Şimdi Ara

2010da emeklilerden her ay kesilen paraların iadesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2010da emeklilerden her ay kesilen paraların iadesi

Emekliler kesilen paranızı nasıl geri alabilirsiniz?
    http://www.cileksuyu.com/emekliler-kesilen-paranizi-nasil-geri-alabilirsiniz/
    13 Nisan 2010
    Birkaç aydır, emekli aylıklarından yapılan dernek kesintileri ile ilgili pek çok haber yayınlandı.

Peki bu kesintileri geri almanın bir yolu varmı? Evet var ve hemde çok basit. İşte size 2 kısa yol.

Üyenin rızası yoksa ne olacak?
    Sayın Bakan’ın açıklamalarından da anlaşılacağı üzere, dernek üyesi olmadığı halde ya da üye olup da yazılı izni alınmaksızın dernek aidatı kesilen emeklilerin paraları, derneklerden alınan taahhüt gereği geri ödenecek. Peki, emeklilerin bunun için ne yapması gerekiyor? Öncelikle emekli, dul veya yetim maaşınızdan dernek kesintisi yapılıp yapılmadığını öğreneceksiniz. Bunun için dilerseniz SGK’nın internet sitesinde yer alan “Emekli/E-Diğer/Rehberlik Hizmetleri” menüsünden T.C. kimlik numaranız ile sorgulama yapabilirsiniz. Burada herhangi bir bilgiye ulaşamazsanız ya da kesintilerin ayrıntılarını göremezseniz, bulunduğunuz ildeki SGK müdürlüğüne dilekçe ile müracaat ederek kesintilerin ayrıntıları hakkında bilgi talep edebilirsiniz.

SGK’dan aldığınız bilgiye göre, maaşınızdan üye olmadığınız dernek adına ya da üye olsanız bile rızanız (muvafakatname) olmaksızın dernek kesintisi yapılmış ise aşağıda yer alan dilekçeleri kesintiyi yapan derneğin merkez adresine göndereceksiniz. Yapılan kesintiler hesabınıza aynıyla iade edilmez ise konuyu SGK’ya şikayet edeceksiniz ve SGK, yapılan haksız kesintiyi dernekten alarak hesabınıza yatıracak. Zira SGK’nın ilgili derneklerden aldığı taahhütname bunu gerektiriyor.
    Not: Aylığınızdan yapılan kesinti 15 TL ise Tüm İşçi Emeklileri Derneği’ne, 18 TL ise Türkiye Emekliler Derneği’ne dilekçe göndereceksiniz.

Dilekçe-1

Tüm İşçi Emeklileri Derneği’ne
    (G.M.K Bul No: 55/7 Maltepe-ANKARA)

Derneğinizin üyesi olmadığım halde, 2010 yılı için maaşımdan yapılan 15 TL’lik kesintinin, emekli aylığımın yatırıldığı hesabıma (ya da aşağıda belirtmiş olduğum hesabıma) yatırılmasını talep ediyorum. (tarih)
    Adı-Soyadı
    İmza
    Adres:
    Tel:
    Banka Hesap No:

Dilekçe-2

Türkiye Emekliler Derneği’ne
    (Anıttepe Mh. Işık Sk. 11/1 Tandoğan/ANKARA)

Derneğinizin üyesi olmadığım halde, 2010 yılı için maaşımdan yapılan 18 TL’lik kesintinin, emekli aylığımın yatırıldığı hesabıma (ya da aşağıda belirtmiş olduğum hesabıma) yatırılmasını talep ediyorum. (tarih)
    Adı-Soyadı
    İmza
    Adres:
    Tel:
    Banka Hesap No:

http://bianet.org/bianet/siyaset/120896-emekliler-maaslarindan-kesilen-paranin-pesindeler
    Emekliler Maaşlarından Kesilen Paranın Peşindeler

Emekli-Sen üyeleri maaşların Türkiye Emekliler Derneği'ne para aktarıldığı iddialarının ardından SGK'ye başvuruyor. Sorularına yanıt alamadıkları taktirde konuyu yargıya taşıyacaklar. Sendika bütün emeklililerin başvurabilmesi için dilekçe hazırladı.
    Bawer ÇAKIR
    bawer@bianet.org
    İzmir - BİA Haber Merkezi
    25 Mart 2010, Perşembe

Emekli-Sen üyeleri emekli maaşlarından habersizce para kesilerek Türkiye Emekliler Derneği'ne (TÜED) aktarıldığı iddialarının doğruluğunu öğrenmek için dilekçeyle Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvuruyor.

