Şimdi Ara

2010 golf tdi dsg comf. hk bi kaç soru??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1 ay önce başlıktaki aracı aldım bi kaç sorunum var aracla ilgili yardımcı olursanız sevinirim.

Öncelikle bu araçta yokuş kalkış desteği var mı? Benim aracın geri kaçırması normal mi?

2. olarak 100 tl lik mazot la 360 km gittim bunun 100 km sı 90km/h sabit hızla gerisi aşırı trafik olmayan yollarda katedildi.Bu normal mi?(Bundan daha az da yakılamazdı kullanım karakteri olarak)

3. sü 2 veya 3 çeşit mazot var v pover vs vs bunların hangisini tercih etmeliyim?

Son olarak araç servis bakımlı gecen yıl dsg arıza vermiş ve değişmiş servisi sorduğum kadarıyla dsg si 1 yıl daha garantısı varmıs.Şimdi arac 2. viteste kısa bi süre titriyo
    aslında farkedılmeyecek duzeye fakat ben bıraz araştırınca bunun sorun oldugunu duydum.İyi niyet garantisinden faydalanmak ıcın nasıl bı yol ızlemelıyım daha once hıc yetkılı servıse gıtmedım

Tesekkurler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .IsTanBul. -- 13 Ekim 2013; 14:25:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: .IsTanBul.

Meraba arkadaşlar

1 ay önce başlıktaki aracı aldım bi kaç sorunum var aracla ilgili yardımcı olursanız sevinirim.

Öncelikle bu araçta yokuş kalkış desteği var mı? Benim aracın geri kaçırması normal mi?

2. olarak 100 tl lik mazot la 360 km gittim bunun 100 km sı 90km/h sabit hızla gerisi aşırı trafik olmayan yollarda katedildi.Bu normal mi?(Bundan daha az da yakılamazdı kullanım karakteri olarak)

3. sü 2 veya 3 çeşit mazot var v pover vs vs bunların hangisini tercih etmeliyim?

Son olarak araç servis bakımlı gecen yıl dsg arıza vermiş ve değişmiş servisi sorduğum kadarıyla dsg si 1 yıl daha garantısı varmıs.Şimdi arac 2. viteste kısa bi süre titriyo
    aslında farkedılmeyecek duzeye fakat ben bıraz araştırınca bunun sorun oldugunu duydum.İyi niyet garantisinden faydalanmak ıcın nasıl bı yol ızlemelıyım daha once hıc yetkılı servıse gıtmedım

Tesekkurler..

1.Araç kaç kmde?Bakımı yapıldı mı?
    2.Sıkışık trafikte normal genelde 6 veya 7. viteste sürmeye çalışın.Gaz pedalıyla tetikleyebilirsiniz.
    3.Opetten ecoforce shellden fuelsave alıyorum.10 kuruş pahalı olan daha çok katkılı almak size kalmış.İkiside büyük firmanın ürünü sonuçta ikiside eurodieseldir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Demage

quote:

Meraba arkadaşlar

Tesekkurler..

2.Sıkışık trafikte normal genelde 6 veya 7. viteste sürmeye çalışın.Gaz pedalıyla tetikleyebilirsiniz.
    3.Opetten ecoforce shellden fuelsave alıyorum.10 kuruş pahalı olan daha çok katkılı almak size kalmış.İkiside büyük firmanın ürünü sonuçta ikiside eurodieseldir.

Öncelikle teşekkürler.

Arac 84 bınde 80 bın bakımı yapılmıs.

Zaten d konumunda cok kısa sürede d7 ye geçiyor.Hava filitresi biraz pisti onu değiştirdim lastiklerini kontrol ettim ama bakalım.

Normal mazot alsak bu euro dizel olmuyo mu?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Demage

quote:

Meraba arkadaşlar

Tesekkurler..

Öncelikle teşekkürler.

Arac 84 bınde 80 bın bakımı yapılmıs.

Zaten d konumunda cok kısa sürede d7 ye geçiyor.Hava filitresi biraz pisti onu değiştirdim lastiklerini kontrol ettim ama bakalım.

Normal mazot alsak bu euro dizel olmuyo mu?

Tüm petrol istasyonların 2 tip mazot vardır.

95 oktan mazot katkılı (eurodiesel)
    97 oktan mazot katkılı (eurodiesel)

şimdi bunları shell'de örneklendirirsek
    Fuelsave 95 oktan katkılı eurodiesel olur
    V power nitro + 97 oktan katkılı eurodiesel olur

Opette ecoforce, ultraforce - bp de ultmiate,motorin olarak 2 ye ayrılıyor.Alabilirsiniz 2 sindende...

