıkamadığınız yokuş neresi merak ettim. Amortisör konusunda ise gayet normal ve standart daha önce kullandığınız araç hangi sınıftı bilmiyorum ama sizin araçta bir sorun olabilir mi? Özellikle aracınızdaki viraj demiri de denilen İngilizlerin z-rot dediği parçaları bir kontrol ettirin amortisör arızası ile karıştırılabiliyor.
  • Kusura bakmayın ama bende Aveo kullanısıyım hala. Arabamı da seviyorum. Fakat bu eksiğini söylememek içinde gerekçe değil. Sizin ezmeye kalktığınız aveo değil benim :) yanlış anlamışsınız. Ama 1.3 dizel ile 1.4 benzinliyi kıyaslayıp benim suçlamanız da tuhaf geldi.

    @aydayd 120 ile çıkamadığım yer kaynarca'da.120 ile çıkmasını da beklemiyorum sonuç olarak hızını alabileceği bir ortam yok ama normal şartlarda 3.viteste rahatlıkla çıkabileceği bir ortam ve aracın boğulması rahatsıoz ediyor.
  • Ben bu saatten sonra birşey demiyorum. Zaten denilecek bir şey kalmadı.
  • Konu biraz hortlayacak ama; 2012 Aveo 1.3D LTZ dizel Sedan sahibi olarak görüşümü yazmak istedim. Araç gerçekten de Türkiye şartlarına uygun olarak üretilmiş. 1.3 motor hacmi 6 ayda bir ödenen MTV(motorlu taşıtlar vergisi) 'de büyük avantaj sağlıyor. Yakıtı çok iyi şehiriçi 3.5-4LT şehirdışı, 4.5-5.5LT şehir içi kullanıma ve yol durumuna göre değişmektedir. 210Nm Tork demek aracınız 1.6 Motor kadar atik olmasa da güç olarak kafa tutar nitelikte demektir. Yani araç doluyken rampalardan hiç korkmayın. Donanım olarak yok yok. Start stop özelliği araca zarar vermeyecek nitelikte çok güzel bir algoritmaya sahip (araç ısınmadığı yada rampalarda olduğu zaman vs. otomatik devre dışı kalıyor). Forumda bahsedilen ön taraftan gelen lokurtu sesi artık opel servislerinde garanti kapsamında çözülmektedir. Servis sorunun fabrika çıkışı fren kaliperlerinde olduğunu söylemişti. Araca Opel servisleri baktığı için parça sıkıntısı yoktur. Bir keresinde vites topuzunun kenarında nikalajı kavladıydı servise gittim, garanti kapsamında parça sipariş ettiler ve bir hafta içinde vites topuzunu değiştirdiler. Aracın sürüş konforuna gelecek olursak tatlı-sert amortisörleri var, yol tutuşu gayet güzel (otobanda 190 km hızda bizzat test ettim, kesinlike titreme rüzgar sesi, yoldan çıkacakmış hissi vs. olmadı). Kesinlikle bu aracı Linea larla karşılaştırmayın. Linea da kullandığım için biliyorum arada bir gömlek fark var. Arabamı çok seviyorum,rengi kent grisi (koyu gri) birde boya koruma cila yaptırdırmmı yoldan geçerken herkes bir bakıyor bir daha bakıyor. Chevrolet keşke Türkiyede satışa devam etseydi ve pazarı da böyle düşmeseydi. Ancak ben aracımdan çok çok memnunum, uzun bir süre de satmayı düşünmüyorum.




  • arkadaşlar birçok araç incelemesine baktım ama hepsi 1.3 dizel için yapılmış.. benim sorum ise 1.4 benzinli 100 hp (hetchback) aveo nun LT ile LTZ arasında ne gibi fark var..
    yardımcı olabilecek var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaamobe

    arkadaşlar birçok araç incelemesine baktım ama hepsi 1.3 dizel için yapılmış.. benim sorum ise 1.4 benzinli 100 hp (hetchback) aveo nun LT ile LTZ arasında ne gibi fark var..
    yardımcı olabilecek var mı ?

    Bildiğim kadarıyla LTZ ve LT arasında lastik ve jant farkı var. lt lerde 15 lik 4 bijon ltz lerde 205-60-16 lık lastik ve 5 bijonlu jant mevcut. Buda yol tutuş performansı demek. Ayrıca ufak tefek farklar da var. Tavsiyem 95Hp LTZ ve dizel olanı
  • 4 bijon jant eski 2011 oncesi aveolarda var. 2012 sonrası 5 bijondur.

    195/65r15 lt modeli startdart lastik ebatı, ltz ise 205/55r16 kullanir.