bianet'in görüştüğü sendikanın Ege Bölge Temsilcisi Abdül Samet Baksak "Dernek üyesi olmayan yaklaşık 700 bin emekliden kesildiği iddia edilen paralarla ilgili açıklama beklediklerini" söylüyor. "Eğer bilgimiz olmadan para kesildiyse bunu mahkemeye taşıyacağız" diyor.
    "Tüm emekliler dilekçe versin"

Emekliler Yaşlılar Hareketi üyeleri Mahinur Şahbaz, Hasan Arslan ve Atıf Aydın bianet'e maaşlarından doğrudan kesinti yapılarak TÜED'in kasasına aktarıldığını, bunu da emeklilerin haberi olmadan yapıldığını söylemişti.

Habertürk gazetesi ekonomi yazarı Ali Tezel de benzer iddiaları köşesine taşımış, İnternet sitesinde açıklama yapan dernek iddiaları reddetmişti.

Derneğe aktarılan miktarın aylık 1 liradan 3 liraya çıkartıldığı iddia ediliyordu.

İddiaların peşini bırakmayan Emekli-Sen üyelerinden Baksak kesintiyi nasıl fark ettiklerini şöyle anlatıyor:

"Bu yılın başında yapılan zamların ardından maaşlarımızı aldığımızda, olması gereken miktardan daha az bir para aldığımızı fark ettik. Konuyu araştırırken iddialar ortaya çıktı, TÜED'in aidatları aylıktan yıllığa çevirdiği söylenince maaşımızdaki farkın bundan kaynaklanabileceğini düşündük ve SGK'ye başvurarak öğrenmek istediğimizi ilettik. Ancak bu konuda bize bilgi veremeyeceklerini söylediler. Resmi yazıyla ilettikleri bilgi ise emeklilerin maaşından böyle bir kesinti yapılamayacağıydı."

Sendika üyeleri bu yanıt üzerine SGK'ye şu dilekçeyi yazdılar:

"Hiçbir emekli derneğine üye değilim, emekli aylığımdan Dernek üye aidatı adı altında kesinti yapılmasına da bu güne kadar yazılı olarak hiç izin vermedim. Bu sebeple emekli aylığımdan hiçbir kesinti yapılmaması ile aylığımdan kesinti yapılmışsa iade edilmesini talep ediyorum. Talebim gerçekleştirilmediği takdirde yasal yollara müracaat edeceğimin bilinmesini isterim."

Dilekçe örneğini diğer emekliler de kullanabilsinler diye yaygınlaştırdılar.

Bunun üzerine çok sayıda emeklinin SGK'ya dilekçeyi yolladığını, konuyla ilgili bilgi almak için telefon ve e-postalarla başvurduğunu anlatan Baksak "Kesintinin yapılıp yapılmadığını ve hangi tarihten beri maaşlarından kesilen paraların TÜED'e aktarıldığını öğrenmek istiyoruz" diyor.

Baksak tüm emeklilerin SGK'ye başvurarak konunun takipçisini olmasını istiyor.
    Türk-İş desteği, SGK ve bakanın ilgisi

TÜED'in 92 şubesi var. Başkanlığını Kazım Ergün yürütüyor. Beş kişilik yönetim kurulu ve üç kişilik bir denetim kurulu var. Dernek Emek Platformu'nun da üyesi.

Son genel kurulda divan başkanlığını dernek üyesi de olan Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı Ömer Dinçer'in bir konuşma yaptığı genel kurulan SGK yöneticilerinin yanı sıra MHP, CHP ve DSP milletvekilleri de katıldı. (BÇ/TK)

Örnek dilekçeyi görmek için tıklayın.
    http://www.bianet.org/files/doc_files/000/000/108/original/emekli_dilekce.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 15 Nisan 2010; 14:33:29 >

• Bu haberi ben yaklaşık 1 ay önce izledim ve sinir oldum. Dernek başkanı gayet pişkin şekilde "emeklilerin kendi rızaları ile" bu kesintilerin yapıldığını anlattı. Burada kim haklı bilemiyorum ama bu dernek muhabettinin ülkemizde çok büyük bir rant kapısı olduğunu biliyorum. Bakkallar, berberler, taksiciler, mobilyacılar, şoförler vs.vs. Ülkemizde yüzlerce dernek var ve hepsi üyelerinden kesintiler yapıyorlar. karşılığında ne veriyorlar bir bakmak lazım. Benim bildiğim bu derneklerin üst yönetiminin babalar gibi şartlarla yaşadığıdır.
    Kendi rızan ile verip hakkını sorgulamazsan seni de böyle sömürürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chakra

