Şimdi Ara

2008 symbol aracımız ile ilgili bir soru?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle otomobil piyasasıyla ilglenmeye başlayalı 4 ay oldu yani arabamızı aldığımızdan beri her ne kadar tam olarak olmasada en azından biraz eskisine oranla daha iyiyim.4 ay önce babam 2008 model renault symbol 1.4 platin gri (evraklarda clio symbol II Aut yazıyor) arabamızı 20,5 milyara almıştı.Sıfır araç almak iyi diye düşünürken zaman içerisinde araçta hiçbirşey olmadığını farkettim yani ne yol bilgisayarı ne arka tarafın cam üstündeki tutacakları ne cd çalar mp3 çalıyor vs... ne bileyim Allah kaza bela vermesin yalnız öğrenmek istediğim sanki kazıklandık gibi...Niye bu araç böyle yaa diye düşünmeden de edemiyorum?Biri biraz bilgi verirse iyi olur aslında...Bu arada aracın beygir gücü:)) 75 BG. silindir hacmi 1390cm küp:)....Ne diyeyim arabasız olmuyor ama olunca da böyle lüks sevdalısı olunuyor herhalde ama Allah hiçbirimize kaza bela vermesin yaşatmasın...son birşey aracımızda abs falan var mı :))) acaba nerden öğreniliyor araç klavuzu genel basılmış gibi duruyor inceledim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilal47 -- 18 Nisan 2008; 2:07:49 >

• Authantique donanım'da genelde bazı akseuarlar opsiyoneldir. Benim'ki de 2005 model ve Authantique donanım. Klima ve radyo/teyp var o kadar. Hatta ön konsol sizinkiler gibi olmadığı için (o zamanlar öyleydi) devir saati bile yok bende. Arabamdan çok şükür memnunum her ne kadar boş olsa da. Ama şimdi alsam Extreme donanım veya 16V Expression donanım alırım. Onlar biraz olsun dolu donanım olarak. Şahsen araba bana göre bir ihtiyaç ve olmazsa olmaz. Bir yerden bir yere gitmek için şart. Yani bazen lüksü çok da aramıyorum. Kliması beni yazın en çok mutlu eden tarafı. Bir de şehirler arası yolda bir depo ile 700-720 km. yol yapmasını seviyorum.

www.renault.com.tr sitesine girip ürün gamı'nı tıklayıp binek bölümüne girip Symbol seçtiğin zaman versiyonlara gir ve Authantique'yi bul. KArşına arabanda ki donanımlar çıkar.

AKTİF VE PASİF GÜVENLİK Authentique
    ABS O
    Arka Emniyet Kemerleri 3 Noktalı S
    Sürücü Hava Yastığı S
    Yolcu Hava Yastığı O
    Yükseklik Ayarlı Ön Koltuk Başlıkları S

ESTETİK VE DIŞ EKİPMANLAR Authentique
    Asferik Sürücü Dış Dikiz Aynası S
    Çift Optik Ön Far S
    Far Yükseklik Ayarı S
    Gövde Rengi Tamponlar S
    'Pixix' 14 İnç Jant Kapağı 175/65 R14 S
    Uzaktan Kumandalı Merkezi Kilit S

KONFOR VE İÇ EKİPMANLAR Authentique
    'Astramix' Tipi Koltuk Kumaşı S
    Devir Göstergesi S
    Direksiyondan Kumandalı 2x15 W Radyo-CD S
    Elektrikli Ön Camlar S
    Gecikmeli Sönen İç Aydınlatma S
    Hareket Halinde Kapıların Otomatik Kilitlenmesi S
    Immobiliser S
    Manuel Klima O
    Renkli Camlar S
    Yol Bilgisayarı S

O : Opsiyonel
    S : Standart

Gördüğün gibi, radyo/CD ve yol bilgisayarı standart gözüküyor. MP3 Extreme donanım da mevcut. Extreme ve Expression'da ABS'de standart. Elektrikli aynalar standart. Extreme'de alaşımlı jantlar standart olup Expression'da stil paketi altında opsiyonel sunulmaktadır.
    Aşağı'da ki link'ten bakabilirsin.

http://www.renault.com.tr/model/model.asp?modelID=2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 18 Nisan 2008; 8:39:43 >

• O : Opsiyonel
    yazanlar olmadığının bir durumu mu?
  • Evet opsiyonel + olarak parası verilip alınan donanımdır.Merak etme bu her firmada aynı.
  • Şu an üzüldüğüm şey ABS keşke olsaydı ne de olsa önemli öyle değil mi?
  • Bence abs çok önemli.Gerçekten güven veriyor bana göre
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiat fiorino 1.3 hakkında sorular
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: bilal47

alacaksınız başka çaresi yok.ama en iyisi symbolu elden çıkarın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: serdar1646

quote:

alacaksınız başka çaresi yok.ama en iyisi symbolu elden çıkarın.

