Şimdi Ara

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası Final | Türkiye - ABD (180. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.683
Cevap
0
Favori
80.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 178179180181182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tuzunoglu
    sırf tv'den izleyip yorum yapmayın lütfen.

Şahan oraya milli takımı desteklemek için mi geldi? Kendini göstermek için mi? Cevap gayet basit. GS taraftarının biri çok güüzel yazmış:

http://twitter.com/ich__/status/24367622949
  • quote:

Orijinalden alıntı: drexler22

hiç sevmediğim birşeydir, çok sevdiğim ama toplumca pek değer görmeyen sporların gündemde olması.. bu sevdiğim sporlar da büyük çoğunlukla f1 ve basketboldur.. ne zamanki bu sporlar gündeme gelse, türlü maymunluklarla içine edilir.. bugün de öyle oldu.. tribünler gördüğüm belki de en rezil taraftar profiliydi.. gelmeyin arkadaş ya, bir şey gündeme gelince piyasa yapmak için o şeyin içinde olmayın ya.. metallica konsere gelir en alakasız adam orda, armin van buuren gelir en alakasız adam orda, f1 yarışı olur en alakasız adam orda, fiba final maçı olur en alakasız adam orda.. resim çekilip facebook'a koyunca çok önemli adam oluyorsunuz di mi, çok sosyal birisi oluyorsunuz.. seyirci hakkında bazı sıfatlar kullanmak isterdim ama ceza yerim diye kullanmıyorum.. yahu arkadaş ben beşiktaş'ı deli gibi severim, ama çarşı'dan deli gibi nefret ederim.. basketbolsever adam final maçına bilet bulamazken futbol seyircisi kılıklı bir ton adam o tribüne nasıl girdi bunu bana açıklasın.. bütün maç boyunca futbol tezahüratları yapıldı durdu.. rakip hücum yapıyor "dağ başını duman almış", ömer serbest atış kullanıyor "dağ başını duman almış", fark 20 sayıya çıkıyor "dağ başını duman almış", fark 8 sayıya iniyor "dağ başını duman almış".. lan arkadaş bunun yeri zamanı yok mu.. bjk taraftarı nasıl ki "kartal gol gol gol"ün içine ettiyse, bu akşamki seyirciler de çok afedersiniz dilim varmıyor ama bu marşın içine ettiler.. dakka başı "dağ başını duman almış" diyeceksek ne önemi kaldı bu marşın, yada seyirci etkisinin.. koyardık bi kaset, çalar dururdu.. ben rakibi ıslıklamaktan ağzımda tükrük kalmadı dilim uyuştu.. maçın bitmesine 6 dk var, fark 17 sayı millet alkışlamaya başladı artık kazanmamız imkansızmış gibi.. tabi ki çok çok zordu ama ne olcağı belli olur mu arkadaş sen son topa kadar elinden geleni yap.. paşaların hiç oynamaya niyeti yoktu zaten, seyircide bu havayı görünce iyice saldılar.. oyunculara geçecem ama seyirci konusunu kapamadan şunu söyleyim, başbakanı ve cumhurbaşkanını ıslıklamayı bi halt zanneden (burda bi sıfat var ama yazmıyorum) şahıslar, bravo size rezil ettiniz bizi.. tepki verilir ama bunun yeri ve zamanı vardır.. bir spor karşılaşmasında bu terbiyesizliği yapmanın ne lüzumu var.. üstelik abd marşı okunurken.. zaten adımız çıkmış 9'a inmez 8'e, şimdi milyonlarca insanın kafasında "abd marşını ıslıklayan Türkler" imajı kaldı.. iyi halt ettiniz bravo size.. açılış töreninde fazıl say çıkmayacak diye yaygara koparanlar buna ne diyecek çok merak ediyorum.. hangisi Türkiye'nin daha çok aleyhine?