Bu haberi ben yaklaşık 1 ay önce izledim ve sinir oldum. Dernek başkanı gayet pişkin şekilde "emeklilerin kendi rızaları ile" bu kesintilerin yapıldığını anlattı. Burada kim haklı bilemiyorum ama bu dernek muhabettinin ülkemizde çok büyük bir rant kapısı olduğunu biliyorum. Bakkallar, berberler, taksiciler, mobilyacılar, şoförler vs.vs. Ülkemizde yüzlerce dernek var ve hepsi üyelerinden kesintiler yapıyorlar. karşılığında ne veriyorlar bir bakmak lazım. Benim bildiğim bu derneklerin üst yönetiminin babalar gibi şartlarla yaşadığıdır.

Denetim diye bişi yok ülkemizde bu neler var neler
  • quote:

Orijinalden alıntı: chakra
    Bu haberi ben yaklaşık 1 ay önce izledim ve sinir oldum. Dernek başkanı gayet pişkin şekilde "emeklilerin kendi rızaları ile" bu kesintilerin yapıldığını anlattı. Burada kim haklı bilemiyorum ama bu dernek muhabettinin ülkemizde çok büyük bir rant kapısı olduğunu biliyorum. Bakkallar, berberler, taksiciler, mobilyacılar, şoförler vs.vs. Ülkemizde yüzlerce dernek var ve hepsi üyelerinden kesintiler yapıyorlar. karşılığında ne veriyorlar bir bakmak lazım. Benim bildiğim bu derneklerin üst yönetiminin babalar gibi şartlarla yaşadığıdır.

Hala var mı bilmiyorum, Tapu Kadastro bilmem neyini kalkındırma Derneği ( bir ara her tapu işleminde birşeyler alıyorlardı! ), polis içinde bir ara her sabıka kaydı alındığında alınıyordu birşeyler, birde Adliyede bir vakıf gibi şey vardı! Hayırsever ve işi olmayan bir forum sakini listelerini ve her işlemde çarpılan parayı listelese yıllık bu işlere ayırmamız gereken bütçeyi belirlesek!
    Yukardaki son cümle sinir bozukluğu! Sonunda kalkıp insan " devlet şöyledir " deyince kıyamet kopuyor!
    Sorgulamak fark etmiyor ki, adam sabıka kaydını alma o zaman diyor çıkıyor içinden.
    Kelleyi hep öne eğmeye alışık milletlere az bile diyecem ama olan bize oluyor arada!

• Bunlar normal ,sıradan dernekler değil.siz bir dernek kursanız,haberleri olmadan emeklinin maaşından kesinti yapabilirmisiniz!
    normalde yapamazsınız ama,
    yaparsınız . 1. yol;
    ama yakalanırsanız hapse girersiniz.ya dolandırırsınız yada banka hesaplarına hacker gibi girip tırtıklarsınız.
    başka türlü olmaz çünkü.bu türe "adi hırsızlık" deniyor.
    dernek kurup maaştan tırtıklamanın, pardon kesinti yapmanın ikinci yolu;
    siyaset,bürokrasi ve sivil kadro, 3 üyeli dernek!
    haydi hep beraber kesinti yapalım!
  • quote:

Orijinalden alıntı: eloko

Bunlar normal ,sıradan dernekler değil.siz bir dernek kursanız,haberleri olmadan emeklinin maaşından kesinti yapabilirmisiniz!
    normalde yapamazsınız ama,
    yaparsınız . 1. yol;
    ama yakalanırsanız hapse girersiniz.ya dolandırırsınız yada banka hesaplarına hacker gibi girip tırtıklarsınız.
    başka türlü olmaz çünkü.bu türe "adi hırsızlık" deniyor.
    dernek kurup maaştan tırtıklamanın, pardon kesinti yapmanın ikinci yolu;
    siyaset,bürokrasi ve sivil kadro, 3 üyeli dernek!
    haydi hep beraber kesinti yapalım!

Yine bir eloko dikkati ve dezenformasyon denemesinin iflas ettirilmesi.

