Şimdi Ara

2012 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Başvuruları(9-18 Nisanda) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
1
Favori
13.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu kopya olayları çıktıkta sonra sınav tekrar yapıldı o zaman kalem silgi vs bunları verdiler ama artık vermiyorlar kalem silgiyi sadece ygs lys de veriyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: berrakk

bu kopya olayları çıktıkta sonra sınav tekrar yapıldı o zaman kalem silgi vs bunları verdiler ama artık vermiyorlar kalem silgiyi sadece ygs lys de veriyorlar

Kılavuzda;

"Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından, adayların sınav binalarına bu belgeler
    dışında herhangi bir eşya getirmemeleri gerekmektedir. Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet
    duvar saati, adayların sınavda kullanacakları gereçler (kalem, silgi, kalemtıraş) ile şeker ve peçete
    ÖSYM tarafından sağlanacaktır. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebileceklerdir.

Adayların sınav binalarına,
    çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlarla;
    kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, metal para gibi metal içerikli
    eşyalarla; her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb.
    araçlarla,
    cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi vb. her türlü
    bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla,
    silah ve benzeri teçhizatla,
    kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kâğıdı, defter, kitap, sözlük, pergel, açıölçer, cetvel
    vb. araçlarla
    gelmeleri (Bu araç gereç vb. eşyalarla sınava gelen adaylar kesinlikle sınav binalarına
    alınmayacaklardır.) yasaktır.
    "

Deniyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: CeSiN

quote:

Orijinalden alıntı: ethnotronix

quote:

Daha erken ama merak ettim bir farklı birşey soracağım arkadaşlar :)

Ben enson 2010 da ösym nin bir sınavına girdim buda kpss idi o kopya olayından sonra sınava girişler acayip zorlamışlar millet akbilini anahtarını bile yanında götüremez olmuş ilk sınavlarda.Bu durumun son hali ne oldu?Yakın zamanda tek başına sınava girenler ne gibi durumlar yaşadı.Şimdi tamam kalem silgi götürmeyelim onlar veriyor da ee gerisi ne olacak? İstanbulda yaşayan biri akbil, para ve anahtar olmadan nereye gidecek ki bekleyeni de yoksa.lüzumsuz şeyleri saymıyorum bile hani kemer takmayı veririz olur biterde akbil, anahtar ve para :) hala bu saçmalıklar devam ediyor mu yoksa mecburi ihtiyaç olan bazı şeyleri serbest bıraktılar mı ?

Demin aklıma geldi de merak ettim valla.

O önlemler (!) hâlâ devam ediyor. Kimlik, sınava giriş belgesi ve su hariç hiçbir şeyi sınav salonuna almıyorlar, emanet de kabul edilmiyor.

ee anahtar ve akbilinizi napıyorsunuz :) öneri bekliyorum o açıdan yazdım.

Başka birşey götürecek değilim zaten de beni bekleyenin olması imkansız ama anahtar akbil ve parasız nasıl nereye gideyim nasıl geri döneyim onu düşünüyorum.Muhtemelen 2-3 araçla gideceğim okulada tek araçla gideceğim biyerde olmayacaktır.Bu yüzden büyük sıkıntı yaşıyacağım.

Kısacası sizler napıyorsunuz :)

Alıntıları Göster
    quote:

ee anahtar ve akbilinizi napıyorsunuz :) öneri bekliyorum o açıdan yazdım.

Başka birşey götürecek değilim zaten de beni bekleyenin olması imkansız ama anahtar akbil ve parasız nasıl nereye gideyim nasıl geri döneyim onu düşünüyorum.Muhtemelen 2-3 araçla gideceğim okulada tek araçla gideceğim biyerde olmayacaktır.Bu yüzden büyük sıkıntı yaşıyacağım.