gelelim oyunculara.. evet hido, dünkü açıklanan primden sanırım yeterince mutlu olmuşundur.. çünkü o umursamaz halin yine sahada kendini belli ediyordu.. kimden bahsediyim arkadaş, iyi oynayan bir tane adam yok.. vasat oynayıp birşeyler yapmaya çalışanlar var, ironik olacak ama başta semih erden ve ender arslan'dı.. hiç sevmem bu 2 adamı ama tebrik ederim gerçekten.. ersan yemin ederim deli etti yani, psikopat bi tip olsam dalardım sahaya.. oyunu provake etme amaçlı çıksa bu kadar katledemezdi maçı.. ömer aşık beni feci hayal kırıklığına uğrattı 2 maçtır.. yahu bir insan 1 gıdım ilerlemez mi ya.. 4 sene önceki halinden ne farkı var ömerin? lan 4 sene boyunca uğraşsam beyzbol oynamayı öğrenirim bu adam serbest atış atmayı öğrenemedi ya.. turnuva boyunca %37 (16/43) ile serbest atış atmış.. yılda 1-2 basket oynayan biriyim, ben bu kadar kötü atamam şerefsizim.. kaçırdığı pozisyonlar falan beni deli eden bi diğer adamda buydu..neyse tek tek yazmıcam oyuncuları.. abd takımını yenmek istiyorsan 2 şeyin aynı anda olması gerekir: 1- abd kötü gününde olacak, 2- iyi oynamak yetmez, sen çok iyi oynayacaksın.. abd vasattı, biz vasat bile değildik.. abd takımı bir daha kolay kolay bu kadar kötü bir takıma sahip olamaz.. çok büyük bi şanstı, ama olmadı..söylenecek çok birşey yok, durant daha 22 yaşına basmadan öyle böyle değil bildiğin efsane oldu, en azından benim gözümde.. yukarıda Fuat'ın da dediği gibi, bu turnuva tarihinin belki de en dominant performansıydı.. bu adamı 2 kere izledim bu turnuvada, kendimi şanslı hissediyorum gerçekten.. bir portland taraftarı olarak da başımı taşlara vurmuyor değilim..

senelerce 2010 dedik durduk, aha da bitti.. tanja'ya o kadar laf ettik, tabi onun da şansı yaver gitti bunu inkar edemeyiz ama çok iyi oynadığımız maçlar oldu, hakkını teslim edelim.. milli takımı zirvede bıraksın artık, umarım sağlığına tamamen kavuşur.. 2.lik muhteşem bir olay, tadını çıkaralım.. ama şunu da kabul edelim, daha hala atacak çok adımımız var..

köşe yazısı gibi olmuş. ve olayı çok net bi şekilde özetlemişin.

• Yahu arkadaş burada en fanatik basketbolsever , işi bu olan insanlar bile senede kaç maç izliyor Allah aşkına , gelmişsiniz Şahan'a şuna buna sallıyorsunuz.Bence yorumların çoğunun özünde sırf parası var diye veyahut ünlü diye alakasız insanların gelip en öne oturması/oturtulması ancak bu doğru bir yaklaşım değil yine bana göre.
  • Evet bu fırsat az gelir insanın ayağına ve gitmek ister. Bir de bu durumdan kendime ne çıkarırım diye gidenler de var ama. Rüştü eşiyle gitmiş, Volkan da ordaydı, Arda kız arkadaşıyla gitti. Bunlarda art niyet aramıyorum kesinlikle. Ama Şahan'ın oraya gitmesi bana hiç samimi gelmiyor. Belki çok önyargılıyımdır fakat inanamıyorum nedense.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Malazgirt

Evet bu fırsat az gelir insanın ayağına ve gitmek ister. Bir de bu durumdan kendime ne çıkarırım diye gidenler de var ama. Rüştü eşiyle gitmiş, Volkan da ordaydı, Arda kız arkadaşıyla gitti. Bunlarda art niyet aramıyorum kesinlikle. Ama Şahan'ın oraya gitmesi bana hiç samimi gelmiyor. Belki çok önyargılıyımdır fakat inanamıyorum nedense.

