Arkadaşlar bu ara imzamdaki aracımı sattım bir arkadaşımda 2008 Civic Hb var sanırım araç 1,8 motor.Bugün aracı biraz inceledim.Civic Hb kullanan arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var.Aracı alırsam uzun süre binmek istiyorum.Aracın yakıt durumu nasıldır , 2. eli nasıldır , artı ve eksileri nelerdir , vergi biraz yüksek sanırım, kullanıcı yorumlarına ihtiyacım var.
Kesinlikle öneririm.. Civic HB başka araçlara benzemez, nev'i şahsına münhasır bir araç :) 17 jant + Spor süspansiyon olduğu için biraz serttir, golften sonra rahatsız gelebilir. Ama yol tutuşu bu kadar iyi başka bir araç kullanmadım. 1.8'in vergisi dert değilse yakıttan korkmayın, bu motor piyasaya çıktığında 1.6 kadar yakar 2.0 kadar gider gibi bir sloganı vardı. Bagajı ve iç mekanı oldukça geniştir. 2. eli kötüdür ama siz zaten 2.el alacaksınız :)
Anladım , şehiriçi nedir aşağı yukarı yakıt tüketimi.Mesela benim Toyota ile ortalama 7,4 dü , VW Golf 9 gibi. Aracı kesinlikle sert kullanmam.Yakıt gözümü korkutuyor , birde vergi..
Ankara-İstanbul arası ve her iki şehir içinde birkaç gün kullanma fırsatım oldu. Şehir içi 9 litre civarı yakar. Yumuşak kullanımda 8'e düşürebilirsiniz. Uzun yolda 5,5 - 6 litre. Gayet ekonomik ve performanslı bir araç. Yol tutuşundan etkilenmiştim. Belki otomatikleştirilmiş manuel şanzımanın gecikmeli vites geçişlerine alışmak zor olabilir. Kullandığınız Corolla mmt miydi bilmiyorum, ama Civic HB, Toyota'nın mmt şanzımanına göre daha seri ve daha az yığılma yapıyor.
dostum ben 3 yıldır kullanıyorum civic hb düz vitesli modelini sana aracı tanıman için yardımcı olmaya çalışayım
uzun yolda 110-130 arası giderseniz 100kmde 5.5 -6.0 arası yakar ben istanbuldan trabzona 1200kmde 5.9 değerine ulaştım fakat arada hızlı gittigim anlarda oldu şehir içinde kullanım tarzına göre 7.5 - 9 arası yakıyo
üstte verdigim degerler düz vites için geçerli
eğer i-shift ise almayı düsündügünüz araç performans olarak biraz hayal kırıklıgı yaratabilir motor çok iyi fakat i-shift viteste vites değişince cok uzun süre bekletıyo bu işlemi yaparken tepkileri çok yavaş. üstündeki güzel motora kesinlikle düz vites öneririm
- araç konfor olarak kötü. özellikle uzun yolda kalitesiz bi asfalta denk gelince içerde baya gürültü yapıyo + arkaya oturanlar baya şaşırıyolar arka kısım camları küçük olsada diz mesafesi olarak çok iyi + bagaj sınıfına göre oldukça yeterli ve büyük kapağı sayesinde kullanışlı + iç tasarım olaganüstü zevk veriyo aracı kullanırken her bindiğimde iyiki civic almışım diyorum - aracın kaporta sacı çok ince normalde ince sac yurtdışında iyi bi özellik olarak geçer ince sacla işlem yapmak daha zordur çünkü fakat türkiyede odun insan varlığı çok fazla olduğundan yandaki araç kapıyı sert bi şekilde bile açsa içe göçmeler olabiliyo ne yazıkkı bide uzun yolda taşların çarptığı yerler hemen boya atıyo 2. el araç alıcaksan üstünde kaç parça boya olduguna dikkat et bence +- araç sert süspaniyon ve motorun hırlama sesi ile insanı gaza getirebiliyo bunuda belirteyim birde 3500-4000bin devirden sonra araba birden kendini öne atıyo asıl gücünü 3500 devirden sonra hissediyosunuz + bakım masrafları oldukça düşük tabi kıyasladıgım firmalar opel ve peugeota göre diğerleri hakkında pek bilgim yok - arac için modifiye parca bulmak zor ya da cok pahalı + yüksek hızda giderken oldukca stabil en son 236 gördüm ben ve herhangi bir titreme falan gibi bişey olmuyo
araçta dediğim odun insanların yaşattığı sıkıntılar dışında bir problem yaşamadıgımdan şöyle bir sıkıntı çıkarabilir diyemiyorum
ama en önemlisi gerçekten araba kullanmaktan zevk alan biriyseniz asla pişman olmıcagınız bir araç fakat beni sadece işe götürsün getirsin diyosanız bence başka bir araç bakın
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Baktığım araç dediğim gibi arkadaşımın aracı.Araç yarı otomatik vites.Araçta boya yok orjinal bir araç ve kmsi oldukça düşük.Bakalım artık araştırmam sürüyor, hayırlısı artık. Dediğiniz gibi iç tasarım oldukça etkiliyor insanı.Konsol olsun , direksiyon,pedallar gayet hoş.Ancak İç kısım toyota ve vw den sonra biraz basık geldi.Koltuk biraz aşağıda gibi.Bagaj ve arka kısım dediğiniz gibi yeterli geldi bana.Şimdi piyasasını araştırmaya başladım.Arkadaşta piyasasını bilmediğinden orta bir fiyat belirlemeye çalışacağız.Anlaşabilirsek bakacağız artık..