İnternetten araştırdım genel olarak bir kitle motora sonradan eklenen herşey zarar verir. Çünkü fabrikasyonda araçlar, mevcut gücüne göre denge, güvenlik v.s. sistemlerine göre oluşturuluyorlar. Sen bu değerleri yükseltirsen motora ve kendine zarar verebilirsin diyorlar.
Diğer bir kitle +50hp'ye kadar araba kaldırır diyor. İyi bir markadan düzgün bir chip kullanırsam problem olmazmış.
Benim sorum şu; 2012 model yaklaşık 3.000km'de bir RCZ Asphalt 156hp OV aracım var. Bu aracın aynı kasasında ve 200hp'lik modelleri de var. Bu da demek oluyor ki aynı araç 200hp'lik motor gücünüde kaldırabilecek yapıda tasarlanmış. (Bence) Bu durumda 156hp'lik aracıma chip ile 200hp'ye çıkartmamın bir sakıncası olur mu? diye merak ediyorum.
İşten anlayan arkadaşlar bir fikir verirse sevinirim.
Teşekkürler.
söyle yardımcı olim piyasada satilan 600-1100tl arasinda fiyatlari olanlarin hepsi chip tuning deniyor ama bunlar araca bir şey takmıyor sadece beynine bilgisayar ile bağlanip yazılımsal değerleri oynayıp motordan daha fazla güç almaya çalişiyor. asıl chip dedigimiz uygulama o beyni komple(chip'ini değiştirme) değiştirme işidir.ozman arac farklı bir karaktere bürünmüş oluyor.örnek verirsek vw araçlarinda uygulanan abt revo bunlar 2000-3000 euro civari