Tamam gitsin ünlüler gitmesine.Sorun ünlülerde değil.Sorun yukarılarda oturan taraftarlarda.Onlar tezahürat yapacaktı, onlar oyunun içine girecekti, rakibe baskı yapacaktı.
  • Yazılacak şeyleri yazmışsınız zaten..Ben bu kadarını da beklemiyordum ama gerek yorgunluk gerek başka faktörler(Ersan'ın bilinmeyeni,final priminin erken açıklanması ve gayet tatmin edici düzeyde olması gibi) rezalet bir final maçına yol açtı.Maalesef ki yabancıların ağzına pay bıraktık özellikle Sırbistan maçı ile ilgili.En azından kaybedeceksek bile çok yakın kaybetmeliydik ki finali hakettiğimizi anlatabilelim.Başka türlü anlatamıyoruz ki adamlara.

Seyirci konusuna katılmamak mümkün değil.

Gelelim oyuncularımıza.

Hidayet; kendisine her ne kadar kızsak ta 3 numaradan oyun kurmak gibi görevleri başarıyla yerine getirdi.Zamanı gelince de sayılarını attı hiçbir zaman kendisine oynamadı..Yeri geldi Ersan'a da asistini yaptı.Tek hoşuma gitmeyen kısmı maç sonunda kaptan olarak kendisine yüklendiği belli olan "maddi manevi laylaylay" dı.Aç değilsiniz açıkta değilsiniz hepiniz üst düzey kulüplerde iyi paralar kazanıyorsunuz.Bizim başımızdakiler de her ne kadar ideolojilerine karşı çıksamda eşek değil affedersin hatta buna önem veren kişiler..Kimsenin de verilmesine karşı çıktığını zannetmiyorum.Milli takıma gelecek oyuncu maddi düşüncelere girmeden sadece hizmet için gelmeli bence.Oldu olacak maç başı sözleşme yapalım sabır yarabbi..

Semih işte bu oyunculardan bir tanesiydi.Sırplar gibi oynayan belli ki bir şeyleri kanıtlamak ülkesine hizmet etmek biraz da kendisini göstermek için oynayan belki de tek oyuncumuz.Basketbolun "B" sini bilmeyen yakınlarım bana bu çocuk NBA'de mi diye sordu.Turnuva öncesi laflarımı bana yedirdi..Post-up hücum haricinde çok büyük eksiği kalmamış.Rebaund ve mantalite olarak kendisini çok geliştirmiş.Post-up öğrenmesi mutlaka gerekli ama.

Ömer Aşık inanılır gibi değil zaten.Madem atamıyorsun serbest atışları o zaman pozisyonları bitireceksin.Pası kendi kendine atmıyorsun zaten kucağına geliyor e pozisyonu bitiremiyorsan serbest atışı da atamıyorsan senin bu pozisyona kattığın ne var? Adam olacak orası belli de ne zaman işte.30'una kadar olursa 3-4 sene yararlanırız.

Tunçeri her zamanki gibi mükemmeldi.Ender'de gayet iyi bir turnuva geçirdi.Şutlarını soktuğu sürece Avrupa'nın iyi guardlarından bence.Efes'te de aynı etkiyi yapıyor oyuna girince.Sinan'a söylenecek laf yok biraz kendini kontrol etmesi lazım savunmada bunun haricinde Efes'te skorer kimliğine bile soyunabilir bence.Keşke sürekli ilk 5 oynasa.

Valla yaz yaz yoruldum aklıma geldikçe devam ederim.

• bu şampiyona boyunca maruz kaldığım sorular:

1) steps ne?

2) serbest atışları neden ömer'e kullandırıyorlar?

3) ilk yarı 5 faul alan ikinci yarı tekrar girebiliyor mu?

4) smaç niye basıyorlar? biraz daha uzaktan atsınlar 2'lik olsun. (smacı birlik sanıyor)

bunlar şimdilik aklıma gelenler. hep yakından tanıdığım insanlar ve Allah'tan maçları yerinde izlemediler. tabi birde bunların maçları yerinde izleyen versiyonları vardı maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Firenze

Sorun yukarılarda oturan taraftarlarda

Daha önceki iletilerimde yazmıştım bunu zaten. Bu arada sana şunu demiştim yaklaşık 1 ay önce.

quote:

Mümkünse benim iletilerimden alıntı yapma. Emir değil, rica. Şu forumda en sevmedğim Fenerbahçeli sensin. Sen de beni sevmeyebilirsin.