    Önemli uyari: ilanlarda ltz'yi ayirt etmek icin far cercevesine bakin ltzde far cercevesi kromdur. Ls ve lt de far cercevesi siyahtir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aydayd

    4 bijon jant eski 2011 oncesi aveolarda var. 2012 sonrası 5 bijondur.

    195/65r15 lt modeli startdart lastik ebatı, ltz ise 205/55r16 kullanir.

    Önemli uyari: ilanlarda ltz'yi ayirt etmek icin far cercevesine bakin ltzde far cercevesi kromdur. Ls ve lt de far cercevesi siyahtir.

    teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.
  • Arkadaşlar geçen gün aracım yolda kaldı. Biraz trafik vardı ve start&stop sistemi devreye girdi hâliyle, daha sonra kalkmak için debriyaja bastım ve önden hafif bir patlama sesi geldi ve bir daha da çalışmadı. Ekranda Code 89 hata kodu çıktı ve çekici çağırdım.
    Bugün iki gün oldu halâ Gedizler'den ne olduğuna dair cevap gelmedi.
    Canım çok sıkıldı, hayatımda ilk defa arabayla yolda kaldım bu şekilde (lastik patlaması dışında)
    İnşallah büyük bir sıkıntı yoktur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enteresan acaba ne oldu çok meraklandım şimdi. Gelişme olunca haber ver.
  • atlantikk A kullanıcısına yanıt
    Aracı aldım, Gedizler garantiye sokup aküyü değiştirmiş. Muhtemelen akü şasi yapmış yada başka bir şey onlarda tam anlamamışlar. Ayrıca akü elektronik bir parça olduğu için aslında hiçbir marka buna garanti vermezmiş. Herkese böyle bir durum denk gelebilirmiş dediklerine göre.
  • airturkey A kullanıcısına yanıt
    Opel Corsa 1.3 CDTI kullandım bir sene size şu kadar söyleyeyim Aveo'nun yanından geçemez Corsa, yol tutuşu, malzeme kalitesi ile aralarında çağ farkı var. Corsa ile 64 km ile kaza yapıp aracı pert ettim düşünün. Oysa geçenlerde Aveo (Sedan) sınırlarını ölçmek için Ilgaz dağ yolundaki sert virajlara 70-80'le girdim, bir kere arkadan kaymadı, aracı yoldan çıkaramadım.
    Haklı olduğunuzu düşündüğüm bir tek "tokluk" olayı var, Volkwagen araçları daha tok oluyor, misal geçen gün Aveo'mun kapısı açıktı hafif bir rüzgar esti şak diye kapandı, gerçekten hafif kapılar ve sac.
    Motor tutuk, araç sollamalarında iki kere düşünmek gerekiyor ve motor sesli çalışıyor (1.3 dizel), daha önceki Clio HB 1.5 DCI'yı arıyorum bu konuda.

    Chevrolet'in artısı farklı bir tasarıma sahip olması ve pek bilinmemesi bence. Pahalı bir araç sanılıyor bunu farkettim, valeler bile aracı mekanın önüne çektiğinizde bir hayli ilgileniyorlar sizinle :)
     2012 Yeni Chevrolet Aveo - Herşeyiyle TEST

    62 km ile Zonguldak tünel girişinde toparlayamayıp pert ettiğim Corsa ;

     2012 Yeni Chevrolet Aveo - Herşeyiyle TEST



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felixamor -- 26 Haziran 2015; 21:18:39 >




  • felixamor F kullanıcısına yanıt
    hiç duymadım böyle bir şey! Mekanik bir sorun deselermiş daha inandırıcı olurdu bence.
  • felixamor F kullanıcısına yanıt
    Corsa ile aveo arasında yapısal öyle aman bir fark yok. Sizin kullandıklarınız neydi merak ettim.
    Hatta GM chevroleyi, opele rakip oluyor diye avrupadan çekti.
    Her araçta değişik donanım seviyesi olur.
    Eğer aveonuz ltz ise haklısınız çok dolu donanımı var.
    Birde sedan kasa corsada yok.
    Opel Corsa fiyat yüzünden cosmo donanımı getirmediği için eşit olmuyorlar.
    Hatta fiyat olarak aveo corsayı dövüyordu.
    Opelde daha çok kar var diye onu avrupada bıraktılar.

    Kızılması gereken aslında GM, opeli ülkemizden çekip chevy'i bıraksaydı.... :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: engin_er_26

    Ben bu saatten sonra birşey demiyorum. Zaten denilecek bir şey kalmadı.
    Selam hocam, 1.5 eraya kıyasla 1.4 benzinli (lpg)'nin performansı nasıl kalır?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.