Bildirim
2012 Fİesta Alınır mı? (3. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Teşekkürler. Evet Erzincan'da kış şartları bazen ağır olabiliyor. Keza o yüzden ESP'de diretmiştim. Neyse bide ibizaya bakalım :) İşi gücü bıraktım arabalara bakıyorum. Hayırlısı.... Birde Cruze diyen arkadaşlar yakıt tüketimine bakmış mı hiç? Forumlarda millet 9 LT'den bahsediyor :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vagojeo -- 16 Mayıs 2012; 15:00:26 > -
yeni fiesta son derece az yakıyor ayrıca espli bir çok c sınıfı araca yol tutuşuyla nal toplatır araç kalıbından beklenilmeyecek kadar güzel yol tutuyor ama alındığında kesinlikle manuel alınmalı eğer illa hb olsun diyorsanız fiat bravoyu önerebilirim dizel 1.6 290 nm tork üreten motoru kendini kanıtlamış güzel bir araç ama fiesta eski fiesta değil çok agresif araba kullanırım ben özellikle uzun yolda hiç tedirgin olmadım fiesta kullanırken fordların hemen hepsi gibi yol tutuşu çok güzel aracı aşırı zorlamazsanız karda buzda bir problem çıkartacağını sanmıyorum...Bu sınıfta accent blue yeni aveo wv polo da alınabilir ama benim tercihim b sınıfı araç olarak kesinlikle fiestadan yana olurdu tercih sizin merak ettiğiniz birşey olursa yanıtlayabilirim kolay gelsin.. -
quote:
Orijinalden alıntı: 4_7
yeni fiesta son derece az yakıyor ayrıca espli bir çok c sınıfı araca yol tutuşuyla nal toplatır araç kalıbından beklenilmeyecek kadar güzel yol tutuyor ama alındığında kesinlikle manuel alınmalı eğer illa hb olsun diyorsanız fiat bravoyu önerebilirim dizel 1.6 290 nm tork üreten motoru kendini kanıtlamış güzel bir araç ama fiesta eski fiesta değil çok agresif araba kullanırım ben özellikle uzun yolda hiç tedirgin olmadım fiesta kullanırken fordların hemen hepsi gibi yol tutuşu çok güzel aracı aşırı zorlamazsanız karda buzda bir problem çıkartacağını sanmıyorum...Bu sınıfta accent blue yeni aveo wv polo da alınabilir ama benim tercihim b sınıfı araç olarak kesinlikle fiestadan yana olurdu tercih sizin merak ettiğiniz birşey olursa yanıtlayabilirim kolay gelsin..
Teşekkürler. Bİr şey sormak istiyorum. bu anahtarsız giriş ve sesli komut gerçekten de çok gerekli olur mu acaba donanım olarak?
-
Anahtarsız çalıştırmada aracın anahtarı cebinizde dahi olsa araç bunu algılıyor ve anahtarsız çalıştırma düğmesiyle araç çalışıyor bence çok lazım bir özellik değil sesli komut sistemide bluetooth ile bağlanılarak telle konuşulabiliniyor ayrıca mesela sesli komut sistemini devreye soktuğunuzda cd dediğinizde radyo açıksa cd çalardaki cdyi açıyor bunun gibi aracın ana özellikleriyle ilgili birçok şeyi sesli komut sistemiyle halletmeniz mümkün yoğun şehir içi trafiğinde güvenlikten ödün vermeden rahatlıkla araca hükmetmenize yardımcı oluyor eksiğim ve yanlışım varsa daha bilgili arkadaşlar düzeltebilirler saygılar.. -
quote:
Orijinalden alıntı: vagojeo
