Bildirim
+2008 SEAT Cordoba 1.4 TDI ' leri nasıl bilirsiniz???
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Yokmu cvp yazıcak? Yorum yapacak? -
3 silindirli motora sahip seri atak ve biraz gürültülüdür ama motor arızası çıkardığında 3 silindirli olduğu için maraflıdır
üzerindeki motor vw motorudur.
araç geniş bir bagaj hacmine sahiptir.
ekonomiktir.
full modeli donanım olarak yeterlidir
arka diz masefası dardır
bilinen bir kronik arızası yoktur
saygılarımla -
Dar,motoru gürültülü sert süspansiyonlu bir araç.Ekonomik ve dayanıklı da:)Stylance veya S-Rider paketli olanın alırsanız oldukça donanımlıdır.42 litre mazot ile 1100km. yapabilir.Yol tutuşu da iyidir ancak konforsuzdur biraz.Ama dediğim gibi sağlam araçtır2.eli biraz zayıftır,80hp. 195 tork 3 silindirli Polo motorunu kullanır.Performansı gayet iyidir alt devirler biraz cansız olsa da 2500-4000 devir aralığında iyi gider...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enoman -- 9 Eylül 2011; 0:53:18 > -
quote:
Orijinalden alıntı: AykutEsk
3 silindirli motora sahip seri atak ve biraz gürültülüdür ama motor arızası çıkardığında 3 silindirli olduğu için maraflıdır
ekonomiktir.
arka diz masefası dardır
saygılarımla
3 silindir olması moralimi bozdu şuan :(((((((
klima açtıgımız durumlarda falan kayda değer bir performans düşüşü olur sanırım? -
quote:
Orijinalden alıntı: Fil0zof
quote:
Orijinalden alıntı: AykutEsk
ekonomiktir.
arka diz masefası dardır
saygılarımla
3 silindir olması moralimi bozdu şuan :(((((((
klima açtıgımız durumlarda falan kayda değer bir performans düşüşü olur sanırım?
75bg olanını kullanıyoruz.Gaza biraz fazla basınca pek düşüş olduğunu söyliyemem hele hele benzinli 1.6lara göre.Motoru güzel az yakıyor az gürültülü çalışıyor ama makyajlı kasa sanırım sizin ki.Bence alınası bir araç.Aynı paraya diğer dizelerin temizini bulamazsınız zati.
-
2.elde diğer markalara nazaan daha az değer kaybeden araç, büyük bağajı nedeniyle tercih edilebilir -
530bin km de istanbulda ticari takside çalışan
1.4 tdi seat cordoba var. motorunda hiç bir
sorun yok.
vw nin 2500cc dizelleride 5 silindirlidir.
3 silindirli olmasına hiç takılma.
uzuuuuuuuuuuuuuuuun ömürlü ekonomik motor -
tek sayıda silindirlere sahip motorların daha uzun ömürlü olduğunu okumuştum onno ustada ama ne kadar doğru bilemeyeceğim...
cordoboda iyi bir seçim bence... -
seri olduğunu biliyorum. bir kez binmiştim -
arkadaşım 2004 modelini kullanıyor. arabasındanda gayet memnun.
motoru gürültülü, direksiyonu biraz titriyor.
bu arkadaş, benim grande punto mu kullandığında,
benim aracı daha konforlu bulduğunu söylemişti.