Kısacası sizler napıyorsunuz :)

2010 KPSS'den sonra ben de sınava girmedim. Bu önlemlerden sonra ilk defa ALES ve lisans KPSS'ye gireceğim. ÖSYM, bu uygulamalarıyla sınava giderken mutlaka tanıık birini de sınava götürmek zorunda bırakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ethnotronix -- 12 Nisan 2012; 15:03:11 >

• Anladım, neyse sorumu ozaman son 2 yıl içerisinde sınava girmiş arkadaşlara yöneltiyorum özelliklede istanbuldaki arkadaşlar ne gibi tecrübeler yaşadılar,ne önerileri var merak ediyorum :)

quote:

Daha erken ama merak ettim bir farklı birşey soracağım arkadaşlar :)

Ben enson 2010 da ösym nin bir sınavına girdim buda kpss idi o kopya olayından sonra sınava girişler acayip zorlamışlar millet akbilini anahtarını bile yanında götüremez olmuş ilk sınavlarda.Bu durumun son hali ne oldu?Yakın zamanda tek başına sınava girenler ne gibi durumlar yaşadı.Şimdi tamam kalem silgi götürmeyelim onlar veriyor da ee gerisi ne olacak? İstanbulda yaşayan biri akbil, para ve anahtar olmadan nereye gidecek ki bekleyeni de yoksa.lüzumsuz şeyleri saymıyorum bile hani kemer takmayı veririz olur biterde akbil, anahtar ve para :) hala bu saçmalıklar devam ediyor mu yoksa mecburi ihtiyaç olan bazı şeyleri serbest bıraktılar mı ?

Demin aklıma geldi de merak ettim valla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeSiN -- 12 Nisan 2012; 15:15:32 >

• selam. arkadaşlar
    ben ziraat mühendisliği zootekni alt programında okuyorum. kpss de kodlarından ziraat mühendisliğimi zootekni mi olarak işaretlicez.
    okula girerken ziraat.müh. olarak girdim. son 1,5 yıl zootekni bölümüne ayrıldık.
    bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
  • ilk defa girecem, YU şifresini sınav başvuru merkezlerinden almamız gerekiyormuş sanırm, doğru mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZEUS__

ilk defa girecem, YU şifresini sınav başvuru merkezlerinden almamız gerekiyormuş sanırm, doğru mu?

Bilgisayar çıktısı ile resimli aday formu verilecek. O formun alt kısımlarına doğru (geçici) şifre bölümü var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zekarist

selam. arkadaşlar
    ben ziraat mühendisliği zootekni alt programında okuyorum. kpss de kodlarından ziraat mühendisliğimi zootekni mi olarak işaretlicez.
    okula girerken ziraat.müh. olarak girdim. son 1,5 yıl zootekni bölümüne ayrıldık.
    bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

http://forum.memurlar.net/konu/371115/?page=5381

burayı bir okuyun ve oraya bir sorun çünkü önemli bir konu ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: someone74

Başvuru işlemlerimi bugün hallettim. Kolaylık olması açısından;

-Ziraat bankası sadece atm'den kpss işlemlerinin yapılmasını istemiş olmalı ki vezneler bakmıyor. Ne hikmetse atm ler bozuk olunca Vakıfbank'tan 'manuel' yatırdım. Yeni öğrendim netten bile yatırılıyormuş
    - Lise'ye aldığımız makbuzun bir nüshasını vereceğimi sanıyordum gerekmiyormuş. Diploma ise Tc kimlik no'ma bakınca zaten sistemde gözüktü, şöyle bir bakıldı o kadar. Ayrıca Aday Başvuru Formu nu pdf halinde netten indirip boşuna doldurmuşum çünkü okuldan yazıcıdan sadece birkaç bilgiyi söyleyince 3 Tl karşılığı şifremle birlikte (kameradan resim çekilip) zaten verildi.

Merak ettiğim;
    Elimizdeki geçici şifre ile internetten de bir işlem daha yapacak mıyız? (Sınav yerini sanırım netten öğreneceğiz)
    Sınav zamanı yanımızda sadece aday başvuru formu mu getirilecek?

Ben son sınıfım öğrenci belgesi alıcam ama böyle deyince kararsız kaldım öğrenci belgesini almamız şart mı sistemde gözükmez mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERAL006 -- 12 Nisan 2012; 19:19:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Quard

quote:

Orijinalden alıntı: asdasdasd1980

Kpss 2011 e girmiş, geçen hafta ALES ve KPDS başvurularını internet üzerinden yapmış olmama rağmen 2012 kpss başvurusu için sınav merkezinden başvuru yapabilirim uyarısı alıyorum. Söyleyecek laf bulamıyorum bu 3 paralık işe

Haklısınız..