merhaba arkadaşlar. Önümüzdeki 1 hafta içersinde araba alağım inşallah. Neredeyse 5 aydır araştırıyorum. Kimisi polo iyi diyor kimisi fiesta kimisi o paraya gidip Bsınıfı alacağına C sınıfı boş araba al diyor. Neyse bugüne kadar kendi çapımda bir elem yaptım ve bugün gidip fiesta güvenlik paketi + x paket' i 41.000 TL ye anlaştık bayi ile. Erzincan da oturuyorum bu arada. Neyse aradan bir saat geçti satıcı beni arayıp " abi güvenlik paketi Türkiye'de sadece 2 adet fiestada satılmış, getirtemiyoruz" dedi. Haliyle bende almaktan vazgeçtim. Güvenlik paketini istememin tek sebebi de ESP olmasıydı. Daha sonra o moral bozukluğuyla VW bayisine gittim. Daha önce netten konfigüre ettiğim Polo Comfortline'ın özelliklerini satıcıya verdim. Adam " bunu alırsanız sipariş olacak, gelmesi 2 ay sürer, fakat şimdi 38.000 tl olan araba o zaman 40.000 olursa 40.000 TL ödersiniz" dedi ve bana sınırlı üretim olan Polo Pulse' ı tavsiye etti. Arabayı da sürdük ama ne bilim boş arabaya 35.000 TL vermek gelmedi içimden. Sipariş olayını da tehlikeli buldum açıkçası. Neyse lafı fazla uzatmıyayım. Bütçem 15.000 TL gerisini krediyle alacam. Sakın 2. el demeyin kesinlikle düşünmüyorum. Benim en önemli problemim veya sorum diyim; Fiestanın kronik sorunları var mı? Başı mı çok ağrıtır mı? ESP olmayacak alırsam, en önemlisi yol tutuşu nasıl??? Halam geçen sene aldı direksiyonda bir problem olmuş, uzun yolda pek konforlu olmadığından tavsiye etmiyor. Ama halamın arabasıo 2011 model. Ben 2012 model fiesta hakkında yorumlarınızı bekliyorum, şiddet ilen... Veya polo ile ilgili yazdıklarım hakkında fikirlerinizi...
Aynı senaryo geçen ay bizim başımızdan geçti.2 karış fiestaya o kadar vereceğimze üstüne 5 daha ekleyip giriş seviye dizel c4 aldık.Bence gayet mantıklı bir hareketti.
Ek olarak fiestaya 1 ay bekleme süresi vermişlerdi.C4 ü 2 gün sonra teslim aldık.40 üstüne çıkacaksanız c sınıfı araç bakın derim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: weba
quote:
Orijinalden alıntı: vagojeo
merhaba arkadaşlar. Önümüzdeki 1 hafta içersinde araba alağım inşallah. Neredeyse 5 aydır araştırıyorum. Kimisi polo iyi diyor kimisi fiesta kimisi o paraya gidip Bsınıfı alacağına C sınıfı boş araba al diyor. Neyse bugüne kadar kendi çapımda bir elem yaptım ve bugün gidip fiesta güvenlik paketi + x paket' i 41.000 TL ye anlaştık bayi ile. Erzincan da oturuyorum bu arada. Neyse aradan bir saat geçti satıcı beni arayıp " abi güvenlik paketi Türkiye'de sadece 2 adet fiestada satılmış, getirtemiyoruz" dedi. Haliyle bende almaktan vazgeçtim. Güvenlik paketini istememin tek sebebi de ESP olmasıydı. Daha sonra o moral bozukluğuyla VW bayisine gittim. Daha önce netten konfigüre ettiğim Polo Comfortline'ın özelliklerini satıcıya verdim. Adam " bunu alırsanız sipariş olacak, gelmesi 2 ay sürer, fakat şimdi 38.000 tl olan araba o zaman 40.000 olursa 40.000 TL ödersiniz" dedi ve bana sınırlı üretim olan Polo Pulse' ı tavsiye etti. Arabayı da sürdük ama ne bilim boş arabaya 35.000 TL vermek gelmedi içimden. Sipariş olayını da tehlikeli buldum açıkçası. Neyse lafı fazla uzatmıyayım. Bütçem 15.000 TL gerisini krediyle alacam. Sakın 2. el demeyin kesinlikle düşünmüyorum. Benim en önemli problemim veya sorum diyim; Fiestanın kronik sorunları var mı? Başı mı çok ağrıtır mı? ESP olmayacak alırsam, en önemlisi yol tutuşu nasıl??? Halam geçen sene aldı direksiyonda bir problem olmuş, uzun yolda pek konforlu olmadığından tavsiye etmiyor. Ama halamın arabasıo 2011 model. Ben 2012 model fiesta hakkında yorumlarınızı bekliyorum, şiddet ilen... Veya polo ile ilgili yazdıklarım hakkında fikirlerinizi...