Arkadaşımız belki binbir güçlükle bu aracı aldı. Şu an elden çıkartmaya kalksa, en az 3000-4000 YTL zararı olur. Bu nedenle sırf ABS yok ve donanım az diye aracını elden çıkartması maliyet/etkin değil. Ancak, ABS arkadaşımız için olmazsa olmaz ise, birşey diyemem..
  • o zaman en iyisi abs yükletmek
  • peki Abs nasıl yükleniyor fiyatı ne kadardır ve de araç orijinalleğini bozmaz diye düşünüyrum bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
  • quote:

peki Abs nasıl yükleniyor fiyatı ne kadardır ve de araç orijinalleğini bozmaz diye düşünüyrum bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

Bence servise sor derim. Ama arabamda ABS yok diye de sorun yapma. Bende de yok mesela ABS. Zaten ABS kaygan zemin'de ki ani frenleme de devreye giriyor yanlış bilmiyorsam. Alırken bir üst donanım da vardı ABS veya ben isteseydim opsiyonel olarak ek ücret karşılığında alacaktım ABS'yi. Ben de almadım. Ama şimdi'ki Extreme donanım olsun, Expression olsun ABS standart olarak satılıyor.
  • bilal arkadaş ya siz 2008 model almadınız ya da gerçekten araçtan anlamıyorsun. 2007 modelden itibaren yol bilgisayarı, CD çalar standart klimasız arç da neredeyse hi üretilmiyor bence sen anlayan bir yakınına sor ayrıca ABS gerçekten ihtiyaç ama olması herşeyi halledecek anlamına gelmez. son olarak 20 bin YTL ye full araç almak isteyen çin kore veya hindistan arabalarına biner olay bu kadar basit.
  • quote:

Orjinalden alıntı: A.Y.C.T.

bilal arkadaş ya siz 2008 model almadınız ya da gerçekten araçtan anlamıyorsun. 2007 modelden itibaren yol bilgisayarı, CD çalar standart klimasız arç da neredeyse hi üretilmiyor bence sen anlayan bir yakınına sor ayrıca ABS gerçekten ihtiyaç ama olması herşeyi halledecek anlamına gelmez. son olarak 20 bin YTL ye full araç almak isteyen çin kore veya hindistan arabalarına biner olay bu kadar basit.

Abs var diye Çin, Hİndistan arabasına binip son sahibi olacak değilmi. Abs elinde gezecek sonra.
  • aldığınız bayiye sorun yüklerler ayrıca neden bozsun ki arabayı???????
  • Abs=Anti Blokaj sistemi yani fren sırasında tekerleklerin kilitlenmesini önleyen sistem.bizde genelde şöyle bir algılama var Abs li fren olunca frene bastınmı araba hemen duruyor (kazık fren).Halbuki alakası yok.

Abs ani frenlemede tekerleklerin kitlenmesini önleyerek direksiyondaki tam hakimiyeti sağlamaya yardımcı olur.Yani hani ani fren yaparkan badala sürekli basmayaın pompalayın derler ya işte o mesele.Abs sistemi bu pompalamayı sizin yerinize yapıyor.Saniyede 18 defa freni pompalıyor.Böylelikle tekerler kilitlenmiyor kilitlenmediği için direksiyon hakimiyetiniz artıyor ve çarpışmamak için size 2. bir şans veriyor.

Abs nin çalışabilmesi için normal fren sisteminizin bakımlı ve sağlam olması lazım.Yani abs ikinci bir fren sistemi değildir.Normal fren sisteminiz(balatalar diskler aşınmışsa )eskiyse tutmuyorsa Abs hiçbir işe yaramaz.

onun için kafana çok takma hız sınırlarına uy frenlerine zamanında bakım yaptır.(sonradan Abs serviste takarlar ama maliyetli olur değmez boşver)

Sıfır araba almak iyide işte şu donanım davası olmasa.20.5 milyara 2006 model donanımlı(cd çalar Abs....vb)Clio Albea Accent alabirdin.Ama alınmış alınmıştır.şuan satmaya kalksan zararlı çıkarsın enaz 1.5-2 yıl bin sonra gönlünce bir araba alırsın.Kolay gelsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.