Bu olay normal dernek olaylarından çok farklı. Emekliler haberleri bile olmadan üye yapılmışlar ve yıllardır maaşlarından kesinti yapılıyormuş. Yandaş bir dernek. Gerektiğinde kullanılmak üzere kurulmuş fakat başkan yandaşlık sınırlarını aşıp yalakalık yapınca bir çuval inciri berbat etmiş.

• Ne yapmalı?

Şimdi yapmanız gereken, ısrarla SGK Bilgi Edinme Birimi’ne gerek yazıyla gereksewww.sgk.gov.tr web sayfası üzerindeki Bilgi Edinme bölümünden, derneğe üye yapılıp yapılmadığınızı, emekli aylığınızdan kesinti yapılıp yapılmadığını, yapılmışsa kaç para olduğunu sorun.

Yasal süresi olan 15 günde cevap vermezlerse de Başbakanlık Bilgi Edinme Kurulu’na şikâyet edin. Burası da size yardımcı olmazsa İş Mahkemesi’nde SGK’yi eksik aylık ödediği için dava edin.

SGK Bilgi edinme sayfa adresi

http://bilgiedinme.sgk.gov.tr/bilgiedinmebasvuru/BasvuruDevamForm.do

...........................................................................................................

Denemeyin çünkü çalışmıyor. Halkın uyanacağını ve paralarını geri isteyeceklerini bildikleri için bilgi edinmeyi bilgi edinmeme ye dönüştürmüşler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: lehrer35

Ne yapmalı?

Şimdi yapmanız gereken, ısrarla SGK Bilgi Edinme Birimi’ne gerek yazıyla gereksewww.sgk.gov.tr web sayfası üzerindeki Bilgi Edinme bölümünden, derneğe üye yapılıp yapılmadığınızı, emekli aylığınızdan kesinti yapılıp yapılmadığını, yapılmışsa kaç para olduğunu sorun.

Yasal süresi olan 15 günde cevap vermezlerse de Başbakanlık Bilgi Edinme Kurulu’na şikâyet edin. Burası da size yardımcı olmazsa İş Mahkemesi’nde SGK’yi eksik aylık ödediği için dava edin.

SGK Bilgi edinme sayfa adresi

http://bilgiedinme.sgk.gov.tr/bilgiedinmebasvuru/BasvuruDevamForm.do

...........................................................................................................

Denemeyin çünkü çalışmıyor. Halkın uyanacağını ve paralarını geri isteyeceklerini bildikleri için bilgi edinmeyi bilgi edinmeme ye dönüştürmüşler.

Bağkurlularda bu durum var mı ?

• 2010 yılında paylaşımda bulunulan bu kanunsuz uygulama, katmerlenmiş olarak devam ediyor, üye yapıldığından bile haberi olmayan binlerce emekliden yine haberleri bile olmadan aidat kesiliyor, durumu farkedip itiraz edenler ise sonuç alamıyor. Bu kanunsuz kesintinin mağdurlarından biri olarak, yaşadıklarımı ve araştırıp öğrendiklerimi burada paylaşmak istiyorum.

E-devlet şifresi ile vatandaşlık sayfama girip inceleme yaparken, 2014 Yılı, Şubat Ayı emekli maaşımdan "Türkiye Emekliler Derneği" adında bir dernek için, 18 TL tutarında aidat kesintisi yapıldığını gördüm. Geriye dönük araştırma yaptığımda da, 2003 yılı Şubat ayında başlayan bu kesintinin, 12 yıl boyunca devam ettiğini gördüm. Böyle bir derneğin üyesi olmadığımdan, durumu mail yolu ile SGK'ya bildirdim. Aynı zamanda, internet üzerinden web sayfalarına ulaşıp mail adresini öğrendiğim TÜED'e de (Türkiye Emekliler Derneği) mail gönderdim. TÜED, mailime hiç cevap vermedi. SGK ise TÜED ile yazışmalar yaptı, takip edebilmem için benide bu yazışmalara dahil etti. Bu yazışmalar sonucu SGK "dernek üyesisiniz, istifa etmeniz gerekir" yanıtını verdi. Dernek üyesi olduğumun kanıtı olarakta, TÜED'den aldıkları sözde "Üye Giriş Belgesi" ni gönderdi. Belgeyi gördüğümde hayret ettim. İmza eşime aitti.

