Şimdi Ara

2009 FOCUS 1.6 TİTANİUM YAKIT TÜKETİMİ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
18.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba ötv nin ilk çıktığı gün gittik 2009 model titanium focus aldık benzinli araba şu anda 4500km civarında ama uzun yolda klima kapalı yol bilgisayarı 90km sabit hızda cruıse controlü açmadan yakıt tüketimim 6.5-6.7 arasında gelip gidiyor ne yaptıysam düşremiyorum sizin araçlarınızın yakıtları nasıl?normalmi yoksa anormalmi bunu öğrenmek istiyorum teşekkürler....

YolaFocusla
  • walla kardeş ne düzlüklerde denedim arabayı ama bir türlü başaramadım.o kadar dikkat ediyorum nazik kullanıyorum ama olmuyor...bendemi bi aksilik var anlamadım...

genel tüketim yani ortalamanız nedir

Orijinalden alıntı: tayfun_aslan

walla kardeş ne düzlüklerde denedim arabayı ama bir türlü başaramadım.o kadar dikkat ediyorum nazik kullanıyorum ama olmuyor...bendemi bi aksilik var anlamadım...

bir kere dikkat etmek gerekmiyor... arabayı alalı 1.5 yıl oldu her 90 a sabitlediğimde veya ayakla sabitlediğimden 5.5 - 6.0 arası değişmekte...Bu gayet açık... Aracınıza baktırın diyeyim...
  • Nasıl değil......Sürdün de mi söylüyorsun arabayı
  • Bu motorun tüketimine dair tecrübem yok ancak bu yaz çok sıcak geçti,

normalde benzinli motorların en verimli oldukları sıcaklık aralığı 23 - 26 derece arası ,32-33 ve yukarısı sıcaklıklarda güç üretimi azalıyor ve yakıtı etkiliyor,bunun üzerine klimada devrede olunca yakıtı etkiliyor.

Önceki benzinli araçlarımdan tecrübeyle sabit. Şu an ki dizel aracımda da durum aynı hemen hemen.
  • Kullanım stiliyle ilgilidir,dayımda çok nazik kullanmasına rağmen 8.5 litrenin altına düşemezdi; çok iddia kazandım sayesinde

1.6 Vectra sıyla 8.5 litrenin altına düşemiyordu o zaman bende 2.0 Mondeo vardı, iki aracında deposunu ağzına kadar doldurup 103 km sonra tekrar doldurduğumuzda Mondeo 6.4 litre, Vectra 9.2 litre benzin almıştı,hiç unutmam pompacıya kızıyordu "bas bas biraz daha doldur dolmamıştır o !" diye
  • Ben dün konya merkezden akşehire geldim. Geyet düz bir yol fazla hiç iniş çıkış yok desem yeridir. yolun çoğu duble yol olması nedeni ile sollamada problem olmuyor. Yolun birazında klima kullanarak 99km hız ile 5.7 ortalama ile geldim. Hız ortalamasıda 92 yazıyor. Baharda aynı yoldan geldim o zamanda denemek için 90la gelmşiştim o zamanda hiç klima kullanmadım hatta 88 le gfelan kullandım. o zamanki ortalama yakıt tüketimide 5.2 idi ama çok dikkat ettim söyliyim.

Arabam imzamdaki araç sedan benzinli ve şu an 6000 km de. mayısta almıştım.

NOT: Şunuda belirteyim 5.2 yaptığımda araba boş ve tek ben vardım. 5.7 de ise 3 kişi ve bir küçük valiz vardı. Her iki deneme de CC ile yapıldı. (Allah CC yi bulan kişiden ve bizim kullanımımıza sunan Ford dan razı olsun)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi l.a.c.i.w.e.r.t -- 7 Eylül 2009; 11:43:03 >

tolga abi c.c. ile yaptım dedi o yüzden iddia ediyorum ayakla yapsa hadi tamam derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA_Y_C_A -- 7 Eylül 2009; 11:34:01 >
  • valla arkadaşlar yakıt tüketimleriniz çok güzel maşallah dieyeyim dilimi ısırayım.o zaman benim arabada bir anormallik var ortalama yakıt tüketimim 8.5-8.8 falan değişiyor sürekli.acaba diyorum biraz daha km yaparsakmı aracın yakıtı düşer?ne dersiniz?
  • Tayfun kardeşim her ne kadar "rodaj diye birşey kalmadı teknoloji şöyle ilerledi böyle ilerledi" dense de kullandığım otomobillerim hep 20-25.000 km ve sonrasında esas performans / tüketim değerlerine erişirlerdi.

Kullandığım dizel Focus ilk gün 10litre yakıyordu

Bence biraz daha bekleyin.

Orijinalden alıntı: tayfun_aslan

valla arkadaşlar yakıt tüketimleriniz çok güzel maşallah dieyeyim dilimi ısırayım.o zaman benim arabada bir anormallik var ortalama yakıt tüketimim 8.5-8.8 falan değişiyor sürekli.acaba diyorum biraz daha km yaparsakmı aracın yakıtı düşer?ne dersiniz?

ş.içi dediğin gibi 8,5 olur zaten.. 5,5 dediklerimiz ş.dışı tüketim değerleri..Aman.!

araban çok yeni hele bi bakıma girsin 10-15 bin km leri görsün emin ol senin aracında diğer arkadaşlarınki gibi az yakar...

Orijinalden alıntı: tayfunS

2009 titanium 1.6 100 ps sedan otomatik aracim var, arac su anda 9000 km de.
    sehirlerarasi 8.8 sehir ici 10.5 litre yakiyor normal midir? bu degerler duser mi?
    sehirlerarasi sakin kullanim bu arada.

Düşer mi derken? Az basarsan düşer..ş.ler arası 90 ile klima kapalı 5.0 - 5.5 litre klima açık 5.5-6.0 yakar.....Hız yükseldikçe tüketim de artar.. ( Bu sözlerim genelleme değil daha bugün 200 km yaptım uzun yolda ...Test edildi onaylandı)

180 km/H da 15 litre tüketmesi gibi..

Ş.içi de tamamen kullanım tarzına ve trafiğe göre...8.5 ila 10.5 arası değişir... Söylediğim değerler 115 ps'lik HB focus.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA_Y_C_A -- 16 Eylül 2009; 13:00:02 >

• Bende de 100hp lik focustan var şehir içi 300 ü bulmuyor benim araba arkadasın bıras abartmıs galıba yada 4000 5000 de wıtes atıyor.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.