ekonomik ve alınası arç bence. -
2007 model stylance modelini kullanıyoruz. Stylance modeli donanım olarak oldukça iyi. Motoru gürültülü çalışıyor biraz. Süspansiyonda biraz sertama yol tutuşu çok iyi. Güvenlik konfodan ön planda tutulmuş. Klima çalışırken çekişinde sorun olmuyor. Arabayı kullanmayan bilmeyen bazı kıt kafalılar 1.4 motor çekmez 3 silindir o şahinde bile 4 silindir var diyenler olabilir. Sakın inanma mümkünse dene sende farkedersin. Temiz 60.000 km den düşük bir araba alıp periyodik bakımlarını yaptırırsanız uzun süre sorunsuz binebilirsiniz. -
VW POLO'nun SEDAN versiyonudur. SKODA FABIA ile de aynı platformu kullanır. 1.4 TDI 6V SOHC motor da VW grubunda kullanılan 1.9 TDI 8V SOHC motorunun (Dizel Hitler) tam 1 silindir eksiğidir. Pompa Meme (PD) yakıt besleme sistemine sahiptir, ilk başta gürültülü çalışır, sağlam ve sorunsuz bir motor olduğu kabul edilir, yakıt tüketimi uzun yolda 4 l/100 km'ye kadar düşebilir. İçi biraz dar tabi ama bagajı sayesinde eşya taşıma olanağı bunu telafi eder, en dolu modelinde aynalar bile elektrikli katlanır.
-
150.000 kmdir kullanıyorum 2006 model 1.4 tdi S-rider modelini. 20.000 civarı bütçeyle alınacak en dolu, en ekonomik ve en seri dizellerdendir. 80hp güç ve 195nm tork üretir. Şehir içi sakin kullanımda 5.5-6 şehirdışı sabit 100km ile 4 litre yakar. Klima motor performansını etkilemez.
Eksileri olarak motor Common-Rail olmadığı için yeni nesil dizellere göre daha sesli çalışır, arka diz mesafesi sürücü 1.80den uzunsa sıkıntılıdır ve süspansiyon sistemi serttir. Ama bu sertlik size mükemmel yol tutuş olarak döner virajlarda asla bırakmaz güven verir.
Passatla eşit bagaj hacmi vardır 3 ceset sığar :) 37mt ile B sınıfı araçlarda en kısa fren mesafesine sahiptir frenleri süper...
O fiyata alınabilecek en yüksek donanım, hız sabitleyici, yol bilgisayarı, dijital klima, ABS+EBD, 2 airbag, elektrikli ısıtmalı katlabır yan aybalar, 6 hoparlörlü direksiyon üzerinden tuşlu mp3 çalar, 4 cam otomatik, sürücü yolcu koltuğu yükseklik ayarlı, ön arka sis farı, 15' alüminyum alaşım jant vs vs.
Detaylı bilgi için sorabilirsiniz...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mur@t_333 -- 9 Eylül 2011; 16:56:19 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: berk18
Arabayı kullanmayan bilmeyen bazı kıt kafalılar 1.4 motor çekmez 3 silindir o şahinde bile 4 silindir var diyenler olabilir. Sakın inanma mümkünse dene sende farkedersin.
O kıt kafalılardan birisi ne yazık ki otomobil kurdu olan amcam...
Arabayı çok beğendi, kullandı, sevdi de. Ama 3 silindir olduğunu duyunca "cık" dedi, araba 3 silindirli olur muymuş?!? Kuzenimin de morali bozuldu ve filo indirimi sayesinde çok ama çok ucuz fiyata aldığı aracı 6 ay sonra aynı fiyata sattı. -
quote:
Orijinalden alıntı: pckopat_6
150.000 kmdir kullanıyorum 2006 model 1.4 tdi S-rider modelini. 20.000 civarı bütçeyle alınacak en dolu, en ekonomik ve en seri dizellerdendir. 80hp güç ve 195nm tork üretir. Şehir içi sakin kullanımda 5.5-6 şehirdışı sabit 100km ile 4 litre yakar. Klima motor performansını etkilemez.
Eksileri olarak motor Common-Rail olmadığı için yeni nesil dizellere göre daha sesli çalışır, arka diz mesafesi sürücü 1.80den uzunsa sıkıntılıdır ve süspansiyon sistemi serttir. Ama bu sertlik size mükemmel yol tutuş olarak döner virajlarda asla bırakmaz güven verir.
Passatla eşit bagaj hacmi vardır 3 ceset sığar :) 37mt ile B sınıfı araçlarda en kısa fren mesafesine sahiptir frenleri süper...