Aynı senaryo geçen ay bizim başımızdan geçti.2 karış fiestaya o kadar vereceğimze üstüne 5 daha ekleyip giriş seviye dizel c4 aldık.Bence gayet mantıklı bir hareketti.
Ek olarak fiestaya 1 ay bekleme süresi vermişlerdi.C4 ü 2 gün sonra teslim aldık.40 üstüne çıkacaksanız c sınıfı araç bakın derim.
İşte fiyat bekliyorum. Bi tanıdık var. Eğer yeni astra enjoy modele 43.000 derse gidip hemen alacam. Ama 45.000 gibi birşey derse ne yazıkki fiesta hayırlı olsun diyecem 41.000 TL'ye. Bir de servisinin dışarda olmasını kabullenerek alacağım tek araba opel olacak sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vagojeo -- 16 Mayıs 2012; 17:10:48 >
-
Bende senin gibi çok araştırdım polo 1.6 tdi comfortline ve fiesta 1.4 tdci olarak istediğim donanım açısından ve fiyat açısından fiestayı tercih ettim 1 aydır kullanıyorum inanılmaz memnunum sanırım bu fiyata bu kalitede ve donanımda bu sınıf araç bulmak çok zor
polo için opsiyonlarla beraber 46bin tl fiyat çıkarken
fiestada titanium x paket 41bin tl gibi fiyata alınabiliyor kırmızı iç döşeme yağmur far park sensörü ubs aux girişi hız sabitleyici mercekli farlar otomatik kararan dikiz aynası ve elektrikli yan aynalar gibi bir çok özelliği ucuza alabiliyorsunuz. Aracım 1aylık olmasına rağmen 5.3L/100km şehir içi yakıt değerlerine sahip ben çok memnunum polo da güzel araç ama fiesta donanımı biraz pahalı oluyor.
Sıfır olsun dizel olsun donanımlı olsun ve fiyatı çok pahalı olmasın diyorsanız fiesta'dan başka seçenek yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anjeliqué -- 16 Mayıs 2012; 17:30:25 > -
Yanlış anlamayın kimisi donanım kimi sınıfa bakar boş c4e bineceğime dolu fiestaya binmeyi tercih ederim tabi bu kişiden kişiye değişir ayrıca fransız arabalarına çok güvenmiyorum buda göreceli bir şey artık ucuz araç diye bir şey yok fiatından hyundaisine opelinden citroenine kadar her markanın fiyatları almış başını gidiyor diyarbakır havalanından mardin midyata 200 kmde 7 litre yaktı fiesta 70 ps olan ama tabi tercih alacak olan arkadaşın saygılar.. -
quote:
Orijinalden alıntı: Beamer
quote:
Orijinalden alıntı: VOLTA
esp'yi bu kadar takmayın bence. zaten fiesta'yı ne kadar zorlayabilirsinizki normal kullanımda (öyle arkasını bırakacak kadar vs)
ABS'yi de boş verelim bence. Zaten Fiesta'yı ne kadar zorlayabiliriz ki normal kullanımda öyle tekerleri kilitleyecek kadar vs.
aracın önüne her an birşey fırlayabilir. ani fren yapma durumu her an olabilir. ABS bu yüzden şart. ama kişi viraja haddinden fazla hızlı girmedikçe - ekstrem durumlar haricinde - ESP'ye gerek olmayacaktır.
arkadaş çok fazla takılmış ESP'ye ben de o yüzden açıklama gereği duydum. ha sizin gibi okuduğundan anlam çıkarmaya çalışmayıp sadece düz muhalefet için forumda gezinen kişilerden birisi alıntı yapıp bulandırmasa daha mutlu olurdum.
