Şimdi Ara

2011 Toyota Avensis_T27_Ayrıntılı İnceleme/Fotoğraf/Karşılaştırma/2013Kasa Eklendi (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.725
Cevap
41
Favori
165.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bakiyasar

Merhaba arkadaslar, 6. Vites 300 devirdeki hizi nedir acaba avensisin? Kullananlar yardimci olabilir mi?

6. vites 3000 d/d 118,34 km/s (17" jant)
  • Power7Gear kullanıcısına yanıt
    Tesekkürler cevap icin. Ama bu hiz az degil mi 6 vitesli bir araba icin 3000 devirde? Ben 130 gibi bir deger bekliyordum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Tesekkürler cevap icin. Ama bu hiz az degil mi 6 vitesli bir araba icin 3000 devirde? Ben 130 gibi bir deger bekliyordum.

6. vites 3300 d/d 130,18 km/s (17" jant)

Aradaki fark 300 d/d, bir başka değişle arada 12 km/s var.

Tüm araçların ağırlıkları, motor güçleri, dişli oranları farklıdır. Bu konuda bir genelleme yapmak çok doğru olmayabilir ki söz konusu fark beklentiniz ile %10 farklı.

Ek olarak;

5. vites 3850 d/d 129,96 km/s (17" jant)
  • quote:

Hocam 6. Vites 3000 devirde 130'a çıkan, atmosferik 1.6 kaç araba var? Hem ekonomi aralığidır 2000-3000 devir 6.viteste. En çokta bu yüzden var 6. Vites.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Yukarıda verdiğim değerler hesaplanan değerlerdi. Bugün arabanın göstergesinden baktım, 123 - 124 km/s hıza denk geliyor 3000 d/d.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Power7Gear

quote:

Yukarıda verdiğim değerler hesaplanan değerlerdi. Bugün arabanın göstergesinden baktım, 123 - 124 km/s hıza denk geliyor 3000 d/d.

Iste simdi bekledigim deger oldu cok sagolun merakimi giderdiginiz icin. Favorilerimden zaten avensis insallah bize de nasip olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yıldır avensis peşindeydim.
    Civic mi avensis mi, passat mı avensis mi konuları açtım, bir çok topic okudum, kullananlara sordum,araştırdım sonuçta avensiste karar kıldım.
    3 gün önce 57.5 bine 2012 makyajlı, lpg li avensisle aranıza katıldım. Satan eleman 40 bin bakımı da bize kitledi . Ne yapalım artık,hamama giren terler. Km 45000.
  • quote:

Orijinalden alıntı: homebird

2 yıldır avensis peşindeydim.
    Civic mi avensis mi, passat mı avensis mi konuları açtım, bir çok topic okudum, kullananlara sordum,araştırdım sonuçta avensiste karar kıldım.
    3 gün önce 57.5 bine 2012 makyajlı, lpg li avensisle aranıza katıldım. Satan eleman 40 bin bakımı da bize kitledi . Ne yapalım artık,hamama giren terler. Km 45000.

Hayırlı olsun. Aynı git gelleri bende yaşadım. Civic mi Avensis mi diye konu açtım. Hatta bir civic'e kapora verdim tam devir olacakken satıcı vazgeçti. Sonunda 2013 İnci beyazi elegant extramı aldım 2 ay önce. Iyikide almışım. Aikecek çok memnunuz. Bu arada benim saticida 20000 bakımını bana kitlemişti. Bu işler böyle. Bende satarken aynısını yapmayi planliyorum. 40000 bin bakımı için ne aldılar hocam?

• 650 tl aldılar. Ön arka fren balatası da değişecek dediler, ellemeyin kalsın dedim. Özel servise gidip baktırdım. Usta arka balatalar daha 20 bin gider dedi. Önleride yarı fiyata değişdirttim.

Garanti devam ediyor artı 2 yılda ekstra garanti mevcut var. Ama yetkili servisi pas geçip tüm bakımları özel serviste yaptırma fikrini düşünmeye başladım. Bizim arabalar oldukça sağlam ve sorunsuz herkesin malumu. Kronik bir sorunu olsaydı zaten şimdiye kadar çıkardı diye düşünüyorum, yanlış mıyım? Lpg den dolayı motor garantisi de yok zaten. (Gerçi BRC nin motor garantisi var ama ne kadar arkasında durur bilemiyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 18 Temmuz 2014; 23:30:14 >
  • Gayet bilgilendirici ve okurken sıkmayan bir yazı olmuş.

Aracınız tam fiyat/performans aracı,güle güle güzel günlerde kullanın inşallah.

Göstergelerini çok beğeniyorum.
  • quote:

650 tl aldılar. Ön arka fren balatası da değişecek dediler, ellemeyin kalsın dedim. Özel servise gidip baktırdım. Usta arka balatalar daha 20 bin gider dedi. Önleride yarı fiyata değişdirttim.

