Şimdi Ara

2012 Corsa 1.4 Twinport 80bin Bakımı Yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2012 1.4tw otomatik corsalarda 80 binde hangi bakımlar yapmak gerkiyor? Filtreler ve motor yağı dışında herhangi bir bakım yapılması gerekli midir? Şanzuman yağı veya başka bir şanzuman parçası ya da varsa triger kayışı/zinciri bu km lerde değişmeli midir?



  • şanzıman yağı atf olarak 60.000km de 1 değişmeli, trigeri zincirli ses yapana kadar değiştirmiyor servis ama sıkıntı olmaması adına 150.000km de değiştirtmenizi öneririm.


    onun dışında her 2 bakımda 1 rot ayarı yaptırmayı ihmal etmeyin

  • Teşekkürler

  • Otomatik şanzımanlarda şanzıman yağı değişimi iyidir. Kıllanım klavuzunda belirtilen spesifikasyonları karşılayan bir yağ ile yenileyin. Benzin filtrenizi değiştirin. Polen Hava Yağ zaten bunlar stabil. Yağı 5w30 kullanın. Yağı Mobil-Castrol vb. markalarda çok sahte olabiliyor. 50-100 fazla verin petrol bayilerinden vs. almaya çalışın.


    + olarak aracınızın motor kısmına kendiniz güzel hobi olarak temizlik yapabilirsiniz. Ustanızdan müşürleri contaları göz ucuyla kontrol etmesini de rica edebilirsiniz. Fan tarafına ve farklı taraflarda yoğun toz birikmiş olabilir. Pek bir zararı olmaz ama basınçlı hava ile o bölgeleri rahatlatabilirsiniz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.