Şimdi Ara

2011 YGS Soru Zorluk Tahminleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
4.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: R00T3RR00R

Ygs gecen seneki gibi olur.
    Lys daha zor olur.

onu bizde biliyoruz ama en mantıklısıda bu yorum olmuş
  • Güvender ve Fem'in denemeleri nasıl oluyorsa gerçek sınav da onun gibi olur.
  • Matematik geçen yılki gibi olur. Genel olarak kolay ama eleyici 2-3 soru koyarlar. Ama şunu diyebilirim ki Zaman ya da Fem denemelerine göre çok çok daha kolay olur.
    Sosyal geçen yılki gibi olmaz herhalde biraz daha basit sorarlar.
    Fen ben aynı geçen yılki gibi bekliyorum. Bi ihtimal kimya da seviyeyi biraz daha arttırabilirler.
    Türkçe ben bu yıl en zorlayacak test olacak.
  • Eğer psikolojiniz ve ruh haliniz hassas değilse;ve orta seviyede çalışmışsanız.
    Denemelerde yaptığınız puanları yaparsınız.

Eğer psikolojiniz ve ruh haliniz hassas değilse;ve çok çalışmışsanız.
    Denemelerde yaptığınız puandan yüksek yaparsınız

Bu kadar basit.
    (Denemeden kasıt:Fem,Güvender falan.Gidipte okyanus çözmeyin :D :)
  • bence yine kolay olur ama matematikte problemler biraz kasıntı gelebilir öyle tahmin ediyorum egliceklerse ordan eglerler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meteor4in -- 22 Mart 2011; 23:12:46 >
  • Bana kalırsa Sos. zor sorulmalı. Hiç bişey bilmese bile kafadan 20-30 tane soruyu bir fen ögrencisi yapabiliyor. Ama hiç bir şey bilmeden bir EA ögrencisi oturupta 3-5 tane fen bile bakamaz. Bu yüzden EA ögrencisine göre bir fen ögrencisi nerden baksan 20-30 puan önde oluyor. Ösym böyle bir şey hesap eder mi bilemem ama Sosyal Bilgilerin zor ve bilgi agırlıklı sorulmasını diliyorum. Fen'in zorluk derecesi ne kadar degisir bilemem ama yine gecen seneki gibi olucak bence bu sınavda.
  • Diğer alanları pek bilmem ama matematikte problemlerden kafa karıştırıcı 1-2 soru bekliyorum,efsane olacak boyutta hatta
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.chaLi

Bana kalırsa Sos. zor sorulmalı. Hiç bişey bilmese bile kafadan 20-30 tane soruyu bir fen ögrencisi yapabiliyor. Ama hiç bir şey bilmeden bir EA ögrencisi oturupta 3-5 tane fen bile bakamaz. Bu yüzden EA ögrencisine göre bir fen ögrencisi nerden baksan 20-30 puan önde oluyor. Ösym böyle bir şey hesap eder mi bilemem ama Sosyal Bilgilerin zor ve bilgi agırlıklı sorulmasını diliyorum. Fen'in zorluk derecesi ne kadar degisir bilemem ama yine gecen seneki gibi olucak bence bu sınavda.

Öyle olunca ea öğrenciside yapamaz olmuştu geçen sene.

• Türkçe, kolay olursa çok güzel olurı. Kolaydan kasıt:
    2008 ÖSS Türkçe testinin hepsini doğru cevaplayan aday sayısı 9000 ve civarı.
    2010 YGS Türkçe testinin hepsini doğru cevaplayan aday sayısı 400-500 civarı.
    ÖSYM bunu bence dikkate almalı. Çünkü sorunun niceliği ne kadar artarsa artsın, sorunun niteliği değişmemeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Şu ÖSS de her yıl kolay zaten. Deneme sınavlarından istediği gibi puanlar alamayıp evde yayıla yayıla çıkmış soruları çözebilenlerin hemen söylediği şey.

Geçen yılki YGS zor değildi; ama abartıldığı kadar da basit değildi. Adam tutmuş, Temel Matematik testindeki ilk 20 soruyu (4 işlem, sayılar falan) gösterip "Matematik çok basitti." diyor. Sosyal Bilimler'in durumunu biliyorsunuz. Türkçe de öyle çok basit değildi. Fen Bilimleri birkaç soru dışında genel olarak kolay sayılırdı. Tabii bu bence; çünkü zorluk göreceli bir kavram.

Zorluk düzeyine göre, tahminimce, bu yılki sorular şöyle olabilir:

2011 YGS Türkçe ~ 2010 YGS Türkçe
    2011 YGS Sosyal Bilimler < 2010 YGS Sosyal Bilimler
    2011 YGS Temel Matematik ~ 2010 YGS Temel Matematik (Geometri soruları biraz daha zorlaştırılabilir.)
    2011 YGS Fen Bilimleri > 2010 YGS Fen Bilimleri (Fizik eşdeğer düzeyde kalıp Kimya ve Biyoloji soruları biraz daha zorlaştırılabilir.)

Düzenleme: Söylentilere de inanmayın. "Şu konuyu ÖSYM sormaz. Bu konudan yıllardır soru gelmemiş, boşver. ÖSYM parayı kırmak için çok kek sınav hazırlar. Gerçek sınav bu kadar zor olmaz." gibi...

abi tam kafamdakini ifade ettin süpersin ya hele şu kısım süper miş
    "Adam tutmuş, Temel Matematik testindeki ilk 20 soruyu (4 işlem, sayılar falan) gösterip "Matematik çok basitti." diyor. Sosyal Bilimler'in durumunu biliyorsunuz. Türkçe de öyle çok basit değildi. Fen Bilimleri birkaç soru dışında genel olarak kolay sayılırdı. Tabii bu bence; çünkü zorluk göreceli bir kavram."

• bence kolay olacak çünkü bu ortak alan feni sözelci yapmak zorunda , sosyalide fenci yapmak zorunda.Ayrıca bir cok polisiye , askeriye okulda 1.bölümde alım yaptıgı için cok zor olması düşük bir olasılık ve meslek cıkıslılar da düşünüldügü için 2 yıllık okulların boş kalmaması için kolay sorulur diye düşünüyorum.Sosyal zor diyenler kusura bakmasında bir sayısalcının gidip 30dk sosyal calıstıgını görmedim.Bende sayısalcıyım ama geçen seneki sosyal soruları abartıldıgı kadarda zor değil.Denemelerde sosyalde yapıyorum fende , matematikde netlerim gayet yüksek geliyor.

65 70 netlik sorular kolay 25 30 arası orta olur geri kalan zor olur diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07Yaratici34 -- 23 Mart 2011; 21:31:36 >
  • Geçen Seneki Coğrafya ve Tarih Sorularını inceledim diğer senelere göre daha zor geldi.
    Önceki Senelerde Yorum Ağırlıklı Fakat Bunda Bilgi Ağırlıklı Ne Hikmet Anlayamadım

Özellikle Coğrafyanın Doğal Afet Sorusu Tam Bir Kazık
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.