Şimdi Ara

2011 Bayanlar Avrupa Şampiyonası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
1
Favori
3.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu anda Litvanya ile oynuyoruz, sayı farkına rağmen maç ortada gidiyor 2.çeyrekden beri.Farkın olmasının nedeni de ilk periyot idi..

Tam tamam yakaladık diyebileceğimiz zaman yine basit hatalar yapıyoruz.Gülşah az süre aldı..

Maçı adeta elimiz ile verdik.Litvanya mı kötü oynadı yoksa biz mi ? Bayanları takip etmediğimden bilmiyorum..İhsan Bayülgen bizim potansiyeli olduğumuzu belirtti.Sanırım biz kötüydük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 18 Haziran 2011; 15:16:37 >

• Bence rezalet oynadık hiç bu kadar kötü maç seyrettiğimi hatırlamıyorum hiç bir organizasyon yok tamamen nevriye ve ışılın eline baktık birsel bugün iyi değildi
  • takım olarak çok kötüydük basit bi hücum bile kuramıyoruz.
  • Her şey bizim elimizde!
    Birsel Vardarlı, Polonya’daki Avrupa Şampiyonası’nı HABERTÜRK’e değerlendirdi

Avrupa Şampiyonası’nda oyun kurucu özelliğini rafa kaldırıp kendisine verilen şutör görevini yerine getirmeye çalışan Birsel Vardarlı, “Litvanya ve Rusya maçlarındaki takım biz değildik. İkinci turda herkes farklı bir Milli Takım izleyecek. Yeter ki hepimiz hedefe odaklanalım” dedi!

O Kadın Milli Takımı’nın F.Bahçe patentli yıldızlarından... O ‘Potanın Perileri’ için en kilit isimlerden... O, Birsel Vardarlı...

Tecrübeli guard, Polonya’daki Avrupa Şampiyonası’nı HABERTÜRK’e değerlendirdi, ilk turdaki Milli Takım’ın baz alınmamasını istedi.

Polonya’daki dev turnuvada geçmiş yıllara göre farklı bir göreve soyunduğunu ifade eden Vardarlı, “Burada antrenörümüz Ceyhun Yıldızoğlu beni daha çok şutör guard pozisyonunda görevlendiriyor. Aslında bu benim yabancı olduğum bir durum. Çünkü son 5 yıldır hem Fenerbahçe’de, hem de Milli Takım’da hep oyun kurucu olarak görev yaptım. Bu yüzden yeni rolüme adapte olmakta zorlandığımı söyleyebilirim. Ama ikinci turda daha verimli olmak için var gücümle çalışacağım” diye konuştu. Bydgoszcz’ta Türk Milli Takımı’nın en büyük kozlarından biri olan Birsel, şampiyonayı ve çeyrek final şanslarını şöyle
    değerlendirdi:

‘BEKLENTİ BASKIYI GETİRDİ’
    “Litvanya maçında takım olarak çok gergindik ve çok kötü bir başlangıç yaptık. İlk turda Türkiye’nin asıl kimliğini sahaya yansıtamadık. Türkiye’de kadın basketbolunun yükselmesini ve erkekler düzeyine gelmesini istiyoruz. Bunu başarabilecek bir jenerasyon olduğumuzu düşünüyorum. Bu yükselişi belki de çok önemsediğimiz için strese girdik. 2009’da da işler iyi gitmişti ama eksiktik. Belki de bunu çok önemsediğimiz için maça gergin başladık ve baştaki büyük fark sonrası rakipleri yakalayamadık. Ama 2. turda herkes farklı bir takımizleyecek. Her şey bizim elimizde. Yeter ki hepimiz hedefe odaklanalım. ”

‘BELARUS KÜLLERİNDEN DOĞMUŞTU’
    Üst gruba sıfır puanla çıkıyoruz. Ama 2009’da böyle bir tablo vardı. Belarus ilk turu puansız geçmiş ve turnuvaya çok kötü aşlamıştı. Ancak bizi yendikten sonra ise yarı finale kaldılar. Biz de bu turnuvaya kötü başladık ama bu dünyanın sonu değil. İkinci turda hedefimiz 3’te 3 yapmak. 3’te 2 ile de çeyrek finale kalabiliriz. Uzun soluklu turnuvalar böyledir. Ben her şeyin elimizde olduğunu düşünüyorum.

