Şimdi Ara

2009 Model Toyota Yaris 1.4 D-4D Sol MM - Araç Vitese Geçmiyor !...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
11.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2009 Model Toyota Yaris Dizel 1.4 D-4D Sol MM sahibiyim. Araç 150,000 km'de ve alalı 3 ay kadar oldu. Bugün araçla biraz dolaştım. Eve gelir gelmez ise, aracı stop edecekken vites N modunda kaldı. Ne ileri, ne de geri vitese takabiliyorum. N modu sürekli yanıp sönüyor. Hiçbir şey yokken neden böyle yaptı anlamadım. Yani şuan arac yerinden oynamıyor, böyle bir olay başına gelen var mı?

• arkadaş nerden aldım bu aracı cevap verecek kimse yok mu?
  • Bende de aynı araç var. Böyle bir sorunla karşılaşmadım. İnşallah büyük bir sorun değildir. Kolay halledilir.
    Çekici ile tecrübeli bir özel servise yada toyota plazaya çekilip bakılması yerinde olur.
    Aracın kaskosu varsa, ücretsiz çektirebilirsin.
    Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nomadic

Bende de aynı araç var. Böyle bir sorunla karşılaşmadım. İnşallah büyük bir sorun değildir. Kolay halledilir.
    Çekici ile tecrübeli bir özel servise yada toyota plazaya çekilip bakılması yerinde olur.
    Aracın kaskosu varsa, ücretsiz çektirebilirsin.
    Kolay gelsin.

Teşekkürler. Aracı çekici ile çektirdim. Özel serviste bir usta tarafından sorun giderildi. Bulunduğum yerde yetkili servis yoktu.
    Toyota'ya olan güvenim sarsıldı ama.
  • @pardus37 Bendede 2008 d4d sol mm var 2010'da almıştım. Kızım kullanıyor sık sık bir gün buna benzer bir şey oldu akşamdan arabayı N'de bırakmış ben sabah çalıştırmaya başladığımda ne anahtar dönüyor ne vites oynuyor hepsi kazıklamış sonra el kitabını biraz karıştırdım hiç bir şey bulamadım tekrar direksiyon başına oturup freni pompalayarak kontağı oynatabildim. Ve çalıştırdım pek anlam veremedim kendimce su sonuca vardım; Arabayı N'de hiç bırakmamak lazım diyorum zira ben hep viteste bıraktığım için hiç böyle bir olay olmamıştı başka bir anlam veremiyorum eğer bu konuda bilgisi olan varsa buraya yazsın. Saygılar.
  • Direksiyon ve frenle oynayarak n modundan çıkartabilirsiniz. Kontak anahtarı olması şartı vardır. N de arabayı bırakmanıza izin verse arabayı çalmak çok kolay olurdu. Bir nevi hırsız önlemi gibi. Size arabayı boşta bırakmıyor. Toyotaya teşekkür etmeniz gerek. Kullanmadan önce arabayı öğrenirseniz firmaya veya yetkili kişilere de boş yere laf söylememiş olursunuz. Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

Direksiyon ve frenle oynayarak n modundan çıkartabilirsiniz. Kontak anahtarı olması şartı vardır. N de arabayı bırakmanıza izin verse arabayı çalmak çok kolay olurdu. Bir nevi hırsız önlemi gibi. Size arabayı boşta bırakmıyor. Toyotaya teşekkür etmeniz gerek. Kullanmadan önce arabayı öğrenirseniz firmaya veya yetkili kişilere de boş yere laf söylememiş olursunuz. Saygılar.

+1.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

Direksiyon ve frenle oynayarak n modundan çıkartabilirsiniz. Kontak anahtarı olması şartı vardır. N de arabayı bırakmanıza izin verse arabayı çalmak çok kolay olurdu. Bir nevi hırsız önlemi gibi. Size arabayı boşta bırakmıyor. Toyotaya teşekkür etmeniz gerek. Kullanmadan önce arabayı öğrenirseniz firmaya veya yetkili kişilere de boş yere laf söylememiş olursunuz. Saygılar.

El kitabını okuduğumu ve yukarıda yazdığım işlemi yaptığımı yazmıştım zaten ayrıca, yetkili kişilere ve Firmayada laf söylenmesi diye bir mevzu geçmemiştir konuyu açan arkadaşta cevaplayan bende. Lütfen bilgi amaçlı mesaj atarken biraz itina gösterelim. Saygılar.
  • pardus37 P kullanıcısına yanıt
    Merhabalar
    Benimde 2004 model Yarisim var aynı sorun bi kaç kere bendede oldu,
    ustalar tam anlayamadılar, sorunu nasıl çözdünüz yardımcı olursanız çok sevinirim..
  • miyatonii M kullanıcısına yanıt
    araç hareket halinde iken bu durum gerçekleşti, araç stop edilmemişti, yolun ortasında kalakaldık, hiçbir vitese geçmedi, otomatik vites araç kullanmayı biliyoruz herhalde, çekici geldi aracı aldı, debriyaj sisteminde, arıza tespit edildi 500 tl masraf çıktı, bildiğiniz vites sistemi kitlenmişti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.