Tekrar hatırlatayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drexler22

hiç sevmediğim birşeydir, çok sevdiğim ama toplumca pek değer görmeyen sporların gündemde olması.. bu sevdiğim sporlar da büyük çoğunlukla f1 ve basketboldur.. ne zamanki bu sporlar gündeme gelse, türlü maymunluklarla içine edilir.. bugün de öyle oldu.. tribünler gördüğüm belki de en rezil taraftar profiliydi.. gelmeyin arkadaş ya, bir şey gündeme gelince piyasa yapmak için o şeyin içinde olmayın ya.. metallica konsere gelir en alakasız adam orda, armin van buuren gelir en alakasız adam orda, f1 yarışı olur en alakasız adam orda, fiba final maçı olur en alakasız adam orda.. resim çekilip facebook'a koyunca çok önemli adam oluyorsunuz di mi, çok sosyal birisi oluyorsunuz.. seyirci hakkında bazı sıfatlar kullanmak isterdim ama ceza yerim diye kullanmıyorum.. yahu arkadaş ben beşiktaş'ı deli gibi severim, ama çarşı'dan deli gibi nefret ederim.. basketbolsever adam final maçına bilet bulamazken futbol seyircisi kılıklı bir ton adam o tribüne nasıl girdi bunu bana açıklasın.. bütün maç boyunca futbol tezahüratları yapıldı durdu.. rakip hücum yapıyor "dağ başını duman almış", ömer serbest atış kullanıyor "dağ başını duman almış", fark 20 sayıya çıkıyor "dağ başını duman almış", fark 8 sayıya iniyor "dağ başını duman almış".. lan arkadaş bunun yeri zamanı yok mu.. bjk taraftarı nasıl ki "kartal gol gol gol"ün içine ettiyse, bu akşamki seyirciler de çok afedersiniz dilim varmıyor ama bu marşın içine ettiler.. dakka başı "dağ başını duman almış" diyeceksek ne önemi kaldı bu marşın, yada seyirci etkisinin.. koyardık bi kaset, çalar dururdu.. ben rakibi ıslıklamaktan ağzımda tükrük kalmadı dilim uyuştu.. maçın bitmesine 6 dk var, fark 17 sayı millet alkışlamaya başladı artık kazanmamız imkansızmış gibi.. tabi ki çok çok zordu ama ne olcağı belli olur mu arkadaş sen son topa kadar elinden geleni yap.. paşaların hiç oynamaya niyeti yoktu zaten, seyircide bu havayı görünce iyice saldılar.. oyunculara geçecem ama seyirci konusunu kapamadan şunu söyleyim, başbakanı ve cumhurbaşkanını ıslıklamayı bi halt zanneden (burda bi sıfat var ama yazmıyorum) şahıslar, bravo size rezil ettiniz bizi.. tepki verilir ama bunun yeri ve zamanı vardır.. bir spor karşılaşmasında bu terbiyesizliği yapmanın ne lüzumu var.. üstelik abd marşı okunurken.. zaten adımız çıkmış 9'a inmez 8'e, şimdi milyonlarca insanın kafasında "abd marşını ıslıklayan Türkler" imajı kaldı.. iyi halt ettiniz bravo size.. açılış töreninde fazıl say çıkmayacak diye yaygara koparanlar buna ne diyecek çok merak ediyorum.. hangisi Türkiye'nin daha çok aleyhine?