• .IsTanBul. kullanıcısına yanıt
    Öncelikle kazasız-arızasız binersiniz inşallah da dsg ile ilgili araştırmayı böyle bir aracı aldıktan sonra mı yaptınız?
  • Öncelikle hayırlı olsun. Ama büyük riske girmişsiniz sanzimani komple degismis aracı almak ile. Şimdi yakında kavrama değişecek titremeden dolayı.

Yakıt tüketiminiz yüksek bahsettiginiz kullanımda 6,2 gibi bir tuketim çıkıyor. 1-1,5 Lt daha az tüketmesi lazım. Tdı motoru en az titrestiren yakıt totalde. Shell nitro ve opet full force motoru titreşimli çalıştırıyor.

@Demage hocam oktan benzinde olur. Dizelde setan sayısı vardır. O da pompalarda yazmaz. Bahsettiginiz 97-95 benzin ile ilgili.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satılan tüm mazotlar rafineri çıkışlı eurodieseldir. Firmalar kendi ekledikleri katkılara göre isim ve fiyat belirliyor. Eski kara düzen mazot artık yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Öncelikle hayırlı olsun. Ama büyük riske girmişsiniz sanzimani komple degismis aracı almak ile. Şimdi yakında kavrama değişecek titremeden dolayı.

Yakıt tüketiminiz yüksek bahsettiginiz kullanımda 6,2 gibi bir tuketim çıkıyor. 1-1,5 Lt daha az tüketmesi lazım. Tdı motoru en az titrestiren yakıt totalde. Shell nitro ve opet full force motoru titreşimli çalıştırıyor.

@Demage hocam oktan benzinde olur. Dizelde setan sayısı vardır. O da pompalarda yazmaz. Bahsettiginiz 97-95 benzin ile ilgili.

Pek detaya girmiyorum insanların anlayabileceği kolaylıkta yazıyorum detay için teşekkürler.

• Maalesef dsgli arac alarak buyuk risk almissiniz garantisi bitmeden elden cikarmaya bakin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardım eden tüm arkadaşlara teşekkürler.

Anladığım kadarıyla normal euro dızel alsam işimi görür boşu boşuna katkılı almaya gerek yok.

umutsirvan hocam ben bu aracı bilerek şanzımanı değişmiş olalar aldım.Çünkü boyle olunca hem şanzımanın garantisi bitmemiş oluyor hemde sorun varsa o zaman değiştirilerek giderilmiştir diye düşündüm.Yani şanzımanı değişmemiş 80 binde bi golf daha riskli geldi gözüme.Ama 1.5 litre fazla yakıo diosunuz bunu neden yapıyo olabilir ki??Daha denemedim ama full şehir içi yapsam (ki okadar kalabalık değil 50 tl ile 135 km filan gidicek gibi)

Doritoch ve shadowgeist hocam

Bu aracı almadan önce cok arastırdım sorunlu bi şanzıman olduğunun bilincindeydim.Onun için servis bakımlı araç aldım.Sorun olursa iyi niyetten filan yararlanırız.

Ama şöyle bi gerçek var eğer dizel ototmatik bi araç alacaksanız Dsg ye mahkümsunuz gibi birşey.Çok şanzıman denedim araştırdım kimi fazla yakıyodu kimi sarsıntılı vites değiştiriyodur.Yani otomatik olarak dsg süper bi çalışma karekteri var düşünerek çalışıyo bi kere

Kısmet şu fazla yakma olayınıda çözsem aracımı daha sevicem

@Doritoch @umutsirvan @shadowgeist @bravaman

• quote:

dsg kadar hızlı olmasa da kronik olarak sorun çıkarmayan üniteler var,edc gibi,citroenin otomatiği gibi.
    servis bakım olayını mutlaka araştırın,ne kadar garantiniz kalmış öğrenin.
    Garantinizin bittiği tarihi yazılı olarak elinize almanız size çok büyük avantaj sağlayacaktır.
    Yani iyi niyet yaptırıldıysa garantiniz normal olarak 2014te biter,ama kaçıncı ayda bitecek ona mutlaka bakmanız gerekir.
    iyi niyetten sonra şanzımanınız arıza verirse başınıza iş alırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

dsg kadar hızlı olmasa da kronik olarak sorun çıkarmayan üniteler var,edc gibi,citroenin otomatiği gibi.
    servis bakım olayını mutlaka araştırın,ne kadar garantiniz kalmış öğrenin.
    Garantinizin bittiği tarihi yazılı olarak elinize almanız size çok büyük avantaj sağlayacaktır.
    Yani iyi niyet yaptırıldıysa garantiniz normal olarak 2014te biter,ama kaçıncı ayda bitecek ona mutlaka bakmanız gerekir.
    iyi niyetten sonra şanzımanınız arıza verirse başınıza iş alırsınız.

Teşekkürler bayramdan sonra bi servise uğrarım artık..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.