Şimdi Ara

2012 1.4 TSI 122 Bg Volkswagen PASSAT'ta sıra sorunu mevcut mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
8.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: Kinglbj23

quote:

quote:

quote:

quote:

Evet arkadaşlar başlıkta da yazdığım gibi 2012 model Benzinli ve Manuel PASSAT larda sıra sorunu var mı? Bu sorunun cevabını gerçekten merak ediyorum çünkü bu aracı ciddi olarak düşünüyoruz kasım veya aralık ayı gibi alacağız nasip olursa. Ancak şöyle bir ilan gördüm ve 2012 Ocak sonunu okuyunca şok oldum diyebilirim. Evet DİZEL PASSAT larda sıra sorunu mevcut ama BENZİNLİ de yoktur diye tahmin ediyordum, ilanı veren vatandaşın satış stratejisi olarak düşünüyorum. Bayilerden bu konu hakkında bilgi alan arkadaşlar varsa ve paylaşırlarsa gerçekten çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim.

İlan :http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2012-ocak-sonunu-bekleme-25-000-km-arabaya-sifir-parasi-verme-60613231/detay/

Saygılar, İyi Forumlar

gerçekten bu arabayı almak istiyormusun

Bu arabayı derken ilandaki aracı mı kastettiniz?

1.4 tsi passat

İstiyorum tabii ki Allah nasip ederse

Yaklasik 7 aydir biniyorum ben ortagim aldi dsg hic memnun degil bende oyle soylemek istedim

Hayırlısı olsun hocam bir yakınımızda 2006 model 1.6 FSI PASSAT var, başka bir yakınımızda 2008 model 1.4 TSI PASSAT var ve çok memnunlar. Ayrıca düşündüğüm araç DSG değil manuel vites.

Saygılar, İyi forumlar.

• Cihan hava yolları , burası kule , hava açık yağış yok.İyi uçuşlar dileriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkantasdemir

Cihan hava yolları , burası kule , hava açık yağış yok.İyi uçuşlar dileriz.

Bir yere uctugum yok
    Burdayim ben zaten ne yapsam bir kusur buluyorsunuz vw begensem suc begenmesem suc

Bu 1.4 tsi passatlarda el yada gec bir kronik sorun olcagi kanisindayim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ucu açık , kendin test etmeden yapmadan kulaktan dolma bilgileri yazıp duruyorsun.Kendi testini yapıpta beğenmedim desen zaten sesim çıkmaz.Az buçuk kesinlik yada SENİN araç hakkında yaptığın yorumları değil , eşinin dostunun fikirlerini yazıyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Bir yere uctugum yok
    Burdayim ben zaten ne yapsam bir kusur buluyorsunuz vw begensem suc begenmesem suc

Hiçbir sorun çıkmayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

quote:

quote:

Bir yere uctugum yok

Hiçbir sorun çıkmayacak.

• ş.içi 27 krş ş.dışı 18 krş yakaş demişmübarek sanki denemişte yazıyor.bu adamın benzin fiyatlarından haberi yok yada yalancı..
  • PASSAT'larda 1.4 TSI 122 HP motor 2007 yılının 10. ayında üretilmeye başlandı. Aralık/Ocak 2008'de de ilk modeller Türkiye'ye geldi. Stoklardaki 1.6 FSI 115 HP motorla beraber 1 yıl daha satıldı, sonra 2.0 FSI 150 HP yerine geçen 1.8 TSI 160 HP ve satışı az olan 2.0 TSI 200 HP ile satışı çok olan 1.6 MPI 102 HP ile birlikte satışa sunuldu ve PASSAT motor seçeneklerinde sürekli kalan tek motor oldu.

Şu anda Türkiye'de benzinli motora sahip PASSAT sadece 1.4 TSI 122 HP motor ile satılmakta, 1.8 TSI 160 HP ve 2.0 TSI 211 HP ithal edilmemekte.

Kendim bu motoru 4 yıldır kullanıyorum. Aracım şu anda 25.553 km'de, henüz "ağır bakımlar" görmedi, bujileri bile daha değişmedi, sadece periyodik bakımda yağ ve yağ filtresi. Gerisi tamamen orjinal. 4 defa uzun yol yaptım. Lastiklerin zamanla eskimesinden başka aracın yol tutuşu, motorun sessizliği (inanılmaz sessiz bir motor), gaz tepkimesi ve akselerasyonu motorun hacminden hiç ama hiç beklenmeyecek seviyede. Evet, 300 HP değil, 400 NM de değil ama boş da değil. Gayet yeterli.