-
quote:
quote:
quote:
esp'yi bu kadar takmayın bence. zaten fiesta'yı ne kadar zorlayabilirsinizki normal kullanımda (öyle arkasını bırakacak kadar vs)
ABS'yi de boş verelim bence. Zaten Fiesta'yı ne kadar zorlayabiliriz ki normal kullanımda öyle tekerleri kilitleyecek kadar vs.
aracın önüne her an birşey fırlayabilir. ani fren yapma durumu her an olabilir. ABS bu yüzden şart. ama kişi viraja haddinden fazla hızlı girmedikçe - ekstrem durumlar haricinde - ESP'ye gerek olmayacaktır.
arkadaş çok fazla takılmış ESP'ye ben de o yüzden açıklama gereği duydum. ha sizin gibi okuduğundan anlam çıkarmaya çalışmayıp sadece düz muhalefet için forumda gezinen kişilerden birisi alıntı yapıp bulandırmasa daha mutlu olurdum.
Teşekkürler. Sanırım Fiesta alacaz. Herkese bilgilendirdikleri için çok teşekkür ederim. Herkesten Allah Razı Olsun. Bu forum seviyorum. Aracı aldığımda yine burada paylaşırım.
-
quote:
quote:
quote:
Sadece viraj olarak neden düşünüyorsunuz ?
Önüne bir şey fırladı, direksiyonu kırdı o zaman ne olacak ?
ESP de ABS kadar önemli bir güvenlik donanımı. ABS-ESP gibi donanımları zaten 3-5 senede 2-3 defa en fazla kullanırız, o zaman da hayatımızı kurtarır. Ne olacağı belli olmaz sonuçta trafik bu :)
-
quote:
quote:
quote:
quote:
Sadece viraj olarak neden düşünüyorsunuz ?
Önüne bir şey fırladı, direksiyonu kırdı o zaman ne olacak ?
ESP de ABS kadar önemli bir güvenlik donanımı. ABS-ESP gibi donanımları zaten 3-5 senede 2-3 defa en fazla kullanırız, o zaman da hayatımızı kurtarır. Ne olacağı belli olmaz sonuçta trafik bu :)
önüne kırıp araç yolu 90 dereceye yakın bir şekilde dik kesicek pozisyona geldikten sonra ESP de birşey yapamaz. ha gerekli mi tabi ki gerekli. tartışılmaz. illa ki devreye gireceği durumlar olacaktır.
ben olayı arkadaşın durumuna uyarlayarak yorum yaptım. bedava vermiyorlar sonuçta ESP'yi.
-
hayırlı ugurlu olsun şimdiden alırsanız.bende elimde nakitim olmadıgı için fiesta aldım kredili olarak.güvenlik paket gelmesi epey bi sorun o yüzden x paket almıstım.aldıgınız fiyatta gayet güzel geldi bana.sonucta bu bütce meselesi.herkes sunu al bunu al diyo ama para soran yok.bütce olsa tabiki güzel arabalar var.ama bu arabada güzel.okadar cok satılmasındada belli olmuyormu zaten -
40bin tl civarıda araba alacak adama ESP olmasa da olur demeyin artık. ESP sadece virajda savrulurken mi işe yarıyor sanki..yolların kenarındaki çakıla tekerleği kaptırıp takla atan arabaları düşünün. onların ESP'si olsa yolda kalabilirdi. istanbulun dışına çıkmayan biri asfaltın kenarında çakıl görmemiş olabilir ama diğer şehirlerdeki arkadaşlar anlamıştır durumu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: FuaTT
40bin tl civarıda araba alacak adama ESP olmasa da olur demeyin artık. ESP sadece virajda savrulurken mi işe yarıyor sanki..yolların kenarındaki çakıla tekerleği kaptırıp takla atan arabaları düşünün. onların ESP'si olsa yolda kalabilirdi. istanbulun dışına çıkmayan biri asfaltın kenarında çakıl görmemiş olabilir ama diğer şehirlerdeki arkadaşlar anlamıştır durumu.