O fiyata alınabilecek en yüksek donanım, hız sabitleyici, yol bilgisayarı, dijital klima, ABS+EBD, 2 airbag, elektrikli ısıtmalı katlabır yan aybalar, 6 hoparlörlü direksiyon üzerinden tuşlu mp3 çalar, 4 cam otomatik, sürücü yolcu koltuğu yükseklik ayarlı, ön arka sis farı, 15' alüminyum alaşım jant vs vs.
Detaylı bilgi için sorabilirsiniz...
Bunların en dolu modeli hangisi?
S-rider mı, Stylance mı,Elegance mı?
Üniversitede belki alma durumum olabiir o yüzden sordum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TSForever -- 9 Eylül 2011; 17:10:59 >
-
2003-2005 en dolu Signo
2006 en dolu S-rider
2007-2009 en dolu Stylance
Reference, Costa, Basic en boş. Elegance ise orta donanım. Düşüneceksen Signo, Stylance, S-rider üçlüsünden düşün. Tüm donanımlar İbiza ile aynıdır. -
Aynı model aynı motorun ibizasını kullanıyorum.
Klima açınca çekişten düşüş diye birşey yok benim aracımda, çünkü klima gücünü elektrik sisteminden alıyor.
Rölantide evet gürültülü çalışıyor. Ama araç hareket ettiğinde normallerden bir farkı yok. İzalasyonu çok başarılı..
Aracın o gürültülü sesi bir zaman sonra kulağa çok hoş geliyor o tok sesine hastayım şuanda.. ki bende önceden 3 silindirli gürültülü diye sevmezdim bu motoru ama düşüncem değişti.
3 silindirli arızası çıkarsa masraflı olur laflarına bakmayın. Bakacağınız araç zaten 2008 model, kafadan 6-7 sene rahatlıkla binersiniz ki bu motor kırsal motorinle bile tık demeyen bir motor.
Tek şikayetim full olan stylance donanımda 2 airbag olması
Haricinde elektrikli katlanır aynası, hız sabitleyicisi, dijital kliması, mp3 çaları gibi güzel donanımları var.
Hız sabitleyiciyi 80 km/h'ye ayarlayıp otobanda 3,8 litre gördüm. Yol bilgisayarına dayanarak..
80 HP yetersiz gibi geliyor ama oldukça iyi performans veriyor. 130 - 140'dan sonra diğerlerine nazaran belki biraz daha zayıf kalır. Diğerleri dediğimde 92 - 100 beygir gibi araçlar ile mukayese edersek..
Örnek olarak bende 1,3 (1248cc) 90 HP Grande Punto vardı, ama bu araç 1,4 ( 1422cc ) bariz grande puntoya göre çok daha iyi performans veriyor.
Baktığınız aracın passat kadar bagajı var, diz mesafesi oldukça yeterli. Benim ibizada bile şaşırmıştım ilk bindiğimde diz mesafesine aynı segmentteki bir çok araçtan daha geniş. Örnek olarak bende c3,grande punto vardı bu iki araçtan daha geniş.
-
quote:
Orijinalden alıntı: pckopat_6
2003-2005 en dolu Signo
2006 en dolu S-rider
2007-2009 en dolu Stylance
Reference, Costa, Basic en boş. Elegance ise orta donanım. Düşüneceksen Signo, Stylance, S-rider üçlüsünden düşün. Tüm donanımlar İbiza ile aynıdır.
Peki sadece isim farkları mı var aralarında?
Yoksa donanım olarakta farklar var mı? -
ben aracı test ettim, 20.000 tl ye alınabilecek en güzel araçlardan birisi ama 2. el temizi bulmak çok problem. yoksa cruise controlden otomatik klimaya kadar çok dolu bir araç ve ekonomik bir depo ile 900 km rahat yapılır şehiriçi.
Benzer içerikler
- en ucuz d segmenti araçlar
- megane 2 alırken dikkat
- bagajı geniş hatchback arabalar
- symbol 1.2 joy alınır mı
- passat 1.6 fsi
- uçan araba fiyatları
- en az yakan arabalar
- mercedes mi bmw mi
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X