Bildirim
2010 LYS'den Türev sorusu
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
up -
Cevap A mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koç Burssuz -- 6 Haziran 2015; 20:09:23 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Koç Burssuz
Cevap E mi?
A -
Pardon -'yi unuttum. Teğeti y=4 doğrusu ise o (x,4) noktasında teğetinin eğimi 0'dır. Fonksiyon da (x,4) noktasından geçiyor demektir. Fonksiyonu 4'e eşitle, türevini de 0'a eşitle. O denklemlerden a=3x geliyor.
-x^3 de 1 geliyor buradan x=-1 ve a =-3 olur. -
quote:
Pardon -'yi unuttum. Teğeti y=4 doğrusu ise o (x,4) noktasında teğetinin eğimi 0'dır. Fonksiyon da (x,4) noktasından geçiyor demektir. Fonksiyonu 4'e eşitle, türevini de 0'a eşitle. O denklemlerden a=3x geliyor.
-x^3 de 1 geliyor buradan x=-1 ve a =-3 olur.
teşekkürler -
quote:
-x^3 de 1 geliyor buradan x=-1 ve a =-3 olur.
hocam x'i bulamadım, denklem çok karışık oluyor -
-
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X