Şimdi Ara

2010 YENİ MODELLER-ORLANDO VE VOLT

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
9.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Chevrolet'in gelecek yeni otomobiller bölümünde ORLANDo ve VOLT için 2010 tarihi verilmiş. Bana erken bir tarih olarak geldi ancak yine de bu iki modelin ülkemizde de satışa sunulması güzel olurdu. ORLANDO'yu rezzo yerine düşünülmüş bir model olarak görebiliriz sanırım VOLT da toyota prius'a alternatif olabilir.

VOLT

2010 yılının sonlarında piyasaya sürülecek olan Chevrolet Volt tamamen yeni nesil bir araç. E-REV (Uzun Menzilli Elektrikli Araç) Volt dünyayı büyük bir değişimin içerisine sokacak.

Chevrolet Volt – Dünyada bir ilk

Volt, 16 kWh, “T” şekilli lityum-iyon akü paketi ile otomobil sektörü tarihinde bir elektrikli motoru birincil enerji kaynağı olarak kullanan ilk araç olma özelliğine sahip.

Tam dolu bir Volt ile yalnızca elektrik enerjisi kullanarak 60 km mesafe kat edebilirsiniz ve tam bu noktada menzilin uzatılmasını sağlayan bir motor (benzin veya E85 Etanol ile çalışan) devreye girer ve akünün şarj edilmesi için ek elektrik enerjisi üretir.

Volt’u yalnızca 230 voltluk bir güç çıkışına bağlayarak 3 saatten daha kısa bir sürede tamamen şarj edebilirsiniz.

* Yakıt tasarrufu
    Günde 100 km mesafe kat eden bir Volt sürücüsü yılda 2,100 litre benzin tasarrufu yapabilir
    * Para tasarrufu
    Gece boyunca şarj edildiğinde tam bir şarj 1 Euro’dan daha ucuza mal olmaktadır
    * Performans
    Volt 150 beygir gücü ve 161 km/s’lik bir maksimum hıza sahiptir. Elektrik enerjisi çabuk tork sağladığından Volt’un hızlanması son derece hızlıdır ve 0-100 km/s hızlanma değeri yalnızca 8.5 saniyedir.

• VOLT RESİMLER

Orlando – Ekonomik MPV Konsept Otomobil

“Daha geniş iç mekan yaratmak" Orlando'nun sloganıdır. 5 kapısı ve 7 koltuğu bulunan Orlando, trafikte az yer kaplayacak ve yüksek yakıt tasarrufu sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Fakat aracın özelliği sadece iç mekan genişliği ile kalmaz. Ayrıca sahip olduğu göz alıcı SUV çizgileri sayesinde muhteşem bir görünüm sunuyor. Orlando’yu 2010 yılında en yakın Chevrolet yetkili bayiinden satın alabileceksiniz.

Geniş iç mekan

Orlando konsept otomobilin en önemli özelliği bir çok yönden etkin kullanım sağlayan tasarımıdır.Yüksek tavan çizgisi, gösterişli çamurlukları ve “tekerlekler dışarı/gövde içeri” anlayışı bir SUV havasını ekstra ağırlık, yükseklik ve aşırı tekerlek aralıkları olmadan kullanıcılara sunuyor.

İç mekanda daha fazla alan yaratabilmek için tiyatro düzeninde bulunan üç sıralı koltukları ile cam tavanı sayesinde daha aydınlık ve ferah bir kabin sunuyor.Koltuklar kolayca yatırılarak geniş kabin düz ve 900 litre kapasitelik bagaj taşıma alanına dönüşüyor.

Etkileyici çift renkli kokpit tasarımı ,kaliteli malzemesi ve yolculuğunuza eğlence katabilen özellikleri ile Chevrolet Orlando, ailenizle yapacağınız yolculukları tamamiyla değiştirecek.

Bir Chevrolet Klasiği

Paris Otomobil Fuarında prömiyeri yapılan Chevrolet Orlando,iddalı tasarımı ve özellikleri ile bir aile otomobilinden daha fazlasını sunarak insanları etkiliyor.

“Orlando’ya sağlam dış tasarım hatları vermeye odaklandıklarını söyleyen Seungwoo Kim ayrıca kompakt van sınıfında gelişen yeni tasarım detaylarını uygularken Chevrolet’nin geleneksel güvenilir ve sade tasarımını da koruduklarını belirtti.

Motor hakkındaki 'tahminler' yabancı bir siteden alınmıştır. Kısaca; Cruze daki 1.6 ve 1.8 lt lik motorlarla üretilebileceğini ancak captiva da kullanılan 2.0 lt lik dizel motorun daha uygun olacağını söylüyor diyebiliriz.

