Şimdi Ara

2012 model 1.4 dizel fiesta 77 bine alınır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Sıfır km beri kullanıyorum, sağlam sorunduz oldugunun farkındayım ancak cok eski bir motor. Yanılmıyorsam ilk 98 yılında 206da kullanıldı, sonra euro normlarına uydurmak için ufak tefek güncellemeler. Araçta 3 kişi olunca resmen eşşeğe dönüyor, birde üzerine klima acınca tamamen tüketiyor. İntercooler olmamasından kaynaklı ısınınca bayılıyor. Bunun için chiptunin+ intercooler yaptırdım. Şuan 100bg civarında güç üretiyor. Bu bile araçta 3-4 kişi olunca yeterli gelmezken 70bg den böyle bahsetmeniz ilginç

Kısaca 1.5tdci motora yönelmek daha akıllıca olur.
    Birde 700 lira civarına bi ford courier intercooleri tamamdır.

ekleme: evet bitik dediğiniz motor orjinalından 30bg daha güçlü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoorMan -- 12 Mayıs 2020; 19:9:30 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aracım 2012 1.4 tdci euro5 motor. Valla benim araç canavar gibi. motorunu iyi açmışız demekki. Yolunuz kütahyaya düşerse deneyebiliriz.tıpkı arkadaşlarımın bu araba 70 bg olamaz demesi gibi sizde şaşırabilirsiniz. 4-5 kişiyle uzun yola çok çıktım rampada falan hiç sıkıntı çekmedim. 3.viteste bile gaza abansam kendini öne atıyo. Hele tek kişiyken 1. 2.vitesteki ani hızlanmaları

Daha öncede 5 farklı 2006 model fiestam oldu. Benzinliside dizelide oldu. 2006 model dizelin bile gitmem dediğini görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 12 Mayıs 2020; 19:34:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2011 Ford Fiesta 1.4 96 bg 75000 de. Benzinli. Boya değişen hiç bir şey yok. Tertemiz idi.

65000 e sattım 2 ay önce

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dark Territory kullanıcısına yanıt
    Demek gerçekten güçlü bi motor kullansan neler diyeceksin

Dizel b segment modellerin içinde aynı motora sahip 208 ve c3 ile beraber en hantal ve yavaş araba 1.4 tdci fiesta.

Düşük devirdeki torku hızlı hissettiriyor o kadar, ciğeri yok arabanın 15 saniyede 100 km hıza çıkıyor, 130'da nefesi kesiliyor. Ama yakıtı güzel, o kadar da olsun tabi.

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    cevabınız cok güzel olmus :)
    üstteki 2 yorumu okuyunca 20 senelik 1.4tdci dv4 motor neymişşş be dedim, altı üstü 70bg 150-160 gibi bi tork gücü var.
    atik olmasının sebebi de kısa vites oranları. 5.vites 2bin devirde 85 yapıyor.
    demek ki aynı grubun 1.6tdci aracına binseler roket sancaklar.
  • Düşük güçlü dizelleri sadece beygir gücüne odaklanarak kullanınca hızlı geliyor, aynı güçte bi atmosferik benzinli olsa öyle hissettirmez.
    Dediğiniz gibi iyi ayarlanmış vites oranları ve düşük devirdeki göreceli yüksek torku iyi hissettiriyor, şehir içinde asıl önemli olan bu zaten, işi görüyor rahatlıkla, ama fazlası yok yani.

85 hp 1.3 multijet rockstar 500l kullandım, 17 jantli, neredeyse qashqai ebatında, 1300 kg araba, 85 beygir diyince gitmez diye düşünüyor insan ama dizel olduğu için kurtarıyor.

Böyle araçlardan sonra 1.6 litre 300/320 torklu 120-136 hp aralığındaki dizeller roket gibi geliyor hakkaten

• CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt
    Linea aracımız vardi 1.3 dizel 2.5 yıl bindik 35 bin km yaptık araç bize yalan mi söylüyordu?