Aslında şöyle 100 veya 150 bin km'yi yaptıktan sonra motor hakkında daha derin ve ayrıntılı yorum yapmak isterdim ama ne yazık ki o kadar kilometre yapacak zamanım olmuyor (günde 16 km, ayda belki 400, belki 500 km).

Ayrıca sadece bu değil, tüm motorlar için geçerli, bir motor hakkında YORUM yapacaksanız veya bir BEKLENTİ içerisindeyseniz lütfen onu kullanmış olun. Ata binmeden nasıl gittiğini nereden bileceksiniz? Kendim dahi almadan önce ne 1.4 TSI 122 HP motorunu bilirdim, ne de PASSAT'ı, o nedenle önce kullandım, tecrübe kazandım ve ondan sonra yazmaya başladım.

İyi geceler.

Taner Göde

• quote:

PASSAT'larda 1.4 TSI 122 HP motor 2007 yılının 10. ayında üretilmeye başlandı. Aralık/Ocak 2008'de de ilk modeller Türkiye'ye geldi. Stoklardaki 1.6 FSI 115 HP motorla beraber 1 yıl daha satıldı, sonra 2.0 FSI 150 HP yerine geçen 1.8 TSI 160 HP ve satışı az olan 2.0 TSI 200 HP ile satışı çok olan 1.6 MPI 102 HP ile birlikte satışa sunuldu ve PASSAT motor seçeneklerinde sürekli kalan tek motor oldu.

Şu anda Türkiye'de benzinli motora sahip PASSAT sadece 1.4 TSI 122 HP motor ile satılmakta, 1.8 TSI 160 HP ve 2.0 TSI 211 HP ithal edilmemekte.

Kendim bu motoru 4 yıldır kullanıyorum. Aracım şu anda 25.553 km'de, henüz "ağır bakımlar" görmedi, bujileri bile daha değişmedi, sadece periyodik bakımda yağ ve yağ filtresi. Gerisi tamamen orjinal. 4 defa uzun yol yaptım. Lastiklerin zamanla eskimesinden başka aracın yol tutuşu, motorun sessizliği (inanılmaz sessiz bir motor), gaz tepkimesi ve akselerasyonu motorun hacminden hiç ama hiç beklenmeyecek seviyede. Evet, 300 HP değil, 400 NM de değil ama boş da değil. Gayet yeterli.

Aslında şöyle 100 veya 150 bin km'yi yaptıktan sonra motor hakkında daha derin ve ayrıntılı yorum yapmak isterdim ama ne yazık ki o kadar kilometre yapacak zamanım olmuyor (günde 16 km, ayda belki 400, belki 500 km).

Ayrıca sadece bu değil, tüm motorlar için geçerli, bir motor hakkında YORUM yapacaksanız veya bir BEKLENTİ içerisindeyseniz lütfen onu kullanmış olun. Ata binmeden nasıl gittiğini nereden bileceksiniz? Kendim dahi almadan önce ne 1.4 TSI 122 HP motorunu bilirdim, ne de PASSAT'ı, o nedenle önce kullandım, tecrübe kazandım ve ondan sonra yazmaya başladım.

İyi geceler.

Taner Göde

yazınızı bana istinaden mi yazdınız?yoksa passat ilanını yazan arkadaşın yakıt hesaplarına istinaden mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: frisby2
    yazınızı bana istinaden mi yazdınız?yoksa passat ilanını yazan arkadaşın yakıt hesaplarına istinaden mi?

Yukarıdaki "Hiçbir sorun çıkmayacak" mesajımın devamı olarak yazdım.
  • quote:

Ucu açık , kendin test etmeden yapmadan kulaktan dolma bilgileri yazıp duruyorsun.Kendi testini yapıpta beğenmedim desen zaten sesim çıkmaz.Az buçuk kesinlik yada SENİN araç hakkında yaptığın yorumları değil , eşinin dostunun fikirlerini yazıyorsun.