BAŞVURU İŞLEMLERİ

a) 2010 veya 2011 yıllarında yapılan KPSS’ye başvurmamış adaylar ,
    b) 2010 veya 2011 yıllarında yapılan KPSS’ye lisans düzeyinde başvurmamış adaylar,
    c) 2010 veya 2011 yıllarında yapılan KPSS’ye lisans düzeyinde b aşvuran adaylardan bir
    başvuru merkezi aracılığıyla başvurmamış adaylar,

d) 2010 veya 2011 yıllarında yapılan KPSS sınavlarından en az birine lisans düzeyinde ve
    bir başvuru merkezinde başvuran adaylardan öğrenim bilgilerinde değişiklik olanlar

(“yeni” adaylar) sınavın hangi oturumlarına gireceklerine karar verdikten sonra kılavuzun arka
    sayfasında yer alan banka şubelerinden birine giderek sınav ücretini yatıracaklar ve başvurularını bir
    başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklardır.

Görüldüğü gibi 2010 sınavına veya 2011 sınavına girmiş olmanız ya da Ales, Kpds ye internet üzerinden başvurmanız

c) 2010 veya 2011 yıllarında yapılan KPSS’ye lisans düzeyinde b aşvuran adaylardan bir

bu maddeyi kapsamıyor yani 2010 veya 2011 yılında kpss için bir başvuru merkezinde yapmışsanız yukarıdaki(c) madde sizin için geçerli olmayacaktı ve internet üzerinden rahatlıkla işlem yapacaktıınız.

Benimde başıma geldi ve birçoklarınında ama ÖSYM kılavuz parası yerine bunu seçmiş.Yapacak hiçbir şey yok.

quote:

Orijinalden alıntı: bilbar

aynı sorun bende de var parayı yatırınca düzelir mi ki

Para yatırınca da düzelmiyor mecburen başvurularınızı bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaksınız.

çok sıra oluyor internetten rahat rahat yaparım diye düşünüyordum

• quote:

Orijinalden alıntı: GENERAL006

quote:

-Ziraat bankası sadece atm'den kpss işlemlerinin yapılmasını istemiş olmalı ki vezneler bakmıyor. Ne hikmetse atm ler bozuk olunca Vakıfbank'tan 'manuel' yatırdım. Yeni öğrendim netten bile yatırılıyormuş
    - Lise'ye aldığımız makbuzun bir nüshasını vereceğimi sanıyordum gerekmiyormuş. Diploma ise Tc kimlik no'ma bakınca zaten sistemde gözüktü, şöyle bir bakıldı o kadar. Ayrıca Aday Başvuru Formu nu pdf halinde netten indirip boşuna doldurmuşum çünkü okuldan yazıcıdan sadece birkaç bilgiyi söyleyince 3 Tl karşılığı şifremle birlikte (kameradan resim çekilip) zaten verildi.

Merak ettiğim;
    Elimizdeki geçici şifre ile internetten de bir işlem daha yapacak mıyız? (Sınav yerini sanırım netten öğreneceğiz)

Ben son sınıfım öğrenci belgesi alıcam ama böyle deyince kararsız kaldım öğrenci belgesini almamız şart mı sistemde gözükmez mi?

Bence bir belge yüzünden sınavı riske atmaya gerek yok. Sizin elinizde fazladan belgeniz olsun ama eksiğiniz olmasın. Malesef bazı yerler kolaylaştırıken bazıları da kuralcı mantıkla uğraştırıyorlar.

• quote:

Merak ettiğim;

Bunu görmemişim ve kimse de ilgilenmemiş biraz geç oldu:

Geçici şifreyi normal şifreye çevirirseniz daha iyi olur. Şifreyle internetten eğer kayıt işleminde(memur hata yapmışsa) hata olan yerler varsa ya da sınav oturumlarını artırmak vs istediğnizde 2 Mayıs 2012 ye kadar değişiklik yapabiliyorsunuz/yapacaksınız.

Her oturum için o oturuma ait Sınava Giriş Belgesini T.C. Kimlik Numarası ve şifresi ile sınav tarihinin on gün öncesinden başlamak üzere ÖSYM’ninhttp://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden edineceksiniz.