‘YENİ KİMLİĞİME ALIŞIYORUM’
    “Ben burada farklı bir kimliğe büründüm. Coachumuz Ceyhun Yıldızoğlu benden skorer yönümü açığa çıkarmamı istedi. Daha fazla top kullanmam gerekiyor. Takımı oynatan ve ceza şutları kullanan bir oyuncu iken, şimdi hücumda skorer kimliğine büründüm. Bu benim uzak olduğum birşey. Kendimi çok da verimli bulmuyorum. Daha iyi olabilirim. İnşallah burada bu rolüme kısa sürede daha iyi adapte olurum ve 2. turda verimli olurum.”

http://www.htspor.com/diger/haber/642163-her-sey-bizim-elimizde

• Her ne kadar asıl maçlarımız Britanya ve Belarus ile olacak olsa da bu maçı eğer alsaydık rahatlardık ..Çok yazık oldu..Her maç böyle ekstra efor sarfediyoruz.Fark açılıyor sonra toparlanıyor daha iyi oynuyoruz ama farkı ancak kapatabiliyoruz.Gereğinden fazla yoruluyoruz gibi geliyor bana..
    Ayrıca Gülşah da az süre alıyor.
  • Nevriye ışıl birsel bu 3 ünün iyi değil çok iyi oynaması lazım bu 3ü biraz kesildimi sayı atamıyoruz zaten ceyhun hocanın bir planı falan yok
  • Ceyhun hocayı benim de gözüm tutmadı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aslında sporu yakından takip ederim ama, bayan basketbol takımımızı ilk kez izliyorum.

takımımızın oyunu istemesine, çok mücadele etmesine, yardımlaşmasına, hayran oldum...

ama takımımız çok düz oyunculardan kurulu ve malesef orta sınıf bir takım, bundan iyisi olmaz bu takımdan.

şampiyonayı izliyorum, favoriler belli(ispanya,fransa,rusya) ancak benim izlediğim kadarıyla 2 takım çok hoşuma gitti

letonya finale gelebilir, ama esas çok beğendiğim ve benim için süper bir takım imajı çizen, yetenek mücadele fundemantal iç dış uyumu olan, ve hiç te favori görülmeyen MONTENEGRO(KARADAĞ) kesin favorim.

bence tüm favorileri bir bir ipe dizecek...
  • 3.çeyrek skoru: 49-34 türkiye! çeyrek finale doğru gidiyoruz. gerçi bu maç yüzünden wimbledon'ı rezil etti doğuş grubu ya, neyse. bravo kızlar..
  • Birileri bizimkilere Rusya'nın kazandığını söylememiş sanırım
  • Belarus toparlandı. Acilen Birsel'in oyuna girmesi lazım.
  • 3 Hücum üst üste sayı bulduk.Maçı aldık bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kénan

Belarus toparlandı. Acilen Birsel'in oyuna girmesi lazım.

Geri döndük. Bu oyunu devam ettirirsek maçı alırız.
  • Birsel Vardarlı resmen Steve Nash'in kaliteli bir kopyası.

Belarus maçı'nın açık ara yıldızıdır. Bir pivot(Nevriye) ancak bu kadar güzel oynatılabilirdi.
  • Tebrikler kızlara. Şöyle iyi bir skorerimiz olsa her şey olabilirdi turnuvada. Şaziye diğer maç böyle şut sokar mı, 1-2 periyotta da olsa, pek sanmıyorum.
  • başarısız denilen takım çeyrek finalde. sanki kadınlarda her sene avrupa şampiyonluğuna oynuyoruz da bu turnuvada kötüymüşüz gibi düşünenler var.

ayrıca işte arkadaşların anlamak istemediği nokta apaçık ortada yine: takımın en iyi oyuncuları nevriye ve birsel. bunlar hangi pozisyonda oynuyor 5 ve 1. ülkede yabancı sınırlaması var olduğu sürece fenerbahçe elinde bulundurduğu en iyi pg ve c ile avantajı elinde tutacak!
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuatturkrap
    ülkede yabancı sınırlaması var olduğu sürece fenerbahçe elinde bulundurduğu en iyi pg ve c ile avantajı elinde tutacak!

fenerbasket'ten neozepron hazırlamış:
    quote:

Galatasaray ile rekabetimize bir göz atalım...
    2006-2007 yılını kenara koyalım... İkinci yarısında bir yatırımları vardı..
    2007-2008
    Fenerbahçe - Galatasaray Yabancılarda da yerlilerde de üstünüz. Saha avantajını veriyoruz, çok kötü oynuyoruz. 3-2 kazanıyoruz
    Cappie Pondexter Vickie Johnson
    Tammy Sutton Brown Petra Ulhelji
    Svetlana Volnaya Sophia Young
    Ebony Hoffman -Chantalle Anderson(Sakattı)

2008-2009
    Fenerbahçe-Galatasaray 3-1 kazandık. Yabancıların durumu bence %50-%50 Yerlilerde üstünüz..
    Matee Ajavon - Seimone Augustus
    Katie Smith - Sophia Young
    Nicole Powell - Marina Kress
    Tammy Sutton-Brown - Kara Braxton

2009-2010
    Fenerbahçe-Galatasaray yabancıları daha iyi bize göre. Yerlilerde üstünüz
    Matee Ajavon(Nicole Powell) - Katie Douglas
    Penny Taylor - Tamika Catchings
    Ebony Hoffman - Sophia Young
    Tammy Sutton-Brown - Yelena Leuchanka

2010-2011
    Fenerbahçe-Galatasaray Horakova hariç tüm pozisyonlarda daha üstünler. Ama yerlilerimiz daha iyi.
    Hana Horakova - Doneeka Hodges
    Anete Jekabsone - Seimone Augustus
    Angel McCoughtry - Tamika Catchings
    Ivana Matovic - Sylvia Fowles

2011-2012
    Yabancı kadroları bir önceki yıla göre daha iyi ama 1-basketbol sahada oynanıyor. 2- Yerlilerimiz daha iyi...