gelelim oyunculara.. evet hido, dünkü açıklanan primden sanırım yeterince mutlu olmuşundur.. çünkü o umursamaz halin yine sahada kendini belli ediyordu.. kimden bahsediyim arkadaş, iyi oynayan bir tane adam yok.. vasat oynayıp birşeyler yapmaya çalışanlar var, ironik olacak ama başta semih erden ve ender arslan'dı.. hiç sevmem bu 2 adamı ama tebrik ederim gerçekten.. ersan yemin ederim deli etti yani, psikopat bi tip olsam dalardım sahaya.. oyunu provake etme amaçlı çıksa bu kadar katledemezdi maçı.. ömer aşık beni feci hayal kırıklığına uğrattı 2 maçtır.. yahu bir insan 1 gıdım ilerlemez mi ya.. 4 sene önceki halinden ne farkı var ömerin? lan 4 sene boyunca uğraşsam beyzbol oynamayı öğrenirim bu adam serbest atış atmayı öğrenemedi ya.. turnuva boyunca %37 (16/43) ile serbest atış atmış.. yılda 1-2 basket oynayan biriyim, ben bu kadar kötü atamam şerefsizim.. kaçırdığı pozisyonlar falan beni deli eden bi diğer adamda buydu..neyse tek tek yazmıcam oyuncuları.. abd takımını yenmek istiyorsan 2 şeyin aynı anda olması gerekir: 1- abd kötü gününde olacak, 2- iyi oynamak yetmez, sen çok iyi oynayacaksın.. abd vasattı, biz vasat bile değildik.. abd takımı bir daha kolay kolay bu kadar kötü bir takıma sahip olamaz.. çok büyük bi şanstı, ama olmadı..söylenecek çok birşey yok, durant daha 22 yaşına basmadan öyle böyle değil bildiğin efsane oldu, en azından benim gözümde.. yukarıda Fuat'ın da dediği gibi, bu turnuva tarihinin belki de en dominant performansıydı.. bu adamı 2 kere izledim bu turnuvada, kendimi şanslı hissediyorum gerçekten.. bir portland taraftarı olarak da başımı taşlara vurmuyor değilim..

senelerce 2010 dedik durduk, aha da bitti.. tanja'ya o kadar laf ettik, tabi onun da şansı yaver gitti bunu inkar edemeyiz ama çok iyi oynadığımız maçlar oldu, hakkını teslim edelim.. milli takımı zirvede bıraksın artık, umarım sağlığına tamamen kavuşur.. 2.lik muhteşem bir olay, tadını çıkaralım.. ama şunu da kabul edelim, daha hala atacak çok adımımız var..

Amma dolmuşsun abi ya

• arkadaşlar bir şey soracağım, neden sırbistan maçında 0.5 saniye kala kenardan başladılar.

kerem'in basketinden sonra pota altından hücuma başlamaları gerekmiyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: the enemy

arkadaşlar bir şey soracağım, neden sırbistan maçında 0.5 saniye kala kenardan başladılar.

kerem'in basketinden sonra pota altından hücuma başlamaları gerekmiyor mu ?

moladan sonra kenardan başladılar. sorun yok.

bu arada 28 milyon şimdiden indi cebe. malzemeciye kadar tüm kadro ihya olacak gibi.
  • 28 lik çek basketbol federasyonuna verilmiş off ne para..bu arada basketbol okullarına inanılmaz bir talep olmuş -ileride olacakmış..
  • Malazgirt

Af buyur reyiz unutmuşuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavkar@fb

bu şampiyona boyunca maruz kaldığım sorular:

1) steps ne?

2) serbest atışları neden ömer'e kullandırıyorlar?

3) ilk yarı 5 faul alan ikinci yarı tekrar girebiliyor mu?

4) smaç niye basıyorlar? biraz daha uzaktan atsınlar 2'lik olsun. (smacı birlik sanıyor)

bunlar şimdilik aklıma gelenler. hep yakından tanıdığım insanlar ve Allah'tan maçları yerinde izlemediler. tabi birde bunların maçları yerinde izleyen versiyonları vardı maalesef.