Sınav zamanında Aday başvuru forumunu DEĞİL sınavdan 10 günce indirdiğiniz(çıktısını aldığınız) SINAV GİRİŞ BELGESİNİ getireceksiniz.

• quote:

quote:

Merak ettiğim;

Bunu görmemişim ve kimse de ilgilenmemiş biraz geç oldu:

Geçici şifreyi normal şifreye çevirirseniz daha iyi olur. Şifreyle internetten eğer kayıt işleminde(memur hata yapmışsa) hata olan yerler varsa ya da sınav oturumlarını artırmak vs istediğnizde 2 Mayıs 2012 ye kadar değişiklik yapabiliyorsunuz/yapacaksınız.

Her oturum için o oturuma ait Sınava Giriş Belgesini T.C. Kimlik Numarası ve şifresi ile sınav tarihinin on gün öncesinden başlamak üzere ÖSYM’ninhttp://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden edineceksiniz.

Sınav zamanında Aday başvuru forumunu DEĞİL sınavdan 10 günce indirdiğiniz(çıktısını aldığınız) SINAV GİRİŞ BELGESİNİ getireceksiniz.

Geçici şifreyi dediğiniz gibi kendi seçtiğim şifre ile değiştirdim ama değiştirirken üst kısımdaki uyarılar tam bir komdei idi

Aday başvuru formunun bir esprisi yok demekki. Son 10 gün gelince artık birbirimize hatırlatırız

• quote:

quote:

ilk defa girecem, YU şifresini sınav başvuru merkezlerinden almamız gerekiyormuş sanırm, doğru mu?

Bilgisayar çıktısı ile resimli aday formu verilecek. O formun alt kısımlarına doğru (geçici) şifre bölümü var.

anladım, teşekkürler. yarın gidecem şu başvuru merkezi dedikleri okullardan birine bakalım.

şöyle bir mesajını gördüm de;

quote:

quote:

Merak ettiğim;

demişsin. ücreti internetten eft yapabiliyoruz yani hesap numaralarına. peki dekont sormuyorlar mı? ve diploma da istememişler, form bile doldurmamışsın yahu. ne beleş iş olmuş ne güzel he rokulda farklı mı oluyor bunlar anlamadım. güzelmiş böyle.

• quote:

quote:

quote:

Merak ettiğim;

Bence bir belge yüzünden sınavı riske atmaya gerek yok. Sizin elinizde fazladan belgeniz olsun ama eksiğiniz olmasın. Malesef bazı yerler kolaylaştırıken bazıları da kuralcı mantıkla uğraştırıyorlar.

Evet söylediğin gibi alıp gitmek en garantilisi.

• quote:

quote:

quote:

anladım, teşekkürler. yarın gidecem şu başvuru merkezi dedikleri okullardan birine bakalım.

quote:

quote:

Merak ettiğim;

demişsin. ücreti internetten eft yapabiliyoruz yani hesap numaralarına. peki dekont sormuyorlar mı? ve diploma da istememişler, form bile doldurmamışsın yahu. ne beleş iş olmuş ne güzel he rokulda farklı mı oluyor bunlar anlamadım. güzelmiş böyle.

eft olayı bildiğim kadarıyla kktc den olan katılımlar için var. Bizler 5-6 tane anlaşmalı banka var ya onların şubesinden yapabiliyoruz yada bu 5-6 bankanın hesabına sahipseniz internet bankacılığından yapabilirsiniz.Misal ben halkbank internet bankacılığından yaptım menüler içerisinde eğitim ödemelerinden ösym yi seçince zaten yönlendiriyor, normalde bunun çıktısını alıp yanında tutmanız gerekir dekontu yani, sorarlarsa göstermek için.Ben p.tesi arkadaşla halledeceğim bakalım kolayca halledecekmiyiz :)

Buarada bi arkadaş yazmıştı işte bi liseye gittim başvuru için ama almıyorlarmış halbuki listede yazıyordu diye.Bence okulun telefonunu öğrenip, arayın sorun öyle gidin, ben öyle yaptım kpss başvurusu alındığına emin olduğum okula gideceğim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Merak ettiğim;

eft olayı bildiğim kadarıyla kktc den olan katılımlar için var. Bizler 5-6 tane anlaşmalı banka var ya onların şubesinden yapabiliyoruz yada bu 5-6 bankanın hesabına sahipseniz internet bankacılığından yapabilirsiniz.Misal ben halkbank internet bankacılığından yaptım menüler içerisinde eğitim ödemelerinden ösym yi seçince zaten yönlendiriyor, normalde bunun çıktısını alıp yanında tutmanız gerekir dekontu yani, sorarlarsa göstermek için.Ben p.tesi arkadaşla halledeceğim bakalım kolayca halledecekmiyiz :)