Garanti devam ediyor artı 2 yılda ekstra garanti mevcut var. Ama yetkili servisi pas geçip tüm bakımları özel serviste yaptırma fikrini düşünmeye başladım. Bizim arabalar oldukça sağlam ve sorunsuz herkesin malumu. Kronik bir sorunu olsaydı zaten şimdiye kadar çıkardı diye düşünüyorum, yanlış mıyım? Lpg den dolayı motor garantisi de yok zaten. (Gerçi BRC nin motor garantisi var ama ne kadar arkasında durur bilemiyorum)

Balata konusunda doğru olani yapmışsınız. Yetkili servisler pek sever daha bitmemiş balatalari değiştirmeyi. Arabanın bilinen kronik bir sorunu yok ama bence sizde venim gibi senede sadece 1 kere servise giden biriyseniz 3-5 fazla verip yetkili servise gitmeye devam edin. Sonuçta ekstra garanti içinde para vermediniz. Olmaz olmaz diyoruz ama gerekli oluyor bazen garanti olayı, ve toyota bu konuda çok hassas. Müşteri nemnuniyetine önem veriyorlar. Yaptiracak olsanız 620 tl istiyor yetkili servis ek garantiye. Brc'nin motor garantisi tam olarak nedir? Ben ekstra para vererek +3 yıl ek garanti yaptırdim Brc'de.

• quote:

Orijinalden alıntı: bahaman

quote:

650 tl aldılar. Ön arka fren balatası da değişecek dediler, ellemeyin kalsın dedim. Özel servise gidip baktırdım. Usta arka balatalar daha 20 bin gider dedi. Önleride yarı fiyata değişdirttim.

Balata konusunda doğru olani yapmışsınız. Yetkili servisler pek sever daha bitmemiş balatalari değiştirmeyi. Arabanın bilinen kronik bir sorunu yok ama bence sizde venim gibi senede sadece 1 kere servise giden biriyseniz 3-5 fazla verip yetkili servise gitmeye devam edin. Sonuçta ekstra garanti içinde para vermediniz. Olmaz olmaz diyoruz ama gerekli oluyor bazen garanti olayı, ve toyota bu konuda çok hassas. Müşteri nemnuniyetine önem veriyorlar. Yaptiracak olsanız 620 tl istiyor yetkili servis ek garantiye. Brc'nin motor garantisi tam olarak nedir? Ben ekstra para vererek +3 yıl ek garanti yaptırdim Brc'de.

Aracın eski sahibi MOTOR garantisi yaptırmış BRC ye. BRC, motorda problem çıktığında nasıl ilgileniyor bilemiyorum artık.

• homebird kullanıcısına yanıt
    Sorduğum bütün ustaların boşver gerek yok, valvematic arıza yapmaz demesine rağmen bende yaptırdim aynı garantiyi . Benimki Hdi sigorta anlaşmalı ve evet ilgileniyorlar. Aynı garantiden subap değişimi yapan opel ve chevrolet kullanıcıları var. Servis lpg kaynakli olduğunu söylüyor ve eksper gelip bunu onayliyor sonra poliçenin koyduğu limite kadar tamir yapılıyor yetkili serviste. Misal 5000 tl limit.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ali Dogukan

Gayet bilgilendirici ve okurken sıkmayan bir yazı olmuş.

Aracınız tam fiyat/performans aracı,güle güle güzel günlerde kullanın inşallah.

Göstergelerini çok beğeniyorum.

teşekkür ederim insanları bir nebze bilgilendirdiysek bize yeter..

Hayırlı bereketli ramazanlar
  • quote:

hayırlı olsun.
    lütfen aracınızı kullandıkça yorum yazarsanız almaya niyetli arkadaşları da bilgilendirmiş olursunuz.

Malum bazıları bizim yalan söylediğimizi ima ediyorlar yok o kadar yakmaz yok otobanda yokuşlarda 1 e düşüyor falan diyenler oldu ona istinaden söyledim.

Hayırlı berektli ramazanlar...

• Avensisle ilgili bütün önyargıları silmişsiniz.Bu arada aracınız Hayırlı olsun çok beğendiğim bir araç.

• çok yakında bende aranıza katılmayı düşünüyorum inşallah. çok güzel bir konu olmuş. bu aralar bol bol sahibinden.com da avensis arıyorum maksimum 1 ayda alacağım inş
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyzade0606

quote:

hayırlı olsun.
    lütfen aracınızı kullandıkça yorum yazarsanız almaya niyetli arkadaşları da bilgilendirmiş olursunuz.

Malum bazıları bizim yalan söylediğimizi ima ediyorlar yok o kadar yakmaz yok otobanda yokuşlarda 1 e düşüyor falan diyenler oldu ona istinaden söyledim.

Hayırlı berektli ramazanlar...

Otobanda 1.vitese düşüyorum diyen kesinlikle yalan söylüyor. 10 günde 2000 km yol yaptım. Uzun yolda 3. Vitesi altına hiç inmedim. 3500 4000 devirde araç yokuslari keçi gibi çıkıyor. Kısaca devir cevirirseniz yokuşta problem yaşamazsınız . (Eski arabam Megane 1 gibi değil ama tatminkar)
    Yalnız 6. Vites geçişi çok belirsiz bazen 6. Vites diye 4 e geçiyor. Yada ben alışamadım henüz bilemiyorum.

• Bugün düldülle bayram için uzun yol yapiyorum. 700 km civari. Bakalim yokuşlarda ne yapacağız 1.viteste gidilmez şimdi Kendi sürüş istatistiklerime göre tahminim 6 lt civari gibi bir tüketim görmek. Bakalim be olacak.

• bahaman B kullanıcısına yanıt
    Ya bu 1. Vites muhabbeti kafamı karistirmaya başladı 132 beygir araba sıkıntı mı çıkarıyor?

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.