insanların merak edip sorması güzel basketbola olan ilgi artıyor..hatırlıyorum üni giderken 1997 de efesin eurolig maclarına otobus kalkardı zorla mılletı maca gotururdum..kımse kurallardan anlamazdı bıkmadan usanmadan anlatırdım (allahtan amerıkan futbolu degıl kurlları adamı manyaga cevırıyor dünyada en gıcık oldugum iki spor dalı var biri bu diğeride beyzbol) ..şimdi insanların gelip benımle basketbol muhabetı yapması çok hosuma gıdıyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: reko

insanların merak edip sorması güzel basketbola olan ilgi artıyor..hatırlıyorum üni giderken 1997 de efesin eurolig maclarına otobus kalkardı zorla mılletı maca gotururdum..kımse kurallardan anlamazdı bıkmadan usanmadan anlatırdım (allahtan amerıkan futbolu degıl kurlları adamı manyaga cevırıyor dünyada en gıcık oldugum iki spor dalı var biri bu diğeride beyzbol) ..şimdi insanların gelip benımle basketbol muhabetı yapması çok hosuma gıdıyor..

tabi ki bende sordum zamanında. (gerçi ben sorduğumda 10 yaşında falandım.)

yalnız hiç bir fikri olmayan adamın maça gitmesi şart değil bence. otursun evinde öğrensin. bende yanımdakilere anlattım. canımda sıkılmaz anlatırken. kaldı ki sordukları soruların cevabı da bir iki cümlelik. fakat tribündeki insan evdekinden farklı olsun. hakem yanlış bir karar verdiğinde onu idrak edebilsin ve tepki gösterebilsin.

demek istediğim öğrenmenin yeri ve zamanı var ne yazık ki.

• Maddi manevi ...

• Ben bu futbol tezahuratı olayına katılmıyorum yalnız çünkü basketbol tezahüratı diye birşey yok.Bu da bizim ilgisizliğimiz yüzünden.Bütün maç boyunca Türkiye Türkiye diye de bağıralamaz tabi bi ara dağ başını duman almışın ayarı kaçtı ona katılıyorum ve saldır milli takım da biraz saçma kaçıyor basketbola.
    Bizim takıma gelirsek hem önceki maçın yorgunluğu hem de Amerika'ya yenilsek de kimse bizi suçlayamaz havasındaydı.Diğer maçlara göre bir arzu eksikliği vardı.Ama diğer maçların hatrına kızamıyor insan
    Yazmayı unutmuşum nasıl olduysa: Durant Durant Durant! O olmasa gruptan çıkmaları bile zordu bence.Nerdeyse bütün sayıları birebirden ve imkansız şutlar.Rose çok dengesiz ve alan savunmasını görünce afallıyor.Chauncey de pek formda değil hele dün bir tane şutu felaket ötesiydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrt0392 -- 13 Eylül 2010; 18:29:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: allforone

Maddi manevi ...

Çok para yahu...

15 milyon TL yeterliydi bence.
  • İlk duyduğumdan beri hiç tasvip etmedim bu miktarı. Parayı kıskandığımdan değil, o miktara yazık. Sen bu adamlara 500er bin lira versen kalan 1er milyonlada her birinin adına farklı illerde basketbol okulları açsan çok daha güzel olurdu. Diyarbakır'de bir Kerem Tunçeri basketbol okulu, Erzincan'da Ömer Onan, Aydın'da Cenk Akyol vs. şeklinde.

Hem isimleri yaşardı unutulmaz olurdu hem de geleceğe yatırım olurdu ama bu yaptığınız şey çok saçmaydı bence...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SouL InvictuS

İlk duyduğumdan beri hiç tasvip etmedim bu miktarı. Parayı kıskandığımdan değil, o miktara yazık. Sen bu adamlara 500er bin lira versen kalan 1er milyonlada her birinin adına farklı illerde basketbol okulları açsan çok daha güzel olurdu. Diyarbakır'de bir Kerem Tunçeri basketbol okulu, Erzincan'da Ömer Onan, Aydın'da Cenk Akyol vs. şeklinde.

Hem isimleri yaşardı unutulmaz olurdu hem de geleceğe yatırım olurdu ama bu yaptığınız şey çok saçmaydı bence...

%100 katılıyorum.

Hidayet'e de yazıklar olsun yılda 9.8 m dolar kazanıyor maddi maneviymiş...
  • 
Sayfa: önceki 178179180181182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.