7 aydir araca yeterince bindim

Okuyupta yorum yapin kardesim su yazilara sayisiz kez istanbuldan cerkezkoye gidip geldim en az 3000 km yol yapmisimdir

Seceremi tutim sana
  • Eger yilda 20.000 km ustu yol yapilcaksa bence bu arabayi almak bile bile lades olur

İstanbulda sehir icinde 100 tllik benzinle en fazla tas catlasin 250 km yol yaparsin oda bazen 200 km kadar duser

Bakin kotu araba demiyorum gereksiz bir motor secimi vw icin o motor golf jetta polo scirocco icin bence

Passat super b icin degil
  • Aracımız 2008 yılında mayıs ayının sonlarına dogru alınmıştır.2008 model Jetta 1.4 tsi 122hp comfortline modelidir.Suan 143 binde hiç bir sıkıntısı yok.Çalışmasında gidişinde yakışında kesinlikle sıkıntı yok.Bakımlarını aksatmadıgınız sürece ve özellikle çalıştırırken ve motoru durdururken beklemelerinizi aksatmadıgınız sürece bir sıkıntı cıkarmaz TSİ lar.

2012 1.4 TSI 122 Bg Volkswagen PASSAT'ta sıra sorunu mevcut mu?
  • quote:

PASSAT'larda 1.4 TSI 122 HP motor 2007 yılının 10. ayında üretilmeye başlandı. Aralık/Ocak 2008'de de ilk modeller Türkiye'ye geldi. Stoklardaki 1.6 FSI 115 HP motorla beraber 1 yıl daha satıldı, sonra 2.0 FSI 150 HP yerine geçen 1.8 TSI 160 HP ve satışı az olan 2.0 TSI 200 HP ile satışı çok olan 1.6 MPI 102 HP ile birlikte satışa sunuldu ve PASSAT motor seçeneklerinde sürekli kalan tek motor oldu.

İyi geceler.

Taner Göde

Taner Bey, size kanım çok ısınmıştı ancak "GALATASARAYLI" olduğunuzu okuyunca üzüldüm.Arda'da gitti boşverin Gs'yi

Konuyu sapıtmazsak;
    Yılda 10.000 km'ye kadar tercih edilebilir bence.

• quote:

Evet arkadaşlar başlıkta da yazdığım gibi 2012 model Benzinli ve Manuel PASSAT larda sıra sorunu var mı? Bu sorunun cevabını gerçekten merak ediyorum çünkü bu aracı ciddi olarak düşünüyoruz kasım veya aralık ayı gibi alacağız nasip olursa. Ancak şöyle bir ilan gördüm ve 2012 Ocak sonunu okuyunca şok oldum diyebilirim. Evet DİZEL PASSAT larda sıra sorunu mevcut ama BENZİNLİ de yoktur diye tahmin ediyordum, ilanı veren vatandaşın satış stratejisi olarak düşünüyorum. Bayilerden bu konu hakkında bilgi alan arkadaşlar varsa ve paylaşırlarsa gerçekten çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim.

İlan :http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2012-ocak-sonunu-bekleme-25-000-km-arabaya-sifir-parasi-verme-60613231/detay/

Saygılar, İyi Forumlar

Merhabalar,

1.4 TSI Passat bulmak o kadar zor değildir diye düşünüyorum. 1.6 TDI'da korkunç bir yığılma ve kuyruk var, fakat TSI bulabilirsiniz. Bayilerle görüşün. sahibinden.com'da verilen ilanlara da ancak gülüyorum bu araçlar satılıyor mu gerçekten çok merak ediyorum. Bir konu açmıştım daha önce bununla ilgili. TSI veya TDI farketmez her ikisinde de arama yaptığınızda çıkan "İKİNCİ EL" 2010 - 2011 model B7 Passat'ların çoğunun fiyatı 2012 model SIFIR km B7 Passat'lardan daha pahalı..

Ben nisan ayında 2-3 günde bulup aldım 1.4 TSI Comfortline aracımı. 1.6 TDI için de baya araştırmıştım ama onda çok yığılma var ve sipariş verip 8-9 ay kadar beklemem gerekiyordu. İyi ki de sipariş vermeden almışım diyorum. Ben ekstra donanımlarla (metalik renk, entegre çocuk koltuğu) birlikte indirim de yaptırtarak aldığım aracım 8ooo TL civarında zamlandı. 1.6 TDI da aynen. TSI TDI arasındaki 6200 TL farkı da hesaplarsanız, az yakıt parası vereyim dizel alayım deseydim mart/nisanda sipariş verip aracımı ancak şu aralar alacaktım ve o gün aldığım aynı donanımdaki TSI aracıma göre 14-15ooo TL daha fazla ödeyecektim..

