Şimdi Ara

2011 Golden Globe | 68. Altın Küre Ödülleri <KAZANANLAR> (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
1
Favori
3.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • tabiki en iyi film oscar ı da facebook zımbırtısına gidecek.

seneyede apple ın hikayesini filme uyarlasınlar seneyede o film alır ödülü

ondan sonraki sene amerikan petrol şirketlerinin draması

bir sonraki sene generals motors un hazin direnişi

ondan da sonraki sene ABD nin ortadoğuya iyilik elini uzatması

vs. vs. bu böyle gider

hurt locker oscar aldıysa bu film hayli hayli alır

çok salak bir durum ama yapıcak bir şey yok.

"The life of david gale" gibi filmlerin bırak ödülü, adının sanının dahi duyulmamasının sebebi direkt olarak ABD'nin filmleri kendi işine geldiği şekilde kategorize edip destek ya da ambargo uygulamasıdır.
  • Bu kadarda olmazzzzzzzzzzzz :@
  • Abartmayın bence bu filmin markalarla bir ilgisi yok bir başarı öyküsü hepsi bu. Amerikan film endüstrisi kendi amerikan siyasetine çoğu zaman iğneleyici tarzda filmler yapmıştır. Yani amerika'nın bu dünyada söz geçiremediği tek şey kendi ülkesinin sinemasıdır.

Arıca oscar adaylarını belirleyen ve yine ödülleri verecek olan üyelerde yine oyuncular, yönetmenler ve sinema sanatıyla ilgili meslek birlikleri üyeliklerinden oluşur. Yaklaşık 5800 akademi üyesi ödüllerin gideceği filmi veya oyuncuları seçerken kendi kişisel zevklerine göre seçimler yapıp gizlice oylanıyor bu oylama. Oturup anlaşıp bu sene şuna verelim buna verelim diye bir karar çıkmıyor.

Ayrıca social network oscar alması henüz kesin değil. Ciddi rakipleri var, The Kids Are All Right, The King's Speech ve The Fighter da ödülü alması muhtemel filmlerden. Oscar adayları açıklandıktan sonra PGA, WGA, SAG ve DGA ödülleri sahiplerini bulduktan sonra oscarın kimlere gideceği netleşecektir.

• Şundan 10 sene sonra bana ''Heat'' filminden aklında kalan bir sahne söyle deseler şak diye en az 5-6 sahne sayarım, ama maalesef Social Network ile ilgili hafızamda kalan birşey olmayacak.Olay budur, oscar da alsa kalmayacak almasa da kalmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _AMADEUS_ -- 17 Ocak 2011; 17:50:13 >
  • Bence The Social Network hak etti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shattered Glass

Abartmayın bence bu filmin markalarla bir ilgisi yok bir başarı öyküsü hepsi bu. Amerikan film endüstrisi kendi amerikan siyasetine çoğu zaman iğneleyici tarzda filmler yapmıştır. Yani amerika'nın bu dünyada söz geçiremediği tek şey kendi ülkesinin sinemasıdır.

Arıca oscar adaylarını belirleyen ve yine ödülleri verecek olan üyelerde yine oyuncular, yönetmenler ve sinema sanatıyla ilgili meslek birlikleri üyeliklerinden oluşur. Yaklaşık 5800 akademi üyesi ödüllerin gideceği filmi veya oyuncuları seçerken kendi kişisel zevklerine göre seçimler yapıp gizlice oylanıyor bu oylama. Oturup anlaşıp bu sene şuna verelim buna verelim diye bir karar çıkmıyor.