Bunun üzerine durmu eşime sordum. 12 yıl önce olan bu olayı zorlukla hatırladı. Olayın özeti şöyle;
    5 Temmuz 2002 tarihinde, emeklilere taksitle kömür satıldığını gören eşimden, benim kimlik bilgilerimi ve fotoğrafımı almışlar, formalite gereği diyerek, benim adıma imza attırmışlar. Hukuken hiç bir geçerliliği olmayan bu sahte üyeliğe dayanarak, 12 yıl boyunca aidat kesmişler. Bunun üzerine SGK'ya yeniden mail gönderip, üyeliğin geçerli olmadığını, aidat kesintisinin kanunsuz olduğunu, bu nedenle, bu güne kadar kesilen tüm aidatların iadesini ve bir daha kesinti yapılmamasını talep ettim. Ancak bu mailime cevap verilmedi. Bu sefer hem TÜED'e hemde SGK'ya 3 Mart 2014 tarihinde taahütlü dilekceler gönderdim. Barkod numaralarını muafaza ettiğim bu gönderiler, her iki kurum tarafından alınmasına rağmen gene cevap verilmedi.

SGK ve TÜED'den cevap alamayınca durumu gazetelere bildirdim. 19 Mart 2014 tarihinde Zaman Gazetesi ve Zaman Haber kaynaklı olarak, irili ufaklı 25 kadar gazetede haber yayınlandı. Ayrıca BİMER'e de (Başbakanlık) şikayette bulundum. BİMER'in yönlendirmesi sonucu, İzmir Valiliği, İl Dernekler Müdürlüğü'nden "dernek üyeliğiniz düşürülmüştür" yanıtı geldi. Ben, dernek üyesi değilim ki üyeliğim düşürülsün. Haberim olmadan üye yapılıyorum, emekli maaşımdan yasalara aykırı şekilde kesinti yapılıyor, bu haramiliği yapanlar, kendilerine gönderdiğim maile ve taahütlü yazıma cevap vermiyor, SGK'dan da yanıt alamıyorum ve yaptığım şikayete verilen tek cevap "üyeliğiniz düşürülmüştür" oluyor.

Bu yaşadıklarımdan sonra TÜED hakkında internetten araştırma yaptığımda, yıllardır yayınlanan pek çok haber ve mağdur olmuş emeklilerin yorumları çıktı karşıma. Binlerce insanı hiç haberleri yokken üye yapmışlar. Aidat kesiliyor, emeklilerin ruhu bile duymuyor. Fakedip itiraz edenlerin durumu ise benden farklı olmuyor. Aidatlar yılda bir kez kesiliyor, emekli maaşının bordrosu olmadığından, 18 TL gibi bir kesintiyi emekliler anlamıyor, ilaç kesintisi filan sanıyor. Emeklilerin büyük çoğunluğu zate internet kullanmıyor. Emeklilerin farkedemediği bu 18 TL tutarındaki kesinti sayesinde TÜED'in kasasına yılda 12.600.000 TL para giriyor. TÜSİAD'ın gelirinden bile fazla.. Üstelik bu parayı, suya sabuna dokunmadan tahsil ediyorlar. Yani onların gönderdiği üye listesini aynen doğru kabul eden SGK, bu listelere göre tahsil ettiği parayı TÜED'in hesabına aktarıyor.

Bitmedi: TÜED isimli bu derneğin Genel Başkanı, aynı zamanda da SGK Yönetimindedir.

Sormak lazım. Bu derneğin Genel Başkanı, YK Üyeleri, Şube Başkanları, Şube YK üyeleri, ne kadar maaş alıyorlar, ne kadar harcirah alıyorlar ve sırtından saltanat sürdükleri 700 bin emeklilye ne faydaları var?

Bir insanı habersiz derneklere üye yapmak, aidatını kesmek, yasal olmadığı kadar da suçtur ve bu suçu işlemeye devam ediyorlar.

Başıma gelen bu olayla ilgili gazetede çıkan haberin linkinide ekledim. Altındaki imza bana ait olmayan Çakma Üye Belgesi'ninde resmini ekledim.

http://www.zaman.com.tr/ekonomi_emekliden-sahte-imzayla-dernege-para-kesiyorlar_2205769.html
     2010da emeklilerden her ay kesilen paraların iadesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufdemir55 -- 25 Nisan 2014; 19:18:07 >

• Gazetede haber olduğu halde bir gelişme var mı? Size ödeme yaptılar mı, para iadesi alabilecekmisiniz..
  • Hayır, para iadesi yapılmadı. Sadece, İzmir İl Dernekler Müdürlüğü'nden "üye kaydınız düşürülmüştür" bilgisi geldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.