Şimdi Ara

2008 Opel Astra HB 1.6 Tüplü - Easytronic

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2008-temiz-kazasiz-astra-enjoy-137656962/detay

Hemen hemen ilandakine yakın bir araç alma arefesindeyim. Araç full 2008 model, 40.000'de, easytronic vites, sunrooflu ve 1. sahibinden siyah renk.

Araçta boya dahi yoktur fakat araçla ilgili kafama takılan sorular var.

Opel'in otomatiklerinde şanzıman sorunu oluyor mu ?

Tüplü ve otomatik olması çekiş gücünü daha da azaltır mı ? Yokuşlarda filan benim karamsar olmama sebep olur mu ?

Tüplü olması sebebiyle Opeller'de sübap erimesi oluyor mu ?

• 3 evetle uğurluyoruz
  • RevivaL kullanıcısına yanıt
    Fiyat çok geldi. Her ne kadar düşük km olsa da 6 yaşında bi araç en nihayetinde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selcuk_1629 kullanıcısına yanıt
    Araç bu değil hocam, sadece yakını. Değiştireceklerimiz 40.000 km, siyah renk ve sunroof. Fiyat da 29 şu anda fakat bu sorunlar yüzünden araçtan vazgeçeceğim sanırım
    Ben olsam siyah renk almazdım. Babam bu kasa ilk çıktığında almıştı bu aracın benzinlisini, otomatik değil di, bize hiçbir sıkıntı çıkarmadı. Herhangibir kalite problemi de yaşamamıştık.

Peder Bey de siyah almama karşı çıkıyor. Renk takıntım yok aslında ama 2. el de siyah renk tutulmuyor diyor
    Doğru diyor ben de siyah araç vardı bi ara nefret etmiştim arabadan.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    OPEL ASTRA 1,6 ENJOY EASYTRONİC
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Neden ?
    En ufak biz çiziği bile gözüne sokar siyah araba, gözüne sürekli pis görünür. Arabayı sadece yıkamadan çıktıktan sonra ki 10 dk temiz görürsün.

Anladım hocam. Ana konudan uzaklaştık ama sanırım araçtan vazgeçeceğim kronik sorunlar sebebiyle
  • Bir ay önce bir yakınım 30k ya 2008 30000 de sedan benzınlı almıştı
  • kronik sorunlar nelerdir bu araçta ?
  • Aynı aracın Cosmo'sunu kullanıyorum, bu araç alınacaksa ancak Cosmo alınırki biraz katlanılabilir olsun..

Zaten çekiş gücü az, tüp dahada törpüler.Yokuşlarda zaten kararsız bir vites iysitıronik..

Subap konusunda bilgim yok aracım Lpg li değil.

Başka sorunuz olursa cevaplarım.

@RevivaL
  • Merhaba,

Araç 110hp ise performans açısından bir sıkıntı yaşamazsınız. Bastınız mı uçuyor. Kardeşimde benzinli 2013 modeli var tutabilene aşk olsun. Lpg takınca çok fark olacağını sanmıyorum.
    Easytronik olması vites geçişlerinde arabanın konforunu düşürüyor. Bir ileri bir geri gidiyorsunuz gibi. Ancak yarı otomatik olması yakıt tüketimini düşürüyor, çıkan masrafı
    Tüp subap konusunda herhangi bir fikrim yok. Ama araç fiyatına göre çok güzel, temizini bulursanız pişman olmazsınız.

Not: Benim arabam siyah, temiz görünmesi için arabayı 10 defa silmeniz gerekiyor,tozlanması 1 gün... Tavsiyem gümüş ya da beyaz. Tertemiz mis gibi durur her daim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: makturk42

3 evetle uğurluyoruz

Iyiydi

• Euro 5 motorda subaplar magnezyum alaşımlı olduğu için çelikleriyle değiştirilmesi lazım uzun vadede sorun çıkarabilir lpg de.

Yarı otomatik şanzıman lpg de tepkisi nasıldır bilemiyorum ama easytronic şanzıman yapısı gereği sarsıntılı vites geçişleri vardır aksine performansı tam otomatikler gibi törpülemez.Manuel şanzımanla tepkileri aynıdır sizin yerinize debiraja basan acemi bir robot vardır yokuş çıkarken sıkışık trafikte manuel modda kendiniz vites geçişlerini yaparsanız gayet tatminkar bir şanzıman.Tabi fazla zorlamaya gelirmi gelmez zaten bu tip şanzımanlı araçlar alıpta aksiyona gerek yok aklınıza takılan ne varsa easytronicle ilgili sorabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tietze -- 24 Kasım 2013; 2:04:41 >
  • LanciaDeltacı kullanıcısına yanıt
    Eniştem de yeni kasa astra var. Kasa ağır hem otomatik hem de tüplüyse hiç girişme, parana yazık edersin; rampada daha iyi anlarsın bunu deyince de hevesim kalmadı.

Eğer manuel olsaydı lpgli olmasını düşünmeden alırdım. Beni en çok geri iten otomatik olması. Şanzıman sorunu da ayrı bir sorun
  • Nerden tutsam olumsuz görünüyor. Sanırım vazgeçmek en hayırlısı olacak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.