Şimdi Ara

201..... ygs coğrafya soruları 12/12 şıklı pdf (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
4
Favori
2.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    4. soru terra rossa değil mi ya
  • Kolaymis harbiden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akdenız ıklımlı soru nasıl 2 3 yav yalnız 2 degılmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Monreal_

sağolasın

Cepteyiz foto olarak atabilir misiniz

• Sen varyaa adamsin :D

• tesekkurler.

2014 cografya cok zor, herkes dokuldu falan diyorlardi ama bu yil icinde oldugumuz denemelerle kiyaslayinca gayet ortalama zorluga ve bilgi gerekliligine sahipmis sorular. yani ya bunu diyenler hic cografya calismamistir, ya da sorular bunlar degildir. tabi eleyici iki soru var bence. biri dogu karadenizde gorulen bitkileri ben siklari eleyerek yaptim, digeri de kirmizi renkli toprak sorusu aslinda terra rossa da o ozelliklere baya uyuyor ama cok yagis degil de orta yagis aldigi icin sanirim cevap laterit.

• Fazla yıkanmıştır diyo laterit o yüzden

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.ci soru 2 ve 3 olamaz akdenizde yaz ve kış sıcaklıkları arasında çok aman aman bi fark yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yccee

quote:

Orijinalden alıntı: Monreal_

sağolasın

Cepteyiz foto olarak atabilir misiniz

pm denmı atayım burdanmı
  • 2 tane eleyici soru var.1.si akdeniz iklimi sorusu 3. öcülü kafa karıştırabilir. Diğeri doğal koşullardan en az etkilenme sorusu sanayi maden arasında kalmışsınızdır büyük ihtimalle. Ağaç sorusuda eleme yöntemiyle yapılabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: dj24

1.ci soru 2 ve 3 olamaz akdenizde yaz ve kış sıcaklıkları arasında çok aman aman bi fark yok.

Sadece sıcaklık farkı az tabirini ekvator iklimde kullanmak mümkün diğer iklim tipleri için kullanılamaz genel tabir ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ananas32 -- 11 Mart 2015; 21:50:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gareth Bale

2 tane eleyici soru var.1.si akdeniz iklimi sorusu 3. öcülü kafa karıştırabilir. Diğeri doğal koşullardan en az etkilenme sorusu sanayi maden arasında kalmışsınızdır büyük ihtimalle. Ağaç sorusuda eleme yöntemiyle yapılabilir

Ağaç sorusunun cevabu ne

• quote:

Orijinalden alıntı: oss22

quote:

Orijinalden alıntı: Gareth Bale

2 tane eleyici soru var.1.si akdeniz iklimi sorusu 3. öcülü kafa karıştırabilir. Diğeri doğal koşullardan en az etkilenme sorusu sanayi maden arasında kalmışsınızdır büyük ihtimalle. Ağaç sorusuda eleme yöntemiyle yapılabilir

Ağaç sorusunun cevabu ne

Arkadaslar sorular kolay bence Coğrafya bilgisi iyi olan birine gore

• sorular budur doğrudur mezunlara sorabilirsin ama şıklar tam olmayabilir doğru cevap dışı şıkları ben ekledim ama soru olarak tam bunlardır ve zor gelenlere sınav anı zor gelmiştir

• quote:

Orijinalden alıntı: aBouT

akdenız ıklımlı soru nasıl 2 3 yav yalnız 2 degılmı ?

Aynen dostum çünkü akdenizde bence yıllık sıcaklık az

• maden sanayi ticaret sorusunun cevabı ticarettir sanayi değil direkt optikten kontrol etmiştim geçen sene forumda da açığa kavuşturduk.

şıklara ticaret bile konmamış soruların çoğu direkt aynısı değil benzeri mesela dağlık alan diye soran harita sorusu öyle basit sorulmamıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gianuzzi Yarımayı -- 11 Mart 2015; 22:00:42 >
  • @yccee
    @aBouT

Yıllık sıcaklık az demiyor soruda. Yıllık sıcaklık farkı az diyor.
    Akdeniz ikliminde yazlar çok sıcak , kışlar ise çok sert ve soğuk geçer
    bu nedenle yıllık sıcaklık farkı az değil fazladır.

Edit: Tamam vurmayin la. Kislarin soguk ve sert gecmesi konusunda epey sacmalamisim. Ama soyle bi olay var kisin hava soguk olmasa bile yazlari gereginden fazla sicak oldugu icin yine sicaklik ort. Fazla oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WeiLucas -- 12 Mart 2015; 0:54:21 >
  • WeiLucas kullanıcısına yanıt
    Akdeniz ikliminde kışlar çok soğuk ve sert mi geçer? Vallaha Antalyada yaşamasam inanıcam. Kısaca saçmalama.

• Ulan şu anki aklım olsa full bile çıkarabilirdim sosyalden. Keşke çalışsaydım
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.