Bu sene en doğru hamle Avrupalı seçimleriniz iyi ve Işıl'ın yanına düzgün guard aldınız. Işıl'a yük bindiğinde bizim avantajımıza oluyordu. Wnba'de 2011 ilk 3 skorer kim?

http://www.wnba.com/statistics/wplayer/Scoring.jsp

Yabancı kaliteniz de iyice arttı. Biz ise Avrupalı tercihlerini ne yapacağı belli olmayan Babkina ve Tamane'den yana kullandık. Dalga geçme olarak algılama ama bu sene şampiyon olamazsanız şubeyi kapatın hacı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metality -- 28 Haziran 2011; 14:43:22 >

• valla yabancılar ne kadar taşırsa o kadar şansımız var. ışıl en üst düzeyde bir adım geri atıyor maalesef. şaziye'nin de form durumu çok önemli tabi. eski hocası(botaş'tan) ile yeniden çıkışa geçerse bu iş olur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metality

Bu sene en doğru hamle Avrupalı seçimleriniz iyi ve Işıl'ın yanına düzgün guard aldınız. Işıl'a yük bindiğinde bizim avantajımıza oluyordu. Wnba'de 2011 ilk 3 skorer kim?
    http://www.wnba.com/statistics/wplayer/Scoring.jsp

Yabancı kaliteniz de iyice arttı. Biz ise Avrupalı tercihlerini ne yapacağı belli olmayan Babkina ve Tamane'den yana kullandık. Dalga geçme olarak algılama ama bu sene şampiyon olamazsanız şubeyi kapatın hacı

Konuyu saptırmak gibi olur mu bilmiyorum. Geçen gün sözlüğe yazdığım takım analinizinin bir kısmını buraya taşımak istiyorum.

Ceyhun Yıldızoğlu basketbolu= Hızlı basketbol oynayalım, havuza düşen ribaundları toplayalım, rakip guarda baskı yapalım, kızdırmayın beni...

Ceyhun Yıldızoğlu kimdir? Geçen yıl bize Türkiye kupasını getiren koç. Finalde saçma bir hakem düdüğüyle finali kaybeden takımın koçu ve A milli kadın basketbol takımının koçu.

Epiphanny Prince - Diana Taurasi - Alba Torrens - Tina charles - Sylvia Fowles

Alt alta yan yana ne şekilde yazarsak yazalım inanılmaz oyuncular. WNBA'in bu seneki ilk 5'de yer alan skorerlerinde 4'ü ve Avrupa'lı olarak bu işin en iyisi Alba Torrens. Daha bu kadroya bir adet Avrupalı uzunun gelebileceği konuşuluyor.
    Winner eksikliğini dünyanın en iyi winner oyuncusuyla kapatan Ceyhun hoca Işıl'a yardım konusunda da Prince ve yine Diana'nın bu işi yapabileceğini düşünüyor.

Fakat herşey kağıt üzerinde toplama işlemi yapmak gibi mi?

Uzun rotasyonunun yetersiz olacağını söyleyerek 2 kıta dışı oyuncu ekliyor buraya koç. Fowles'ın Ocak'a kadar gelmeyeceği düşünülünce EL'de Tina oynayacak. Zaten Fowles dönse bile EL'de oynamayacak.(ya da Tina) Euroleague'de kullanacağımız kıta dışı yabancı Dee ve Tina olacaktır. Devşirme olarak Melisa ve Türk olan Bahar yeterli mi?

TKBL'de ise 3+1 kuralı var yani 4 yabancı kullanabileceğiz. Ocak'tan sonra Dee-Tina-Fowles burada olacaktır. Prince veya Alba'dan biri tribüne çıkacaktır. Prince tribüne çıkarsa Işıl yalnız kalıyor der mi koç?

TKBL'de ise kısa rotasyonumuzda ciddi sorun oluşacaktır.(Özellikle Fenerbahçe maçlarında)

Çok iyi oyuncular almamıza rağmen homojen bir kadro kuramadığımızı düşünüyorum. Hem de söylemlerin aksi yönünde. Ceyhun hoca geçen yılki kadroya getirdiği bir çok eleştiriyi bu sezon kendi kadro kurarken yine yaptı. Euroleague'de yine pota altında sorun yaşayacağız. Ligde Işıl'a destek verme konusunda yine eksiğiz.

• İhsan Bayülge bizim takımın ne kadar potansiyelli olduğundan bahsedip duruyordu.Ben oradan anlamıştım kötü olmadığımızı ama çok da aman aman bir takımımz yok hani..
    Gülşah neden çok az süre alıyor ? Dün neredeyse hiç yoktu
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.