Ayrıca social network oscar alması henüz kesin değil. Ciddi rakipleri var, The Kids Are All Right, The King's Speech ve The Fighter da ödülü alması muhtemel filmlerden. Oscar adayları açıklandıktan sonra PGA, WGA, SAG ve DGA ödülleri sahiplerini bulduktan sonra oscarın kimlere gideceği netleşecektir.

yahu yapmayın böyle şeyler. biz mi abartıyor yoksa akademidekiler yıllarca hep amerikayı öven yapımlaramı vermiş ödülleri.

en günceli hurt locker, avatar karşısında zilyon tane ödül aldı, izlemediyseniz izleyin derim, amerikan askeri cici amerikan askeri iyilik sever, ama işgal ettiği topraklardakiler pis haydut, ah ne dedim böyle işgal ettiği ülke mi dedim, pardon demokrasi götürdüğü diyecektim :)

bu hep böyledir, böyle onlarca örnek bulabilirim size. Facebook ta bunun bir örneğidir

• quote:

Orijinalden alıntı: tylor

quote:

Abartmayın bence bu filmin markalarla bir ilgisi yok bir başarı öyküsü hepsi bu. Amerikan film endüstrisi kendi amerikan siyasetine çoğu zaman iğneleyici tarzda filmler yapmıştır. Yani amerika'nın bu dünyada söz geçiremediği tek şey kendi ülkesinin sinemasıdır.

yahu yapmayın böyle şeyler. biz mi abartıyor yoksa akademidekiler yıllarca hep amerikayı öven yapımlaramı vermiş ödülleri.

en günceli hurt locker, avatar karşısında zilyon tane ödül aldı, izlemediyseniz izleyin derim, amerikan askeri cici amerikan askeri iyilik sever, ama işgal ettiği topraklardakiler pis haydut, ah ne dedim böyle işgal ettiği ülke mi dedim, pardon demokrasi götürdüğü diyecektim :)

bu hep böyledir, böyle onlarca örnek bulabilirim size. Facebook ta bunun bir örneğidir

Yuh arkadaşım geçen sene Hurt Locker'ın alma nedeni sadece oy verme sisteminin değişmesi ve adayların fazla ve zayıf olmasından dolayı idi.

Tamam Akademi sütten çıkmış ak kaşık değil ama bu kadar da acımasız olmayın. Hem geçen sene eğer ödülü THL yerine Avatar alsaydı daha fena söver olurdum Akademiye, içi efekt doldurulmuş kocaman bir balon Avatar. Başka birşey değil maalesef. Bunu kabullenmeli artık.

• The Social Network nasıl en iyi film ödülünü aldı hala şaşırdım doğrusu.Bu sene ödül almasını istediğim bir dizi vardı Boardwalk Empire o da aldı ödülü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tylor

quote:

The hurt locker ve avatar'ı ikisinide izledim ve her ikisinide beğendim. Ödül törenlerinin ne yazık ki tüm sinema severleri memnun etmesi mümkün değil. Çünkü herkesin farklı beğeni ve beklentileri var kimisi avatar'ı şiddetle savunurken kimiside the hurt locker'ın oscar almasını savundular. Ben the hurt locker'ın amerika'yı olumlu yönde poh pohladığını düşünmüyorum.

Olaya şöyle bakın şimdi ortada bir orta doğu savaşı vardı buradaki askerler(savaşı kimin başlattığı veya kazandığı önemli değil) haklı veya haksız yere orada bişeyler yaşadı. Buna bizzat bir gazeteci şahit oldu ve bunları öyküye çevirdi. Şimdi bu olayı sinema sanatına dökecek olan yönetmen ve ülke amerika olduğu için olay amerika'nın gözünden gösterildi. Filmi dikkatlice izleseydiniz hiç bir amerika'yı iyi yönde öne çıkaran olguya rastlayamazsınız. Ordaki konuda bir bomba imha uzmanının hayatından bir kesit izledik. Arkadaşında dediği gibi geçen sen vizyona giren filmlerin genelinde olan bir vasatlık söz konusu olduğundan dolayı the hurt locker kötünün iyisi olarak ön plana çıktı.

