Şimdi Ara

2010 ygs solunum sorusu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.ressim.net/show.php/3398906_dsc05267-jpg.html

3.maddenin kesin ve net bir açıklaması var mı?

cevap yalnız 1 bu arada.

• Bi açıklaması yok, kimse yapamasın diye sormuşlar.
    bu sene de olursa kötü
  • bunun tartışmasına dersanede denk gelmiştim ama dinlemedm yalnız 1 yaptığım için,etil alkol fermentasyonu glikolizin devamıydı ve glikolizde kullanılan ana madde glikoz bildiğimiz üzere ve insanda karaciğerde a.a glikoza dönüştürülebiliyo ya da tam tersi,aminasyon ve deaminasyon sanırım bu işlemlerin isimleri,büyük ihtimal maya mantarlarında bunları dönüştüren enzimler bulunmuyodur bundan dolayı böyle oluyodur
  • ben de yanlis yapmistim ama wikipedi den okudugum kadariyla amino asit fermantasyonunu sadece belirli bakteriler yapar diyordu,bira mayasi da mantar oldugu icin sadece glikozla yapiyor, ama yine de arastirmanizi oneririm
  • sorunun çözümü sanırım basit düşünmek.

glikoz etil alkol çıkarır, aminoasit çıkarmaz bu kadar.birbirine dönüşümü falan düşünmeyeceğiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gelenbevili172hhc

sorunun çözümü sanırım basit düşünmek.

glikoz etil alkol çıkarır, aminoasit çıkarmaz bu kadar.birbirine dönüşümü falan düşünmeyeceğiz.

Aynen ama çok çelişkili bir soruydu tek açıklaması arkadaşın dediği gibi olur.
  • öss müfredatında fermantasyon dediğin zaman glikozu düşünüceksin usta gerisini unut
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 ayt geo sorusu
    4 yıl önce açıldı
    1 biyoloji sorusu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • benim hatıraldığım kadarıyla substrat düzeyindeki fosforilayson glikoz ile başladıktan sonra(stoplazmada gerçekleşen) ortamda oksijen yoksa etil alkol veya laktik asit fermantasyonuyla biter ve glikoz olamsı yeterlidir 1-2 dedeim ancak nerde hata var anlayamadım yardımcı olursa biri
  • Zamanında bende düşünmüştüm. Solunum konusunda şöyle birşey vardı. Mesela yağlar tepkimeye başka yerden başlıyordu. Mesela pirüvattan, krebs çemberinden vs. başlayan vardı. Aminoasit hatırladığım kadarıyla direk daha sonraki evreleri geçiriyordu diye hatırlıyorum.
  • bu soruyu biyoloji öğretmenimle tartışmıştık.bahsedilen maya amino asit üzerinden fermantasyon yapabiliyor fakat bunun sonucunda etil alkol oluşmuyor daha başka moleküller oluşuyor.
  • Cevap çok basit. Aminoasitler solunuma pirüvik asit oluşumundan sonraki evrelerde dahil olabilir. Oysa fermantasyon olayında sadece glikoliz ve devamı bir dizi fermantatik reaksiyon görülüyor. bu yüzden aa dan ziyade glukoz lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.