Diğer tartışmalara gelince bu aracın ve motorunun bir kronik sorunu olacağını sanmıyorum. Sadece Türkiye'de değil tüm Avrupa'da sınıfında en çok satan otomobil Passat. Almanya'da sipariş yetiştirilemiyor. Bununla ilgili de paylaşımlarım olmuştu. Almanya'da sınıfında değil tüm binek otomobiller arasında Passat ilk 2-3'e giriyor aylardır. Bu kadar başarılı satış grafiği olan ve bir önceki B6 kodlu kasa ile yakaladığı başarıyı B7 ile sürdüren Passat'te TSI motor kaynaklı bir sorun çıkacağını sanmam.

• PASSATLARDA SIRA SORUNU YOKMUŞ 1-2 SENEYE TESLİM EDERİZ DİYO BAYİLER
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq

Ben güncel kasa TDI Passat'ımı satıp yerine Jetta alacağım.

Jetta 1.4 TSI/1.2 TSI Comfortline Derin Siyah İçi Bej araç arıyorum, bulmakta baya zorlanacak gibiler.

Ama Showroomların hemen hemen hepsinde TSI Comfortline Passat oluyor, bulursunuz bence.

araç bilgilerini ve istediğiniz fiyatı pmden alabilirmiyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq

Ben güncel kasa TDI Passat'ımı satıp yerine Jetta alacağım.

Jetta 1.4 TSI/1.2 TSI Comfortline Derin Siyah İçi Bej araç arıyorum, bulmakta baya zorlanacak gibiler.

Ama Showroomların hemen hemen hepsinde TSI Comfortline Passat oluyor, bulursunuz bence.

Bizde 1.2 de 1.4 de mevcut.

hangi bayi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: werttr

quote:

Saygılar, İyi Forumlar

Merhabalar,

1.4 TSI Passat bulmak o kadar zor değildir diye düşünüyorum. 1.6 TDI'da korkunç bir yığılma ve kuyruk var, fakat TSI bulabilirsiniz. Bayilerle görüşün. sahibinden.com'da verilen ilanlara da ancak gülüyorum bu araçlar satılıyor mu gerçekten çok merak ediyorum. Bir konu açmıştım daha önce bununla ilgili. TSI veya TDI farketmez her ikisinde de arama yaptığınızda çıkan "İKİNCİ EL" 2010 - 2011 model B7 Passat'ların çoğunun fiyatı 2012 model SIFIR km B7 Passat'lardan daha pahalı..

Ben nisan ayında 2-3 günde bulup aldım 1.4 TSI Comfortline aracımı. 1.6 TDI için de baya araştırmıştım ama onda çok yığılma var ve sipariş verip 8-9 ay kadar beklemem gerekiyordu. İyi ki de sipariş vermeden almışım diyorum. Ben ekstra donanımlarla (metalik renk, entegre çocuk koltuğu) birlikte indirim de yaptırtarak aldığım aracım 8ooo TL civarında zamlandı. 1.6 TDI da aynen. TSI TDI arasındaki 6200 TL farkı da hesaplarsanız, az yakıt parası vereyim dizel alayım deseydim mart/nisanda sipariş verip aracımı ancak şu aralar alacaktım ve o gün aldığım aynı donanımdaki TSI aracıma göre 14-15ooo TL daha fazla ödeyecektim..

Diğer tartışmalara gelince bu aracın ve motorunun bir kronik sorunu olacağını sanmıyorum. Sadece Türkiye'de değil tüm Avrupa'da sınıfında en çok satan otomobil Passat. Almanya'da sipariş yetiştirilemiyor. Bununla ilgili de paylaşımlarım olmuştu. Almanya'da sınıfında değil tüm binek otomobiller arasında Passat ilk 2-3'e giriyor aylardır. Bu kadar başarılı satış grafiği olan ve bir önceki B6 kodlu kasa ile yakaladığı başarıyı B7 ile sürdüren Passat'te TSI motor kaynaklı bir sorun çıkacağını sanmam.

Hocam biz benzinli araç kullanıcıları PASSAT a ulaşma konusunda daha şanslıyız dizel kullananlara göre. Ekim ayı için fiyat listesini hala düzenlemedi VW. Satışlarda düşüş var, umarım kasım ayı için güzel bir fiyat gelir bizde 1.4 TSI PASSAT'a kavuşuruz. Allah hepimize istediğimiz araçlara kazasız belasız binmeyi nasip etsin.

Saygılar, İyi forumlar.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.