2000'li yıllardan beri akademinin ödül verdiği filmlere bakarsan çoğunun küçük bütçeli, bağımsız ve hiçde amerikan siyasetini yüceltmeyen filmler olduğunu göreceksin. Altın küreyi The king's Speech alsa bu sıkıcı filme ödül verilir mi ödül social network'ün olmalıydı diyecek kadarda büyük bir çoğunluk olduğunu unutma.

• Son zamanlarda Akademi Ödülleri'nin ve Altın Küre'nin kimlere nasıl ödül dağıttığını dünya alem biliyor. Hatta son yılları geçtim, 1960'lardan beri özellikle Altın Küre'de her sene bir rüşvet iddiası ortaya atılıyor. Hiçbirisi kanıtlanamamış olsa da, sonuçta ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Örneğin daha bu sene, beklentilerin çok çok altında kalan The Tourist, en önemli dallardan 3'ünde Altın Küre'ye aday gösterildi. Sanki piyasada başka film yokmuş gibi. Sadece bu sene de değil, her sene benzer şeyler oluyor. Bu işlerde nasıl kulis faaliyetlerinin döndüğünü Amerikalılar bile yavaş yavaş anlıyor, ki dünya sineması sallamıyor bile bunları.

Özellike Oscar'ın geçmişine çamur atamam ama bu iki ödül şu anki halleriyle, The American Dream denen ütopyanın birer kolu haline gelmiş bulunmaktalar. Kendi çaplarında eğlenip duruyorlar, biz de burada iddaa oynar gibi kendimizi paralıyoruz.

• The Tourist oscar ödüllerinde hiç bir adaylık alamayacak. Altın kürede filmler ve oyuncular komedi ve drama diye 2 bölüme ayrıldığı için bazı filmler kontenjan nedeniyle adaylık alıyor.

Oscar ödüllerinde rüşvet olmaz ama altın kürede yabancı basın birliği ödülleri daha bu konuda esnek olduğu için belki zamanında bişeyler olmuştur.

Dünya sineması sallamıyor yanlış, her ülke yönetmeni filmlerini o pazara sokmak için çıldırıyor. Çünkü büyük yazarların filmleri farketmesi ve sonra bunları kaleme alması onlar için büyük bir onur.

En önemlisi kendi çaplarında eğleniyorlar demişsin e haklı değiller mi? Çünkü oscar ödülleri amerikan sinema akademisi tarafından kurulan bir ödül töreni. Bu bir çok ülkenin bir araya gelip oluşturduğu kutsal bir anlaşma değil ki(nato gibi) elbette kendi külterleri ağırlıkta olacak. Bunun yanında dünya sinemasının başarılı örneklerine ve oyuncularına kapalı bir ödül töreni değil. Babel'in aday olduğu yıl ki adaylara bir göz attığınızda yarısının amerika dışı vatandaşı olduğunu görebilirsiniz. Demek istediğim her başarılı çok başarılı film oscarda illaki yer alacaktır.

• Dünya sineması sallamıyor bence. Örneğin ben de bu ödüllerin tamamen objektif olduğuna kesinlikle katılmıyorum ama yapmış olduğum filmi o pazara sokabilmek için 1000 tane takla atardım. Bu ikisi tamamen farklı şeyler. Benzer şekilde bir oyuncu olsam, bunlardan ödül almak için neler yapmazdım ama bu onları onayladığım anlamıına gelmez. Filmler bedavaya yapılsa ve kar amacı güdülmüyor olsa, bu törenler şimdikinin çeyreği kadar bile hit alamazdı. Yoksa dediğim gibi dünya sineması bu ödülleri çok sallamıyor çünkü bu pastadan alacakları pay ya çok küçük ya da hiç yok. Dolayısıyla çıkar ilişkisi olmadığı için gerçekçi yaklaşabiliyorlar bu törenlere ve çoğu da zerre kadar sallamıyor bu törenleri. Yani bence bu böyle.
  • Töreni dün izledim yazmak için anca fırsatım oldu.
    The Social Network ün ödül almış olması kesinlikle hayal kırıklığı.Inception gibi film dururken.Hadi ona da vermediniz bari Black Swan a verin.Büyük haksızlık yapıldı bu filmlere.Geçen senelerde olduğu gibi alıştık artık.
    En iyi kadın oyuncu dalında Natalie den başkası alsaydı artık yuh derdim, hak etti.
    Birde Christian Bale in almasına sevindim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: isimbulamadim