• atkosturanadam kullanıcısına yanıt
    Ben inanmam almam da satmam da

İlk sahibi yetkili servis bakımlı içi dışı aşınmamış boyasız hasar KAYITSIZ olursa belki

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

aracım 2012 1.4 tdci euro5 motor. Valla benim araç canavar gibi. motorunu iyi açmışız demekki. Yolunuz kütahyaya düşerse deneyebiliriz.tıpkı arkadaşlarımın bu araba 70 bg olamaz demesi gibi sizde şaşırabilirsiniz. 4-5 kişiyle uzun yola çok çıktım rampada falan hiç sıkıntı çekmedim. 3.viteste bile gaza abansam kendini öne atıyo. Hele tek kişiyken 1. 2.vitesteki ani hızlanmaları

Daha öncede 5 farklı 2006 model fiestam oldu. Benzinliside dizelide oldu. 2006 model dizelin bile gitmem dediğini görmedim.
    68 beygir arabayı 200 beygir gibi anlatmışsınız

• CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt
    Almanya’da falan mı yaşıyorsun hocam kim yılda 40 bin km gidiyor, o kadar km’ye ne yakıt dayanır ne başka bir şey. D sınıfı ve üzeri araçlarda olabilir ama b sınıfı bir aracın yılda bu km lerde yürütülebilmesi imkansız gibi bir şey. Bu güne kadar aile dahil 10 tane aracım olduysa hiç biri bu dediğin kriterleri sağlamıyordu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakim bey

Almanya’da falan mı yaşıyorsun hocam kim yılda 40 bin km gidiyor, o kadar km’ye ne yakıt dayanır ne başka bir şey. D sınıfı ve üzeri araçlarda olabilir ama b sınıfı bir aracın yılda bu km lerde yürütülebilmesi imkansız gibi bir şey. Bu güne kadar aile dahil 10 tane aracım olduysa hiç biri bu dediğin kriterleri sağlamıyordu.
    Yav ciddiye mi alıyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Düşük güçlü dizelleri sadece beygir gücüne odaklanarak kullanınca hızlı geliyor, aynı güçte bi atmosferik benzinli olsa öyle hissettirmez.
    Dediğiniz gibi iyi ayarlanmış vites oranları ve düşük devirdeki göreceli yüksek torku iyi hissettiriyor, şehir içinde asıl önemli olan bu zaten, işi görüyor rahatlıkla, ama fazlası yok yani.

85 hp 1.3 multijet rockstar 500l kullandım, 17 jantli, neredeyse qashqai ebatında, 1300 kg araba, 85 beygir diyince gitmez diye düşünüyor insan ama dizel olduğu için kurtarıyor.

Böyle araçlardan sonra 1.6 litre 300/320 torklu 120-136 hp aralığındaki dizeller roket gibi geliyor hakkaten
    Pug 3008 sipariş ettim geçen yıl , araç gelene kadar 1-2 ay kadar 2010 Fiesta 1.4 TDCİ titanium kullandım. Araç 150k km' deydi. Tamam en sonuçta 8 yaşında araçtı ama araba özellikle klima açınca sanki arkadan başka bir araç geri çekiyor gibi ivmelenmiyordu bile. 5,5 yıl Megane 2 1.5 DCI 80 HP kullandım, hiç böyle hissetmedim. Şu an ki aracım hariç hep manuel dizel kullanmama rağmen bu araçla kaç kez özellikle şehir içi dik yokuşlarda sıkıntı yaşadım. Tamam şehir içi iş görür ama aracı ovmeyide abartmamak lazım

• Kuzguna yavrusu şahin görünürmüş işte
  • Bu kasa fiestalar alttan ses yapar. Farki daha eski kasa fiyestaya binince anliyorsun. Raziysan
    Rakami dusur al zaten satamaz o paraya alan ...

• 77 cok uygun hatta. Eger aracta bir problem ve masraf yoksa alinabilir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.