Engines

Assuming that it is produced here, it is likely that the engine line up will be the same as the Cruze. Possibly up-rated 1.6 and 1.8 litre petrol units like the current Optra.

The engine that I would love to see in the Orlando is the 2.0 litre 150 hp unit from the Captiva, and this is one of the units slated for inclusion in the high end Orlando.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 13 Ocak 2010; 11:43:24 >

• ORLANDO RESİMLER

Daha Fazla Göster
  • İlk olarak,

Paylaşımlar için teşekkür ederim.

Camaro modelinden sonra ben yeni modelleri takip etmeyi bıraktım. Çünkü, test edemedikten sonra, alamadıktan sonra, trafikte göremedikten sonra benim için bir anlam ifade etmiyor bu modeller. Ancak, Orlando modelinin Türkiye ye geleceği konusunda bir söylenti var.

Sanırım, dediğiniz gibi araca 1.6 motorda takacaklarmış. Bu biraz umutlandırıyor beni, çünkü araç standartların üzerinde... Chevrolet'e yakışır bir araba Orlando...

Yine tasarım, yine güvenlik, yine sıra dışılık... Ve inanılmaz bir MPV. Fiyatıda standartlarda olursa, Chevrolet Türkiye'nin araç yetiştirebileceğini sanmıyorum...

Orlando'yu ben eğer 1.6 motor takılırsa, belki 1.8 motoruyla beraber 2011 de yeni Chevrolet Aveo ile beraber bekliyorum...

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak DEMİRAL -- 13 Ocak 2010; 21:46:56 >

Kamp, Tekne ve Karavan Kulübü:
    http://www.kampteknekaravan.com
  • Bu araba (Orlando) Türkiye'de çok satar bence.
  • bence de mantıklı motor secenekleri ile giris yapar ve fiyat olarak da yine uygun tutulursa iyi bir satıs rakamı yakalar hatta alıcılarından biri de ben olurum bakalım gelir mi bekleyip gorecegiz yalnız son zamanlarda cok guzel araclar cıkmaya basladı insan hangisini tercih edecegine de sasırıyor :))

''% 120'lik büyüme Türkiye'yi Chevrolet'nin 1 numarası yaptı

Chevrolet, geçen yıl 10 bin 408 adet araç satarak yüzde 120 büyüdü. Türkiye, büyüme oranı ile Chevrolet'nin 1 numarası oldu
    Geçen yıl yüzde 120 artışla Chevrolet'in en hızlı büyüdüğü ülke olan Türkiye, Chevrolet dünyasında 1 numara olarak büyük başarı kazandı. Chevrolet Genel Müdürü Murat Aydın, Chevrolet'in 2009'a 4 bin 700 adet araç satış hedefi ile girdiğini ancak 2009'u 10 bin 408 adet araç satarak tamamladıklarını anlattı. Yeni Spark'ın tanıtım toplantısında konuşan Aydın, dikkat çekici bu büyümede Cruze modelinin büyük katkısı olduğunun altını çizdi. Aydın, 2009'da bin 700 adet Cruze satmayı planladıklarını ancak bu satış rakamının 4 bin 202 adet olarak gerçekleştiğini bildirdi. 2010-2012 arasında toplam 12 değişik ürünü piyasaya sunacaklarını anlatan Aydın, 2 yıl içinde 20 bin adete ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Aydın, şunları anlattı : "2011 başında küçük SUV aracımız Orlando'yu pazara sunacağız. 2011 ortasında yeni Captiva gelecek. 2011 üçüncü çeyreğinde Camaro ve ardından yeni Aveo Sedan'ı Türkiye'de satışa sunacağız. 2011 sonunda ise Cruze'nin hatchback versiyonu gelecek. 2012 başında ise elektrikli modelimiz Volt satışa sunulacak."

SPARK'A MİCHAEL JACKSON BENZETMESİ
    CHEVROLET'NİN yenilenen modeli Spark, Türkiye'de 24 bin 106 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Chevrolet Türkiye Genel Müdürü Murat Aydın, "Eski Spark ile Yeni Spark arasında ne kadar fark varsa, 1978'deki Michael Jackson ile 2009 yılındaki Michael Jackson arasında o kadar fark var'' dedi. Tüm Avrupa ile birlikte Türkiye'de de Chevrolet Spark 1.0 ve 1.2 litrelik benzinli motor seçenekleriyle satışa sunulacak. ''

• chevrolet araba yaparken sagdan soldan çok kopya çekiyor bence

volt,honda city hb ye benziyor
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.