Merhaba, malum Mondeoların bagajları büyük fakat bir passat veya octavia kadar kullanışlı değil. Derinlik problemi söz konusu. Arabamı alalı 1 ay oldu. 1 defa uzun yol yaptım. Bebek arabası, büyük bir valiz ve bi dolu eşya aldı zaten. Ama yaz tatili için 2-3 haftalık uzun seyahatlerde daha büyük bagaj ihtiyacı (ya da en azından yükleme kolaylığı olması için) olacak gibi. Bu durum için şöyle bir çözüm düşünüyorum ve önerilerinizi ve görüşlerinizi bekliyorum.
1. adım: Bagajın derinliğinin az olmasının temel nedeni stepnenin genişliğidir. Bu orjinal stepneyi ministepne ile değiştirmek. 2. adım: Bu sefer de stepnenin etrafından dolaşan eşya gözlerinin yer aldığı kauçuk yüksek kalacaktır. Bu kauçuğu çıkaracağım. 3. adım: Bu durumda bagaj paspası arka ve yanlardan yere tam temas ediyor. Fakat paspasın kaldırma kulakçıklarının olduğu yani bagaj kapağına en yakın bölümün altında boşluk olması nedeniyle o kısım tam yere temas etmiyor. Ve üzerine koyacağımız ağırlık nedeniyle paspas yamulacaktır. Bunu da çözmek için ya orjinal kauçuktan bi bölüm kesip oranın altına yerleştirecem ya da buna benzer başka bi malzeme kestirip buranı altına koyacağım.
Bu durumda tahminimce 50-60 litrelik bir bagaj genişlemesi ve çok daha kolay yükleme sağlayacaktır. Hatchback araçları olanlar yükleme kolaylığından ne kastettiğimi çok iyi anlayacaktır.
Yorum ve önerilerinizi merakla bekliyorum. Teşekkürler...
quote:
Orijinalden alıntı: kotbycb
mondeo bagaj genişletme orjinal 17 jant stepneyi ve etrafındaki köpükleri çıkardım, yerine mini stepneyi koydum, üstünede ostimde kestirdiğim bagaj havuzunu serdim ve bagajım artık daha büyük. mini stepne 200 tl bagaj havuzu 25 tl uygulamak isteyen olursa adres verebilirim.