Dünya sineması sallamıyor bence. Örneğin ben de bu ödüllerin tamamen objektif olduğuna kesinlikle katılmıyorum ama yapmış olduğum filmi o pazara sokabilmek için 1000 tane takla atardım. Bu ikisi tamamen farklı şeyler. Benzer şekilde bir oyuncu olsam, bunlardan ödül almak için neler yapmazdım ama bu onları onayladığım anlamıına gelmez. Filmler bedavaya yapılsa ve kar amacı güdülmüyor olsa, bu törenler şimdikinin çeyreği kadar bile hit alamazdı. Yoksa dediğim gibi dünya sineması bu ödülleri çok sallamıyor çünkü bu pastadan alacakları pay ya çok küçük ya da hiç yok. Dolayısıyla çıkar ilişkisi olmadığı için gerçekçi yaklaşabiliyorlar bu törenlere ve çoğu da zerre kadar sallamıyor bu törenleri. Yani bence bu böyle.

Canım kardeşim haklı olabilirsin ama gerçekten her yönetmen ve oyuncunun hayali o törenlerde yer almak. Bunu kimse inkar edemez kendi çaplarında güzel işler çıkaran meksikalı guillerme del toro, alejandro g. İnarrittu, ispanyol p. almodovar, amenabar, tayvanlı ang lee, avustralyalı oyuncular naomi watts, nicole kidman, russel crowe, cate blanchett, ispanyol penelope cruz, lubnanlı salma hayek, alman diane kruger, slumdog filminin hintli oyuncuları, ingiliz oyuncu yönetmen 30 40 tane rahat sayarım. Daha bir sürü ülkeden oyuncu ve yönetmenler yaptıkları işlerle hollywood ve amerikan sinemasının büyümesine katkı yapmış hepside birbirinden ünlü isimler. Ki çoğu kişi bu ünlüleri amerikalı bilir.

Demek istediğim sallamıyor dediğin dünya sineması yaptığı güzel şeylerin ilgi ve fark edilmesi neticesinde hiç ummadıkları bir şekilde kendilerini amerikan sinemasının içersinde buluvermişler. Fatih akın ben oscar için film yapmıyorum diyor ya, bir filmi oscar alsın sonra film şirketlerinden teklif gelsin arkasına bakmadan kaçar gider ve oda amerikalı olur

Daha çok hak ettikleri değeri nerde görüyorlarsa oraya akın ediyorlar sinema sanatına da amerika çok değer verdiği için herkesin orda gezinmesi çok doğal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shattered Glass -- 17 Ocak 2011; 22:15:08 >

• Ödül töreni tekrar CNBC-e de yayınlanıyor. Social Network için, zamanımızda insanlar arasında iletişimi sanal hale getiren, eski yüzyüze konuşma ve görüşme alışkanlığının yokolmasına neden olan facebook'u kuruluşunu anlatan yapım gibi eleştirel bir ifade kullanıldı. Bundan hareketle de jürinin bunu gözönünde bulundurduğunu düşünüyorum.
  • Ben en başından dediydim Inception'a vermezler diye.
  • Social network
  • Sonunda Mad Men dışında başka bir diziye vermişler en iyi dizi ödülünü. Mad Men abone olmuştu kaç senedir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: rancorous

Sonunda Mad Men dışında başka bir diziye vermişler en iyi dizi ödülünü. Mad Men abone olmuştu kaç senedir..

Mad Men'in egemenliğini Boarwalk Empire almış gibi görünüyor.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.