Sizde haklısınız. YAhu kafayı yiyecem tam karar verdim fiesta almaya bi arkadaş geldi " sen mal mısın, astra classic 3 ful+ful alırsın o paraya" dedi. İyice karıştı kafam :( Şimdide astra classic 3'ü inceliyorum... -
Ya sen bir kere arkadaşının eşinin dostunun laflarını bir kenara bırak arabaya sen bineceksin kafana astra 3 yatınca bi yakının daha gelecek citroene bak diyecek bu sefer hoooop citroen incelerken bulacaksın kendini benim fikrimdir bu ama opel almanyanın tofaşıdır astra klasik eski teknoloji kullanıyor astrayı dizel alırsan fiestayla aynı donanımda tahminimce fiyat 50ye dayanacaktır ayrıca o motor o kasaya anca yeter yani sadece getirir götürür o kadar ayrıca elektronik olarak sorunlu bir araba olduğuna şahit olduğum bir markadır opel forumu biraz gezersen kapısının önüne astra bırakıp sabah 4lüler yanarken teybi son ses açık bulan var illa fiesta al demiyorum ama 2. 3. şahısların işine karışmasına izin verme araba bana göre bir erkeğin kartvizitidir onun ruhunu kişiliğini yansıtır(maddi sınırlar içinde tabi ki) kapında başka birinin hayran olduğu beğendiği arabayı değil kendin istediğin için ldığın arabayı görmek sanırım daha mantıklı yarın opel alınca bir sorun çıksa arkadaşınlada aran bozulur sen dedin diye aldım diye neyse çok uzadı saygılar...
-
Astra HB Classic III ----İKİNCİ RAKAMLAR KAMPANYALI ANATHAR TESLİM------------
Astra HB Classic III 1.6 i 16V (115 HP) HB Essentia 41.346 33.750
Astra HB Classic III 1.6 i 16V (115 HP) Easytronic HB Essentia 44.131 36.535
Astra HB Classic III 1.6 i 16V (115 HP) HB Essentia (Konfor paketli) 43.046 36.500
Astra HB Classic III 1.6 i 16V (115 HP) Easytronic HB Essentia (Konfor paketli) 45.831 39.285
Astra Sedan
Model Motor Tip
Anahtar Teslim
Perakende (TL)
Kampanyalı Anahtar
Teslim (TL)
Astra Sedan 1.6 i 16V (115 HP) Enjoy Plus 50.898 38.250
Astra Sedan 1.6 i 16V (115 HP) Easytronic Enjoy Plus 53.682 41.034
Elektronik İklim Kontrollü Klima (ECC)
Elektronik İklim Kontrollü Klima (ECC) tam otomatiktir ve bireysel olarak ayarlanabilir; her koşulda sabit iklim konforu sağlamak için, bir güneş yükü sensörü barındırır. ECC, gelişmiş hava kalitesi için, ayrıca yerleşik hava kalite sensörü ve polen filtreleri içermektedir.
Otomatik Işık Kontrolü
Otomatik Yanan Farlar (ALC), yolda ışık oranının değiştiği durumlarda sürücüye destek oluyor. Örneğin tünel ve alt geçit gibi karanlık ortamlarda otomatik olarak yolu aydınlatan sistem, aynı zamanda iç ortam ışığını da koşullara göre ayarlıyor.
Park Pilotu
Geri vites seçildiğinde otomatik olarak etkinleştirilen Park Pilotu, sürücünün görüş alanı dışında kalan çok alçak nesneler için bile sesli uyarı verir.
Depolama özellikleri
Opel Astra, sürücü ve yolcuların kolaylıkla erişebileceği alanlarda, cepler ve kompartımanlar bulundurur. Koltuk arkası harita cepleri, ön ve arka koltuk cepleri, bölme raflı geniş bir torpido gözü ve saklama alanına sahip bir ön kol dayama desteği bulunmaktadır.