Buarada bi arkadaş yazmıştı işte bi liseye gittim başvuru için ama almıyorlarmış halbuki listede yazıyordu diye.Bence okulun telefonunu öğrenip, arayın sorun öyle gidin, ben öyle yaptım kpss başvurusu alındığına emin olduğum okula gideceğim.

yazdıktan sonra deneme amaçlı bakmıştım, dediğin gibi menüsünü de görmüştüm. vadesiz hesap var halkbankta benimde aynen. onaylamaya kadar geldim ama dekont lazım olursası beni de düşündürdü. dekontu yazdırma diye menü de göremedim tekrar baktım.

ek: solda en üstte hesap bilgileri menüsünde en alttan ikinci sırada dekont linki var, geçmiş dekontlarımdan hesaba eft yaptığım birini buldum, maile gönderme şeysi falan var. buda öyle olacak herhal. yazdırılabilir kolayca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEUS__ -- 12 Nisan 2012; 22:44:39 >

• Lisede yaptım başvurumu ben de. O kadar belge hazırladık kimliğime bile bakmadılar :).
  • quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: asdasdasd1980

Kpss 2011 e girmiş, geçen hafta ALES ve KPDS başvurularını internet üzerinden yapmış olmama rağmen 2012 kpss başvurusu için sınav merkezinden başvuru yapabilirim uyarısı alıyorum. Söyleyecek laf bulamıyorum bu 3 paralık işe

Haklısınız..

BAŞVURU İŞLEMLERİ

a) 2010 veya 2011 yıllarında yapılan KPSS’ye başvurmamış adaylar ,
    b) 2010 veya 2011 yıllarında yapılan KPSS’ye lisans düzeyinde başvurmamış adaylar,

d) 2010 veya 2011 yıllarında yapılan KPSS sınavlarından en az birine lisans düzeyinde ve
    bir başvuru merkezinde başvuran adaylardan öğrenim bilgilerinde değişiklik olanlar

(“yeni” adaylar) sınavın hangi oturumlarına gireceklerine karar verdikten sonra kılavuzun arka
    sayfasında yer alan banka şubelerinden birine giderek sınav ücretini yatıracaklar ve başvurularını bir
    başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklardır.

Görüldüğü gibi 2010 sınavına veya 2011 sınavına girmiş olmanız ya da Ales, Kpds ye internet üzerinden başvurmanız

bu maddeyi kapsamıyor yani 2010 veya 2011 yılında kpss için bir başvuru merkezinde yapmışsanız yukarıdaki(c) madde sizin için geçerli olmayacaktı ve internet üzerinden rahatlıkla işlem yapacaktıınız.

Benimde başıma geldi ve birçoklarınında ama ÖSYM kılavuz parası yerine bunu seçmiş.Yapacak hiçbir şey yok.

quote:

aynı sorun bende de var parayı yatırınca düzelir mi ki

Para yatırınca da düzelmiyor mecburen başvurularınızı bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaksınız.

çok sıra oluyor internetten rahat rahat yaparım diye düşünüyordum

merhaba sizin başvuru yaptınız gün sistemde sorun vardı galiba o yüzden internetten yapamadınız. Ben çarşamba günü internetten kaydımı yaptım.

• Arkadaşlar istedikleri şeyleri söyleyim;

1) Aday Başvuru Formu ( Ben okulda alıp doldurdum bazı okullar vermeyebilir)

2)Mezunsanız Diploma (Fotokopisini verdi benimle girenler)

3)Mezun değisleniz benim gibi Öğrenci Belgesi istiyorlar.

4)3 TL Hizmet ücreti

5)Dekont sistemde gözüktüğünü söyleyip istemediler özellikle sordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERAL006 -- 13 Nisan 2012; 14:58:53 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.