Bagaj kompartımanı
380 litrelik bagaj hacmiyle, Opel Astra sınıfının en geniş bagaj kompartımanlarından birini sunar. Bu kapasite, bir hafta sonu tatilinden çok daha fazlası için yeterli olup, tüm iş ve eğlence ihtiyaçlarınızı yanınıza alabilmenizi sağlar. Katlanır 60:40 arka koltuk sırtlığı, 1.295 litreye kadar arttırılmış bagaj hacmi sağlar.
Müzik ve bilgi sistemleri
Opel Astra’nın entegre müzik ve bilgi sistemleri, tercih ettiğiniz radyo istasyonlarına bağlanmak veya iPod’unuzdan müzik dinlemek için, sezgisel kullanım özelliklerinin yanında, bir o kadar güzel bir görünüm sunuyor. MP3 çalma özelliği için, aux-in ve stereo CD arasında seçim yapabilirsiniz
Katlanabilir Pedal Sistemi (PRS)
Opel’in patentli Katlanabilir Pedal Sistemi (PRS), debriyaj ve fren pedallarını birbirinden ayırıyor. Böylece aracın önden darbe aldığı ciddi kazalarda, ayaklardaki yaralanma riskini önemli ölçüde azaltıyor.
Pasif güvenlik
Opel Astra Classic III sadece en gelişmiş aktif güvenlik sistemlerini sunmakla kalmıyor, aynı zamanda tüm yolcularını benzersiz bir pasif güvenlik teknolojisiyle koruyor.
Yüksek dirençli çelik malzemeler, sağlamlık, esneklik, stratejik olarak yerleştirilmiş darbe emiciler ve çarpma direnç noktaları uyum içinde çalışarak, Opel Astra Classic III’ün piyasadaki en güçlü güvenlik gövdelerinden birini sunmasını sağlıyor.
Opel Astra Classic III içinde ise, tam boy ön ve yan hava yastıkları, sürücüyü ve yolcuyu koruyor.
bunlarda astra klasiğin özellikleri
KARAR VER ARTIK
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4_7 -- 17 Mayıs 2012; 16:14:22 >
-
FİESTA TEKNİK ÖZELLİKLER
Motor: Sıralı 4 silindirli, commonrail, turbodizel
Motor Hacmi: 1560 cc
Motor Gücü: 90 HP – 4000 d/d
Max. Tork: 204 Nm – 1750 d/d
Frenler: Hava kanallı disk/kampana
Bagaj: 268/945 lt
Boyutlar: 3921/1683/1468 mm
Ağırlık: 1150 kg
Lastikler: 195/45 R16
0-100 km/s: 11.9 sn
Maksimum hız: 180 km/s
Depo kapasitesi: 45 lt
Test tüketimi: 6.5 lt/100 km
Menzil: 692 km-700km -
OPEL Astra Classic III 1.6i 16V Essentia
Araç Sınıfı : C
Yakıt Tipi : Benzinli
Motor Hacmi : 1598 cc
Silindir Sayısı : 4
Motor Gücü : 115 HP
Maksimum güç devri : 4000 d/d
Tork : 155 Nm
0-100 km/s hızlanma : 11.7 s
Son hız : 191 km/s
Şehir içi yakıt tüketimi : 8.7 lt
Şehir dışı yakıt tüketimi : 5.2 lt
Karma yakıt tüketimi : 6.5 lt
Kapı Sayısı : 5
Gövde Şekli : Hatchback/5
Uzunluk : 4249 mm
Genişlik : 1753 mm
Yükseklik : 1463 mm
Aks aralığı : 2614 cm
Boş ağırlık : 1215 kg
Ön Lastik : 205/55 R 16
Arka Lastik : 205/55 R 16
Yakıt deposu : 52 lt
Bagaj Hacmi : 350 lt
Vites : Düz (M5)
Çekiş : Önden çekişli
Koltuk Sayısı : 5
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X